Bästa nappflaskan 2024 – Nappflaska bäst i test

Bästa nappflaskan 2023

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter den bästa nappflaskan 2024? Eller kanske nappflaska bäst i test? Då har du hittat rätt. Vi på Barnadiset recenserar i denna artikel nappflaskor, och rekommenderar den absolut bästa nappflaskan.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, babyshop.se, jollyroom.se

Bästa nappflaskan 2024

1. Flexy Silikonflaska Anti-kolik 270ml

2. Comotomo nappflaska natural feel 250ml

3. Bröstmjölkflaska Anti-kolik 150ml

Comotomo nappflaska natural feel
Dr Brown's nappflaska glas
Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet

Prisklass: Premium


Rabattkod: barnadiset10


Prisklass: Medium

Prisklass: Billig


Rabattkod: barnadiset10


Flexy Silikonflaska Anti-kolik 270ml recension

Flexy Silikonflaska Anti-kolik 270ml

Flexy Silikonflaska Anti-kolik 270ml

Med den här Flexy Silikonflaskan från Nanobebe vet blev vi mycket imponerande av dess höga kvalitet och lätthet att hålla i för barn. Dess storlek är lagom och passar utmärkt för bebisar.

Nappen på flaskan är även väldigt mjuk och bekväm vilket vi ser som en väldigt bra fördel då den är till för små bebisar. Då den är tillverkad i silikon är den även hygienisk och tålig. Att tillägga är flaskan självklart även CE märkt.

En extra sak vi vill uppmärksamma är att vi tycker den är väldigt lätt att rengöra vilket underlättar helt klart. Går även att placera i diskmaskin, dock kan silikonen missfärgas. Handdisk rekommenderas. Även dess design är väldigt bra och passar utmärkt för bebisar.

Några priser den här moderna och snygga Flexy Silikonflaskan har vunnit är: Parents best for baby Awards 2023 och Mum Marketsplace Award 2023. Och nu har den även tagit hem priset för bästa nappflaskan 2024 från barnadiset.

Om du vill veta hur den här ska användas kan du hitta en video här.

Du kan även hitta vår recension här som är mer djupgående.

Till den här har vi även en unik rabattkod som är: barnadiset10

Comotomo nappflaska natural feel (250ml) recension

comotomo nappflaska natural feel 250ml

Comotomo nappflaska natural feel

Vi på Barnadiset vet inte ens var vi ska börja med denna innovativa Comotomo nappflaska. Kroppen på nappflaskan är mjuk och tillverkad i medicinsk silikon. Comotomo nappflaskan kommer med en bred silikonnapp som är utformad för att göra den till en nappflaska som liknar bröstet. Det underlättar övergången från bröst till nappflaska.

Comotomo nappflaskan har inbyggda ventiler vilket gör den till en nappflaska anti kolik. Det gör också att den inte läcker.

Denna nappflaska har tidigare vunnit följande titlar: The Bump – Best of Baby Awards 2018, The Bump – Best of Baby Tech Awards 2017, Cribsie Awards 2017, NCW Eco Excellence Awards 2017 och NCW Eco Excellence Awards 2015.

Denna nappflaskan har utgått ur sortimenten och därefter har priset gått upp på marknaden i Sverige och är svårare att hitta.

Bröstmjölkflaska Anti-kolik 150ml recension

Bröstmjölkflaska Anti-kolik 150ml

Bröstmjölkflaska Anti-kolik 150ml

Den här Nanobebe Bröstmjölkflaskan är något mindre än andra nappflaskor. Dess kompakta design är unik och specifikt anpassad för bröstmjölk. En ytterligare sak att tillägga är att den är kompatibel med de flesta pumpar för att pumpa direkt ner i flaskan, självklart med en medföljande adapter.

Helt klart en utmärkt bra bröstmjölksflaska som vi testat och vi tycker den är väldigt bra på att imitera amning vilket är grymt för en smidig övergång mellan bröst till flaska.

Dess lilla design gör att barnen med lätthet kan hålla i flaskan om hen är bekväm. Detta är ett stort plus för oss och i vårt test så visades detta vara fallet då bebisen tyckte den var rolig att hålla i. Samt just denna design gör att den kyls och värms 2 gånger snabbare än vanliga flaskor för att behålla näringsämnen bättre.

Vi tycker detta är ett självklart val för den som letar efter en liten kompakt bröstmjölkflaska och samtidigt vill göra övergången mellan bröst till flaska lättare. En stark rekommendation från oss på Barnadiset.

Just den här bröstmjölflaskan är väldigt unik och egen och därmed så vann den faktiskt även “Best invention 2018” från Time magazine vilket vi ser som en mycket imponerande utmärkelse.

Den här Bröstmjölkflaskan är även från Nanobebe och därmed har vi lyckats få en rabattkod: Barnadiset10

Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet recension

tommee tippee nappflaska som liknar bröstet

Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet

Denna Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet har en stor bred napp så ditt barn upplever den där varma känslan av mammas bröst. Precis på samma sätt som under amningstiden. Nappen imiterar mammans bröstvävnad genom dess töjbarhet.

Tommee Tippee nappflaska som liknar bröstet innehåller också en ventil som jämnar ut trycket i flaskan. Det betyder att ditt barn får i sig mindre luft, vilket i sin tur reducerar risken för kolik-besvär.

MAM easy start anti kolik nappflaska (260ml) recension

MAM easy start anti kolik nappflaska

MAM easy start anti kolik nappflaska

Enligt oss är denna MAM anti kolik nappflaskan rikgit bra. Det är en mycket smidig nappflaska som passar perfekt för nyfödda. Från namnet “anti kolik nappflaska” så motverkar den kolik tack vare den ventilerande botten.

Flaskan kommer med ett läckagesäkert lock som du också kan använda som måttkopp. Det medföljer även en dinapp i storlek 1 som är anpassad för bröstmjölk.

Denna anti kolik nappflaskan håller upp till 260ml vilket är en av de anledningar vi rankade den högt på vår lista. Vi gillar lite större nappflaskor, om man inte vill stoppa i så mycket kan man ju istället fylla upp den halvt.

Philips Avent nappflaska natural recension

Philips Avent nappflaska natural

Philips Avent nappflaska Natural 2.0

Kortfattat är denna Philips avent nappflaska både praktisk och smidig. På grund av den lilla storleken får den också plats i en flaskvärmare.

Philips har denna gång gjort allt i sin makt för att få till en nappflaska som liknar bröstet, och vi tycker de har lyckats. Nappflaskan är utrustad med en extra mjuk, bröstvårtsformad napp. Det underlättar övergång från amning till nappflaska.

Även denna Philips Avent nappflaska har en ventil som hjälper att minska luftbubblorna som kan samlas i nappflaskor. Det i sin tur minskar risken för kolik och andra besvär.

Philips Avent nappflaskan är mycket enkel att använda, samt bekväm att greppa. Därför tycker vi definitivt att den platsar på vår nappflaska bäst i test lista.

Vanliga frågor

Det finns självfallet många frågor som kan komma upp när du ska välja den bästa nappflaskan. Vi har därför bland annat skrivit denna nappflaska bäst i test listan, men ska även besvara de frågor vi tror kan komma upp.

Behöver man en nappflaska?

De allra flesta barnfamiljer där ute använder nappflaskor. Om du matar din lilla med bebisformula måste du använda nappflaskor. De är också behövliga när du ofta vill ha överbliven mat i kylen.

Även om du planerar att vara hemma och amma kan du upptäcka att det är en win-win att låta andra familjemedlemmar mata ditt barn med en flaska istället.

Ska du ha en babyshower, eller kanske någon av dina vänner? Då är nappflaskan en perfekt present! Även om det kanske är lite roligare att köpa en schysst tårtdekoration till babyshowern istället. En viktig present för att visa lite uppskattning för dina nära och kära. Om du känner personen i fråga bra kan du ju också göra dekorationen till något roligt budskap också!

Vilken typer av nappflaskor finns det?

Nappflaskor tillverkas vanligtvis av ett av tre material: glas, plast eller silikon.

 • Nappflaska av glas brukade vara normen under årtionden före plast och har nyligen återvänt till popularitet. Även om det kan låta som en huvudskrapa att ge ditt barn något av glas, har glaset som används för nappflaskor några unika egenskaper som skiljer det från vardagsglaset. De är gjorda av härdat glas, ett typ av glas som är extra slitstark och tål att slås runt och till och med tappas.
 • Nappflaskor av plast är gjorda av polypropen, en hård plasttyp. Plastflaskor är den vanligaste typen av bra nappflaska på marknaden och de mest prisvärda.
 • Nappflaskor av silikon är de nyaste typerna av flaskor på marknaden. De är gjorda av silikon, ett mjukt, flexibelt material som är fritt från kemikalier som BPA, PVC och ftalat.

De flesta flaskmärken erbjuder också flera napp-storlekar, som alla ger olika mjölkflöde.

 • Nyfödda och långsamma nappflaskor är utformade för nyfödda och yngre barn. De ger ett långsammare flöde av mjölk eller formula så att barnet inte slukar för mycket, för snabbt.
 • Snabba nappflaskor är utformade för äldre barn som har större svalor och har bättre kontroll över ett snabbare vätskeflöde.

De flesta flaskor finns i två storlekar:

 • Små nappflaskor, vanligtvis runt 100ml, är inriktade på nyfödda som äter mindre per måltid än äldre barn.
 • Större flaskor, som rymmer cirka 200ml bröstmjölk eller mjölkersättning, är för äldre barn som äter mer.

Som riktmärke kan nyfödda äta så lite som 25-50ml varje måltid, medan spädbarn runt sex månader gamla kan äta upp till 200ml vid matning. Vissa föräldrar väljer att köpa några av mindre och större flaskor, medan andra köper större flaskor från början och bara fyller dem ungefär halvvägs under barnets första månader.

Hur gjorde vi vårt nappflaska test?

Precis som våra andra tester började även nappflaska testet med att se efter vad som fanns tillgängligt där ute. Sedan valdes de modeller med bäst kundbetyg ut, och vi läste på mer ingående om de.

För att ta reda på mer om nappflaskorna läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar för var och en. Med den informationen vi hittat där skrev vi sedan våra egna recensioner.

För att avsluta nappflaska testet behövdes en bäst i test lista. Den skrevs efter att ha jämfört de olika nappflaskorna med varandra. Några av kriterierna som användes vid jämförelsen var material, kapacitet och kvalité.

Vilken typ av nappflaska är bäst?

Det finns plus och minus till alla typer av nappflaskor på marknaden. (Och det finns många!) Det kan vara ansträngande att försöka jämföra varje mindre detalj, så här är några grundläggande fördelar och nackdelar som du måste tänka på när du försöker bestämma vilken typ av flaskor du vill köpa till ditt barn.

Nappflaskor av glas:

 • Fördelar: Nappflaskor av glas absorberar inte färger eller lukt som silikon- och plastflaskor kan. Nappflaskor av glas är värmebeständiga, så att de kan gå från isande kyla till rökhett utan att gå sönder. Glasflaskor kan gå direkt in i diskmaskinen utan rädsla för kemisk urlakning och de är ofta lättare att rengöra än andra typer av nappflaskor eftersom de har mindre delar.
 • Nackdelar: Nappflaskor av glas är tunga. De är knepigare för dig (och för din bebis) att hålla, och även om det inte är super lätt att ta sönder dem, är det verkligen inte omöjligt heller. Glasflaskor tenderar också att vara dyrare än andra flaskor och det finns färre alternativ att välja mellan eftersom de inte är lika allestädes närvarande som plastflaskor.

Nappflaskor av plast

 • Fördelar: Det finns massor av alternativ att välja mellan om du köper en bra nappflaska i plast. Nappflaskor i plast är oftast de mest prisvärda flaskorna på marknaden enligt oss. Plastflaskor är lätta, går inte sönder när de tappas och är lätta för dig och ditt barn att hålla.
 • Nackdelar: Den ursprungliga oro över plastflaskor var på grund av bisfenol A, vanligtvis kallat BPA, en industriell kemikalie som används för att tillverka viss plast som potentiellt orsakar negativa hälsoeffekter. FDA förbjöd BPA från alla flaskor och nappflaskor år 2012, men enligt American Academy of Pediatrics (AAP) är juryn fortfarande ute på hälso- och säkerhetsproblem kring plast, särskilt hos barn och särskilt när de värms upp. Om du bestämmer dig för att använda nappflaskor av plast, undvik att värma dem i mikron, och tvätta smutsiga flaskor för hand utan att lägga dem i diskmaskinen. Många nappflaskor i plast har också många små delar och kan vara ett besvär att rengöra.

Nappflaskor av silikon:

 • Fördelar: Nappflaskor av silikon är mjuka och lätta att klämma på. Det gör att ditt barn får en känsla av en nappflaska som liknar bröstet. De är omöjliga att förstöra och fria från många av de kemikalier som finns i nappflaskor av plast. Nappflaskor av silikon tål att diskas i diskmaskin, och tenderar att innehålla mindre delar än nappflaskor av plast så att de är lättare att rengöra.
 • Nackdelar: Nappflaskor av silikon är några av de dyraste och det finns inte massor av alternativ (även om det börjar förändras). Även fast de inte innehåller samma kemikalier som nappflaskor i plast, finns det fortfarande en viss oro över läckage vid mycket höga temperaturer. De kan också missfärga och absorbera lukt över tiden.

Du bör också komma ihåg att spädbarn kan vara ganska specifika om vilken typ av flaska de gillar bäst. Eftersom det är svårt att förutse vad din lilla kommer att gilla (eller inte), rekommenderar vi att du antingen lägger till ett märkes startpaket i din varukorg innan du går all-in på ett visst märke.

När behöver man nappflaskor?

Du kan egentligen börja använda nappflaskor från dag ett. Om du ammar kan du välja att vänta med att införa en flaska tills barnet har fått grepp om amningen, vanligtvis mellan cirka tre och sex veckor.

Spädbarn använder vanligtvis flaskor tills de är minst ett år gamla, vilket är när AAP säger att det är okej att överföra din lilla från bröstmjölk eller formula till komjölk. Men många ammande föräldrar fortsätter att amma långt in på andra året och därefter.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset