Vantar barn bäst i test 2023 – Vintervantar för barn

Vantar barn bäst i test 2023
Letar du också efter vantar barn bäst i test 2023? Eller vintervantar för barn? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom riktigt varma vantar för barn.

Dela artiklen till sociala medier

Letar du också efter vantar barn bäst i test 2023? Eller vintervantar för barn? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom riktigt varma vantar för barn.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se, babyland.se

1. Isbjörn of Sweden – Backflip vantar

2. Kuling Eskimo vantar

3. Didriksons Biggles Reflexvantar

Isbjörn of Sweden - Backflip vantar
Kuling Eskimo vantar
Didriksons Biggles Reflexvantar

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bäst vintervantar för barn 2023?

Vi har testat många vantar för barn i vårt test, och har därför plockat fram våra absoluta favoriter. Om du är ute efter de bästa vantarna för barn 2023, så läs vidare!

Isbjörn of Sweden backflip vantar barn recension

 

Isbjörn of Sweden ullvantar barn

Om du vill lägga en 50- eller 100-lapp extra, så är absolut dessa vantar för barn från Isbjörn of Sweden något för dig. Ett par vintervantar som är värmande, men ändå lätta. Mjuk och behaglig fodring i innerhandsken, som ger hög komfort för din lilla.

Med sin höga vattentålighet på 15 000 millimeter klarar den självklart lek i snön och regn. Den har en vattenavvisande impregnering som kommer direkt när du köpt de. Tack vare den bra andningsförmågan så kommer eventuell kroppsfukt definitivt ventileras ut.

Fodret är gjort på något som kallas “Primaloft Gold” – vilket är ett ledande varumärke inom syntetiska isoleringsmaterial. De är kända för att behålla värme, även när vädret är blött. Materialet bidrar också till dessa vantar för barns höga andningsförmåga. Fodret är gjort på 60% återvunnen polyesterfiber, vilket vi ser som ett stort plus!

Materialen i dessa bästa varma vantar barn är licensierade enligt Bluesign, som är en textilcertifiering baserat på miljöpåverkan, säkerhet och företagets samhällsansvar.

Vantarna är lätta att dra på och av, men sitter ändå tight och bra.

Kuling eskimo varma tumvantar för barn recension

 

Kuling eskimo varma tumvantar barn

Detta svenska utomhusmärket (Kuling) har erbjudit slitstarka utomhuskläder i år nu. Denna gång är de tillbaka med dessa varma tumvantar för barn.

Tack vare dess vattentäta inlägg i Fan-Tex, har dessa vantar hög vattentäthet på 15000 mm. Det skyddar barnets händer mot genomträngande fukt. Samtidigt kan materialet andas, och ditt barn blir inte svettig i tumvantarna.

Vantarna har en inbyggd dragkedja på sidan, vilket gör de snäppet enklare att dra på och av. De sitter trots det – bra på, tack vare dess justerbara handledsrem och kardborreband.

Materialet inuti själva vanten är polyamid och polyester. Därför går de att tvättas i maskin, på 40 grader.

Är dessa tumvantar för barn något som intresserar dig?

Didriksons biggles reflexvantar för barn recension

 

Didriksson vintervantar barn

Är du också ute efter reflexvantar för barn? Då rekommenderar vi på Barnadiset dessa fodrade vantar för barn från Didriksons. Det är ett par rejäla, varma tumvantar för barn som går ända upp till underarmarna. Men sin kombination av vattentät galon, och mjukt värmande fleecefoder så utser vi dessa till nummer 3 på vår vantar för barn bäst i test lista.

Insidan, är fodrad och gjort i fleece (polyester), som håller ditt barns händer varma även i dåligt väder!

Vantarna är långa och sköna, sitter bra runt handlederna. Dess konstruktion gör det också smidiga att ta på och av.

Är du sugen på att köpa reflexvantar till barn?

Vanliga frågor när du ska välja bästa vantar för barn

Det finns många frågor som kan komma upp när du ska välja bästa vantar för barn. Här har vi några frågor som vi vet brukar komma upp:

Hur väljer man bäst vintervantar för barn?

Du hittar vinterhandskar för barn i massor av olika designer och modeller. Därför är det viktigt att fatta rätt beslut innan du köper dem. Några viktiga faktorer du bör tänka på för att köpa de bästa vintervantar för barn är följande:

  • Aktiviteter: Välj vantar för barn baserat på vinteraktiviteterna ditt barn tycker om. Om de gillar att leka i snön och bygga snögubbar eller fort, köp vattentäta varma vantar barn. Om de tillbringar mycket tid ute i kallt väder, köp då isolerade handskar för barn som kan hålla dem varma under längre perioder. För vintersporter som skidåkning och snowboard, köp handskar med sportspecifika funktioner.
  • Storlek: Storleken på barnhandskar baseras på deras ålder. Vissa tillverkare har detaljerade tabeller, inklusive handmätningar som hjälper dig att hitta rätt storlek.
  • Värme: Vinterhandskar har antingen speciell 3M Thinsulate-isolering eller polar fleecefoder. De ger värme och komfort under kalla väderförhållanden.
  • Justerbarhet: Tänk på justerbara vantar i handleden eftersom de ger bästa passform och skydd. Välj en med ett elastiskt armband, spänne eller kardborreband för att få en anpassad passform.
  • Hållbarhet: Vintervantar för barn ska ge optimalt skydd och hålla länge. Barnvantar kan blir slitna snabbt, särskilt när barnet är aktivt. Tänk därför på ett hållbart par handskar efter att ha läst specifikationerna och recensionerna.

Vilka vantar ska barn ha?

Ditt barn bör använda vantar som framförallt är varma nog så att ditt barn inte fryser. Sen varierar det självklart hur vädret är och hur tjocka vantar ditt barn behöver. Om det är riktigt kallt så se till att det är bra vantar med bra tätning.

Tumvantar kan vara väldigt bra för yngre barn men även äldre barn också. De är väldigt simpla och håller värmen väldigt bra. Även så kan du använda finger vantar när barnen blir lite äldre.

Utöver vantar så behöver självklart ditt barn någonting till resten av kroppen. Så därför när du ska köpa en vinteroverall barn så är det bra att tänka på att den värmer tillräckligt bra där med så att ditt barn inte fryser alls.

Hur väljer man rätt storlek i vantar för barn?

Att se till att handskarna du väljer för ditt barn passar bra är en nödvändighet om du vill se till att ditt barns händer förblir varma när det är kallt ute. En bra passform hjälper också till att se till att handskarna förblir flexibla medan de värmer upp händerna. Om vantar för barnet är för stora fungerar de inte bra för att isolera värmen och kan också göra ditt barn klumpigt när det försöker hålla något.

När vintervantar för barn är för små är de inte tillräckligt flexibla för att hjälpa till med rörelse och kan också hålla handlederna öppna för kallt väder. För att se till att handskarna du väljer passar ditt barn väl, se till att handskarna har ungefär en tum tum material i slutet av utsträckta fingertoppar. Låt ditt barn göra en näve så att handskarna inte begränsar rörelsen. Det är alltid en bra idé att låta ditt barn prova handskar innan du köper dem, för att säkerställa att de passar bra och är tillräckligt flexibla för allt han eller hon vill göra medan de är ute.

Hur gjorde vi vårt barnvantar test?

Barnvantar testet började med att se vad marknaden hade att erbjuda. Därefter valde vi ut en handfull modeller som presterat bra enligt tidigare kunder.

Kundrecensioner och produktbeskrivningar användes sedan för att skriva våra egna recensioner.

Slutligen jämförde vi de olika modellerna och skrev ihop en bäst i test lista. Jämförelsen innehöll kriterier som isoleringsförmåga, vattentålighet och kvalité.

Är läder vantar för barn bättre?

Lädervantar för barn är alltid ett bra alternativ eftersom de ger värme och är mycket slitstarka, men antingen du eller ditt barn kommer att behöva hålla på med handskarna. Läderhandskar för barn måste behandlas regelbundet för att förbli i fungerande skick under kalla vädermånader, så du måste ta reda på om antingen du eller ditt barn kan ta hand om handskarna. Om inte finns det många andra slitstarka tyger du kan välja som är mycket lättare att tvätta och underhålla.

Hur mycket kostar vantar för barn?

Ett cirkapris för vintervantar för barn är en hundring eller två.

Kriterier när vi väljer vantar barn bäst i test

Stil

När du söker efter de bästa vantar för barn kommer du att stöta på en mängd olika alternativ som inkluderar både handskar och vantar. Medan vi fokuserade på handskar i vår recension berättar vi skillnaderna nedan så att du får en bättre förståelse för vad både handskar, vantar och kombinationen av dessa två standarder kan erbjuda ditt barn.

  • Handskarna är delade med enskilda fingrar, så du får fem fulla fingrar och bättre rörelseförmåga. Handskar ger den flexibilitet som vantar inte erbjuder och fungerar bra för barn som behöver hantera kallväderutrustning eller göra andra justeringar av vinterkläderna för att hålla sig varma. Vissa handskar har lättviktsalternativ som andas bra och låter fukt från svett absorberas utanför handsken, vilket gör temperaturregleringen utmärkt eftersom ditt barns händer kommer att hålla sig varma och inte överhettas.
  • Vantar känns vanligtvis varmare än handskar eftersom dina fingrar skapar mer kroppsvärme när de inte är åtskilda av material som de är med handskar. Med vantar kommer barn inte att kunna justera sina leksaker enkelt eller ha mycket fingerflexibilitet, så många aktiva barn föredrar att ha mer flexibla fingrar.
  • Handskar av hummerstil blandar handskar och vantar ihop, vilket håller dina pekfinger och långfingrar kombinerade och ring- och lill-fingrar tillsammans. De är en bra cross-style för att öka värmen som vantar samtidigt som de ger flexibilitet som handskar, men de brukar inte vara lika varma som vantar eller så flexibla som handskar.

3-i-1-stilar är gjorda för både handskar och vantar och kombinerar en skalhandske eller vant med ett avtagbart foder på insidan. De flesta 3-i-1-stilar tillför mycket mångsidighet, eftersom du kan använda skalet och foder tillsammans eller dra isär dem när vädret blir varmare. Om du köper handskar tillverkade i 3-i-1-stil får du mycket flexibilitet för fingrarna.

Isolering

Händerna svettas inuti handskarna och en fuktig miljö i kallt väder kan göra dina händer obekväma. Vi ville se till att vi valde material som fungerade dubbelt för att både hålla händerna varma, och torra i kalla temperaturer. För att uppnå detta finns det några material som vi tyckte var mest effektiva.

Ett polyesterfoder är ett av de bästa och mest kostnadseffektiva alternativen. Detta material är inte bara överkomligt, men det är också otroligt hållbart. Det mest populära polyesterfodret kommer i form av fleece. På egen hand andas tyger ganska bra, men när det är parat med ett läder- eller Gore-Tex-skal, lyser det verkligen. Anledningen till att fleece används ofta är att den släpper bort fukt, den torkar snabbt och den är otroligt mjuk och mysig.

Dun är ett annat bra alternativ att håll inne värmen. Om det är tillräckligt bra för ankor är det tillräckligt för dina händer! Nackdelen med dun är dock att den kan klumpa sig över tiden och bli mindre effektiv. Mikrofiberfoder är ett bra alternativ till dun. Det fungerar mycket på samma sätt, men behandlas ofta med vattenavvisande material och kommer in till ett mycket billigare pris.

Vädertålighet

Så, vilken typ av material är mest effektivt för att hålla vatten och snö på utsidan av handsken? Det finns några olika material att välja mella därn, som alla har specifika fördelar och nackdelar som vi kommer att utforska nedan. Var noga med att väga alla fördelar och nackdelar för att hitta vilka vantar för barn som du anser vara bäst.

Läder är ett av de mest effektiva materialen för att hålla vattnet ute. Vad vi älskar mest med skinnskal är att de ofta behandlas med ett extra lager vattentätt material som tappar bort vatten från ytan. Läder är jättebra eftersom det är tunt och lätt och främjar ett komplett rörelseområde utan att känna sig för stel. Nackdelen med läder är att det ofta kommer till en mycket högre prispunkt.

Gore-Tex är ett annat fantastiskt material för att hålla vattnet ute och värma i. Gore-Tex finns ofta på skalen på vissna rockar, men det är också bra för handskar också. Den består av fem olika materialskikt som alla arbetar tillsammans för att transportera vatten bort från ytan och hålla dina händer bekväma. Nackdelen med detta material är att om det inte rengörs regelbundet blir det mindre och mindre effektivt med tiden.

Funktioner

Värmande alternativ

Vissa barnhandskar har batteridrivna värmesystem för att öka värmen inuti handskarna även när vädret blir väldigt kallt. Dessa batterier kommer ofta som uppladdningsbara litiumbatterier och kan justeras för olika temperaturer inuti handskarna.

Dessa typer av handskar brukar kosta mycket mer än din vanliga handske, och de kommer också att bli tyngre och tjockare. Även om du inte nödvändigtvis behöver den här funktionen för ditt barn och det kan fungera för att sakta ner ditt barn lite eftersom uppvärmda handskar tenderar att vara mindre flexibla, men det är ett alternativ du kan överväga om du har pengar.

Touch vantar

Många barnhandskar idag kommer med fingertoppar som är gjorda för att vara pekskärmskompatibla, och har även handflator för att hjälpa barn att hålla fast vid smarta enheter. Den här funktionen innebär att ditt barn kan leka med sin telefon eller smarta enhet utan att behöva ta av sig handskarna och känna det kalla vädret.

Barnvantar som är touch är vanligtvis lätta eller medelviktiga och har flexibiliteten för att hjälpa dig att inte bara röra dig bättre när du är aktiv utan också för att hålla den smarta enheten. Om du vet att ditt barn kommer att använda smarta enheter ofta när de är ute, är det här en bra funktion att tänka på.

Passform

Att hitta rätt passform är oerhört viktigt om du vill att din lilla faktiskt ska ha dem på sina händer. Om de sitter för hårt har de inte det rörelseflexibilitet som behövs för att greppa skidpinnar eller bygga ett funktionellt snöfort. För löst och de kommer inte att hålla kall luft borta från händerna.

Som förälder till ett växande barn kan du känna dig tvungen att köpa något större för att passa när de växer. Det är dock oerhört viktigt att köpa en storlek som passar händerna eftersom de är effektiva för att hålla kall luft och fukt borta från händerna. Men om du känner dig osäker på en storlek är det alltid bättre att göra fel på sidan av för stor snarare än för liten.

Var noga med att läsa storlekstabellen innan du gör ditt slutliga köp. Vissa märken erbjuder storlek i standardalternativ för små, medelstora och stora alternativ, medan andra använder ett numrerat system. Vi föreslår att du ritar ut det måttbandet och mäter din lillas händer från handleden till toppen av mittenfiguren för en exakt mätning innan du köper.

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Mer Artiklar

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset