Flaskvärmare bäst i test 2024 – Flaskvärmare test

Flaskvärmare Bäst i test 2023

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter flaskvärmare bäst i test? Eller kanske bara vill läsa igenom ett flaskvärmare test? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på Barnadiset igenom våra varmaste flaskvärmare rekommendationer.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, jollyroom.se & babyv.se

Flaskvärmare bäst i test 2023

1. NUK Flaskvärmare thermo express

2. Babydan chicco flaskvärmare

3. Philips Avent flaskvärmare

NUK Flaskvärmare thermo express
Babydan chicco flaskvärmare
Philips Avent flaskvärmare

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

NUK flaskvärmare thermo express recension

NUK flaskvärmare thermo express

 

NUK flaskvärmare thermo express

Denna NUK flaskvärmare är mycket praktisk, och har en stilren design. Flaskvärmare kan värma både mjölkersättning, välling och barnmat på bara 90 sekunder!

Värm maten snabbt till den rätta temperaturen, och med hjälp av en praktisk korg i behållaren kan burkar och flaskor väldigt enkelt tas ur utan att man råkar vidröra den varma ångan.

Den här NUK flaskvärmare fungerar med vätska och matpuréer i traditionella barnmatsburkar och flaskor.

Vi ser definitivt denna flaskvärmare som topp 3 på vår flaskvärmare bäst i test lista.

Tommee Tippee flaskvärmare CTN recension

 

Tommee Tippee flaskvärmare

Denna Tommee Tippee flaskvärmare är en flaskvärmare med termometer. Den passar de allra flesta nappflaskor på marknaden, samt barnmatsbukar.

Tommee Tippee flaskvärmare har en inbyggd termostat, som gör att maten blir värmd till korrekt temperatur hyfsat snabbt.

Säker, snabb och enkel att använda helt enkelt!

Tommee Tippee flaskvärmaren har också ett litet hjul där du kan justera värmen.

Vi tycker definitivt att denna flaskvärmare platsar på vår topplista.

Babydan chicco flaskvärmare recension

babydan chicco flaskvärmare

 

Babydan chicco flaskvärmare

Denna chicco flaskvärmare från babydan är en flaskvärmare för både nappflaskor och vanliga barnmatsburkar. Denna flaskvärmare har vi satt som #2 på vår flaskvärmare lista på grund av många anledningar. Till exempel att den passar ett biluttag. Alltså klassas den som en flaskvärmare bil.

Det går dock minst lika bra att använda chicco flaskvärmaren hemma.

Flaskvärmaren signalerar när uppvärmningen är klar genom ett ljud, samt ett visuellt larm. När den värmt upp maten, håller den temperaturen i upp till 1 timme.

Den främsta anledningen till att denna är med på vår lista är dock att den har stöd för mindre nappflaskor och burkar. Det gör att du enkelt kan få plats med nästan vilken flaska eller barnmatsburk som helst.

Philips Avent flaskvärmare recension

philips avent flaskvärmare

 

Philips Avent flaskvärmare

Philips Avent flaskvärmare värmer snabbt och enkelt upp barnmatsflaskan.

Denna Philips Avent flaskvärmare har också en temperaturkontroll som ska göra att maten eller mjölken inte värms för mycket. Den har också en de-frost funktion för dig som använder dig av fryst mjölk.

Håller den ideala temperaturen i upp till 60 minuter.

Det vi gillar extra mycket med Philips Avent flaskvärmaren är att den kan användas med de flesta kända nappflaskorna på marknaden. Tyvärr medföljer ingen nappflaska dock. Läs hela recensionen här!

Vanliga frågor

Det finns många frågor som kan komma upp när du ska bestämma din egen flaskvärmare bäst i test. Vi är här för att besvara så många av de som möjligt, så att du bäst kan välja den bästa flaskvärmaren för just dig och dina barn!

Behöver jag verkligen en flaskvärmare?

Ja, det är ett måste för nya föräldrar att ha en snabb och pålitlig flaskvärmare. Även om det definitivt är lämpligt att förbereda mjölkformula eller mjölk i en flaska och köra den direkt under hett vatten från kranen eller genom att koka vatten i en kastrull, erbjuder en bra flaskvärmare en snabb och säker metod att mata ditt barn som gör att ni båda är glada.

Flaskvärmare är också bra för uppvärmning av lagrad eller fryst bröstmjölk och de är utformade speciellt för att snabbt värma vätskor till den perfekta kroppstemperaturen på 98 ° F. Även om det inte finns någon beprövad forskning som säger att varm mjölk är bättre för spädbarns matsmältning än kall, tenderar barn att känna sig lyckligare och sova bättre när de dricker varm mjölk eftersom deras kroppar använder mycket energi för att värma kall mjölk.

Varför flaskvärmare?

En flaskvärmare är bra för att värma välling, bröstmjölk, mjölk eller även bebismat i vissa fall. Du kan ställa in en rimlig värme på flaskvärmaren så att maten eller drycken inte blir för varm för barnet. Det kan vara bra att tänka på att dubbelchecka värmen på maten eller drycken innan du ger ditt barn det ifall att det skulle bli något fel.

Hur hittar man den bästa flaskvärmaren?

Med så många alternativ att välja mellan är det viktigt att känna till några av skillnaderna mellan flaskvärmare:

 • Elektrisk eller manuell: De flesta värmare är plug-in apparater som går på din köksbänk. Dessa kan använda antingen ånga eller varmt vatten och är bra om du gör de mesta av dina flöden hemma. Icke-elektriska modeller är beroende av batteriström för att hålla mjölken varm så att den kan användas på språng. Vissa är välisolerade, andra använder batteriström och vissa är flaskvärmare bil, som du kan plugga in i cigarett-uttaget. Tänk på din livsstil och när (och var!) måste du använda din flaskvärmare?
 • Flaskstorlek: Om du använder flaskor med bredare toppar eller planerar att använda dem med andra behållare, se till att kontrollera dimensionerna på flaskvärmaren först. Vissa värmare är smala och andra har en bredare omkrets för rundare flaskor.
 • Ånga eller varmvatten: Medan ånga är snabbare kan det skålla dig eller ditt barn om du inte är försiktig. Vattenbad tenderar att värmas jämnare, men det tar längre tid än ånga att göra det.
 • Uppvärmningseffektivitet: Hur irriterande skulle det vara att köpa en flaskvärmare bara för att inse att den inte ens tillförlitligt värmer upp barnets mjölk som du förväntar dig? Inte bara skulle det inte göra ditt föräldraliv lättare, utan det skulle faktiskt bli svårare. Var noga med att välja en varmare som du vet kan värma upp barnets mjölk till den exakta temperaturen du behöver varje gång. Därför har vi satt ihop vår flaskvärmare topplista, för att underlätta för er föräldrar som ska köpa flaskvärmare.
 • Användarvänlighet: Bara ett tryck på en knapp för att börja värma upp bröstmjölken till perfekta 98,6 grader? Ja tack. Var uppmärksam på hur lång tid installationen tar för att få ditt barns flaska att värmas upp. Du vill ha något som är väldigt enkelt att använda!
 • Bärbarhet: Det finns många pålitliga elektriska flaskvärmare som kräver ett uttag för att fungera. Eftersom mycket av din tid kommer att spenderas på att mata ditt barn hemma, kan dessa vara ett utmärkt val för ett icke-bärbart alternativ. Men någon gång vill du kunna komma ut ur huset med din lilla. Baby’s Brew bärbara flaskvärmare låter dig leva livet på språng utan att behöva bindas ner med en sladd.

Hur gjorde vi vårt flaskvärmare test?

Till att börja med behövde vi välja ut vilka flaskvärmare som platsade i testet. Det gjordes genom att se vilka som fått bäst kundbetyg, de modellerna fick det bli!

Vi läste sedan på om de modellerna i form av produktbeskrivningar och kundrecensioner (även från andra testsajter). Efter det skrevs våra egna recensioner utifrån informationen vi hittat på nätet.

För att sedan skriva vår flaskvärmare bäst i test lista krävdes bara en jämförelse av de olika modellerna. Detta gjordes bland annat med kriterier som kvalité, uppvärmningstid, funktioner och pris.

Även analystexten i slutet av artikeln är skapad från information hittad på olika sajter. Se källorna längst ned för att veta var vi hämtar vår information.

Riktlinjer när du ska värma upp mjölk

Bra jobbat, mamma, med att pumpa allt det flytande guldet till din söta lilla. Vi vet att det är mycket arbete, men det är verkligen värt hela ansträngningen.

I likhet med förberedelser och förvaring, som vi går igenom här, finns det några specifika riktlinjer som du vill följa för att värma upp ditt barns bröstmjölk. Detta kommer att säkerställa att ditt barns bröstmjölk ges vid en säker temperatur samtidigt som alla dessa värdefulla näringsämnen bevaras.

Så här ska du tänka på för att säkerställa säkerhets- och kvalitetsstandarder:

 • Starta alltid uppvärmningen av flaskan med färsk / kyld bröstmjölk, en ren flaska och tvättade händer. (Fryst bröstmjölk kan tinas och sedan användas i en flaskvärmare.)

 • Den ideala temperaturen för en flaska uppvärmd bröstmjölk är ungefär 98,6 grader Fahrenheit eftersom det härmar en amningsupplevelse.

 • 104 grader F är den högsta temperaturen du bör värma en flaska bröstmjölk. Även om du säkert kan värma vätskor för din baby upp till 113 grader F, kommer allt som överstiger 104 grader att bryta ner de unika näringsämnen som finns i bröstmjölk.
 • Om du ska värma upp barnets mjölk senare på dagen när du är på språng, se till att förvara den i en kylväska med ispaket tills du är redo att värma upp den.
 • När värmen och utfodringen har börjat bör mjölken konsumeras inom en timme eller så. Du ska aldrig spara mjölken efter att du värmt upp den en gång innan.

 • Om det finns resterande bröstmjölk i flaskan efter utfodring måste den slängas.

 • Värm aldrig eller återställ bröstmjölk som tidigare har värmts upp.

Letar du efter vantar nu under vintersäsongen? Läs då -> vantar barn bäst i test

Analys och flaskvärmare test resultat

Även om det inte är en absolut nödvändighet, kan vissa föräldrar finna att en bra flaskvärmare är ett välkommet tillskott till babyutrustningsarsenalen. Om du har flera barn eller bara matar nappflaskor kan ett enkelt, bekvämt och säkert alternativ för att värma upp ditt barns måltider vara en stor tidsbesparare eller en stressreducerande. Tänk på det som en extra uppsättning händer!

Men inte alla flaskvärmare är lika, speciellt när det gäller att se till att din dyrbara bröstmjölk inte är överhettad. Vi fokuserade på mått som hälsa och säkerhet, användarvänlighet, uppvärmningseffektivitet och enkel rengöring för att hitta det bästa under våra omfattande tester. Alla värmare placerades genom vridaren i jämförande test under flera månader, med tanke på viktiga funktioner i den dagliga användningen. Våra poäng avslöjar både prestanda för varje varmare och skillnaderna mellan varje.

Värde

När du förbereder dig för en baby, kostar annonsen snabbt. Lyckligtvis, om du befinner dig i behov av en varmare, är de flesta av dem ganska billiga jämfört med andra babyartiklar. Prisvinnarna i denna grupp varierar i pris från 350kr för BabyDan Chicco flaskvärmare till 500kr för Philips Avent flaskvärmare. Den högst rankade värmaren, Tommee Tippee flaskvärmare CTN, kostar cirka 400kr. Om du inte är säker på hur ofta du kommer att använda en eller till och med om du behöver en, men du vill ha en till hands för alla fall, är Chicco flaskvärmare din bästa satsning på en plånboksvänlig 350kr. Det är svårt att gå fel med Chicco. Det fick en tredje plats och har en snabbare värmetid än andra prisvinnare.

Hälsa och säkerhet

Hälsa och säkerhet bör vara högsta prioritet när du ska hitta den bästa flaskvärmaren. När du värmer upp en flaska ska du inte överhettas eller ojämnt värma upp innehållet. Om du gör det kan det orsaka hotspots eller förändra bröstmjölkens näringsvärde eller immunologiska värde. Det bästa sättet att hantera bröstmjölk när du bibehåller näringen är att undvika att överskrida en temperatur på 104 F / 40 C. Helst stannar mjölken vid eller under kroppstemperatur, 98,6 F / 37 C.

Vi skapade snabbt preferenser för vissa funktioner under testningen. Vi blev partiella för produkter med varmvattenbadsteknik över ångvärme, främst för att de inte är lika heta och har en minskad risk för skållning för dig och ditt barn. Flaskor tenderar att komma ut ur dessa värmare något svalare och bekvämare att hantera. Det finns också en lägre sannolikhet för att internt innehåll överhettas.

Philips Avent och Tommee Tippee flaskvärmare CTN fick var och en ett tillfredsställande hälso- och säkerhetsresultat. Båda rankas bland de högsta av alla produkter vi testat, och båda använder en uppvärmningsmetod för vattenbad.

Överhettning av bröstmjölk resulterar i näringsförlust
Den perfekta drickstemperaturen för en nappflaska matchar kroppens, 98,6F / 37C eller mindre. Så det är viktigt att vara noga med din uppvärmningsprocess, särskilt när det gäller bröstmjölk. Som ett levande ämne innehåller bröstmjölk ett otroligt utbud av fördelaktiga näringsämnen, som enzymer och probiotika, immunfaktorer (såsom IgG- och IgM-antikroppar och immunglobulin A), komplexa tillväxtfaktorer och hormoner.

Men när temperaturen stiger över 104 F / 40 C börjar en nedbrytning av näringsmässiga och immunologiska fördelar. Faktum är att vetenskapliga studier visar att både temperatur och varaktighet vid hög temperatur är mycket signifikant. Relativt liten förlust av näringsvärde inträffar tills temperaturen stiger över 113 F / 45 C, men ju högre temperatur desto snabbare blir nedbrytningshastigheten. Till exempel, efter 10 minuter vid 113 F / 45 C, visade en studie en förlust på endast cirka 10% av viktiga näringsaktiverade enzymer. Men om du höjer det tempererade högre till temperaturen på varmt kranvatten i många hem (för varmt för bröstmjölk), resulterade bara en minut vid 131 F / 55 C i förlust av hälften av de aktiverade enzymerna.

Flaskvärmare test av värme

För att skilja i hälsa och säkerhet gjorde vi ett jämförande, kontrollerat värmetest. Vi kunde bestämma vilka alternativ som var mer benägna att värma upp till rekommenderade temperaturer och framgångsrikt upprätthålla näringsämnen i bröstmjölken. Vi mätte maximala temperaturer vid tillverkarens rekommenderade inställningar, förutom att helt vrida de maximala inställningarna för att ta hänsyn till det värsta fallet om en användare inte följer instruktionerna. Vi lämnade också flaskan i flaskvärmare i upp till 12 minuter för att se hur varm mjölk blir om du glömmer att ta bort flaskan eller inte kan nå den direkt.

Vid rekommenderade inställningar fann vi att Philips Avent flaskvärmare, Tommee Tippee flaskvärmare CTN och Baby Dan Chicco flaskvärmare alla stannade under 104 grader under den mesta tiden medan de fortfarande var tillräckligt varma för att hålla din baby lycklig. Av dessa tre alternativ var Philips Avent flaskvärmare också den snabbaste för att nå ordentliga uppvärmningstemperaturer utan överhettning. Philips Avent flaskvärmare har den lägsta temperaturen vid avstängning, och Tommee Tippee flaskvärmaren är närmast kroppstemperaturen vid avstängning.

NUK flaskvärmare thermo express fick lägsta poäng för hälsa och säkerhet i vårt flaskvärmare test av värme. Enheten är en ångprodukt som kan orsaka brännskador om ångan kommer i kontakt med huden. NUK flaskvärmare thermo express överhettar också flaskan om den av misstag lämnas i varmare efter avstängning. Det värmer definitivt snabbt och når 97F på cirka 2 minuter. Men om du distraheras av en smutsig blöja eller ett gråtande barn kan flaskan lätt överhettas och når upp till 137 grader på 5 minuter och 147 grader på 12 minuter. Båda är alarmerande temperaturer.

Möjlighet att överhetta bröstmjölken?

I ett andra test ställde vi in dem på maximal värmeinställning (inte tillverkarens rekommenderade inställning) för att se om värmarens missbruk kan leda till överhettning av bröstmjölken.

Återigen blev vi imponerade av BabyDan Chicco flaskvärmaren, som konsekvent värmer till säkra temperaturer som varken skåller eller försämrar bröstmjölken. Dess prestanda i vårt grundläggande test och testet för maximala inställningar visar konsistens och mindre risk för fel.

Philips Avent flaskvärmaren hävdar att de förlitar sig på en patentsökt SAFEHeat-teknik för att förhindra att mjölk överhettas med ett cirkulerande varmt vattenbad. Vi kunde dock få det att överhettas i vårt maximala uppvärmningstest. Vid den högsta inställningen fortsatte Avent att värmas och nådde så småningom temperaturer som vi anser vara för höga. Efter 8:30 minuter passerade den 104F. Efter 12 minuter steg mjölktemperaturen till 122F. Vi drar slutsatsen att det är viktigt att följa Philips rekommenderade inställningar för bästa resultat och inte förlita oss på tillverkarens påståenden.

NUK flaskvärmare thermo express är den snabbaste men också den som sannolikt överhettar flaskans innehåll. När den används vid maximala värmeinställningar (rekommenderas inte) pressade ångvärmevarmaren temperaturen upp till skållning 150 F. Detta är alldeles för varmt för att värma något som barnet kommer att dricka, vilket är ett stort problem för oss. Även om det här testet använde inställningar utanför tillverkarens rekommendation, misstänker vi att många föräldrar kan göra detta misstag för tidens skull eller glömma att flaskan är varmare.

Kompatiblitet

Om ditt barn är fäst vid en viss flaska och du letar efter en flaskvärmare måste du vara säker på att den är kompatibel med flaskans bredd, höjd och material som du föredrar. Dr. Browns Natural Flow Glass nappflaskor är smala och långa och passar bra i en Dr. Browns Deluxe flaskvärmare. Förvänta dig dock inte att den här enheten rymmer en flaska med bred mun som Tommee Tippee-glasmatningsflaskan eller Comotomo. Vissa värmare är mer mångsidiga, vilket kan vara användbart om du behöver byta flasktyper när som helst eller planerar att använda förvaringspåsar för bröstmjölk.

Om du använder glasflaskor, se också till att den flaskvärmare du väljer är glaskompatibel. Till exempel är Boon Orb ett glas som inte går, eftersom snabbt stigande temperaturer ökar risken för brott.

Om du är osäker på vilken flaska din bebis föredrar, gå till en mångsidig värmare som Tommee Tippee flaskvärmare CTN, Philips Avent flaskvärmare eller Chicco flaskvärmare. Alla dessa värmare är kompatibla med de flesta flaskformer, storlekar och material, inklusive förvaringspåsar för bröstmjölk.

Bärbarhet och fotavtryck

Om du vill resa med en flaskvärmare, har begränsad köksbänksfastighet eller vill placera din varmare i ett höjdbegränsat område är en kompakt varmare viktig. BabyDan Chicco flaskvärmare har ett litet fotavtryck och har inte små delar som kan gå vilse, så det är ett utmärkt resealternativ. Tommee Tippee flaskvärmaren är uttryckligen gjord för ett on-the-go-scenario och är också ett av få alternativ som inte kräver el. Om du oroar dig för höjd, skäm bort från Baby Brezza Safe and Smart, Beaba BabyMilk och Dr.Browns Deluxe, som alla är högre än 10,5 tum. Dessa värmare kan kämpa för att passa under övre skåp.

Läs ovan för vår flaskvärmare bäst i test lista! Du kommer inte bli besviken.

Hur mycket kostar en flaskvärmare?

Nästan alla flaskvärmare går på runt 500kr. Det är ett bra pris för en flaskvärmare, då du kan använda den ett långt tag. Samt att det underlättar din vardag.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset