Babynest bäst i test 2024 – Hitta bästa babynest för ditt barn!

Babynest bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter babynest bäst i test? Vi hjälper dig hitta bästa babynest för just ditt barn. Vi vet hur tröttsamt det är att leta efter barnprodukter, därför har vi satt ihop detta babynest test.

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, babyshop.se & storochliten.se

Babynest bäst i test 2023

1. Doomoo babynest

2. Buddy and Hope babynest rosa

3. Kaxholmen billigt babynest

Doomoo babynest
Buddy and Hope babynest rosa
Kaxholmen billigt babynest

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Doomoo babynest recension

 

Doomoo babynest

Detta Doomoo babynest är inte bara bra genomtänkt, utan också mycket bekvämt, säkert och kan användas på både dagen och natten. Vi utser denna till babynest bäst i test.

Doomoo babynestets övre del, både madrassen och sidorna är gjort av andningsbart meshtyg för att ge barnet god ventilation under sömnen. Sidorna ger en ombonad för bebisen, något vi såg att de verkligen tyckte om.

Doomoo babynestet har en löstagbart, reglerbart magband. Detta band är både behagligt för barnet, samtidigt som den håller fast bebisen på rygg så de inte kan snurra runt. Babynestet går att öppnas nertill så att även lite äldre barn kan få plats. Ett perfekt babynest att ta med sig på resan!

Denna modell tillhör också kategorin ekologiskt babynest, då den är tillverkad av 75% ekologiska material.

Buddy and Hope babynest rosa recension

buddy and hope babynest rosa

 

Buddy and Hope babynest rosa

Detta rosa babynest från Buddy and Hope är en riktigt mysig plats för din lilla att vila. Samtidigt som babynestet har en väldigt fin design.

Buddy and Hope babynest rosa är tillverkad av Oeko-Tex-certifierade material, vilket gör att även denna modell platsar i ekologiskt babynest kategorin.

Babynestet ger en trygg och mjuk miljö för ditt barn, samtidigt som sidorna gör att barnet känner sig ombonad.

Självklart är det också vadderat för extra komfort, och har snören som kan knytas ihop längst ner. Det gör att du även kan ha dina större barn i detta babynest rosa.

Kaxholmen billigt babynest recension

kaxholmen babynest

 

Kaxholmen billigt babynest

Detta Kaxholmen babynest är ett mysigt och mjukt babynest som ger en ombonad miljö för din lilla. Kaxholmen babynest kan användas både som en sängen i sängen, eller vid amning då barnet lätt kan ligga kvar i nestet.

Det vi gillar lite extra med Kaxholmen babynest är att det kan användas i liggdelen på barnvagnen. Det gillade i alla fall våra barn.

Kaxholmen babynest går också väldigt enkelt att ta med dig på resan. Samtidigt som detta räknas in i kategorin babynest billigt. Den billiga prislappen gör att vi valde att ta med den på vår babynest topplista.

Sleepyhead Deluxe Plus babynest recension

 

Sleepyhead deluxe plus babynest

Detta Sleepyhead deluxe plus babynest är en av våra absoluta favoriter på listan av bästa babynest. Sleepyhead babynestet är en mycket mångsidig sovplats för ditt barn.

Detta söta Sleepyhead deluxe plus babynest kan användas som insats i en spjälvsäng, eller som en liten säng i föräldrarnas säng. Det är också helt perfekt att ha med sig på resan som en viloplats eller skötbädd.

Sleepyhead deluxe plus babynest är tillverkat i ett mycket andningsbart material, med anti-bakteriella egenskaper för ditt barn att inte bli sjukt.

Fotänden är precis som på de andra på vår lista – öppningsbar. Den är också inkluderad i kategorin “babynest med handtag” vilket gör den till ett ännu bättre babynest i våra ögon.

Filibabba babynest recension

 

Filibabba babynest

Detta Filibabba babynesten är perfekt för barnvagnen, i vaggan eller i sängen mellan sina föräldrar. De små fina ballongerna på sidorna är handtagen, vilket gör att den tillhör babynest med handtag kategorin.

Den har unik stängning som omger ditt barn i Filibabba babynesten för extra komfort. Dessutom är den tillverkad i GOTS-certifierad bomull.

Både madrassen och spännet kan klickas av, och tas ur innan locket tvättas i 30 grader med maskin.

På grund av den fina designen, och sköna vadderingen nominerar vi denna till en av de absolut bästa babynest.

Vanliga frågor

Det finns många frågor som kan poppa upp när du ska välja bästa babynest. Du kan börja med att läsa vår babynest bäst i test lista. Efter det kanske du fortfarande har frågor om bästa babynest, då kan du läsa våra svar nedan.

Är babynests säkra?

Du kanske har sett varningen från The Lullaby Trust om att babynests och bon inte lever upp till de riktlinjer för säker sömn som den främjar.

”Beviset visar att det säkraste sättet för en baby att sova är på en fast, platt, vattentät madrass i en barnsäng eller moskorg och vi skulle inte rekommendera någon sömnyta som inte överensstämmer med dessa riktlinjer,” sa Lullaby Trust.

Enligt Trust uppfyller inte skida och bon riktlinjerna. Denna varning gäller endast barn under 1 år.

Vi har undersökt alla vetenskapliga bevis som förtroendet har baserat sin varning på. Kanske eftersom skida och bon är ganska nya produkter, kunde vi inte hitta någon specifik forskning eller registrerade SIDS-fall relaterade till dem. Det finns bevis för att vadderade sidor kan öka risken för kvävning och överhettning. Detta är anledningen till att babyboet har tillverkat investeringar i att utveckla andningsbara material och möta andningsskyddstester. Purflo har också skapat innovativa sidoväggar och en solid bas för sin Sleep Tight Baby Bed, som syftar till att minska sannolikheten för kvävning eller överhettning.

Om du följer riktlinjerna för säker sömn är risken mycket liten, vi rekommenderar:

Välj en kapsel eller bo med en fast madrass. Mjuka madrasser har kopplats till en ökad risk för SIDS. En fast madrass bör inte sjunka mer än några millimeter när din baby placeras på den. Undvik madrasser med minneskum
Lämna aldrig en bebis i en skida eller bo utan tillsyn. Det betyder att de inte rekommenderas för att sova över natten förrän ditt barn har fyllt 1 år
Kontrollera regelbundet att din sovande bebis inte överhettas eller har flyttat ansiktet i sidopolstringen. Båda har kopplats till en ökad risk för SIDS och den senare kan leda till oavsiktlig kvävning
När du använder någon av modellerna på topplistan, måste de alltid läggas på en plan, fast och stabil yta och alltid följa tillverkarens anvisningar.

Kan nyfödda sova i babynest?

Nyfödda kan absolut sova i ett babynest utan problem. Så länge ditt babynest är godkänt och inte utgör några risker så är det säkrast att ditt barn sover i ett babynest. Och vi kan garantera att de vi har på våran hemsida är godkända och utgör ingen risk för något.

De du bör tänka på dock är att se till att barnet ligger nära er högt upp i sängen så att det inte finns någon risk att täcket hamnar över barnet. Även bra att se till att ditt nyfödda barn sover på rygg.

Hur gjorde vi vårt babynest test?

För vårt babynest test tittade vi främst på hur tidigare kunder upplevt sina modeller. Vi valde sedan de som fått bäst kundbetyg och läste på om de.

Vi läste hundratals produktbeskrivningar och kundrecensioner för att få en så djup förståelse som möjligt om var och en. Med den informationen vi hittat skrev vi våra egna recensioner.

Sedan återstod det bara att få till en bäst i test lista. Den skrevs utifrån den jämförelse vi gjorde på de olika modellerna. Jämförelsens kriterier inkluderade bland annat material, design och vaddering.

Vad använder man babynestet till?

En av anledningarna till att babynests har blivit så populära är att läkare och vårdpersonal idag rekommenderar barn att sova på ryggen. Om du lägger ditt barn på ryggen i vila minskar risken för SIDS (plötsligt spädbarnsdödssyndrom). I ett babynest bebis placeras barnet på baksidan och möjligheten att vända sig till magen minskas.

Babynests är också användbara för föräldrar som låter barnet sova där i sängen. Det minskar risken för att välta barnet när du sover. Barnets huvud ska placeras i samma höjd som förälderns huvud. På det sättet är det mindre troligt att huvudet av misstag täcks av en täcke eller en filt under natten.

Slutligen upplever många föräldrar att babybo skapar en känsla av säkerhet och förtrogenhet. Den omgivande miljön liknar moderlivet. Samtidigt skapar det en bekant miljö för barnet när du befinner dig på nya platser.

Hur hittar man det bästa babynestet?

  • Säkerhet – Testas säkerheten på babynesten på något sätt? Kontrollera mjukheten och sidorna och madrassen.
  • Hur länge du kan använda produkten? Babynests finns i olika storlekar. Du vill båda att den ska passa din nyfödda, men också kunna anpassa den till ditt växande barn.
  • Material. Du bör välja produkter som är tillverkade av Oeko-Tex standard 100 produktklass 1 certifierat material. På så sätt vet du att du får de bästa och säkraste produkterna för din baby. Samt om de tillhör kategorin ekologiskt babynest.
  • Möjlighet att tvätta. En mycket viktig punkt som vi tänkt på i vår babynest bäst i test lista. Klädseln ska enkelt kunna tas av, för att sedan enkelt maskintvättas. Det är oerhört viktigt att ha ett babynest som går att tvätta. Alla föräldrar där ute vet om att det alltid lyckas ske någon spill-olycka med din lilla.
  • Lagom hårdhet. Denna punkt är viktig för vår jämförelse eftersom att det handlar om att ditt barn ska ha det skönt! Det är väl ändå det viktigaste när du ska köpa babynest?
  • Inga kemikalier. Ännu en punkt som är viktig för oss när vi satte ihop vår topplista. Köp gärna från företag som specialiserar sig på just barnprodukter, de vet bäst hur man tillverkar de.
  • Babynest med handtag. De flesta modeller vi tagit med på vår lista kan klassas till babynest med handtag kategorin. Det är väldigt viktigt att köpa ett babynest med handtag då det gör den hela mycket mer praktisk. På så sätt kan du enkelt packa ihop den och ta med den på en resa, eller stoppa undan den när den inte används.

Om babynestet har mer än en funktion kan du använda det längre och kanske spara pengar och utrymme genom att bara köpa en produkt.
Najell babyboet “SleepCarrier” är säkerhetstestat och allt material är Oeko-Tex standard 100-produktklass 1-certifierat. Du kan enkelt justera boets sidor så att de passar ditt växande barn. SleepCarrier kan användas som en platt lekmatta genom att öppna sidorna hela vägen. För enkel transport med handtagen eller selen när du behöver flytta din sovande baby utan risk för att barnet vaknar. Vi kallar det det smartare babyboet.

Hur mycket kostar ett babynest?

Ett billigt babynest kostar mellan 200 och 400kr. En lite dyrare modell kan kosta upp till 1500kr. Vilket är något dyrt, men enligt oss är det väldigt värt prislappen.

Vill du läsa om lite billigare barnprodukter? Läs då kanske om badbalja bäst i test

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset