Potta bäst i test 2024 – hitta bästa pottan!

Potta bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter potta bäst i test 2023? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig hur du hittar den absolut bästa pottan för din lilla. I slutet av artikeln går vi också igenom lite vanliga frågor och svar kring pottor.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se & babyland.se

Potta bäst i test 2023

1. Bumbo potta Step’n

2. Skip Hop “Made for Me” potta

3. BabyBjörn potta

Bumbo potta Step'n
Skip Hop "Made for Me" potta
BabyBjörn potta

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bumbo potta Step’n recension

Bumbo potta Step'n

 

Bumbo potta Step’n

Denna Bumbo pottan Step’n gör potträningen betydligt enklare. Den är designad som en elefantfot av det innovativa svenska märket Bumbo.

Vi utser Bumbo pottan till den bästa pottan eftersom att den har en 3-i-1 design. Den består av en potta, toalettsits och pall i ett! Plocka bort sistsen och vänd upp-och-ner så blir det en pall. Plocka bort sitsen på toppen så får du en toasits. När du har allt tillsammans så blir det en potta med toasits på!

Överlag är detta en riktigt bra potta som underlättade potträningen väldigt mycket, och även toaträningen när barnet blev lite äldre.

Skip Hop “Made for Me” potta recension

Skip Hop "Made for Me" potta

 

Skip Hop “Made for Me” potta

Denna innovativt designade potta från Skip Hop är perfekt för dig som gillar inredning. Dessutom lär den ditt barn att gå på toa, men istället gå på pottan! På så sätt kan din lilla härma dig när du sitter på toa genom att sitta på sin mini-toa.

Dessutom är denna Skip Hop pottan mycket enkel att rengöra och har sömlös design med lena ytor för att inte skava. Den har en löstagbar skål som underlättar rengöringen något enormt.

Det vi gillade lite extra med Skip Hop pottan var att den har förvaring baktill för våtservetter och böcker. Dessutom har den en spolningsknapp som spelar upp ett spolningsljud när den trycks ned.

Överlag en rolig potta som vi tror att alla barn skulle uppskatta!

BabyBjörn potta recension

BabyBjörn potta

 

BabyBjörn potta

Denna BabyBjörn pottan är mer av en traditionell potta, men den har extra ryggstöd. Därav den billigare prislappen.

Den är designad med runda kanter för att pottan ska vara så bekväm som möjligt och passar därför även något större barn. BabyBjörn pottan har ett handtag på baksidan som gör att barnet själv kan bära pottan (eller du).

Smart glidstöd i gummi på botten så att inte pottan glider runt på golvet under användning är också ett plus. Dessutom är den ganska hög, så din lilla inte behöver hjälp när det är dags att ställa sig upp igen.

Enkelheten i att tömma och torka av den och de ovannämda synpunkterna gjorde att vi la denna som nummer tre på vår potta bäst i test lista. Den rekommenderas varmt av oss på Barnadiset!

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp en del frågor när det är dags att köpa den bästa pottan. Därför satte vi ihop denna potta bäst i test listan ovan, men vi ska också ge lite svar på de frågor som kan komma upp.

Vad kostar en potta?

En potta kostar mellan 300kr och 600kr.

Var kan man köpa en potta?

Pottor går att köpa på alla babybutiker där ute, och ibland till och med möbelvaruhus. Välj dock inte bara den billigaste modellen, det blir aldrig bra.

Hur väljer man den bästa pottan?

Är ditt barn redo att hoppa ur blöjorna? Grattis! Nu är det dags för det stora köpet: pottan. Vi har delat upp viktiga beslut och nyckelfunktioner att tänka på när du letar efter den perfekta pottan för ditt barn och badrum. Om din lilla är intresserad, ta med han/hon på shoppingresan. Om inte, ta dina totala mått innan du köper pottan. Här är några saker att tänka på.

Var ska du ha den?

Det finns två huvudtyper av pottor: en fristående potta och en som sätts på toasitsen. När du letar efter en fristående potta, överväg dessa tre viktiga funktioner: säkerhet, storlek och enkelhet.

“Pottan måste vara stabil, ditt barn måste sitta bekvämt på sätet och pottan ska vara enkel att använda och lätt att rengöra”

– Teri Crane, författare av Potty Train Your Child in Just one Day

En fristående potta har ett antal fördelar för din lilla. Den är i deras storlek! Om du håller den vanliga toaletten fri kan du eller ett äldre syskon visa badrumsfärdigheter samtidigt som det yngre barnet tränar på pottan.

Toasitsen, som träs på en traditionell toalett och reducerar ringen till en bekväm, barnvänlig storlek, har också specifika fördelar. De är billigare än en fristående potta och tar mindre yta. Ditt barn vänjer sig vid den vanliga toan, vilket gör övergången lättare. Dessutom kan toasitsar passa bra för barn som gillar att härma. Men kom ihåg att du antagligen behöver köpa en pall till också. Det hjälper ditt barn att komma upp på toan och ge fotstöd.

De flesta fristående pottor och toasitsar levereras också med handtag, vilket kan få barnet att känna sig tryggare. De ger barnen något att hålla fast vid, vilket hjälper dem på toabesöket. Med toasits är handtagen ett enkelt sätt att ta upp sätet och stoppa undan det när det inte används. Många pottor har dock avtagbara säten som kan användas som toasitsar som kan träs på toan, 2-i-1!

Storlek

Pottor finns i olika höjder och storlekar, så det är viktigt att välja en med bra passform.

Med rätt storlek får ditt barn vila bekvämt och fast på sätet, med fötterna ordentligt på golvet eller pallen.

Stänkskydd

Om du tränar en pojke kan du minska rengöringen genom att välja en modell med stänkskydd. Välj en som är tillräckligt hög för att hålla kisset i pottan men inte är så hög att det blir svårt för ditt barn att sitta på.

Extra roliga funktioner

Pottor finns med olika teman, lampor, låtar och ljudeffekter, men är de värda det? För vissa kan detta öka ditt barns intresse. Ett spolande ljud eller ett magiskt trollspel kan uppskattas enormt av din lilla. Det är såklart inget måste, men det kan vara en kul grej för dig som har lust att lägga en extra hundring eller två!

Enkel tömning

Om du väljer en fristående potta har du mer smutsigt arbete att göra. Kontrollera pottans kundrecensioner för att se hur lätt den rengörs. Till exempel kan du läsa vår potta bäst i test lista ovan för att få veta hur lätta specifika modeller är att rengöra. Vissa är en enkel en- eller tvåstegsprocess; andra kräver att du tar isär halva pottan – varje gång.

Psst! Har du fortfarande ett barn som har blöja? Kolla in skötbord bäst i test!

Hur gjorde vi vårt potta test?

Vårt potta test började med att läsa på lite om vilka modeller som finns tillgängliga. Därefter valde vi ut en handfull av de varianter som fått bäst kundbetyg.

Sedan läste vi kundrecensionerna och produktbeskrivningarna om varje modell. Med den informationen skrev vi våra egna recensioner.

Sist med inte minst jämfördes de olika pottorna med kriterier såsom pris, kvalité och funktionalitet.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset