Resesäng bäst i test 2023 – bästa resesängen

Resesäng bäst i test 2023
Letar du också efter resesäng bäst i test 2023? Eller kanske bara efter den bästa resesängen? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom vårt resesäng test.

Dela artiklen till sociala medier

Letar du också efter resesäng bäst i test 2023? Eller kanske bara efter den bästa resesängen? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom vårt resesäng test. Vi går igenom de bästa resesängar vi tycker.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyv.se, babyshop.se

Resesäng barn bäst i test 2023

1. Babybjörn resesäng light

2. Beemoo resesäng excellence

3. 2Me resesäng basic

Babybjörn resesäng light
Beemoo resesäng excellence
2Me resesäng basic

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Babybjörn resesäng light recension – bästa resesängen?

babybjörn resesäng

 

Babybjörn resesäng light

Babybjörn resesäng light kom ut år 2014, och har sedan dess släppts i många olika färger. Det finns väl en anledning till det också, den är mycket populär! Här är originalet, i svart. De säljs ofta för några hundringar mindre, och det är därför vi valt att ta med den färgen i vårt resesäng test.

Babybjörn resesäng light är byggt med luftigt nättyg som går hela vägen ner till golvet.

Denna babybjörn resesäng har en tjock och stadig madrass som självklart ingår vid köp. Det gör den mysig för din lilla att sova i, samtidigt som den är lätt att fälla ihop. Babybjörn resesäng light väger endast 6kg inklusive transportväskan man får med.

Passar barn 0-3 år gamla.

Beemoo resesäng excellence recension

beemoo resesäng excellence

 

Beemoo resesäng excellence

Beemoo resesäng excellence är en riktigt smidig resesäng i medel-prisklassen. Resesängen är enkel att fälla ihop, och kan förvaras smidigt i en transportväska man får vid köp.

Denna Beemoo resesängen har en praktisk förvaringsficka på insidan, och en lucka med dragkedja så barnen kan krypa till sängs på egen hand. Benen är gjorda av förstärkt aluminium och gör att resesängen står stadigt och säkert.

En tjock och mjuk madrass kommer utrustad i Beemoo resesängen, som gör att ditt barn kan krypa till kojs med bekvämlighet, även när ni är ute och reser.

2Me resesäng basic recension – bäst billig resesäng?

2me resesäng basic

 

2Me resesäng basic

Vi ser definitivt 2Me resesängen basic som vinnare av bäst resesäng billig kategorin. Den är både kompakt och praktisk med sidor gjorda av nät. En lite tunnare madrass ingår samt en transportväska som liknar en dufflebag.

Den tunna madrassen i 2Me resesängen kan antagligen bytas ut, men det kostar förstås extra.

Instruktioner för hur man monterar denna resesäng billig finns tryckt i botten. Det underlättar upp- och nedmontering enormt.

Perfekt för resan eller som extra säng hemma, för dig som letar efter den bästa resesäng billig.

Carena resesäng grynna recension

carena resesäng grynna

 

Carena resesäng grynna

Letar du efter en Carena resesäng? Då är det denna vi på barnadiset rekommenderar starkast. Ett hyfsat billigt pris, som inkluderar en madrass och själva Carena resesängen. Resesängen är ergonomiskt designad vilket gör att den platsar i vår resesäng bäst i test lista.

Det vi gillar med Carena resesängen är att det inte behövs någon transportväska, handtaget är inbyggt i sängen, så när du vikt ihop den så kan du bära den.

Resesängen är täckt av ett solskyddsnät i mesh som har bra ventilation och utsikt. Det går även att köpa till ett myggnät som man kan sätta på om du ska ta med den lilla till sommarstugan.

Moweo resesäng quickfold recension

moweo resesäng quickfold

 

Moweo resesäng quickfold

Denna Moweo resesäng är en praktisk och mycket flexibel säng. Namnet “Moweo resesäng quickfold” finns där av den anledning att den är busenkel att fälla upp och ihop. Därefter förvaras den i den smidiga transportväskan.

Moweo resesängen har smidiga hjul under fötterna vilket gör att den är enkel att flytta runt.

Med dess stilrena design passar Moweo resesäng lika bra hemma som på resande fot!

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa resesängen

Det finns många frågor som kan poppa upp när du letar efter den bästa resesängen. Vi är här för att besvara i alla fall några av de.

Behöver man en resesäng för barn?

Du kommer sannolikt inte att behöva inköpa den bästa resesängen under de första månaderna om du redan har en så kallad “moses korg”, bärbar spjälsäng eller en barnsäng eller bilbarnstol som är lämplig för att sova i. Om du inte går iväg så ofta kan det vara bättre att låna en bra resesäng från en vän eftersom det kan vara ett dyrt köp om du bara ska använda den en gång om året.

Läs mer: bästa gåstolen för barn

Många hotell och stugor erbjuder nu bästa resesängen och annan babyutrustning, men om du ofta är hemifrån är det en säker och klok idé att köpa en resesäng. Därför skrev vi denna artikel om resesäng bäst i test 2023. Den kommer att hålla långt över de nyfödda månaderna och den kommer visa sig vara mycket användbar även vid andra tillfällen, till exempel för ditt barns dagssovtider när du besöker vänner för dagen.

Många mammor använder sig av bästa resesängar på golvnivå som lekhagar också, eller som en säker plats att lägga sitt barn i en minut, speciellt när baby nummer två kommer och du plötsligt har slut på händerna. Resesängar finns i en mängd olika storlekar och stilar, med olika övre ålders- och viktgränser.

Barnsängarna vi testade kan användas från födseln tills din baby väger cirka 15 kg (mellan 2-3 år) – förutom en, som endast är för yngre barn. En äventyrlig småbarn kanske dock kan klättra upp ur en resesäng innan hon fyller tre år, då är det säkrast för henne att sova i en vanlig säng.

Hur väljer man den bästa resesängen?

Här är några resesängfunktioner att kolla efter när du bestämmer vilken som är den bästa resesängen:

 • Bassinet: En bassinet fästs på toppen av resesängen och skapar en upphöjd spjälsäng för yngre barn, så att du inte behöver böja dig lågt för att lyfta din baby in och ut ur huvudsängen.
 • Madrass: Resesängar för bebisar levereras ofta med en madrass, och vissa är bättre än andra. Välj en tjock, stödjande madrass för att säkerställa en bekväm natts sömn för din lilla.
 • Fällmekanism: Förutom att kontrollera hur enkelt det är att montera resesängen, se till att du snabbt kan fälla den i förvaringsväskan igen. Många av de på vår resesäng bäst i test lista har enkla fällmekanismer. Om du har äldre barn, kontrollera att nyfikna små fingrar inte lätt kan komma åt mekanismen för att fälla ihop resesängen när den används.
 • Tyg: Meshsidor är bäst eftersom de har bättre luftflöde, förhindrar överhettning och gör att du kan se ditt barn när hon sover. Vissa resesängar har avtagbara, maskintvättbara omslag, vilket är användbart om du ofta använder resesängen.
 • Hjul: Vissa av de bästa resesängarna har hjul så att du enkelt kan flytta runt när de är monterade. Det här är användbart om du vill flytta det från rum till rum när din baby sover eller placera den någon annanstans i huset för dagsljus eller användning av lekhage, särskilt om den är tyngre.
 • Sängkläder: Det lakan du använder måste passa madrassen ordentligt utan löst tyg. Standard barnsäng sängkläder passar inte nödvändigtvis, så kontrollera vilken storlek sängkläder krävs och ta med extra kostnad i budgeten.
 • Musikfunktioner: Vissa har ljus- och ljudfunktioner, vilket kan vara användbart för att lugna ditt barn när hon sover hemifrån.
 • Insektsnät: Vissa resesängar på vår resesäng bäst i test lista har monterade insektsnät för att skydda din baby från myggor och andra skadliga smådjur.

Hur gjorde vi vårt resesäng test?

För att kunna utföra vårt resesäng test behövde vi först läsa på lite om hur de fungerar. Därefter valde vi ut några få modeller som fått bra kundbetyg.

För att skriva våra egna recensioner tittade vi på massor av kundrecensioner och produktbeskrivningar.

För att avsluta jämförde vi de olika modellerna och satte ihop en bäst i test lista. Några av de kriterier som jämfördes var kvalité, pris, storlek och användarvänlighet.

Hur kompakt ska en resesäng vara?

Om du köper en resesäng baby för att åka på semester och reser med flyg, båt eller tåg, välj en som viks så kompakt som möjligt för att underlätta transporten. Om du kör, se till att den passar i din bagageutrymme och ändå lämnar tillräckligt med utrymme för resten av ditt bagage.

Tänk på var du ska ha resesängen när den inte används också. Om utrymme inte är ett problem kan du titta på de större tillgängliga alternativen.

Hur lätta ska resesängar för barn vara?

Alla resesängar på vår resesäng bäst i test lista är utformade för att vara lätta att bära, men vissa är tyngre än andra, och det är i allmänhet en avkastning mellan hur lätt den är och hur hållbar den är.

Om du kommer att bära den mycket på din resa, till exempel genom en flygplats, kan vikt vara prioriterat, men om du har ett lite större barn och att kasta spjälsängen i ett stor bagage, och då skulle en kraftigare, kanske tyngre, barnsäng vara bättre.

Säker resesäng?

Enligt oss finns det ett antal säkerhetsaspekter att kontrollera på din resesäng för din sinnesfrid.

 • Stabilitet: Var noga med att använda madrassen som medföljer spjälsängen eftersom det kan påverka barnsängens stabilitet och att det blir lättare att tippa.
 • Fly: Att byta mot en tjockare madrass kan ge din tot högre höjd och göra det lättare för dem att fly.
 • Hörn: Var försiktig med hur släta hörn är – se till att det inte finns någon chans att ditt barns kläder fastnar på dem för att undvika risken för strypning.
 • Flexibla sidor: Pop up resesängar kan vara lätta att sätta upp och montera, men de flexibla sidorna betyder att om du skulle snubbla på babysängen skulle det inte finnas några räfflade sidor för att stoppa ditt fall.
 • Dragkedjor: Se till att du kontrollerar att alla dragkedjor är säkra eftersom alla lösa dragkedjor som lossnar kan bli kvävningsrisker.
 • Hjul: Hjulen måste kunna låsas säkert på plats eller ha två hjul och två ben för stabilitet.
 • Testa det: Se till att du testar det innan du reser för att kontrollera alla ovanstående säkerhetsaspekter.

När och var behöver jag en resesäng baby?

Planerar du att använda resesängen ofta under året eller behöver du den för en viss semester? Frekvensen och platsen för var du ska använda den hjälper dig när du överväger vikt, funktionalitet och budget. Till exempel, om resesängen kommer att användas för övernattningar hos släktingar eller vänner varje månad, behöver du inte oroa dig för mycket för vikt och enkel montering – speciellt om den kan förbli konstruerad. Därför tog vi med flera olika modeller i vår resesäng bäst i test lista.

Läs mer: vantar barn bäst i test

För semester i varma klimat är en andningsbar madrass och en allomfattande nätpanel faktorer att tänka på. Dessa hjälper till med luftcirkulationen och ger ditt barn en mer bekväm miljö att sova. Vissa resesängar inkluderar eller erbjuder möjlighet till ett insektsnät och solskydd.

För resor med flyg är det värt att undersöka flygbolagets bagageutrymme. En lätt, kompakt hopfällbar modell med enkel montering kan vara din bästa lösning.

Vad kostar den bästa resesängen?

Vår lista över den bästa resesängen täcker resesäng prisklasser från 400 kr upp till 2400 kr – så ganska omfattande. För både billig resesäng, och dyr resesäng – förväntar vi oss en säker, bekväm och stabil sovmiljö.

När vi tittade på billig resesäng fann våra granskare att de verkligen gjorde sitt och fungerade bra som en resesäng men de var ganska grundläggande med begränsade tillägg. Du bör till exempel inte förvänta dig att en bytesstation ingår i en resesäng till lägre priser.

När vi överväger fler avancerade resesängar förväntar vi oss fortfarande bra värde (inte för dyrt), premiumkomponenter och extra tanke på en design som gör det enkelt att resa med barn. Ju oftare du reser, desto lättare är det att få pengarna till en dyrare resesäng.

Mellanklassalternativen på vår lista – priser på under 1000 kr inkluderar många stora fördelar och kan kryssa i en hel del rutor men utan några av de frodiga extrafunktionerna från dyrare modeller.

Hur köper man den bästa resesängen baby?

För det första kan du bli förvånad över att resesängar inte bara är för resor. Om du har för lite utrymme hemma, delar du regelbundet tiden mellan två platser, vill du ha en säker plats för att hålla dem korrigerade medan du gör annat. Eller gillar att ha ett extra till kompisarnas barn när de dyker upp på fika (kompisen, det vill säga inte barnet), är en resesäng en vettig lösning.

Men när det kommer till att resa innebär att ha en egen bärbar barnsäng att du inte behöver oroa dig för om Airbnb har alla nödvändigheter eller att hotellwebbsidan är uppdaterad, och det ger också barnet en bekant sovplats och eliminerar en mer anledning för dem att bli ledsna under resan.

Och det är vad du kommer att använda den för som oftast dikterar vilken typ av resesäng du vill ha.

Kompakta resesängar eller barnsängar är bäst för att klämma i en resväska eller bagageförvaring på planet, medan resor med bil helt enkelt kräver något som passar i bagageutrymmet. Ju lättare en resesäng baby är, desto mer kan du ifrågasätta det faktum att de anses lämpligt robusta för ditt barn. Det är därför vi satt ihop denna lista över resesäng baby, för att underlätta för er föräldrar där ute som ska köpa resesäng.

Slutligen, för maximal körsträcka när det gäller de ursprungliga utgifterna, leta efter en resesäng baby som levereras med en inkluderad madrass, samt justerbara ben för snabbt växande barn och mer.

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vanliga frågor om resesängar

En resesäng är en portabel, hopfällbar säng som är designad för små barn och spädbarn. Den är lätt att transportera och kan snabbt sättas upp och tas ner, vilket gör den idealisk för resor eller som en tillfällig sovplats för barnet när du är på besök hos vänner eller familj.

När du väljer en resesäng bör du tänka på säkerhet, komfort, storlek, vikt och hur lätt den är att montera och demontera. Du bör också överväga om du vill ha extra funktioner, som till exempel en förändringsstation, en mobil, eller en bäddmadrass.

Det finns flera märken som är kända för att göra högkvalitativa resesängar, inklusive Babybjörn, Chicco, Graco och Joie. Vilket märke som är bäst för dig beror på dina specifika behov och budget.

Montering av en resesäng varierar beroende på modell, men generellt sett bör du först expandera ramen, säkra sidorna, och sedan placera madrassen i botten. Det är viktigt att alltid följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att sängen är säkert monterad.

Ja, det är säkert för ett barn att sova i en resesäng, förutsatt att sängen uppfyller alla säkerhetsstandarder, är korrekt monterad, och inte har några trasiga eller skadade delar. Du bör också se till att sängen är lämplig för ditt barns ålder och vikt.

Priset på en resesäng kan variera mycket beroende på märke, modell och vilka funktioner den har. Du kan förvänta dig att betala allt från några hundra till flera tusen kronor.

Resesängar är portabla och lätta att sätta upp, vilket gör dem perfekta för resor eller när du behöver en extra säng för ditt barn. De kan också vara en säker plats för ditt barn att leka eller vila i när du är upptagen.

De flesta resesängar är designade för att vara lätta att packa ner och transportera. Du bör först ta bort madrassen, fälla ihop ramen och säkra den med eventuella medföljande remmar eller klämmor. Sedan kan du placera sängen och madrassen i den medföljande bärväskan.

För långa resor kan du överväga en resesäng som har extra funktioner för komfort och bekvämlighet, som en tjockare madrass, inbyggd skötbord, eller en lekbåge. Några modeller att överväga kan vara Babybjörn Resesäng Light för dess lätta vikt och enkelhet, eller Graco Pack ‘n Play On the Go för dess extra funktioner.

Medan resesängar är utformade för tillfällig användning, kan de användas som en permanent säng för ett barn i nödsituationer. Men de är inte utformade för att ersätta en traditionell barnsäng på lång sikt. Resesängar har ofta tunnare madrasser och mindre sovyta, så för bästa komfort och stöd för ditt barns tillväxt, är en fast barnsäng att föredra för permanent användning.

Mer Artiklar

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset