Underställ barn bäst i test 2021 – bästa understället!

Letar du efter underställ barn bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! I denna artikel gå vi på Barnadiset igenom vårt underställ för barn test så att du kan hitta det absolut bästa understället för barn. På slutet besvarar vi även lite vanliga frågor om underställ.

*Detta inlägg inehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Underställ barn bäst i test 2021

1. Nordbjorn underställ barn icicle

2. Didriksons Jadis underställ för barn

3. Lindberg underställ barn

Nordbjorn underställ barn icicle
Didriksons Jadis underställ för barn
Lindberg underställ barn

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Nordbjorn underställ barn icicle recension

nordbjorn underställ barn icicle
Nordbjorn underställ barn icicle

Detta Nordbjorn underställ för barn är en mycket värmande modell i merinoull. Understället kommer i form av en byxa och en långärmad tröja med rundad häls.

Enligt oss på Barnadiset är denna underställ barn bäst i test 2021! Den är mycket välisolerad och håller värmen betydligt bättre än de andra på denna lista.

Modellen sitter tight mot kroppen för bäst funktion och komfort, tänk på att välja rätt storlek för ditt barn. Ju tightare den sitter, ju bättre håller den värmen!

Perfekt för din lilla att ha under de kallare dagarna eftersom ullen både håller barnet torrt och värmer.

Didriksons Jadis underställ för barn recension

didriksons jadis underställ för barn
Didriksons Jadis underställ för barn

Detta Didriksons Jadis underställ för barn är ett värmande barnunderställ som kan användas tillsammans eller separat. Tröjan har en dragkedja som går ungefär ner till bröstet för att underlätta av- och påklädning. Det gör också att du kan dra ner den en liten bit när det börjar bli för varmt. En grym liten funktion som vi gillade extra mycket.

Byxorna är elastiska i midjan och har mjuka muddar på bensluten. Hela barnunderstället är tillverkat i polyester med en så kallad “fyrvägsstretch”. Hela stället har också en borstad insida som känns väldigt skönt mot huden.

Lindberg underställ barn recension

lindberg underställ barn
Lindberg underställ barn

Detta supersköna Lindberg underställ barn håller säkerligen ditt barn varmt och bekvämt under de kallare månaderna. Barnunderstället är tillverkat av en värmande merinoull, som kan andas bra samtidigt som den transporterar ut fukt från kläderna.

Ullen är självrengörande och behöver inte tvättas lika ofta som andra plagg. Även fast det är väldigt enkelt att kasta in Lindberg underställ barn i tvättmaskinen.

Detta underställ räknas i in kategorin av billiga barn underställ, och det var en av anledningarna till att vi tog med det i vår underställ barn bäst i test 2021 lista.

Vanliga frågor när du ska köpa underställ för barn bäst i test 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa underställ för barn bäst i test 2021. Därför skrev vi våran topplista av bästa underställ för barn ovan, och vi ska nu även besvara de vanligaste frågorna.

Vilka lager ska ditt barn ha på sig när det är kallt?

 • Baslager. Understället är alltid det som ska på först, och det borde vara ett högkvalitativt underställ för barn som både isolerar och transporterar svett bort från kroppen. Syntet och merinoull baslager för barn är våra favoriter för baslager och det finns flera fantastiska barnalternativ i båda materialen.

  Var och en av våra barn har två uppsättningar baslager – en som är lättare och den andra som är tyngre för riktigt kalla dagar. Nedan delar vi några fantastiska alternativ som hjälper dig att välja de bästa baslagren för barn.
 • Strumpor. Vi kommer inte bära något förutom ull på snöiga dagar, och bara ett par (fördubbling skapar alltid en röra). Yllestrumpor är en absolut livräddare på vintern, så se till att du har flera olika par eftersom dina barn kanske vill ha dem dagligen. Dessa strumpor har livstidsgaranti!
 • Mellanlager. Det här är ditt isolerande lager, men gå inte överbord här eftersom att sätta för många kläder på får dina barn att svettas. Mitt favoritmellanlagermaterial för barn är fleece.
 • Kappor. Att få dina barn bra ytterkläder är en investering som lönar sig om och om igen. Vi har handplockat de 15 bästa vattentäta rockarna för barn här.
 • Överdragsbyxor. Du behöver inte ha något snyggt när det gäller täckbyxor, men vattentäthet är en absolut måste-funktion.

Vad innebär baslagret?

Ett varmt underställ för barn är det allra nedre lagret av kläder som barnen bär. När jag var liten kallade vi dem bara termiska eller varma underställ för barn, och de var vanligtvis gjorda av ett hemskt bomullsmaterial av våffelväv. Tack och lov har saker kommit långt sedan dess, och de flesta barns baslager är antingen gjorda av ull eller syntetiska material.

Bomull är en dålig isolator och fungerar hemskt om den blir våt (som av svett), så undvik absolut att våffla väver barnens värme som är gjorda av bomull.

Även de bästa baslagren är inte avsedda att bäras individuellt utan snarare som en del av ett större skiktningssystem. Barnbaslager fungerar bra som pyjamas, och du borde också kunna bära dina vanliga kläder ovanpå dina baslager.

Många frågar hur många lager du ska ha på vintern för att hålla dig varm? Vi rekommenderar alltid ett underlag, ett mellanlager (vår favorit är fleece) och ett lager ytterkläder.

Hur gjorde vi vårt underställ test för barn?

För att klargöra vårt underställ test för barn tittade vi på massor av olika modeller. Sedan valde vi ut några stycken som fått bra kundbetyg.

Efter det lästes kundrecensioner och produktbeskrivningar för att skriva våra egna recensioner utifrån den informationen.

För att avsluta testet jämförde vi de olika modellerna med kriterier som kvalité, material och pris. De som presterade bäst i jämförelsen ligger längst upp i bäst i test listan.

Varför är merinoull så bra?

Merinoull har ökat i popularitet betydligt under det senaste decenniet av några mycket goda skäl. Merino är av några skäl ett av de bästa materialen för äventyrsälskare:

 • Det hjälper till att reglera kroppstemperaturen
 • Det är naturligt antibakteriellt, så det hjälper till att absorbera lukt (vilket betyder att du kan tvätta det mindre ofta)
 • Det är lätt
 • Det vickar väldigt bra
 • Det är supermjukt

Vi älskar merinoull så mycket att vi bär den året runt (det är ett fantastiskt kylande tyg också) och inkluderar det i våra resekapselgarderober för barnen. Även om de flesta merinoullbotten för barn rekommenderar att den lufttorkas, torkar jag vanligtvis bara vårt på medelhögt lågt med resten av tvätten och har aldrig haft några problem med krympning eller hållbarhet.

Den största nackdelen med merinoull underställ för barn är kostnaden, eftersom det kan vara ganska dyrt (även om våra merinoullkläder verkar vara för evigt, så jag tycker det är absolut värt kostnaden). Många anser att merino är det bästa underlag som barn kan bära.

Hur ska du klä din bebis i kallt väder?

Vad du klär på din lilla i några timmar utanför beror på ett par variabler. Först och främst, om du har ett barn som inte går ännu, kommer du att sätta honom eller henne i en barnvagn eller en bärare? Spädbarn som kommer att umgås bredvid din egen kroppsvärme behöver inte så många lager som barn i en barnvagn.

Temperaturen och vindkylan är uppenbarligen ett stort övervägande, liksom avståndet från din hemmabas. Om du är på väg hemifrån är det bättre att vara förberedda. Om du hänger på bakgården kan du göra justeringar efter behov. Här är några tips för att hålla dina barn och småbarn snygga och varma på vintern.

Håll huvudet täckt och fötterna varma. Barnen stannar längre om de är bekväma och små fötter och öron kan snabbt bli kalla. Leta efter varma, ulliga strumpor och hattar som knyts eller kardborreband under hakan så att de blir kvar.
Håll vantar säkrade med clips eller sy en lång snö mellan de två så att de kan fästas i ditt barns jacka. Du kan aldrig ha för många par av småbarnsvantar. De verkar alltid gå vilse!
Istället för halsdukar som är skrymmande och kan gå vilse eller fastna i saker, prova en fleecehalsvärmare (vi älskar dessa från Turtle Fur). Även om de är relativt lätta, erbjuder de mycket värme, plus att de är lätta att tvätta och mjuka mot huden.
Håll bottenlagren tätt och de övre lagren stora – Ditt vattentäta lager kan vara en storlek eller två större än vad ditt barn normalt bär, men se till att baslagret och det isolerande lagret passar precis rätt.

Vad gör varma underställ för barn?

Varma underställ för barn är en typ av kläder som är gjorda av speciellt tyg. De bärs under det översta lagret av kläder för att hålla kroppen varm som på kalla dagar eller vinter.

De är vanligtvis gjorda av merinoull, siden, syntetiskt tyg som polyester och spandex för elasticitet. Alla termiska underkläder listade nedan är gjorda av polyester och spandex.

Till skillnad från ull och siden har polyester några liknande eller bättre fördelar för utomhusaktiviteter som:

 • Anti-lukt – de producerar inte dålig lukt på grund av svett.
 • Fuktavvisande – de stöter bort fukt som svett och håller kroppen och underkläderna torra.
 • Lättvikt – Du behöver inte bära skrymmande kläder
 • Tyget andas lätt
 • På pengarsidan är de billigare än ull
 • Spandexmaterialet ger den elasticitet som möjliggör fri rörlighet när ditt barn spelar fotboll, gör stretchövningar eller andra aktiviteter.

De varma underställen för barn ovan är valda bland 100-talet som listas online. Därför har vi satt ihop vår egen underställ barn bäst i test 2021 lista!

De väljs utifrån popularitet, positiv feedback från kunder och kvalitet.

Priset på dessa termiska underkläder set varierade från 150kr till 400kr, därför finns det en uppsättning för alla.

Vänligen bläddra ner för att snabbt bläddra igenom eller klicka på länken nedan för att gå direkt till vår underställ barn bäst i test 2021 lista.

Letar du kanske efter ytterkläder också? Kolla in vinteroverall barn bäst i test 2021!

Vad du ska leta efter när du ska köpa underställ för barn

Du kan hämta en uppsättning baslager för barn till några mycket rimliga priser på huvudgatan. Vi har dock sett några baslager som inte var mycket bättre än en t-shirt och leggings.

Det finns några saker att se upp för:

 • Köp inte för stort och tror att du kan få några år av dem. Om de är för stora passar de inte så hårt mot huden och håller dem inte lika varma.
 • Merinoull anses ofta vara de bästa, så försök hitta några gjorda av merinoull.
 • Se upp för barn underställ där du måste köpa topp och botten separat. Det här kan vara bra om du tror att ditt barn kommer att behöva byta topp mer än att byta botten till exempel, men titta bara på det totala priset. Baslager som förpackas separat kan se billigare ut än i början men är inte alltid i slutändan.
 • Baslager som har en nacke kan hålla dina barn varmare eftersom de tätar in mer kroppsvärme. Bashål med öppen hals släpper ut mer värme.
 • Men om du får en med nacke (vilket är tillrådligt), se till att den har dragkedja. Om dina barn blir för heta kan du packa upp baslagret och släppa ut mycket värme – liksom att ta bort några lager förstås.

Varför ska du köpa underställ barn?

Konceptet med skiktning av kläder är nu en välkänd metod för att hålla sig varm när det är kallt ute. Varje lager av kläder fångar varm luft och isolerar kroppen mer effektivt än bara ett lager. Om du blir för varm kan du ta bort yttre lager.

Ett alternativ till underställ för barn kan också vara en så kallad jumpsuit för barn. De finns i massor av olika modeller och designer, både för killar och tjejer. Dessutom kan de användas till fler saker en bara underställ, till exempel som pyjamas eller bara som vardagskläder.

Underställ för barn och baslager är det första lagret, och även om en T-shirt kan betraktas som ett baslager, passar specialdesignade baslager tätare mot kroppen och undviker “värme läckage” – med andra ord isolerar de mer effektivt, med tillägget fördelarna med att passa bättre under kläderna.
Till skillnad från T-shirts är de inte tillverkade av bomull, vilket förlorar någon isolering när den blir våt – och underkläder kan bli våta när kroppar svettas (även om det bara är en liten, normalt obemärkt mängd).

Polarforskaren Eric Larsen rekommenderar till och med att du tar bort ett lager eller två innan du gör aktivitet så att du inte blir för varm och sedan sätter tillbaka lagren när du slutar. Om barnen håller på att göra lite aktivitet kan det vara en bra idé att ta samma inställning.

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor