Badbalja baby bäst i test 2024 – Hitta bäst badbalja bebis idag!

Badbalja baby bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du efter badbalja baby bäst i test? Då har du hittat rätt! I denna artikel hjälper vi dig hitta bästa badbalja bebis snabbt och smidigt. Läs vidare så får du se vår topplista av badbaljor, både hopfällbara badbaljor och vanliga.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se & babyv.se

Badbalja baby bäst i test 2023

1. Stokke badbalja flexi bath

2. Stokke extra stor badbalja flexi bath XL

3. Kaxholmen badbalja med stativ

Stokke badbalja flexi bath
Stokke extra stor badbalja flexi bath XL
Kaxholmen badbalja med stativ

Prisklass: Medium

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Stokke badbalja flexi bath recension

stokke badbalja flexi bath

 

Stokke badbalja flexi bath

Denna Stokke badbalja flexi bath är tillverkad av det norska märket Stokke. Det är en smart, hopfällbar badbalja med utrymmessparande design för dig och din bebis.

Stokke badbalja flexi bath är en mycket lättviktig och bärbar design som betyder att det är en vikbar badbalja när du vill stoppa undan den. Det gör det enkelt att stoppa undan den när den inte används hemma, men också om du vill ta med dig den på resor.

Basen har halkskydd vilket gör att badbaljan står på sin plats när du vikt upp den.

År 2012 vann den här Stokke badbalja priset “Red Dot Design Award”. Vilket vi ser som ännu ett plus på vår badbalja baby bäst i test 2021 lista.

Stokke extra stor badbalja flexi bath XL recension

stokke extra stor badbalja flexi bath XL

 

Stokke extra stor badbalja flexi bath XL

Denna Stokke extra stor badbalja är bara en större version av den andra Stokke badbalja flexi bath.

Även denna är en hopfällbar badbalja, men är såklart något större efter ihopvikning. Passar perfekt för dig som har ett lite större barn som vill ha lite extra plats när de glassar i badet.

En halkfri bas är inbyggd, så att badbaljan inte ska flytta runt. Denna extra stora badbaljan är även utrsutad med en badpropp som gör det enkelt efter ditt barn badat färdigt.

Den här extra stora badbaljan vann också pris år 2012 – “Red Dot Design Award”.

I våra tester är denna Stokke extra stor badbalja mycket bra, och därför valde vi att ta med den som nummer 2 på vår badbalja baby bäst i test lista.

Kaxholmen badbalja med stativ recension

kaxholmen badbalja med stativ

 

Kaxholmen badbalja med stativ

Denna Kaxholmen badbalja med stativ platsar på vår topplista. Priset är väldigt pressat, men om du vill ha en badbalja med stativ får du köpa det extra för ungefär samma pris som Kaxholmen badbaljan i sig.

Kaxholmen badbaljan i sig är både praktisk och rymlig. Den har en propp i botten för avtömningsmöjlighet när din lilla har badat klart.

Som tidigare nämnt går det att gör Kaxholmen badbaljan till en badbalja med stativ om du köper stativet separat. Det finns även badhjälp-produkter tillgängliga för dig som har en nyfödd.

OK Baby badbalja laguna recension

ok baby badbalja laguna

 

OK Baby badbalja laguna

Enligt oss är denna OK Baby badbalja laguna en mycket billig barnbalja, men den erbjuder absolut inte alla alternativ som vi vill ha. Oavsett är det en bra badbalja för dig med låg budget.

Ganska opraktisk design, samt att OK Baby badbaljan men är väldigt rymlig. Det som är bra med denna design är dock att du inte behöver köpa någon badhjälp till om du har en nyfödd. Designen är utformad så att en nyfödds huvud inte ska hamna under ytan.

Den har dock en smidig propp i botten för tömning av badvattnet.

Vanliga frågor när du ska köpa badbalja bebis

Det finns en rad frågor som säkert kommer upp när du ska köpa badbalja bebis. Det är okej! Vi är här för att inte bara visa vår badbalja baby bäst i test, utan också besvara alla frågor som du kan ha när du ska välja badbalja för bebis.

Behöver du en badbalja?

Diskbänken är fortfarande ett alternativ, men en badbalja bebis hjälper dig på ett säkert sätt att stödja en nyfödd. En baby badbalja kan också vara bra att sätta ovanpå en köksbänk för badtiden, så du behöver inte böja dig över badkaret (vilket kan vara särskilt svårt för mammor som återhämtar sig från förlossningen).

Det här verkar som ett onödigt köp, eller hur? Jag menar, du kan bara sticka en liten bebis i ett stort oljebadkar och vara bra, eller hur? Nej. Fel. Eftersom experter rekommenderar att du undviker att använda badstolar för att hjälpa till att bada barnet behöver du säkert någon typ av babybadkar eller insats för att få jobbet gjort säkert. Här är mina fyra främsta skäl att få ett badbalja för baby.

 • Blöta barn är hala. Det är ingen idé. Att ha en säker plats att placera en vacklande och våt baby medan du tvättar och sköljer kommer att hindra dem från att skadas och kommer att hindra dig från att bli galen.
 • Badbaljor är inte säkra. Medan de skryter med att vara ett billigt alternativ till badkar, får du vad du betalar för. De kan vika, tippa eller riva och skicka barnet i vattnet. Dessutom gör de flesta det nästan omöjligt att få barnet i en bra vinkel där de inte lägger sig för långt eller sitter för mycket framåt. Och om du missade det, säger säkerhetsexperter att undvika dem!
 • Badbaljor för barn sparar faktiskt pengar! Tänk på det, du behöver inte fylla så stort badkar, så du sparar vattenkostnader. Och när vattnet inte sprider sig och kyler så snabbt, som det gör i ett stort badkar, behöver du inte ständigt “fräscha upp” babybadet med varmt vatten.
 • Du kan bada barnet när som helst och var som helst. Har du inte badkar i ditt hus eller lägenhet? Köp din egen baby! Ont om utrymme? Köp ett insats för babybadkar! Oavsett din budget eller dina behov kan du hitta ett babybadkar som passar dig.

Hur gjorde vi vårt badbalja test?

För vårt badbalja test tog vi fram en rad modeller som fått bra kundbetyg.

Därefter läste vi på mer om de modellerna i from av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen jämfördes de olika badbaljorna för att skriva en bäst i test lista. För jämförelsen användes bland annat kriterier som kvalité, storlek och pris.

Hur länge kommer du använda badbalja för bebis?

Medan varje baby badbalja har sin egen åldersintervall, kommer ditt barn att börja sitta på egen hand, ungefär sex månader gammalt, och de kan vanligtvis gå till det stora badkaret vid denna tidpunkt.

Vissa föräldrar och vårdgivare fortsätter att använda bebis badbaljor även efter att barnet sitter upp. Många ger en halkfri yta i det stora badkaret medan de fortfarande lämnar gott om plats för badleksaker, bubbelbad, tvättdukar och alla andra saker som kommer med badtid.

Under denna period i din bebis liv så kan det även vara bra att passa på att skaffa sig ett babynest då det har bevisats underlätta för dig som förälder att ha din bebis sova i ett babynest då det är säkrare och får dig att tänka lite mindre så länge barnet ligger rätt.

Olika typer av badbaljor

Det finns några få olika typer av baby badbaljor. Vi ska nu besvara vilka olika typer av badbaljor det finns, och vilket vi anser vara bästa badbaljan för bebis.

Hopfällbar badbalja

En hopfällbar badbalja, eller annars kallat en vikbar badbalja – är den absolut bästa badbaljan för barn. Det gör att du kan ta med den på en resa, eller enkelt vika ihop den när den inte används. Enligt oss på Barnadiset är en hopfällbar badbalja absolut det bästa alternativet.

Ekologisk badbalja

En ekologisk badbalja är en bra grej att kolla efter när du ska välja badbalja baby. Det betyder att plasten som används för att tillverka den gör den till en ekologisk badbalja.

Säker badbalja?

När det gäller att bada din bebis bör det vara högsta prioritet att vara säker. Följande är några tips för att hålla badtiden bekväm, trevlig och fri från incidenter.

 • En hand på baby – Håll en hand på din bebis under badtiden. Denna vana hjälper till att säkerställa att du är närvarande och tittar på varje rörelse. Att bada kan vara en hal situation, så att hålla en praktisk process hjälper till att undvika skador.
 • Övervaka hela tiden – Eftersom små kan drunkna i så lite som en tum vatten, lämna ALDRIG ditt barn ensam i vattnet. Motstå frestelsen att smyga ut “för en sekund” för glömda förnödenheter eller kontrollera din telefon, eftersom det aldrig finns någon bra ursäkt för att sätta ditt barn i fara.
 • Undvik fallande faror – Använd endast en skyddad, stabil, hård yta där du säkert kan bada ditt barn i ett spädbarn och undvika eventuella fallrisker. Denna yta kan vara golvet, ditt hems badkar, duschen eller till och med inuti ett handfat. Så länge spädbarnet ligger på en plan och stabil yta från höga kanter, är det på en lämplig plats.
 • Säker vattentemperatur – Spädbarn har tunn och mycket känslig hud. En temperatur som kan kännas bekväm för en vuxen är sannolikt för varm för spädbarn. Experter rekommenderade att använda vatten nära din kroppstemperatur. Någonstans mellan 36 ° C och 38 ° C, vilket är varmt men inte för varmt.

  Med hjälp av en babybadtermometer kan du hitta den perfekta temperaturen. Kontrollera alltid att badvattnet har en säker temperatur innan du placerar ditt barn i vattnet. Se till att “testa” barnets vattenkar med insidan av handleden eller armbågen istället för med handen eftersom de är känsligare för temperatur. På vår topplista har vi valt de badbaljor för bebis som är enklast att kontrollera temperaturen på. Viktigast, placera inte ditt barn under rinnande vatten, eftersom kranvattentemperaturen kan fluktuera vilt, vilket ökar risken för skållning av huden.

 • Vattennivå – Fyll inte badbalja baby bäst i test alldeles för mycket. Det här är inte tiden för barnet att njuta av en avkopplande blötläggning i spaet efter en stressig arbetsdag; de är där för att bli rena snabbt och säkert. Enligt Mayo Clinic bör du börja med 5cm eller mindre vatten. Du bör fylla badet med tillräckligt med vatten för att hålla barnet varmt, men du bör aldrig täcka hela kroppen. Att placera en varm tvättlapp på barnets bröst och mage kan hjälpa dem att hålla sig varma. Att hälla försiktigt vatten på kroppen och trasan kan också hjälpa. Att välja ett väl uppvärmt rum är det bästa sättet att hålla din baby mysig under badtiden, snarare än att använda mer vatten eller öka vattentemperaturen.
  Många baby badkar på vår badbalja baby bäst i test lista har en riktlinje för hur mycket du ska fylla baljan.
 • Undvik bänkskivan – Även om vissa tillverkare marknadsför sina badbalja baby för bänkskivan, rekommenderar vi starkt att du INTE badar ditt barn på disken eller bordet. Badbord på bänkskivan har flera potentiella säkerhetsrisker, inklusive badkaret som faller ner från den höga ytan eller att barnet snurrar ut ur badkaret och faller. Ett fall på 3 fot för en bebis är som ett fall på 10 fot för en vuxen. Ett fall som detta skapar en betydande risk för traumatisk hjärnskada, fraktur i skalle eller lemmar, inre blödningar eller dödsfall. Med tanke på de många olika badalternativen som erbjuder en säkrare och säkrare miljö finns det inget behov av att riskera detta. Vi rekommenderar inte Munchkin Clean (eller något annat badkar för bänkskivor) som marknadsför användning av bänkskivor som standard på grund av dessa säkerhetsproblem.
 • Använda badbalja baby i ett badkar – När du badar en bebis i deras spädbarnsbadkar inuti badkaret, ska den senare vara tom med vattnet avstängt och avloppet öppet. Dessa åtgärder hjälper till att säkerställa att spädbarnet är stabilt och att du undviker skållningspotential. Om bebis badbaljan inte känns stabil inuti det tomma hembadet bör du överväga att använda spädbarnsbadkaret på golvet istället.

Hur ofta ska man bada sin bebis?

Flera gånger per vecka är vanligtvis tillräcklig. Tyvärr kan utblåsning och andra röror också fresta dig att utföra och nödbad! Var uppmärksam på fukten i ditt barns hud. Att bada för ofta kan torka huden.

Hur länge behöver du ha en badbalja?

Många barn övergår från en badbalja baby till ett vanligt badkar när de är ungefär sex månader gamla. Det är då de flesta barn kan sitta uppe på egen hand.

Varje badkar anger gränser för barnets storlek eller ålder och de större kan hantera barn upp till två år.

Hur viktigt är det att bada sin bebis?

Jag har ännu inte träffat en bebis som inte älskar badtiden. Det varma vattnet, bubblorna, de fåniga sångerna om gummiandar. Det är säkert en bra tid!

Förutom att det är roligt är badtiden en möjlighet för hud på hudkontakt. Varje minut du spenderar med ditt barn bygger bandet och bad hjälper till att ge lite variation under veckan.

Babyens kroppstemperatur sjunker något efter ett bad som kan hjälpa dem att somna om du ordnar sängtid efter badtiden.

Tips för att bada bebis

Om tanken på att bada din bebis gör dig orolig är du inte ensam. Det behöver dock inte vara så utmanande som du tror om du kommer förberedd. Du kan göra det här! Följande tips innehåller förslag som gör badtiden till en lek.

 • Bada nyfödda barn – Nyfödda bebisar kan få ett svampbad hemma under de första veckorna när navelstubben är intakt. Det är bra att samla in alla förnödenheter du behöver INNAN du klär av dig. Dina förnödenheter bör innehålla ett handfat med varmt vatten, en tvättlapp, 2 till 3 torkhanddukar, mild tvål, oparfymerad lotion (om så önskas), en ny blöja och en ren outfit. Klä av dig ditt barn och lägg dem på en mjuk, mjuk trasa. Använd en torr handduk på kroppen för att hjälpa dem hålla sig varma. Ta en varm våt tvättlapp från handfatet och torka av ansiktet innan du flyttar till hårbotten och andra ställen. Med en liten mängd tvål på din tvättlapp, torka försiktigt av babyen rena små sektioner åt gången, ta bort skyddshandduken endast när du måste för rengöring för att förhindra att din lilla blir kall och bedrövad. Rengör köns- / analområdet sist för att undvika eventuell kontaminering. Slutligen, använd en tvålfri / ny varm tvättduk för att skölja / torka av kroppen. Var särskilt uppmärksam på hudveck och veck under nacke, öron och armhålor.
 • Badfrekvens – Under normala omständigheter behöver spädbarn bara bada 2 till 3 gånger i veckan. Ett barns hud kan torka ut om du badar dem oftare. Du kan rengöra ansiktet, nacken och könsorganen mellan tvättarna med en varm trasa om det behövs.
 • Använd ett kompissystem – Tills du är van vid att bada ditt barn kan det vara lugnande att ha en annan vuxen i närheten. Den här personen kan hämta saknade förnödenheter eller ge komisk lättnad. De kan underhålla eller distrahera barnet för att öka roligt och minska din stress.
 • Tvätta en matad, väl vilad baby – Badtiden är bäst när din baby är matad och vaken. Det kommer att öka dina chanser att lyckas. Men när ditt barn blir äldre kan ett varmt bad före sänggåendet skapa en lugnande rutin som antyder avkoppling och sömn.
 • Schampo och kroppstvätt – Det är bäst att använda en mild, tårfri tvål. De flesta vuxna produkter innehåller hårda dofter och kemikalier som kan irritera ditt barns känsliga hud och bör därför inte användas.
 • Var beredd – Ha ditt förråd redo före badtiden. Att vara beredd kan minska all stress. Om du glömmer något och är ensam, plocka upp ditt barn och ta det med dig. Lämna aldrig en bebis utan uppsikt i eller nära vatten.
 • Andas – Håll dig lugn och bada vidare. Det krävs övning för att bada ditt barn för att få förtroende. Den här besvärliga upplevelsen är ny för dig och ditt barn och kanske inte går smidigt i början. Ta ett djupt andetag. Det blir bättre med tiden när ni båda lär känna varandra och den grundläggande övningen.

Hur mycket kostar badbalja för bebis?

En badbalja bebis kostar allt från 200kr, till 500kr för en lite mer sofistikerad badbalja för bebis. Om du väljer att köpa en ekologisk badbalja, eller en badbalja med stativ så blir det några hundringar dyrare, men om du väljer en vanlig badbalja baby så blir det billigt.

Vill du läsa mer om barnprodukter? Läs då kanske hoppgunga bäst i test

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset