Amningskudde bäst i test 2024 – hitta bästa amningskudden!

Amningskudde bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter amningskudde bäst i test 2023? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig leta i djungeln av amningskuddar och slutligen hittar den bästa amningskudden för dig.

En amningskudde är enligt oss väldigt viktig eftersom att den underlättar amningen något enormt. Den avlastar den övriga kroppen, något alla mammor förtjänar.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se

Amningskudde bäst i test 2023

1. Doomoo amningskudde

2. Ergobaby amningskudde natural curve

3. Vinter & Bloom amningskudde

Doomoo amningskudde
Ergobaby amningskudde natural curve
Vinter & Bloom amningskudde

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Doomoo amningskudde recension

Doomoo amningskudde

 

Doomoo amningskudde

Denna amningskudde från Doomoo var extremt mjuk och dessutom formbar. Enligt oss är det den bästa amningskudden på marknaden!

Kudden håller kvar “studsen” under hela amningen och ger stöd för barnet. Den runda formen gör att kudden sitter stadigt runt kroppen och inte glider iväg under amningsprocessen.

Dessutom har den en antibakteriell egenskap som gör den båda enklare att tvätta och att hålla rent.

Allt detta tillsammans har gjort att vi utsett den till amningskudde bäst i test 2023!

Ergobaby amningskudde natural curve recension

Ergobaby amningskudde natural curve

 

Ergobaby amningskudde natural curve

Som namnet nämner är denna amningskudde från Ergobaby med “naturlig kurva”. Den sitter riktigt bra under hela amningen och ramlar inte ner.

Dessutom är den formad så att barnet ska få bättre hållning och komfort under amningen, något vi tycker andra kuddar inte gjorde.

En bra modell helt enkelt, absolut rekommenderad av oss på Barnadiset.

Vinter & Bloom amningskudde recension

Vinter & Bloom amningskudde

 

Vinter & Bloom amningskudde

Denna amningskudde är från Vinter & Bloom’s serie “Nordic Leaf”. Den hade lite för lite vaddering för vår smak, så den håller inte formen lika bra som ovannämnda modeller.

Överdraget är maskintvättbart men kudden i sig måste tyvärr handtvättas.

Överlag är det en bra amningskudde för dig med lite mindre budget, den gör sitt jobb helt enkelt.

Vanliga frågor

När man letar efter den bästa amningskudden kan det komma upp en del frågor. Därför har vi valt att inte bara skriva vår amningskudde bäst i test lista, utan också besvara lite av de vanliga frågor vi ofta ser komma upp.

Behöver man verkligen en amningskudde?

Om du ska amma finns det en lång lista med utrustning som du förmodligen vill investera i, från en bra bröstpump till en bekväm amningsbehå och lugnande bröstvårtskräm. Även om det inte nödvändigtvis är ett måste, uppskattar många ammande mammor att ha en amningskudde till hands.

Varför? Det kan vara en utmaning att hitta en bekväm amningsposition – både för dig och barnet. En amningskudde kan underlätta detta.

Fördelarna med att använda en amningskudde är bland annat följande:

  • Avlastar rygg, nacke och armar under långa måltider.
  • Stödjer barnet.
  • Ger barnet lättare tillgång till ditt bröst.

Amningskudde test

Hur gjorde vi vårt amningskudde test?

För att göra vårt amningskudde test tittade vi först och främst på de produkter som är tillgängliga på marknaden. Därefter valde vi ut några som fått bra kundbetyg och läste på mer om de.

Vi har läst igenom både kundrecensioner och produktbeskrivningar för att hitta information om produkterna. Utifrån den informationen skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen jämfördes de olika modellerna med hjälp av kriterier som form, material och prisklass.

Är amningskudde bra?

Ja en amningskudde är bra. Amningskuddarna ligger i knät och ligger runt din kropp, vilket ger en stabil och bekväm yta för att placera ditt nyfödda barn vid bröstet. De minskar också belastningen på nacke, armar och rygg för dig, vilket kan bidra till att göra amningen enklare och roligare för både dig och ditt lilla barn.

Vilka egenskaper har den bästa amningskudden?

Amningskuddar finns i många olika former, stilar och modeller. Så innan du köper en, kom ihåg: alla är inte skapade på samma sätt. Passform, form, fasthet, skötselanvisningar och andra funktioner kan skilja sig enormt från ett märke till ett annat.

Här är några funktioner som du kanske vill överväga innan du köper en amningskudde:

  • Form. Detta kommer förmodligen att vara en fråga om preferenser. Vissa amningskuddar är U- eller C-formade för att ligga mot din mage, medan andra är helt omringande runt midjan. Du kanske tycker att vissa former är bekvämare än andra. Om du vill ha en lång amningskudde kan du till exempel istället använda en sovorm!
  • Passform. Vissa amningskuddar har justerbara bälten eller remmar som hjälper dig att få en mer anpassad och säker passform.
  • Förvaring. Även om det inte är en viktig funktion uppskattar vissa mammor amningskuddar som har en ficka. Där kan du lägga en flaska, en leksak eller andra småsaker som du kan behöva ha i närheten under amningen.
  • Material. Avtagbara kuddöverdrag som kan tvättas i maskin gör det mycket lättare att rengöra din amningskudde.
  • Mångsidighet. Vissa kuddar kan användas till så mycket mer än bara amning. Att hitta en modell som “växer med ditt barn” är definitivt ett plus.

För att hjälpa dig att välja rätt amningskudde för dina behov (och bebisens!), kolla in vår amningskudde bäst i test lista här ovanför.

Vad är en amningskudde?

En amningskudde är inte vilken kudde som helst. Sängkuddar är i allmänhet så mjuka att ditt barn sjunker ner för långt, och dekorationskuddar är inte alltid bekväma mot huden. Båda typerna, som i allmänhet är rektangulära eller runda, har dessutom fel form.

Den bästa amningskudden är rundad precis tillräckligt för att ligga mot dina magmuskler och tillräckligt fast för att hålla barnet på plats under amningen. Det är inte bara för ammande mammor – alla föräldrar kan intyga hur tröttsamt det kan vara att hålla barnet i rätt position medan de matas, även från flaskan. En bra amningskudde kommer att maximera din och ditt barns komfort.

Hur använder man en amningskudde

De flesta amningskuddar är utformade för att böjas runt din midja samtidigt som de stödjer barnet i rätt höjd för att nå bröstet eller flaskan. Det finns dock många olika amningspositioner som du kan prova, så experimentera gärna och flytta runt barnet och kudden för att hitta en position som fungerar för er båda.

Helst ska barnet vara lutad mot dig, lite på sidan (inte platt på ryggen), och kudden ska vara så nära din kropp som möjligt för att undvika att den glider runt. Du kan också använda kudden för att ge barnet en skjuts när du provar upprättstående amningspositioner. När du väl har hittat den bästa positionen ska armbågarna vara bekvämt stödda, ryggen rak och barnets mun ska vara i nivå med din bröstvårta.

Bästa amningskudden

Hur väljer man den bästa amningskudden?

Som nybliven mamma kan det stora utbudet av babyprodukter på marknaden vara överväldigande. Många föräldrar kan minnas känslan av att stå i en butik och vara helt osäker på var man ska börja. Det finns så många märken och varianter av alla sorters babyprodukter, från flaskor till haklappar och amningskuddar, alla med unika egenskaper. För mammor som väljer att amma fortsätter alternativen bara att bli flera.

Amningsprodukter som bröstkuddar, amningsskydd, bröstpumpar, förvaringspåsar för bröstmjölk och bröstvårtskrämer är bara några av de produkter som ständigt rekommenderas till nya mammor. När man för första gången skriver en inköpslista är det svårt att urskilja vilka av dessa produkter som är en lyx och vilka som verkligen är en nödvändighet.

Det är till exempel svårt att föreställa sig hur hjälpsam en amningskudde kan vara när man aldrig har ammat en bebis tidigare! De flesta ammande mammor är dock beroende av amningskuddar för att mata sitt barn och tycker att de är mycket mer användbara än vanliga kuddar eller att inte ha något alls.

När du har en bebis som ammar verkar amningssessionerna pågå i evigheter. På grund av detta är det viktigt att ha det stöd som både du och ditt barn behöver. När du väljer den bästa amningskudden är det viktigt att tänka på vilken typ som bäst hjälper dig när du matar ditt barn.

Form och storlek

Oavsett hur du väljer att mata din lilla kommer du att sitta upp när du ger flaskan eller ammar. Därför måste du välja en amningskudde som passar din kropp, helst så att ditt barns kropp och huvud är placerade i samma höjd som bröstvårtan. Vissa amningskuddar är högre för att stödja längre kroppar, medan andra är kortare och bredare.

Det är också viktigt att tänka på formen på just den amningskudde som du är intresserad av. Medan vissa är formade som bokstaven C och omsluter framsidan av din kropp, är andra formade som bokstaven O och sveper sig helt och hållet runt midjan. Det finns också halvmåneformade kuddar och kuddar som inte alls formar sig efter din kropp, utan snarare skapar ett djupt utrymme runt ditt barn så att det är tryggt och säkert under amningen.

Lätt att rengöra

Slutligen, innan du köper en amningskudde, bör du tänka på hur lätt den kan skötas och rengöras dagligen. Bebisar spyr, spottar och mjölk spiller ofta ut under amingen. Därför vill du undvika amningskuddar som är särskilt svåra att rengöra. Vissa amningskuddar har avtagbara överdrag, och andra har skumplast som kräver mycket tid att rengöra för hand. Försök att välja en amningskudde som både kan tvättas och torkas i maskin.

Källor

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset