Resesäng bäst i test 2024 – bästa resesängen

Resesäng bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter resesäng bäst i test 2024? Eller kanske bara efter den bästa resesängen? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom vårt resesäng test. Vi går igenom de bästa resesängar vi tycker.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyv.se, babyshop.se

Resesäng barn bäst i test 2024

1. Babybjörn resesäng light

2. Beemoo resesäng excellence

3. 2Me resesäng basic

Babybjörn resesäng light
Beemoo resesäng excellence
2Me resesäng basic

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Babybjörn resesäng light recension – bästa resesängen?

babybjörn resesäng

 

Babybjörn resesäng light

Sedan lanseringen 2014 har Babybjörn Resesäng Light blivit en favorit bland föräldrar, vilket bevisas av dess mångfaldiga färgalternativ. Den svarta versionen, är särskilt populär, vilket är anledningen till att vi inkluderade den i vårt resesängstest.

Denna resesäng från Babybjörn är designad med ett luftigt nättyg som sträcker sig ända ner till golvet, vilket garanterar optimal ventilation. En annan framstående egenskap är den tjocka och robusta madrassen som medföljer vid köp.

Inte bara erbjuder den en bekväm sovplats för ditt barn, men resesängen är också enkel att fälla ihop. Trots dess robusta design väger Babybjörn Resesäng Light bara 6 kg, och detta inkluderar den praktiska transportväskan.

Rekommenderar för barn i åldern 0-3 år.

Beemoo resesäng excellence recension

beemoo resesäng excellence

 

Beemoo resesäng excellence

Beemoo Resesäng Excellence utmärker sig som ett utmärkt val för föräldrar som söker en prisvärd och funktionell resesäng. Med sin enkla ihopfällningsmekanism kan den snabbt packas ner och förvaras i den medföljande transportväskan, vilket gör resandet smidigare.

Denna resesäng från Beemoo kommer med flera praktiska funktioner. En inbyggd förvaringsficka ger extra utrymme för förvaring, medan en lucka med dragkedja tillåter barnet att krypa in i sängen självständigt. Dess ben, tillverkade av förstärkt aluminium, garanterar att sängen står stadigt och säkert på alla underlag.

För att säkerställa en bekväm sömn för ditt barn, även på resande fot, är Beemoo Resesäng Excellence utrustad med en tjock och mjuk madrass.

2Me resesäng basic recension – bäst billig resesäng?

2me resesäng basic

 

2Me resesäng basic

När det kommer till prisvärda resesängar, står 2Me Resesäng Basic ut som den klara vinnaren. Denna kompakta och funktionella resesäng har sidor av nät, vilket ger optimal ventilation för ditt barn. Med i paketet får du en något tunnare madrass och en transportväska som påminner om en dufflebag, vilket gör resandet ännu smidigare.

Även om den medföljande madrassen i 2Me Resesäng Basic är tunn, finns det möjlighet att byta ut den mot en tjockare variant, även om det kan medföra en extra kostnad.

För att underlätta monteringen har instruktionerna tryckts direkt i botten av sängen. Detta gör både upp- och nedmontering snabb och enkel.

Oavsett om du planerar en resa eller bara behöver en extra säng hemma, är 2Me Resesäng Basic det bästa valet för dig som söker en högkvalitativ och prisvärd resesäng.

Carena resesäng grynna recension

carena resesäng grynna

 

Carena resesäng grynna

Om du är på jakt efter en Carena Resesäng, då har vi på Barnadiset det perfekta valet för dig. Med ett prisvärt erbjudande får du både en bekväm madrass och den ergonomiskt designade Carena resesängen, vilket gör att den förtjänar sin plats på vår “bäst i test” lista för resesängar.

En av de mest framstående egenskaperna med denna resesäng från Carena är dess inbyggda handtag. Det eliminerar behovet av en separat transportväska – när sängen är ihopvikt, är den redo att bäras direkt.

För att skydda ditt barn från solens strålar är resesängen utrustad med ett solskyddsnät i mesh, vilket garanterar utmärkt ventilation och en klar utsikt. Och om du planerar att spendera tid i sommarstugan, finns det även möjlighet att komplettera med ett myggnät, vilket ger extra skydd för ditt barn.

Moweo resesäng quickfold recension

moweo resesäng quickfold

 

Moweo resesäng quickfold

Om du söker en resesäng som är både funktionell och estetiskt tilltalande, då är Moweo Resesäng Quickfold det perfekta valet för dig. Som namnet antyder, är denna resesäng designad för snabb och enkel upp- och ihopfällning, vilket gör den till en favorit bland föräldrar på språng. Efter användning kan den enkelt förvaras i den medföljande smidiga transportväskan.

En annan framstående funktion är de smidiga hjulen under sängens fötter, vilket gör den lätt att förflytta efter behov.

Oavsett om du behöver en extra säng hemma eller en pålitlig följeslagare på resan, kommer Moweo Resesäng Quickfold med sin stilrena design att passa perfekt i alla miljöer.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa resesängen

När du är på jakt efter den optimala resesängen kan det dyka upp en rad funderingar. Vi på Barnadiset står redo att klargöra och svara på de mest brännande frågorna du kan ha här under.

Behöver man en resesäng för barn?

Under ditt barns första månader kanske du inte känner ett omedelbart behov av att investera i den bästa resesängen, särskilt om du redan har en “moses korg”, portabel spjälsäng eller en annan lämplig sovplats som en bilbarnstol. Om dina resor är sällsynta kan det vara ekonomiskt klokare att låna en kvalitetsresesäng istället för att göra ett dyrt inköp för sporadisk användning.

Läs mer: bästa gåstolen för barn

Det blir allt vanligare att hotell och semesterstugor erbjuder topprankade resesängar och annan nödvändig babyutrustning. Men om du reser ofta kan det vara en god investering att skaffa en egen resesäng. Därför har vi sammanställt denna guide om “resesäng bäst i test 2024”. Den kommer inte bara vara användbar under de första månaderna utan även vid andra tillfällen, som under dags sovtider hos vänner.

Många föräldrar finner även nytta i att använda resesängar som lekhagar eller som en trygg plats att placera barnet för en stund, särskilt när en andra baby anländer och händerna blir upptagna. Marknaden erbjuder resesängar i varierande storlekar, stilar och med olika ålders- och viktgränser.

De resesängar vi granskat är lämpliga från födseln upp till en vikt av cirka 15 kg (mellan 2-3 år). Dock kan ett nyfiket barn eventuellt klättra ur sängen innan tre års ålder, och då kan en traditionell säng vara ett säkrare alternativ.

Hur väljer man den bästa resesängen?

När du letar efter den optimala resesängen för ditt barn finns det flera nyckelfunktioner att ha i åtanke:

 1. Bassinet: Denna funktion placeras ovanpå resesängen och erbjuder en upphöjd sovplats för spädbarn, vilket minskar behovet av att böja sig djupt när du lyfter din baby.
 2. Madrasskvalitet: Medan de flesta resesängar inkluderar en madrass, varierar kvaliteten. Satsa på en tjock, stödjande madrass för bästa komfort.
 3. Fällmekanism: Utöver enkel montering, bör resesängen smidigt kunna fällas ihop för förvaring. Många modeller i vår “bäst i test” lista erbjuder enkla fällmekanismer. För familjer med äldre barn, se till att fällmekanismen är säker från nyfikna fingrar.
 4. Materialval: Meshsidor rekommenderas för optimal ventilation, överhettningsskydd och god sikt på ditt sovande barn. Avtagbara och tvättbara omslag kan vara ett plus.
 5. Hjul: För maximal rörlighet, överväg resesängar med hjul, särskilt användbart för att enkelt flytta sängen mellan rum.
 6. Sängkläder: Se till att lakanet passar madrassen perfekt. Standard barnsängslakan kanske inte alltid passar, så dubbelkolla storlekskraven.
 7. Extra Funktioner: Vissa resesängar erbjuder ljus- och ljudfunktioner, vilket kan vara en bonus för att lugna ditt barn i en ny miljö.
 8. Skydd mot Insekter: Utvalda modeller på vår “bäst i test” lista inkluderar insektsnät, vilket ger extra skydd mot myggor och andra insekter.

Genom att beakta dessa funktioner kan du säkerställa att du väljer den bästa resesängen som uppfyller dina och ditt barns behov.

Hur gjorde vi vårt resesäng test?

För att ge dig den mest omfattande och pålitliga översikten av de bästa resesängarna på marknaden, genomförde vi en noggrann utvärderingsprocess:

 1. Förberedelse: Vi började med att djupdyka i hur resesängar fungerar, för att förstå deras kärnfunktioner och vad konsumenter värderar mest.
 2. Urvalsprocess: Baserat på positiva kundomdömen valde vi ut några topprankade modeller för vidare granskning.
 3. Granskning av Kundrecensioner: För att få en helhetsbild av varje produkt, analyserade vi ett stort antal kundrecensioner och produktbeskrivningar.
 4. Jämförelse och Slutlig Utvärdering: Slutligen jämförde vi de utvalda modellerna baserat på flera kriterier, inklusive kvalitet, pris, storlek och användarvänlighet, vilket resulterade i vår slutgiltiga “bäst i test” lista.

Genom denna noggranna metodik strävar vi efter att ge dig den mest pålitliga guiden till de bästa resesängarna 2024.

Hur kompakt ska en resesäng vara?

När du överväger att köpa en resesäng för din baby, är det viktigt att tänka på hur och var du kommer att använda den:

 1. Flyg, Båt eller Tåg: Om din semester innefattar resor med dessa transportmedel, är det bäst att välja en resesäng som kan vikas till en kompakt storlek. Detta gör det enklare att hantera under resan.
 2. Bilresor: Om du reser med bil, bör du säkerställa att resesängen ryms i ditt bagageutrymme samtidigt som det finns plats kvar för annat bagage.

Dessutom, överväg var resesängen kommer att förvaras när den inte används. Om du har gott om förvaringsutrymme hemma kan du överväga en större modell. Men om utrymmet är begränsat, kan en mer kompakt modell vara det bästa valet.

Genom att beakta dessa faktorer kan du göra ett informerat val som passar dina specifika behov och omständigheter.

Hur lätta ska resesängar för barn vara?

Vikten på resesängar kan variera, och på vår “resesäng bäst i test” lista har vi inkluderat modeller som är designade för att vara lätta att transportera. Dock finns det en balans mellan sängens lätthet och dess hållbarhet.

Om du planerar att bära resesängen ofta under din resa, som genom en flygplats, kan det vara klokt att prioritera en lättare modell. Å andra sidan, om du har ett större barn och planerar att förvara resesängen i ett större bagageutrymme, kan en robustare och potentiellt tyngre modell vara det bästa valet.

Genom att överväga dina specifika resebehov kan du välja en resesäng som bäst uppfyller dina krav på vikt och hållbarhet.

Säker resesäng?

För oss på Barnadiset, är barnets säkerhet av yttersta vikt. När du väljer en resesäng bör du överväga följande säkerhetsaspekter:

 1. Stabilitet: Använd alltid den medföljande madrassen. Att byta till en tjockare madrass kan påverka sängens stabilitet och öka risken för att den tippas.
 2. Risk för Klättring: En tjockare madrass kan ge ditt barn extra höjd, vilket kan underlätta för dem att klättra ut.
 3. Hörnens Utformning: Se till att hörnen är släta och utan skarpa kanter för att förhindra att barnets kläder fastnar.
 4. Flexibla Sidor: Även om pop-up resesängar är praktiska, kan deras flexibla sidor vara en risk om du snubblar över sängen.
 5. Dragkedjor: Dubbelkolla att alla dragkedjor är säkra och väl fastsatta för att undvika kvävningsrisker.
 6. Hjulens Säkerhet: Om resesängen har hjul, se till att de kan låsas ordentligt eller att det finns en kombination av hjul och fasta ben för ökad stabilitet.
 7. Förhandsgranskning: Innan du reser, testa resesängen noggrant för att säkerställa att alla säkerhetsaspekter uppfylls.

Genom att vara uppmärksam på dessa punkter kan du säkerställa att du väljer en resesäng som är både praktisk och säker för ditt barn.

När och var behöver jag en resesäng baby?

Ditt behov av en resesäng för din baby beror på flera faktorer:

 1. Användningsfrekvens: Om du planerar att använda resesängen regelbundet, som vid övernattningar hos nära och kära, kan vikt och montering vara mindre av en prioritet. Kanske vill du ha en modell som kan stå uppmonterad. Vi har tagit med en mängd olika modeller i vår “resesäng bäst i test” lista för att passa olika behov.

Läs mer: vantar barn bäst i test

 1. Semester i Varmt Klimat: För resor till soliga destinationer, överväg en resesäng med andningsbar madrass och omfattande nätpaneler. Dessa funktioner främjar luftcirkulation och ger en svalare sovmiljö för ditt barn. Vissa modeller erbjuder även insektsnät och solskydd som tillval eller inbyggda funktioner.
 2. Flygresor: Om du planerar att resa med flyg, kolla in flygbolagets bagagepolicy. En lättviktig, kompakt och lättmonterad resesäng kan vara det mest praktiska valet för flygresor.

Vad kostar den bästa resesängen?

Priset på en resesäng kan variera kraftigt beroende på dess funktioner och kvalitet. På vår “bästa resesäng” lista hittar du modeller som sträcker sig från 400 kr till 2400 kr, vilket ger ett brett spektrum av alternativ.

 1. Budgetalternativ (under 1000 kr): Även om dessa resesängar är mer prisvärda, erbjuder de en säker och stabil sovmiljö. De kan vara mer grundläggande i sin design och sakna vissa tilläggsfunktioner, som till exempel en bytesstation.
 2. Mellanklass (runt 1000 kr): Dessa resesängar kombinerar prisvärdhet med kvalitet. De kan erbjuda fler funktioner än budgetalternativen men saknar fortfarande de lyxiga tilläggen som finns i premiumsegmentet.
 3. Premiumalternativ (över 1000 kr): I den högre prisklassen förväntar vi oss toppkvalitet, genomtänkt design och extra funktioner som gör resandet med barn smidigare. Om du reser ofta kan investeringen i en dyrare resesäng vara väl värd pengarna.

Oavsett din budget är det viktigt att prioritera säkerhet, komfort och stabilitet när du väljer en resesäng för ditt barn.

Hur köper man den bästa resesängen baby?

Resesängar för barn är inte bara praktiska under resor. De kan vara en utmärkt lösning även hemma, särskilt om du har begränsat utrymme, delar din tid mellan olika platser eller behöver en extra säng för besökande barn.

Varför Välja en Resesäng?

 • Flexibilitet Hemma: En resesäng kan fungera som en extra sovplats eller en säker plats för ditt barn när du behöver ha händerna fria.
 • Bekvämlighet på Resan: Med en egen resesäng behöver du inte oroa dig för om ditt boende har rätt faciliteter. Dessutom ger det ditt barn en bekant sovmiljö, vilket kan minska stress under resan.

Vad Bör Du Tänka På?

 1. Ditt Resesätt: Om du reser med flyg kan en kompakt och lätt resesäng vara idealisk, medan bilresor kan tillåta för större modeller.
 2. Robusthet vs. Vikt: En lättare resesäng kan ifrågasättas när det gäller robusthet. Det är viktigt att hitta en balans mellan bärbarhet och säkerhet.
 3. Tilläggsfunktioner: För bästa valuta för pengarna, leta efter en resesäng som inkluderar en madrass. Justerbara ben kan också vara en fördel för växande barn.

Vi har sammansatt denna guide och lista över de bästa resesängarna för att hjälpa dig göra ett informerat val som passar dina och ditt barns behov.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vanliga frågor om resesängar

En resesäng är en portabel, hopfällbar säng som är designad för små barn och spädbarn. Den är lätt att transportera och kan snabbt sättas upp och tas ner, vilket gör den idealisk för resor eller som en tillfällig sovplats för barnet när du är på besök hos vänner eller familj.

När du väljer en resesäng bör du tänka på säkerhet, komfort, storlek, vikt och hur lätt den är att montera och demontera. Du bör också överväga om du vill ha extra funktioner, som till exempel en förändringsstation, en mobil, eller en bäddmadrass.

Det finns flera märken som är kända för att göra högkvalitativa resesängar, inklusive Babybjörn, Chicco, Graco och Joie. Vilket märke som är bäst för dig beror på dina specifika behov och budget.

Montering av en resesäng varierar beroende på modell, men generellt sett bör du först expandera ramen, säkra sidorna, och sedan placera madrassen i botten. Det är viktigt att alltid följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att sängen är säkert monterad.

Ja, det är säkert för ett barn att sova i en resesäng, förutsatt att sängen uppfyller alla säkerhetsstandarder, är korrekt monterad, och inte har några trasiga eller skadade delar. Du bör också se till att sängen är lämplig för ditt barns ålder och vikt.

Priset på en resesäng kan variera mycket beroende på märke, modell och vilka funktioner den har. Du kan förvänta dig att betala allt från några hundra till flera tusen kronor.

Resesängar är portabla och lätta att sätta upp, vilket gör dem perfekta för resor eller när du behöver en extra säng för ditt barn. De kan också vara en säker plats för ditt barn att leka eller vila i när du är upptagen.

De flesta resesängar är designade för att vara lätta att packa ner och transportera. Du bör först ta bort madrassen, fälla ihop ramen och säkra den med eventuella medföljande remmar eller klämmor. Sedan kan du placera sängen och madrassen i den medföljande bärväskan.

För långa resor kan du överväga en resesäng som har extra funktioner för komfort och bekvämlighet, som en tjockare madrass, inbyggd skötbord, eller en lekbåge. Några modeller att överväga kan vara Babybjörn Resesäng Light för dess lätta vikt och enkelhet, eller Graco Pack ‘n Play On the Go för dess extra funktioner.

Medan resesängar är utformade för tillfällig användning, kan de användas som en permanent säng för ett barn i nödsituationer. Men de är inte utformade för att ersätta en traditionell barnsäng på lång sikt. Resesängar har ofta tunnare madrasser och mindre sovyta, så för bästa komfort och stöd för ditt barns tillväxt, är en fast barnsäng att föredra för permanent användning.

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset