Potta bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta pottan!

Letar du ocksÄ efter potta bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig hur du hittar den absolut bÀsta pottan för din lilla. I slutet av artikeln gÄr vi ocksÄ igenom lite vanliga frÄgor och svar kring pottor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyshop.se & babyland.se

Potta bÀst i test 2021

1. Bumbo potta Step'n

2. Skip Hop "Made for Me" potta

3. BabyBjörn potta

Bumbo potta Step'n
Skip Hop "Made for Me" potta
BabyBjörn potta

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bumbo potta Step’n recension

Bumbo potta Step'n
Bumbo potta Step’n

Denna Bumbo pottan Step’n gör pottrĂ€ningen betydligt enklare. Den Ă€r designad som en elefantfot av det innovativa svenska mĂ€rket Bumbo.

Vi utser Bumbo pottan till den bÀsta pottan 2021 eftersom att den har en 3-i-1 design. Den bestÄr av en potta, toalettsits och pall i ett! Plocka bort sistsen och vÀnd upp-och-ner sÄ blir det en pall. Plocka bort sitsen pÄ toppen sÄ fÄr du en toasits. NÀr du har allt tillsammans sÄ blir det en potta med toasits pÄ!

Överlag Ă€r detta en riktigt bra potta som underlĂ€ttade pottrĂ€ningen vĂ€ldigt mycket, och Ă€ven toatrĂ€ningen nĂ€r barnet blev lite Ă€ldre.

Skip Hop “Made for Me” potta recension

Skip Hop "Made for Me" potta
Skip Hop “Made for Me” potta

Denna innovativt designade potta frÄn Skip Hop Àr perfekt för dig som gillar inredning. Dessutom lÀr den ditt barn att gÄ pÄ toa, men istÀllet gÄ pÄ pottan! PÄ sÄ sÀtt kan din lilla hÀrma dig nÀr du sitter pÄ toa genom att sitta pÄ sin mini-toa.

Dessutom Àr denna Skip Hop pottan mycket enkel att rengöra och har sömlös design med lena ytor för att inte skava. Den har en löstagbar skÄl som underlÀttar rengöringen nÄgot enormt.

Det vi gillade lite extra med Skip Hop pottan var att den har förvaring baktill för vÄtservetter och böcker. Dessutom har den en spolningsknapp som spelar upp ett spolningsljud nÀr den trycks ned.

Överlag en rolig potta som vi tror att alla barn skulle uppskatta!

BabyBjörn potta recension

BabyBjörn potta
BabyBjörn potta

Denna BabyBjörn pottan Àr mer av en traditionell potta, men den har extra ryggstöd. DÀrav den billigare prislappen.

Den Àr designad med runda kanter för att pottan ska vara sÄ bekvÀm som möjligt och passar dÀrför Àven nÄgot större barn. BabyBjörn pottan har ett handtag pÄ baksidan som gör att barnet sjÀlv kan bÀra pottan (eller du).

Smart glidstöd i gummi pÄ botten sÄ att inte pottan glider runt pÄ golvet under anvÀndning Àr ocksÄ ett plus. Dessutom Àr den ganska hög, sÄ din lilla inte behöver hjÀlp nÀr det Àr dags att stÀlla sig upp igen.

Enkelheten i att tömma och torka av den och de ovannÀmda synpunkterna gjorde att vi la denna som nummer tre pÄ vÄr potta bÀst i test 2021 lista. Den rekommenderas varmt av oss pÄ Barnadiset!

Vanliga frÄgor nÀr du ska köpa den bÀsta pottan 2021

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr det Àr dags att köpa den bÀsta pottan 2021. DÀrför satte vi ihop denna potta bÀst i test 2021 listan ovan, men vi ska ocksÄ ge lite svar pÄ de frÄgor som kan komma upp.

Hur vÀljer man den bÀsta pottan?

Är ditt barn redo att hoppa ur blöjorna? Grattis! Nu Ă€r det dags för det stora köpet: pottan. Vi har delat upp viktiga beslut och nyckelfunktioner att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du letar efter den perfekta pottan för ditt barn och ditt badrum. Om din lilla Ă€r intresserad, ta med han/hon pĂ„ shoppingresan. Om inte, ta dina totala mĂ„tt innan du köper pottan. HĂ€r Ă€r nĂ„gra saker att tĂ€nka pĂ„.

Var ska du ha den?

Det finns tvÄ huvudtyper av pottor: en fristÄende potta och en sÀtesreducerare. NÀr du letar efter en fristÄende potta, övervÀg dessa tre viktiga funktioner: sÀkerhet, storlek och enkelhet.

“Pottan mĂ„ste vara stabil, ditt barns botten mĂ„ste sitta bekvĂ€mt pĂ„ sĂ€tet och potten ska vara enkel att anvĂ€nda och lĂ€tt att rengöra”

– Teri Crane, författare av Potty Train Your Child in Just one Day

En fristÄende potta har ett antal fördelar för din lilla. Det Àr barnstorlek, sÄ att ditt barn kan gÄ av och pÄ av sig sjÀlv, och under lÀngre perioder med att försöka gÄ pÄ toa, sÀrskilt för nummer tvÄ, kommer ditt barn inte att monopolera toaletten (detta Àr sÀrskilt viktigt att tÀnka pÄ för dig som bara har ett badrum). Om du hÄller den vanliga toaletten fri kan du eller ett Àldre syskon visa badrumsfÀrdigheter samtidigt som det yngre barnet trÀnar i potten.

Sitsreducerare (eller toasitsar för barn), som gÄr pÄ en traditionell toalettstol och reducerar ringen till en bekvÀm, barnvÀnlig storlek, har ocksÄ specifika fördelar. De Àr billigare Àn en fristÄende potta och tar mindre golvyta. Ditt barn vÀnjer sig vid den vanliga pottan, vilket förhindrar en ny övergÄng frÄn fristÄende potta till den riktiga toaletten, och det finns Ànnu mindre röra (om nÄgot) att rengöra efter anvÀndning. Dessutom kan toasitsar passa bra för barn som gillar att kopiera. Men kom ihÄg att om du vÀljer en toasits kan du behöva investera i en pall ocksÄ. Det hjÀlper ditt barn att komma upp pÄ toan och ge tillrÀckligt fotstöd nÀr ett barn ska utfÀrda sina behov.

De flesta fristÄende pottor och toasitsar levereras ocksÄ med handtag, vilket kan hjÀlpa ditt barn att kÀnna sig tryggare. De ger barnen nÄgot att hÄlla fast vid, vilket hjÀlper dem pÄ toabesöket. Med toasits Àr handtagen ett enkelt sÀtt att ta upp sÀtet och lÀgga bort det eller hÀnga det för förvaring. Om du fortfarande inte Àr sÀker pÄ vad ditt barn föredrar vÀljer du en multitasking-potta som kan utföra olika roller och spara utrymme. MÄnga fristÄende pottor har avtagbara sÀten som kan anvÀndas som toasitsar och stÀngda lock som kan fungera för avföring.

Storlek

Pottor finns i olika höjder och storlekar, sÄ det Àr viktigt att vÀlja en med en bra passform.

“Storleken betyder nĂ„got. Om ditt barns botten draper över sĂ€tet eller knappt tĂ€cker den inre fĂ€lgen, kommer hon förmodligen att kĂ€nna sig obekvĂ€m, orolig eller bĂ„de och.”

– Teri Crane

Med rÀtt storlek fÄr ditt barns botten vila bekvÀmt och fast pÄ sÀtet, med fötterna ordentligt pÄ golvet eller pallen.

StÀnkskydd

Om du trÀnar en pojke kan du minska pÄ rengöringen efter potten genom att vÀlja en plats med ett stÀnkskydd. VÀlj en som Àr tillrÀckligt hög för att hÄlla kisset i pottan men inte Àr sÄ lÄng att det blir svÄrt för ditt barn att sitta ner pÄ pottan sjÀlv.

TÀnk pÄ extra roliga funktioner

Pottor finns med olika teman, lampor, lÄtar och ljudeffekter, men Àr de vÀrda det? För vissa kan detta öka ditt barns intresse, speciellt om ditt barn var det som plockade ut den. Ett spolande ljud eller ett magiskt trollspelet kan uppskattas enormt av din lilla. Det Àr sÄklart inget mÄste, men det kan vara en kul grej för dig som har lust att lÀgga en extra hundring eller tvÄ!

Enkel tömning

Om du vĂ€ljer en fristĂ„ende potta har du mer smutsigt arbete att göra. Kontrollera pottans externa eller online produktrecensioner för att se hur mĂ„nga steg som krĂ€vs för att tömma och rengöra pottan. Till exempel kan du lĂ€sa vĂ„r potta bĂ€st i test 2021 lista ovan för att fĂ„ veta hur lĂ€tta specifika modeller Ă€r att rengöra. Vissa Ă€r en enkel en- eller tvĂ„stegsprocess; andra krĂ€ver att du tar isĂ€r halva pottan – varje gĂ„ng.

Har du fortfarande ett barn som har blöja? Kolla in skötbord bÀst i test!

Hur gjorde vi vÄrt potta test?

VÄrt potta test började med att lÀsa pÄ lite om vilka modeller som finns tillgÀngliga. DÀrefter valde vi ut en handfull av de varianter som fÄtt bÀst kundbetyg.

Sedan lÀste vi kundrecensionerna och produktbeskrivningarna om varje modell. Med den informationen skrev vi vÄra egna recensioner.

Sist med inte minst jÀmfördes de olika pottorna med kriterier sÄsom pris, kvalité och funktionalitet.

Vad kostar en potta?

En potta kostar mellan 300kr och 600kr.

KĂ€llor