Hoppgunga bäst i test 2024 – hitta bästa hoppgungan!

Hoppgunga bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter vilken hoppgunga som är bäst i test 2023? Då har du hittat helt rätt! Vi på Barnadiset.se går i denna artikel igenom hoppgungor för barn, och hur du ska hitta den rätta för just ditt barn.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, jollyroom.se och babyv.se

Hoppgunga bäst i test 2023

1. Hauck Jump hoppgunga barn

2. Beemoo hoppgunga bebis

3. Bozz hoppgunga

Hauck Jump hoppgunga barn
Beemoo hoppgunga bebis
Bozz hoppgunga

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Hauck Jump hoppgunga barn recension

hauck jump hoppgunga barn

 

Hauck Jump hoppgunga barn

Denna Hauck Jump hoppgunga för barn är vår favorit på vår lista över bästa hoppgungor. Den är perfekt för barn som är aktiva och behöver röra på sig lite extra!

Du kan enkelt fästa Hauck Jump hoppgungan i en dörröppning och sedan är det bara att börja hoppa! Vi gillar den här hoppgungan eftersom den hjälper till att utveckla barnets grovmotorik och stärka musklerna samtidigt som barnet har roligt.

Med det smidiga klämsystemet på Hauck Jump hoppgungan kan du snabbt hänga upp den i dörrkarmen utan att behöva borra hål. Höjden på hoppgungan kan självklart justeras för att passa ditt barn perfekt.

Hoppgungan har också en mjuk vaddering i sittdynan och en bricka där barnet kan leka med sina leksaker. Enligt oss är detta den bästa hoppgungan på marknaden idag. Visst kostar den lite extra, men vad gör det? Ditt barn kommer ha kul och utvecklas samtidigt.

Beemoo hoppgunga bebis recension

beemoo hoppgunga bebis

 

Beemoo hoppgunga bebis

Denna Beemoo hoppgunga för bebisar är en populär och rolig leksak som har blivit en favorit bland barnen på senare tid. Genom att använda hoppgungan kan barnet träna både sin kondition och koordination samtidigt som de har en rolig upplevelse.

Hoppgungan är tillverkad av mjukt och skönt bomullstyg och levereras med en stålfjäder och en säkerhetslina i stål. För att hänga upp Beemoo hoppgungan i valfri dörröppning används en karmsax.

Det är viktigt att kontrollera upphängningsanordningarna noggrant för att undvika fallolyckor för din lilla.

Bozz hoppgunga recension

bozz hoppgunga

 

Bozz hoppgunga

Denna fantastiska Bozz hoppgunga rankar vi högt på vår lista. Just på grund av detta – den är så otroligt elegant! Den skiljer sig från alla andra baby hoppgungor på marknaden, eftersom Bozz har lagt extra tanke på designen denna gång.

Bozz hoppgungan är en hoppgunga med karmsax som passar till de flesta dörröppningar.

Precis som 2Me hoppgungan har även Bozz hoppgungan en praktisk dragkedja på baksidan. Det gör det lättare för barnet att hoppa i och ur.

Det enda vi saknar på denna Bozz hoppgunga är bättre material i fästningsdelen. Vi hade föredragit om hela delen hade varit tillverkad av metall.

2Me hoppgunga emil recension

2me hoppgunga emil

 

2Me hoppgunga emil

Denna specifika hoppgunga, 2Me hoppgunga emil, är utrustad med en karmsax och en praktisk dragkedja på baksidan för att underlätta för ditt barn när de ska kliva in eller ut.

Det är viktigt att notera att denna hoppgunga endast rekommenderas när din bebis har utvecklat tillräcklig nackstyrka, vilket vanligtvis inträffar vid 4-6 månaders ålder. Annars kan användning av hoppgungan leda till nackskador.

Sammanfattningsvis är denna hoppgunga enkel att använda och passar de flesta dörröppningar.

Vi har inkluderat 2Me hoppgunga emil i vårt sortiment på grund av dess smidiga funktionalitet och enkel montering. Även om den inte har samma robusta material som Beemoo hoppgungan, fungerar den ändå mycket bra.

Carena hoppgunga blidö recension

carena hoppgunga blidö

 

Carena hoppgunga blidö

Denna Carena hoppgunga på Blidö är en välformgiven hoppgunga som vi valde att inkludera i vår bäst-i-test-lista på grund av dess eleganta design. Den är perfekt för föräldrar med barn som övar på koordination och styrka.

Sittdelen är tillverkad av polyester och kan enkelt tvättas i maskin, vilket är en viktig detalj för oss som har erfarenhet av barn och vet att det alltid blir spill på babyprodukter.

Hoppgungan kan hängas i både dörröppningar med dess medföljande fästen eller i taket med hjälp av en krok.

*Carena hoppgunga blidö säljs inte längre, läs istället några av våra andra produkter på topplistan

Vanliga frågor

Det finns flera frågor som kan uppstå när du ska välja den bästa hoppgungan enligt tester. Det är anledningen till att vi på Baradiset har skrivit denna artikel! Vi är här för att hitta den allra bästa hoppgungan och svara på eventuella frågor du kan ha när du ska köpa en hoppgunga för din bebis.

Varför behöver jag en hoppgunga?

Hoppgungor ger jättekul lek för spädbarn och en paus för dess föräldrar. Det låter barnet leka självständigt, se världen ur ett nytt perspektiv och, när det gäller aktivitetscenter, njuta av några nya leksaker som de vanligtvis inte har tillgång till när de bara leker på golvet.

De ger också vårdgivare sinnesfrid, eftersom de vet att barnet är säkert inneslutet och inte riskerar att vandra eller komma in i saker runt huset.

Hoppgunga ålder?

Vi på Barnadiset, precis som de företag som tillverkar bästa hoppgungor – tycker att bebisen ska ha stark nacke innan de ger sig in i en hoppgunga. Som tidigare nämnt sker detta vid fyra till sex månaders ålder. Detta eftersom de är placerade i sittande läge och hopprörelsen kan vara lite skärande, bör spädbarn endast använda en bygel när de har bra, stark huvudkontroll och nackmusklerna inte ger vika för snabbt.

Förutom den åldersgränsen beskriver varje tillverkare ålders-, vikt- och höjdbegränsningarna för sina produkter.

Hur gjorde vi vårt hoppgunga test?

För att göra vårt hoppgunga test tittade vi först på utbudet som finns där ute. Sedan handplockade vi några av de produkter som fått bäst kundrecensioner.

För att sedan skriva våra recensioner hittade vi djupare information om alla produkterna genom kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Sist men inte minst skrev vi vår bäst i test lista efter att ha jämfört hoppgungorna med varandra. Detta gjordes genom en rad kriterier, bland annat kvalité, storlek, höjd och funktionalitet.

Säker hoppgunga bebis?

Förutom att följa tillverkarens riktlinjer för ålder och storlek finns det några andra saker att tänka på när du köper och använder en gunga från vår topplista.

 • Användningstid: Även om termer som “exersaucer” och hoppgunga gör att det verkar som om ditt barn tränar och arbetar med sina muskler, är sanningen att dessa enheter har potential att orsaka mer skada i utvecklingen än nytta. Främst på grund av barnets position i bygeln kan det påverka deras hållning, hindra muskelkontrollen och till och med fördröja dess första steg. Begränsa användningen av bygeln till 15 minuter om dagen för att undvika potentiella utvecklingsförseningar.
 • Höjdläge: Se till att din hoppgunga är placerad i rätt höjd för ditt barn – de ska inte vara platta och inte heller stå på tå. Var noga med bygelns höjd så att den inte befinner sig i ett utvecklingsskadligt läge.
 • Dubbla strängband: Dörröppningar tenderar att ha störst risk för skada – både från produktsvikt som att klämmorna inte är säkra, men också från barn som stöter på dörrkarmen från allt studsande. Du kan minimera denna risk genom att välja en bygel med två bungeesnören, vilket ger mer stabilitet och hjälper till att rikta ett barns rörelse upp och ner och fram och tillbaka, vilket minskar studs från sida till sida eller vildsvängning som kan orsaka dem att träffa sidan av väggen. Utmaningen är dock att dessa inte är allmänt tillgängliga. Alternativt kan du bara använda en vanlig bygel, men placera den i en bred dörrkarm.
 • Inget sovande i hoppgungan: Även om hoppgungor vanligtvis inte är idealiska för att sova, faller många föräldrar tillbaka på hoppgungor som en tupplur. Men det här är ett stort nej-nej. Om du istället vill ta en tupplur i lugn och ro, medan ditt barn är säkert kan du kolla in babysitter bäst i test

  American Academy of Pediatrics avråder starkt föräldrar från att göra detta på grund av risken för SIDS.

 • Kontrollera dina ramar: Oavsett om du väljer en fristående bygel eller en som måste monteras på en dörrkarm eller tak, ska du alltid kontrollera att bygeln är ordentligt upprättad eller monterad innan du placerar ditt barn i den.

  Monteringar kan brista med tiden (och det är en olycka som ingen förälder vill föreställa sig).

 • Övervakning krävs – alltid. Kom också ihåg att handsfree inte betyder att din bygel är en ersättning för vuxenövervakning.

  Lämna aldrig ditt barn utan tillsyn när de är i bygeln eller den bästa hoppgungan. Speciellt för aktiva spädbarn i monterade hoppgungor är det lätt för dem att slå huvudet i dörrkarmen eller väggarna.

  Kontrollera alltid om din nuvarande modell är listad under en produktåterkallelse (webbplatsen Säkrare produkter är ett bra ställe att kontrollera). Och se till att registrera din hoppgunga så att du får produktuppdateringar och återkallar aviseringar om de inträffar.

Typer av hoppgungor?

Hoppgungor har funnits i massor av år. Du kan hitta en massa sorter i ett brett utbud av prisklasser. Vi ska prata om de tre huvudtyperna du kan köpa.

Den första typen av hoppgunga bebis är den fasta sitsen som står ensam. Dessa är överlägset de vanligaste. Dessa byglar har ett säte och en bricka som är fästa på plats, och sedan hängs hela enheten vanligtvis av snören eller fjädrar av något slag. Det är dessa fjädrar, i kombination med små rörelser, som ger stora studsar för barnet.

Den andra typen hoppgunga barn är också en fristående hoppgunga med balanselement. Dessa typer av säten får dock sitt hopp från fjädrar under barnets sits, eller till och med från någon form av bosu-balans-kula som placeras under barnets fötter. Dessa är mycket svårare att hitta, men de finns. Dessa hopggungor litar på att din baby ger mer studs än fjädrarna.

Den sista typen av babytröja är en vanlig hoppgunga. Denna typ av hoppgunga har vanligtvis ett sele-system som är fäst vid en stor fjäder. Hela enheten kan sedan fästas på en dörröppning. Det är främst de vi tagit med i vårt test. Det finns till och med några som detta som kan fästas på en ram eller en gammal sänggavel. Dessa är bra för att spara utrymme och förlitar sig på den stora studsen för att få barnet att gå upp och ner.

Hur hittar man den bästa hoppgungan?

Det finns några saker som vi på Barnadiset tycker att du ska tänka på när du ska välja från vår lista. Här är några av de:

Storlek

De gör stora hopggungor och kompakta hopggungor. Vissa kan passa mot en vägg, medan andra behöver några centimeter utrymme hela vägen. Tänk på hur mycket utrymme du har och var din bygel kommer att sättas upp innan du gör ditt val. Läs dimensionerna innan du köper! Och läs alltid tillverkarens rekommendationer för vikt och längd innan du köper för att se till att du får en produkt som kan växa med ditt barn.

Bekvämlighet

Inte alla platser är lika. Vissa är gjorda för smala barn, andra för lite större. Jag nämner detta eftersom båda mina barn har det jag vill kalla ”friska lår”. Inte alla babylår passar i samma benhål! Ditt barn kommer inte vilka leka om det är så a tt benen kläms åt. De kommer inte heller att leka om hoppgungan inte har stretch och lägger mycket på dem. Och ett trevligt bomulls-material hjälper barnet att vara bekvämt. Så kommer rätt justering av sitthöjden.

Leksaker

Detta kommer att vara en fråga om personlig preferens. Du kanske gillar ljusare, starkare leksaker än andra föräldrar. Kom bara ihåg att varje leksak som ditt barn leker med borde ha något slags pedagogiskt värde. Tänk ljusa färger, former och mönster. Alla leksaker som lär ut orsak och verkan, som leksaker med spakar eller knappar, är fantastiska. Samt leksaker som barnet kan tugga på, går inte heller fel. En sista sak att tänka på: för många leksaker och ljud kommer att överväldiga barnet, och de vill inte leka med de. Inte tillräckligt med leksaker och ljud kommer att göra barnet snabbt uttråkat och de vill inte leka. Använd ditt barn som din guide och välj väl.

Säkerhet

Jag vet att du tycker att dörröppningarna är coola. Och det gör jag också. Men de är så osäkra. De är en olycka som väntar på att hända. Det är därför som majoriteten av dem inte får recensioner över fyra stjärnor – alltför många dåliga saker händer. Vi tycker däremot ändå att vissa av de platsar på topplistan.

Förutom det, se bara till att din hoppgunga är konstruerad väl. Den ska ha robust och säker plast och metaller som är fria från skadliga ämnen. Den ska ha ett högt säte som går upp till barnets armhålor så att de inte kan hoppa eller falla ut. Inga fjädrar ska exponeras. Och inga leksaker ska vara tillräckligt små för att lyckas stoppa in i munnen.

Mångfunktionalitet

Är det bara en hoppgunga, eller kanske också något annat? Och medan vi valde en hoppgunga med maximal funktionalitet, finns det alternativ där ute som är mångsidiga, men mer subtilt så. Exempel: många barn hoppgungor har leksaker som kan lossas och lekas med utanför bygeln, på så sätt får du mer användning för dina pengar.

Prisklass

Snälla, snälla, snälla, betala inte för mycket för en hoppgunga. Det är just därför vi satt ihop den här artikeln! Det kan vara frestande att betala mycket pengar för något som du tycker verkar bra. Och de glänsande leksakerna och hög musik kan hjälpa dig att motivera prislappen. Men kom ihåg att en hoppgunga bara kommer att ha en livslängd på cirka 6 månader, så att betala en orimlig summa pengar är bara dumt.


Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset