Underställ barn bäst i test 2024 – bästa understället!

Underställ barn bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du efter underställ barn bäst i test 2023? Då har du hittat rätt! I denna artikel gå vi på Barnadiset igenom vårt underställ för barn test så att du kan hitta det absolut bästa understället för barn. På slutet besvarar vi även lite vanliga frågor om underställ.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Underställ barn bäst i test 2023

1. Nordbjorn underställ barn icicle

2. Didriksons Jadis underställ för barn

3. Lindberg underställ barn

Nordbjorn underställ barn icicle
Didriksons Jadis underställ för barn
Lindberg underställ barn

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Nordbjorn underställ barn icicle recension

nordbjorn underställ barn icicle

 

Nordbjorn underställ barn icicle

Detta Nordbjorn underställ för barn är en mycket värmande modell i merinoull. Understället kommer i form av en byxa och en långärmad tröja med rundad häls.

Enligt oss på Barnadiset är denna underställ barn bäst i test! Den är mycket välisolerad och håller värmen betydligt bättre än de andra på denna lista.

Modellen sitter tight mot kroppen för bäst funktion och komfort, tänk på att välja rätt storlek för ditt barn. Ju tightare den sitter, ju bättre håller den värmen!

Perfekt för din lilla att ha under de kallare dagarna eftersom underställ ull barn både håller barnet torrt och värmer.

Didriksons Jadis underställ för barn recension

didriksons jadis underställ för barn

 

Didriksons Jadis underställ för barn

Detta Didriksons Jadis underställ för barn är ett värmande barnunderställ som kan användas tillsammans eller separat. Tröjan har en dragkedja som går ungefär ner till bröstet för att underlätta av- och påklädning. Det gör också att du kan dra ner den en liten bit när det börjar bli för varmt. En grym liten funktion som vi gillade extra mycket.

Byxorna är elastiska i midjan och har mjuka muddar på bensluten. Hela barnunderstället är tillverkat i polyester med en så kallad “fyrvägsstretch”. Hela stället har också en borstad insida som känns väldigt skönt mot huden.

Lindberg underställ barn recension

lindberg underställ barn

 

Lindberg underställ barn

Detta supersköna Lindberg underställ barn håller säkerligen ditt barn varmt och bekvämt under de kallare månaderna. Barnunderstället är tillverkat av en värmande merinoull, som kan andas bra samtidigt som den transporterar ut fukt från kläderna.

Underställ ull barn är självrengörande och behöver inte tvättas lika ofta som andra plagg. Även fast det är väldigt enkelt att kasta in Lindberg underställ barn i tvättmaskinen.

Detta underställ räknas i in kategorin av billiga barn underställ, och det var en av anledningarna till att vi tog med det i vår barnunderställ topplista.

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa underställ för barn bäst i test. Därför skrev vi vår topplista av bästa underställen för barn ovan, och vi ska nu även besvara de vanligaste frågorna.

Vilka lager ska ditt barn ha på sig när det är kallt?

 • Baslager. Understället är alltid det som ska på först, och det borde vara ett högkvalitativt underställ för barn som både isolerar och transporterar svett bort från kroppen. Syntet och merinoull som baslager är våra favoriter och det finns flera fantastiska barn alternativ i båda materialen.

  Var och en av våra barn har två uppsättningar baslager – en som är lättare och en som är tyngre för riktigt kalla dagar. Nedan delar vi några fantastiska alternativ som hjälper dig att välja de bästa baslagren för barn.

 • Strumpor. Vi kommer inte bära något förutom ull på snöiga dagar, och bara ett par (dubbla par skapar alltid en röra). Yllestrumpor är en absolut livräddare på vintern, så se till att du har flera olika par eftersom dina barn kanske vill ha dem dagligen. Dessa strumpor har ofta livstidsgaranti!
 • Mellanlager. Det här är ditt isolerande lager, men gå inte överstyr här eftersom att sätta för mycket kläder på får dina barn att svettas. Vårt favorit-mellanlager för barn är definitivt fleece. Tjockt nog, men också väldigt bekvämt och mysigt.
 • Jackor. Att skaffa dina barn bra ytterkläder är en investering som lönar sig om och om igen. Det kan också vara på sin plats med en overall om du har lite mindre barn.
 • Överdragsbyxor. Du behöver inte ha något snyggt när det gäller täckbyxor, men vattentäthet är en absolut måste-funktion.
 • Vantar. En självklarhet är barnens vantar, och köp för bövulen vattentäta! Här är vår lista på de bästa vantarna för barn.

Vad innebär baslagret?

Ett varmt underställ för barn är det allra första lagret av kläder som bärs. Förut kallade man dem bara termiska eller varma underställ för barn, och dem var vanligtvis gjorda av ett hemskt våffelvävd bomull. Tack och lov har saker kommit långt sedan dess, och de flesta underställ är antingen gjorda av ull eller syntetiska material (som faktiskt är bekväma).

Bomull är en dålig isolator och fungerar horribelt om den blir våt (som av svett), så undvik absolut att skaffa underställ i bomull.

Även de bästa baslagren är inte avsedda att bäras individuellt utan snarare som en namnet nämner; ett lager. Understället fungerar dessutom bra som pyjamas, och du borde också kunna ha vanliga kläder med underställ.

Många frågar hur många lager du ska ha på vintern för att hålla dig varm? Vi rekommenderar alltid ett underställ, mellanlager (fleece eller tjocktröja) och ytterkläder.

Varför är merinoull så bra?

Merinoull har ökat i popularitet betydligt under det senaste decenniet av några mycket goda skäl. Merino är av några skäl ett av de bästa materialen för äventyrsälskare:

 • Det hjälper reglera kroppstemperaturen
 • Det är naturligt antibakteriellt, så det hjälper absorbera lukt (vilket betyder att du kan tvätta det mindre ofta)
 • Det är lätt
 • Det är supermjukt

Vi älskar merinoull så mycket att vi bär det året runt (det är ett fantastiskt kylande tyg också) och inkluderar det i våra utomhusgarderober även för barnen. Trots att de flesta merinoullplagg rekommenderas att lufttorkas, tvättar vi vanligtvis bara det på medelhög värme med resten av tvätten.

Den största nackdelen med merinoull underställ för barn är kostnaden, eftersom det kan vara ganska dyrt (de håller för evigt, sådet är absolut värt kostnaden). Många anser att merino är det bästa material för underställ som barn kan bära.

Hur ska du klä din bebis i kallt väder?

Vad du klär på din lilla i beror på ett par variabler. Först och främst, om du har ett barn som inte går ännu, kommer du att sätta honom eller henne i en barnvagn? Om så är fallet kan en åkpåse vara perfekt!

Vad gör varma underställ för barn?

Varma underställ för barn är en typ av kläder som är gjorda av speciellt tyg. De bärs under det översta lagret av kläder för att hålla kroppen varm på kalla dagar.

De är vanligtvis gjorda av merinoull, siden, eller syntetiskt tyg som polyester och spandex för elasticitet.

Till skillnad från ull och siden har polyester några liknande eller bättre fördelar för utomhusaktiviteter som:

 • Anti-lukt – de producerar inte dålig lukt på grund av svett.
 • Fuktavvisande – de stöter bort fukt som svett och håller kroppen och kläderna torra.
 • Lättviktigt
 • Tyget andas lätt
 • Billigare än ull
 • Spandexmaterialet ger den elasticitet som möjliggör fri rörlighet när ditt barn spelar fotboll, gör stretchövningar eller andra aktiviteter.

De varma underställen för barn ovan är valda bland 100-talet som listats online. Därför har vi satt ihop vår egen underställ barn bäst i test lista! Dessa väljs utifrån popularitet, positiv feedback från kunder och kvalitet.

Hur hittar man det bästa understället för barn?

Du kan hämta ett underställ för barn till billig peng på i princip vilken butik som helst. Vi har dock sett några modeller som inte presterat mycket bättre än en t-shirt och leggings.

Det finns några saker att se upp för:

 • Köp inte för stort och tro att barnen ska växa i det. Om de är för stora passar de inte så hårt mot huden och håller inte värmen lika bra.
 • Merinoull anses ofta vara det bästa, så försök hitta en sådan modell.
 • Se upp för barn underställ där du måste köpa tröja och byxor separat. Det här kan vara bra om du tror att ditt barn kommer att behöva byta topp mer än byxor till exempel, men titta på det totala priset! Baslager som förpackas separat kan se billigare ut till en början, men är inte alltid det i slutändan.
 • Underställ som har krage kan hålla dina barn varmare eftersom de tätar in ännu mer kroppsvärme. Modeller med öppen hals å andra sidan, släpper istället ut värmen.

Varför ska barn ha underställ?

Konceptet med lager av kläder är nu en välkänd metod för att hålla sig varm när det är kallt ute. Varje lager kläder fångar varmluft och isolerar kroppen mer effektivt än bara ett lager. Om du blir för varm kan du dessutom enkelt ta bort det yttre lagret.

Ett alternativ till underställ kan vara en så kallad jumpsuit för barn. De finns i massor av olika modeller och designer, både för killar och tjejer. Dessutom kan de användas till fler saker än bara underställ, till exempel som pyjamas eller vardagskläder.

Underställ för barn är det första lagret, och även om en T-shirt kan betraktas som ett baslager, passar specialdesignade baslager tätare mot kroppen och undviker “värme läckage” – med andra ord isolerar de mer effektivt, med tillägget fördelarna med att passa bättre under kläderna.

Polarforskaren Eric Larsen rekommenderar faktiskt att du tar av ett lager eller två innan du gör aktiviteter så att du inte blir för varm och sedan sätter tillbaka lagren när du slutar. Om barnen håller på att göra lite aktivitet kan det vara en bra idé att ta samma inställning.

Hur gjorde vi vårt underställ test för barn?

För att klargöra vårt underställ test för barn tittade vi på massor av olika modeller. Sedan valde vi ut några stycken som fått bra kundbetyg.

Efter det lästes kundrecensioner och produktbeskrivningar för att skriva våra egna recensioner utifrån den informationen.

För att avsluta testet jämförde vi de olika modellerna med kriterier som kvalité, material och pris. De som presterade bäst i jämförelsen ligger längst upp i bäst i test listan.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset