Napp bäst i test 2024 – Hitta bästa nappen

Napp bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Välkommen till vårt napp bäst i test 2024. I den här artikeln går vi igenom allmän information om nappar, samt går igenom våra 3 bästa nappar på marknaden. En napp är något de flesta föräldrar behöver förr eller senare till sitt barn. Därmed gör vi detta napp test för att göra det lättare för alla föräldrar att hitta en riktigt bra och hygienisk napp för sitt barn.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se & rabattkoder för nanobebe.se

Huvudpunkter

 • Bästa napp 2024 är Nanobebe Active Flexy silikonnapp enligt våra tester. Den är både hållbar, hygienisk och prisvärd.

 • Nanobebe Flexy silikonnapp (0-3 månader) är en annan napp som utmärker sig genom sin höga kvalitet och komfort.

 • MAM Napp Original 0-6m Silk är också ett populärt val bland föräldrar trots viss feedback att vissa barn inte tycker om nappen.

 • Typen av napp som är bäst varierar från barn till barn men generellt sett rekommenderas ortodontiska (formade) modeller för att minska press på tandköttet och tänderna.

 • Storlek på napp bör ändras var tredje till fjärde vecka baserat på hur ofta barnet använder det och vilket material det är gjort av.

 • Vid val av napp är det viktig att ta hänsyn till bekvämlighet, storlek, hygien och pris.

Napp bäst i test 2024


1. Nanobebe Active Flexy Napp Silikon

2. Nanobebe Flexy Napp Silikon 0-3 mån

3. MAM Napp Original 0-6m SIlk

Comotomo nappflaska natural feel
Dr Brown's nappflaska glas
Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet

Prisklass: Premium


Rabattkod: barnadiset10


Prisklass: Medium

Rabattkod: barnadiset10

Prisklass: Billig


Nanobebe Active Flexy Napp Silikon recension

Nanobebe Active Flexy Napp Silikon

Nanobebe Active Flexy Napp Silikon

Efter noggranna tester har vi fastställt att Nanobebe Active Flexy silikonnappen är vinnaren i vårt Napp Bäst i Test 2024 för den som letar efter en hållbar, hygienisk och prisvärd napp.

Kvalitén känns hållbar och bra, vilket är avgörande för en produkt som används flitigt. Dessutom var det mycket lätt att rengöra, vilket ger ett intryck av att det är en hygienisk napp. Vi ser även en stor fördel med att den är tillverkad i ett helt stycke silikon som är säkrare för bebisen.

Vårt test visade också att bebisen uppskattade nappen, vilket är viktigast av allt när man väljer den bästa nappen. Ett mindre minus var dock dess estetiska design – hela handtaget på nappen skulle kunna vara färgat för en mer tilltalande look.

Denna napp har även tagit hem priset från Made for Mums award 2023 vilket är en bra utmärkelse. Helt klart ett stor plus från oss på Barnadiset att flera testare tycker samma. Vi vill även tillägga vår 10% rabattkod: Barnadiset10 hos Nanobebe.

SE PRISET HÄR!

Nanobebe Flexy Napp Silikon 0-3 mån recension

Nanobebe Flexy Napp Silikon 0-3 mån

Nanobebe Flexy Napp Silikon 0-3 mån

I vårt test av Nanobebe Flexy silikonnapp märkte vi tydligt att denna produkt står upp mot konkurrensen med sin höga kvalitet och komfort.

Den mjuka och bekväma konstruktionen även ett stort plus i vårt napp bäst i test 2024. Ett plus är att hela nappen är tillverkad i ett helt stycke silikon för en högre säkerhet. Dock dess design som är helt genomskinlig tycker vi kan förbättras för ett mer estetiskt utseende.

Rengöringen gick smidigt även med denna modell och bebisen verkade trivas med den. Det fanns ingen märkbar skillnad mellan denna och den tidigare nämnda flexy-nappen från Nanobebe. 

Även ett annat plus är dess pris som är rimligt för två robusta och bebisvänliga nappar. Vi vill även uppmärksamma här att denna vunnit bästa napp för ammande bebis 2023 som vi självklart ser som en fördel. Använd gärna vår rabattkod Barnadiset10 också för 10% rabatt.

SE PRISET HÄR!

MAM Napp Original 0-6m SIlk recension

MAM Napp Original 0-6m SIlk

MAM Napp Original 0-6m SIlk

MAM Napp Original silk är ett populärt val bland föräldrar på grund av dess roliga designval, vilket gör den till en favorit i vårt napp test för att hitta den bästa nappen.

Vårt test visade att denna produkt fungerar bra och har fått mycket positiv feedback från kunder. Självklart ser vi detta som en bra fördel. Utöver feedbacken tycker vi även den verkar vara av hög kvalitet och är estetiskt tilltalande.

Dessvärre tyckte vissa barn inte om nappen, vilket är något att vara medveten om vid inköp. Dessutom fann vi den något mindre bekväm än de tidigare recenserade produkterna. Men trots detta, står MAMs napp starkt i konkurrensen som en av de bästa napparna 2024.

Trots dess höga kvalitet och estetiskt tilltalande design så hamnar denna sist i vårt napp test 2024 då de två napparna från Nanobebe har bättre egenskaper enligt vårt test från oss på Barnadiset.

SE PRISET HÄR!

Vanliga frågor

Vi vet att det kan vara en djungel av frågor när det gäller nappar. Därför har vi sammanställt några av de mest ställda frågorna för att ge er den kunskap ni behöver.

Vad är en napp?

En napp är ett tillbehör som barnet suger på för tröst, lugn och ro. Nappar kommer i olika former, storlekar och material beroende på barnets ålder och preferenser. I vårt Napp bäst i test 2024 visar vi vilka modeller som uppskattas mest av både föräldrar och barn.

Vilken typ av napp är bäst?

Typen av napp som är bäst varierar från barn till barn. En del föredrar silikon-nappen medan andra föredrar latex eller naturgummi-nappen. Det viktigaste att tänka på när du väljer en napp är att den passar ditt barns behov och komfort.

Vilken napp är bäst för tänderna?

Enligt vårt napp bäst i test 2024 kom vi fram till att den som tar hem priset för bäst för tänderna är Nanobebe Flexy Napp Silikon 0-3 mån tack vare dess mjuka och bekväma design.

Men generellt sett rekommenderades ortodontiska (formade) modeller eftersom de lägger mindre press på tandköttet och tänderna än runda modeller gör.

När behöver man byta napp?

För det mesta bör du byta storlek på din babys nappa var tredje till fjärde vecka men detta kan variera beroende på hur ofta din baby använder nappen och vilket material den är gjord av. 

När behöver man byta storlek på nappen?

Bästa sättet att avgöra om det är dags att byta storlek på nappen är att titta på hur väl den passar i din babys mun.

Varför bör barn inte använda en napp?

Det finns flera anledningar till varför vissa experter rekommenderar mot användning av nappar. En del menar på att långvarig användning kan leda till tandproblem, talproblem eller öroninfektioner. Att ta bort en napp från ett äldre barn kan också vara problematiskt och stressande för både barn och föräldrar.

Vi hoppas dessa svar hjälper er i ert val när ni söker efter bästa nappen för era behov.

Hur hittar man den bästa rymdlampan?

Att välja rätt napp till ditt barn kan vara en utmaning. Det finns många aspekter att ta hänsyn till när du ska hitta den bästa nappen för ditt barns behov. Låt oss gå igenom några av de viktigaste faktorerna.

Bekvämlighet

En bra napp ska vara bekväm för ditt barn att använda, oavsett ålder. Det är här materialval kommer in i bilden. Materialen som vanligtvis används är naturgummi eller silikon.

Naturgummi står emot små barntänder bättre än silikon men har ett bäst före-datum eftersom naturgummi åldras. Å andra sidan är silikon hållbart och mindre benäget att hålla fast smuts och bakterier.

Storlek

Storleken på nappen bör matcha barnets ålder och utveckling. De flesta tillverkare erbjuder nappar i olika storlekar baserade på åldersintervall såsom 0-6 månader, 6-18 månader och så vidare.

Att använda rätt storlek är viktigt eftersom en för liten napp kan vara en kvävningsrisk medan en för stor napp kan vara obekväm för barnet och eventuellt leda till tandproblem i framtiden.

Hygien

Hygien är också en avgörande faktor när det gäller val av napp. En bra napphållare bör inte bara vara säker och hållbar, men också lätt att hålla ren. Vissa napphållare är tillverkade av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och kan användas under lång tid.

Pris

Slutligen, priset på nappen spelar också roll. Medan vissa kanske letar efter den billigaste nappen på marknaden så bör man inte kompromissa med kvaliteten. En bra napp kan vara lite dyrare men om det innebär bättre kvalitet och längre hållbarhet så kan det vara värt investeringen.

Hur gjorde vi vårt napp test?

När vi satte igång med vårt napp test för att hitta “napp bäst i test 2024”, hade vi flera kriterier i åtanke. Vi var inte bara fokuserade på bekvämlighet och storlek, utan också på hygien, pris och hållbarhet.

Vi började genom att granska ett stort antal nappar tillgängliga på den svenska marknaden. Detta innefattade både billigare alternativ samt mer premium produkter. Varje napp blev noggrant undersökt och testad för att säkerställa högsta möjliga standard.

Under våra tester tog vi hänsyn till olika faktorer som formen av nappen, hur väl de sitter i barnets mun och vilket material de är gjorda av. Materialval som naturgummi och silikon spelar en viktig roll då de bidrar till komfort och hållbarheten hos nappen.

I vår jakt efter bästa nappen, tog vi också hänsyn till hygien aspekten. En bra napp ska vara lätt att rengöra men även komma med en hållbar förvaringslösning för att undvika kontaminering när den inte används.

Avseende priset ville vi se till att bästa napp erbjuder god valuta för pengarna. Med andra ord, den skulle kunna erbjuda toppkvalitet utan kostnad av en förmögenhet.

Inför valet av bästa modellerna sammanfogade vi all insamlad data från varje produkttest, jämförde dem mot varandra och bedömde med utgångspunkt från våra fastställda kriterier. Detta hjälpte oss att urskilja vilka produkter som verkligen förtjänade titeln “napp bäst i test”.

Källor

  Vill du få produkter testade?

  Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

  Logga barnadiset