Blöjhink bäst i test 2024 – Bästa blöjhinken

Blöjhink bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter blöjhink bäst i test 2024? Eller kanske efter den absolut bästa blöjhinken? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom våra toppval för luktfria blöjhinkar, vilken soptunna för blöjor vi tycker bäst om och lite frågor och svar.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se

Blöjhink bäst i test 2024

1. Ubbi blöjhink

2. Korbell blöjhink

3. Tommee tipee sangenic twist blöjhink

Ubbi blöjhink
Korbell blöjhink
Tommee tipee sangenic twist blöjhink

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Ubbi blöjhink recension – bäst i test 2024

ubbi blöjhink

 

Ubbi luktfri blöjhink

Denna Ubbi blöjhink är enligt oss av toppkvalité. Den har verkligen alla egenskaper som gör att den blir en luktfri blöjhink.

Gjord av stål eftersom man har märkt att plast inte är ett optimalt material för blöjhinkar. Sektionerna håller tätt på grund av förslutande gummiförpackningar runt om på insidan.

Eftersom denna luktfria blöjhink inte använder sig av refillpåsar är den även den bästa blöjhinken för dig som tänker på miljön. Priset över tid går också ner då den inte slukar massa refillpåsar. Andra hinkar har automatiska lösningar för refillpåsar och inplastning, men de förbrukar betydligt större mängder plast än denna.

Om du har en Ubbi blöjhink får du välja själv vad du vill använda för typ av påsar. Du kan till och med använda tygpåsar, men detta blir rätt äckligt efter ett tag, och det håller inte blöjpapperskorgen luktfri lika bra. Ubbi blöjhinken har ett barnsäkert lås, något som gjort att vi rankar denna högt i vårt blöjhink test.

Korbell blöjhink recension

 

Korbell blöjhink

Om du är ute efter en luktfri blöjhink för att göra dig av med ditt barns använda blöjor är Korbell blöjhink definitivt ett bra alternativ för dig. Den har funktionen att trippelförsluta påsarna allt eftersom att du stoppar in nya blöjor, och håller därför lukten borta. Korbell refill påsar behövs dock, och den blir därför lite dyrare i drift.

Men refill påsarna till Korbell blöjhinken gör också att den hålls mer luktfri. Korbell använder sig också av 100% biologiskt nedbrytbara påsar – för naturen, och för ditt barns skull.

Korbell blöjhinken är också utrustad med ett barnsäkert lås. Den kan också enkelt omvandlas till en vanlig soptunna efter att blöjperioden är över för dina små.

Tommee tippee sangenic twist blöjhink recension

sangenic twist blöjhink

 

Tommee tippee sangenic twist blöjhink

Tommee tippee sangenic twist blöjhink är en ny, miljövänligare modell av den mycket populära Sangenic blöjhinken. Hinken innehåller en behållare av rullar med plastfilm som plastar in varje blöja för sig. Den dödar 99% av alla illaluktande bakterier i processen, och till cirkapriset på 300 kr så platsar denna absolut i kategorin av blöjhink bäst i test.

Det vi tycker är synd är att man måste köpa refillpåsar till blöjhinken, då blir det dyrt i längden. Men samtidigt är denna hink väldigt bakteriedödande, och man kan köpa refillpåsar i olika dofter. Det tar bort i princip all dålig lukt.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa blöjhinken 2024

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska välja den absolut bästa blöjhinken 2024. Därför har vi inte bara satt ihop denna blöjhink bäst i test 2024 lista, utan vi ska även besvara de frågor vi vet kan komma upp.

Varför använda en blöjhink?

Specialdesignade papperskorgar (även kallade blöjhinkar) kan ge betydande fördelar för lukt i förhållande till ditt köksavfall. Dessa blöjhinkar har den unika förmågan att hålla det luktfritt, även när de innehåller smutsiga blöjor. Ett tätt tätande lock är dock inte det enda som betyder något när det gäller lukten. En genomtänkt utformad blöjpapperskorg tar också hänsyn till processen för tillägg av nya blöjor. Vad händer när soptunnan för blöjor öppnas och stängs? De bästa alternativen har mekanismer som minskar luftutbytet och minimerar lukten när du lägger i en smutsig blöja. Våra favoritprodukter överväger till och med hur lätt det är att byta full en påse, och försöka begränsa möten med överväldigande lukt.

Är det värt att köpa en blöjhink?

Det är definitivt värt att köpa en blöjhink. Då slipper du använda din vanliga papperskorg eller liknande. Det är mycket skönare att ha allt på samma plats och dessutom så är en del luktfria vilket underlättar och gör det ännu bättre för dig som förälder.

De kostar inte särskilt mycket heller så vi rekommenderar starkt att köpa en luktfri blöjhink så du slipper stanken runt i hela huset eller i din vanliga papperskorg. 

Analys

Oavsett om du är på din första bebis eller din femte, är smutsiga blöjor den konstanta. Om du väljer att ha en blöjpapperskorg i ditt barnrum tror vi att luktdämpning är en avgörande faktor för att förhindra att den luktar som en lada. Eftersom luktproblem är en viktig fråga, lägger vi mer vikt på behållarens förmåga att kontrollera lukt än någon annan faktor. Även i tester för att enkelt byta påsen är skillnader i den totala lukten kritisk.

Att hålla nere lukten
Att hålla lukten av smutsiga blöjor ner till en liten doft kontra en överväldigande stank är mycket mer uppnåelig om du använder följande brickor:

 • Skölj blöjan och in i toaletten innan du kastar den. Denna dubbla funktion förhindrar bioavfall och minskar lukten i ett.
 • Rulla blöjan till en tät kula och fäst de självhäftande flikarna så att den rullas innan du sätter den i hinken.
 • Byt påsen ofta, även om den inte är helt full.
 • Tvätta hinken regelbundet med varmt tvålvatten.
 • Om lukten dröjer kvar efter en bra tvätt, överväga att torka blöjhinken i solljuset för UV-hjälp för att döda luktframkallande bakterier.

Hur gjorde vi vårt blöjhink test?

Blöjhink testet började med att se vilka produkter som fanns på marknaden. Därefter valde vi ut några av de som fått bäst kundbetyg och fördjupade oss på de.

För att skriva våra egna recensioner tittade vi på både produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Slutligen jämfördes de olika modellerna för att sätta ihop en blöjhink bäst i test lista. Jämförelsens kriterier var bland annat kvalité, lukt och pris.

Luktfri blöjhink

Nästan alla hinkar i vårt blöjhink test gjorde ett relativt bra jobb med att hantera lukt när de stängdes. Varje lock förblir tätt, med antingen en inre tätning eller en begränsad öppningsfunktion. Skillnaderna i lukt från stängda hinkar som inte stördes i timmar var försumbar i vår erfarenhet. Kontrasten är dock mycket tydligare när du öppnar och stänger hinkarna för att lägga dit smutsiga blöjor, en ofta förekommande aktivitet när du har en liten i blöjor.

Trots olika innovativa konstruktioner som implementerats för att minimera lukt som släpps ut, stinker det ändå ibland när locket öppnas. Stinknivån som händer när du gör en ny insättning är det som gör skillnaden. Vi fann att det varierar från en mild doft till en otäck explosion. Även om ingen av de är trevliga, är detta ett förväntat resultat av att lagra barnets avfall i en behållare under en längre tid. Stinkbombmolnet kan dröja kvar och bli en nasal buzz-kill på ditt nyfödda barn. Tävlingen blir het när du börjar jämföra. Hinkarna med den lägsta nivån av flyktande lukt vann i slutändan näsorna, och alternativen som inte innehåller stanken var så stötande att vi skulle betala nästan vad som helst för att undvika att lukta i dem.

Hur fungerar en luktfri blöjhink?

Flera av produkterna erbjuder ett öppet / stängningssystem som är utformat för att begränsa lukten som släpps ut. På blöjorna vrider man påsens topp för att fånga lukten, och de har en klämma för att förhindra att mycket stank flyr ut. Den pulverlackerade stålkonstruktionen ska förhindra att överdriven lukt absorberas över tid så att det kan vara en kompromiss beroende på din tolerans för lukt och snabbhet att slänga påsen.

Med tanke på att alla bajsprodukter luktar i viss utsträckning, föreslår vi att du lagrar din blöjhink någon annanstans än ditt kök. Oavsett vilken papperskorg för blöjor du köper kommer det att lukta lite. Det är bäst att begränsa denna lukt till ett badrum eller ett väl ventilerat område. Din näsa kommer tacka dig.

Så vad mer kan du göra för att bekämpa de otäcka blöjlukterna? Vi hittar följande tips till hjälp:

 • Kasta inte bajsblöjor i blöjhinken, välj att ta dem omedelbart eller skölj först bajs ner i toaletten.

 • Töm din behållare dagligen för att undvika den lukt som kommer med en flerdagars blöjuppbyggnad.

 • I slutet av varje dag sprutar du desinfektionsmedel (butik eller en hemlagad vinäger spray) i hinken.

 • Bakpulver är en naturlig deodoriserande medel och är magisk för luktbekämpning av blöjor. Det är bra att strö lite (eller placera en hel låda) längst ner i hinken efter varje påsbyte.

 • Det kan vara bra att bekämpa lukten med mer föredragna dofter. Torktumlare eller kaffesump gör ett anständigt jobb med att ta itu med stanken. Oljor kan också hjälpa. Tillsätt 5-10 droppar eukalyptus, lavendel eller melaleuca (tea tree) olja till en bomullstuss och placera i botten av blöjhinken kan också ge lättnad och är vanligtvis mindre stötande än doftande påsfodral.

 • Slutligen tvätta din hink regelbundet med varmt vatten och tvål och sätt den i solen för att torka. UV-strålar hjälper till att förstöra luktframkallande bakterier.

Kostnad över tid

Tyvärr är det inte slutet på artikeln att köpa en blöjhink. Hur mycket extra kostnad du ådrar dig varierar från produkt till produkt. Det finns två primära varianter av soptunnor för blöjor: de som bara fungerar med egna påsar (påsar som är specifikt utformade för hinken) och de som fungerar med vanliga kökspåsar. Ibland kan du hitta en produkt som accepterar båda. Bortsett från väskstil, inkluderar andra faktorer huruvida de har ett luktreducerande tillbehör som kan behöva återköpas ibland. När man väger livstidskostnaden kan kostnader som återköp av påsar och luktbekämpningsfunktioner lägga sig, så det är mer än bara själva inköpspriset. Du bör titta på vilka funktioner som är viktigast för dig och tänka särskilt på hur ofta du kan byta påse eller var du tänker ställa blöjhinken.

Vi baserar våra beräkningar på en blandning av tillverkarens påståenden och (ännu viktigare) vår personliga erfarenhet av hur många blöjor som får plats i varje påse och hur bra blöjhinken är.

Hur fungerar en blöjhink?

Blöjhinkar har ett primärt sätt att stoppa den lukten från att komma ut i hinken och komma in i näsborrarna – de gör en supertät tätning.

En vanlig soptunna kan vara helt öppen. Andra sopburkar har löst sittande lock som inte gör något för att innehålla lukten. Men bortskaffningsenheter utformade för spädbarn har täta tätningar som är avsedda att hålla den otäcka luften in.

När ska man börja använda blöjhink?

Du kan börja använda en blöjhink så fort du tar med dig ditt barn hem från sjukhuset, men ditt barns första blöjor kommer inte att vara lika illaluktande som de gör efter att ha börjat med formel eller fasta ämnen. Formelmatade spädbarn tenderar att ha stinkare blöjor än ammande barn.

Om ditt barn ammar kan du försöka hålla ut ett nytt köp om du vill, men jag föredrog att hålla min babys barnkammare så färskt luktande som möjligt redan från början. Det var där jag gungade henne att sova på natten så jag ville inte att något skulle distrahera mig från de dyra ögonblicken.

Är blöjhink nödvändigt?

Om du inte är mamma ännu, kommer du att bli förvånad över hur många blöjbyten du kommer att bränna igen per dag. En bra tumregel är att ditt barn måste bytas varannan till var tredje timme totalt cirka 10 gånger om dagen (1).

Rolig fakta

Tio gånger om dagen byter du cirka 3650 blöjor under året. Det är många blöjor. Du vill inte bära dem utanför varje gång ditt barn byter blöja.
Men du vill inte heller ha dem i köksavfallskorgen, såvida du inte använder den som ett diethjälpmedel - du kommer att känna dig så sjuk varje gång du går förbi de smutsiga blöjorna, du tappar din aptit permanent!

Jag trodde att blöjhinkar var ett onödigt köp när jag var gravid med min bebis, så jag lade bara en liten, vanlig sopkärna i mitt barns rum. Men när jag väl hade fått min bebis förändrades min låt ganska snabbt. Inom två månader letade jag efter en online och jag kunde inte vänta med att få den in i barnkammaren.

Jag lärde mig snabbt att det inte räckte med att slänga blöjor en gång om dagen i vanliga sopor. De stank fortfarande upp mitt barns barnkammare och jag kunde inte få en doft av den söta nyfödda lukten över stanken.

Även om jag älskade hennes plantskola ville jag spendera så lite tid som möjligt där inne på grund av lukten. Men när min blöjhink kom i posten, hörde stanken till det förflutna. På något sätt lyckades det enda objektet verkligen innehålla alla de onda lukterna.

Varför du inte ska välja vilken blöjhink som helst

Om du någonsin har gått in i babysektionen i en butik som ICA hittar du massor av blöjor.

Det är sant att det finns många blöjor som finns tillgängliga på marknaden, men du kan inte använda dem till tygblöjor.

De flesta blöjhinkar har helt enkelt inte tillräckligt stor öppning för att vara lämpliga för tygblöjor

Eftersom blöjhinkar är avsedda att helt täta blöjorna i en påse som kasseras senare kommer detta att främja bakterier och mögeltillväxt i en tygblöja. Äckligt!

Olika typer av blöjhinkar

När det gäller förvaringslösningar för tygblöjor finns det två alternativ: våta hinkar och torra hinkar. Låt oss titta på dem och jämföra.

1 – Torr blöjhink.

De flesta går på torrspännvägen. Detta innebär att du placerar den torra blöjan (utan föregångning) direkt i blöjorna som är utrustad med en vattentät påse. Du borde tappa bajs först på toaletten.

Om du verkligen vill kan du hänga påsen direkt på en dörr utan en hink alls.

Den här metoden fungerar utmärkt för antingen front- eller top-load-brickor, eftersom du enkelt kan tappa påsen direkt utan att behöva röra innehållet inuti. Lätt som en plätt.

Om du går den här vägen är det bästa alternativet att du har två linjärer som du kan byta ut. Det betyder att du kan slänga den smutsiga påsen direkt med blöjorna under tvätten och du kan använda den torra, rena påsen direkt.

Du kommer troligen vilja använda en påse av syntetmaterial för torr förvaring av hinkar, eftersom naturliga material som bomull verkligen absorberar dofterna och är svåra att bli av med.

2 – Våt blöjhink.

Vissa tygblöjor matas föredrar denna metod eftersom det hjälper till att förbehandla blöjorna, göra dem renare och minska fläckar. Detta är dock en avancerad metod och rekommenderas inte för nybörjare av tygblöjor.

För att göra den här metoden lägger du först blöjorna i en förseglad hink som innehåller en liten mängd vatten. Du kan lägga till en behandlingslösning som borax, vinäger, eteriska oljor eller bakpulver för att förbehandla blöjorna också.

Använd inte blekmedel eller rengöringsmedel i vattnet när du använder våt hinkmetoden. Detta kan orsaka skador på blöjans material och kommer sannolikt att upphäva tillverkarens garanti.

Var försiktig: Lämna inte en blöjhink bäst i test 2024 med stående vatten runt hemmet. Detta är en enorm fara för ett litet barn.

Hur mycket kostar en blöjhink?

Om du ska ha den bästa blöjhinken 2024 så går det på mellan 300 kr och 800 kr. Ett pris vi tycker är mycket överkomligt eftersom att du kan återanvända den även efter ditt barn slutat ha på sig blöja. Läs vår blöjhink bäst i test 2024 lista för att få det bästa alternativet för dig!

Letar du efter andra barnprodukter? Läs då kanske skötbord bäst i test 2024

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset