Babygym bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta babygymmet!

Letar du ocksÄ efter babygym bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi pÄ Barnadiset dig hur man hittar det absolut bÀsta babygymmet. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ en köpguide och lite vanliga frÄgor gÀllande babygym.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyshop.se & babyland.se

Babygym bÀst i test 2021

1. Sebra babygym morning beige

2. Tiny Love Gymini babygym i trä

3. Bright Stars babygym

Sebra babygym morning beige
Tiny Love Gymini babygym i trä
Bright Stars babygym

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Sebra babygym morning beige recension

Sebra babygym
Sebra babygym

Detta Sebra babygym Àr nÄgot vi pÄ Barnadiset tyckte om riktigt mycket. Det har en fin uppbyggd miljö och kan anvÀndas bÄde uppfÀlt och nedfÀllt. Man kan alltsÄ vika ihop taket sÄ att det istÀllet blir som en halv sandlÄda.

Sebra babygymmet har mjuk stoppning och kommer med en bitleksak som lindrar din lillas kliande tandkött. Det finns ocksÄ bjÀllror och massor av prassel för att stimulera barnets hörsel. En annan kul grej pÄ Sebra babygymmet Àr att det finns en barnsÀker spegel pÄ insidan!

Precis som ett babygym ska göra sÄ uppmuntrar det barnets utveckling, och det tyckte vi att Sebra babygymmet lyckades bra med. PÄ grund av den riktigt bra kvalitén pÄ Sebras babygym sÄ klassar vi det som babygym bÀst i test 2021!

Tiny Love Gymini babygym i trÀ recension

Tiny Love Gymini babygym i trÀ
Tiny Love Gymini babygym i trÀ

Detta Tiny Love babygymmet Àr ett grymt kul och snyggt babygym för din lilla. Det mÀrks att designern har tÀnkt efter och varit engegerad under uppbyggnaden av detta babygym. Som man hör pÄ namnet Àr detta ett babygym i trÀ.

Dock har det inga specialla funktioner men det levereras med mÄnga leksaker som ditt barn sÀkerligen kommer tycka Àr intressenta. Ljudstimulerande leksaker kommer inkluderade, och flera gosedjur.

Dessutom var stoppningen pÄ detta babygym i trÀ riktigt mjuk!

Vi pÄ Barnadiset rekommenderar detta babygym i trÀ varmt till dig som har en medel-budget att lÀgga ner pÄ babygymmet.

Bright Stars babygym recension

Bright Stars babygym
Bright Stars babygym

För dig som letar efter ett billigt babygym Àr denna Bright Stars modell ditt bÀsta alternativ. Det kommer med en hel del roliga leksaker som stimulerar din lilla. Dessutom finns det ett nÀt pÄ sidorna sÄ att du kan köpa till bollar och göra det till ett mini-bollhav!

Precis som de andra modeller pÄ vÄr babygym bÀst i test 2021 lista sÄ kommer Àven detta med en bitleksak som hjÀlper mot kliande tandkött. Dessutom stimulerar hela babygymmet barnets sinnen och utvecklar motoriken.

Överlagt ett bĂ„de bra och billigt babygym som rekommenderas till dig med lite mindre pengar att lĂ€gga ner.

Skip Hop babygym recension

Skip Hop babygym treetop friends
Skip Hop babygym treetop friends

Detta riktigt fina Skip Hop babvygym Àr designat för att skapa en trygg plats för din lilla. Den ingÄr i kollektionen Treetop friends (om inte det framstÄr frÄn bilden).

Man fÄr med en kudde som matchar golvet, mönstrade bÄgar som gör att babygymmet liknar ett fÄgelbo, och mycket mycket mer. Det finns ocksÄ en mÀngd aktivitetar pÄ sjÀlva mattan, till exempel prassliga löv, en blomma som piper och flera gosedjur.

Enkelt förklarat Àr detta Skip Hop babygym verkligen utformat efter att stimulera ditt barn och fÄ de att jobba pÄ finmotoriken, vi tyckte den utfÀrde ett utmÀrkt jobb!

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta det bÀsta babygymmet 2021

Vi vet! Det finns massor av frÄgor som du nu har obesvarade gÀllande vÄr babygym bÀst i test 2021 lista. DÀrför hittar du nedan ocksÄ en köpguide för att fÄ tag i det absolut bÀsta babygymmet, samt lite vanliga frÄgor och svar.

Hur hittar man det bÀsta babygymmet?

Ja, det Àr svÄrt att hitta det absolut bÀsta babygymmet. Börja med att kolla igenom vÄr babygym bÀst i test lista ovan, sedan kan du komma tillbaka till köpguiden nedan.

Tips #1

bÀst babygym

Ditt barns babygym mÄste ligga platt pÄ golvet. Vad menar vi med det? Det bör antingen vara en fristÄende struktur eller ha en platt matta under. Ett babygym som ligger pÄ en soffkudde, en madrass, eller annat Àr INTE det bÀsta för barnets utveckling.

Ett av de största utvecklingsbehov som din bebis har frÄn det ögonblick han lÀmnar livmodern Àr att röra sig. Kuddar och stolar begrÀnsar ditt barns rörelsefrihet och begrÀnsar de sensoriska nerverna stimuleras.

Ur en nördig biomekanisk synpunkt sÀger vi att din bebis inte kan röra axlar, höfter, knÀn och nacke helt i ett litet babygym. FrÄn en Ànnu nördigare sinnesmotorisk synvinkel sÀger vi att ditt barn inte kan kÀnna den inverkan som rörelserna har pÄ kroppen (barnets viktförskjutning pÄ golvet).

Ordet “bo” eller “solstol” pĂ„ ett babygyms förpackning Ă€r en röd flagga, vĂ€nd dig om och spring frĂ„n dessa produkter. Babygym Ă€r för aktiva vakna tider, inte för att slappa.

Ditt barns babygym mÄste ha ett stort antal positioner att hÀnga leksakerna pÄ. DÄ menar vi bokstavligen stort.

Hur kan du undvika tryck pÄ baksidan av huvudet nÀr din lilla leker i babygymmet dÄ? FrÀmj den tidiga motoriska skickligheten med huvudrörelser genom att hÀnga leksaker lite överallt i babygymmet, inte bara direkt ovanför.

Vi sĂ€ger det en gĂ„ng till för betoning – hĂ€ng leksaker frĂ„n ditt barns babygym överallt, inte bara precis ovanför barnets huvud. Du bör dessutom ha massor av leksaker i babygymmet, helst ocksĂ„ nĂ€ra golvet för att frĂ€mja ytterligare vridning av huvudet.

Denna flexibilitet med leksaksplacering Ă€r ocksĂ„ bra för barn som ligger pĂ„ sidan – en annan viktig position för utveckling.

Tips #2 – Hitta ett visuellt enkelt babygym

Ditt barns lek under de första veckorna pÄ babygymmet bestÄr frÀmst av att se sig omkring. Vetenskapen visar att nyfödda barn Àr nÀrsynta, fÀrgblinda och mest lockade av enkla former med hög kontrast (sÀrskilt ansikten och, enligt vÄr erfarenhet, allt som liknar ett bröst). Vill du se hur ditt babygym kan se ut genom en nyfödds ögon? Kolla in det hÀr!

Leta dĂ€rför efter ett babygym som Ă€r visuellt enkelt. Ännu bĂ€ttre, hitta ett gjort av ett material som du kan tejpa dina egna bilder pĂ„! Du kan göra det perfekt för din nyföddas syn genom att fĂ€sta enkla svartvita bilder pĂ„ samma stĂ€lle man fĂ€ster leksakerna.

Tips #3 – Köp ett babygym med avtagbara leksaker

NÀr veckorna gÄr kommer ditt barn att börja slÄ, dra och greppa pÄ föremÄlen i babygymmet. SÄ att hÄlla saker intressanta och utvecklingsmÀssigt lÀmpliga för din lilla Àr viktigt. Det hjÀlper ocksÄ för att förenkla ditt babygym genom att minska antalet hÀngande leksaker för att hjÀlpa din lilla att fokusera och utmanas att bli mer precis med sina strÀcknings- och grepp-rörelser.

En riktigt dĂ„lig funktion enligt oss Ă€r nĂ€r babygym Ă€r utformade för att vara söta för vuxna men utformade utan barnets perspektiv i Ă„tanke. Titta pĂ„ leksakerna frĂ„n ett barns perspektiv – hĂ€nger de orienterade mot en baby under gymmet eller mot vuxna i rummet?

Tips #4 – Leta efter delar som Ă€r lĂ€tta att separera

Du vill definitivt fÄ ditt barn att leka pÄ mage i babygymmet. Att hjÀlpa ditt barn att rulla tillbaka pÄ mage frÄn rygg Àr enormt vÀrdefullt för motoriskt lÀrande och utveckling.

Ett babygym som enkelt skiljer sig frÄn filten eller mattan under den gör det lÀttare att rulla runt och för att förlÀnga barnets lektid.

Fördelar med att anvÀnda ett babygym?

SpÀdbarn föds ivriga att lÀra sig och utforska vÀrlden runt omkring de. Inom kort tid upplever de en snabb utveckling. Ett babygym Àr mycket mer Àn ett sÀkert stÀlle för din lilla att lÀgga och leka. Ett babygym kan stödja barnets vÀxt och utveckling.

Varje modell erbjuder olika funktioner och leksaker för att stimulera barnets sinnen, uppmuntra de att se, kĂ€nna, höra och smaka. I grund och botten tillĂ„ter denna typ av “lek” ett barn att lĂ€ra sig att förstĂ„ vĂ€rlden.

Enligt American Optometric Association fokuserar nyfödda pÄ föremÄl 20-25cm frÄn ansiktet och föredrar höga kontrasterande eller ljusa fÀrger. Skip Hop babygymmet pÄ topplistan Àr ett kraftfullt slag av ljusa fÀrger. Sebra babygymmet dÀremot anvÀnder mer kontrasterande fÀrger, som beige och vitt, tillsammans med andra fÀrger, detsamma gÀller för Tiny Love babygymmet.

NÀr ditt barns syn förbÀttras och deras ögon börjar arbeta tillsammans, kommer det att göra det möjligt för de att börja spÄra föremÄl, sÀrskilt de som brusar (en skrynkling, gnissling eller musik), vilket uppmuntrar barn att ta pÄ det. NÀr spÀdbarn börjar slÄ och ta upp leksaker börjar de ocksÄ utveckla finmotoriken.

Vi uppskattar babygym med bÄgar som erbjuder flera öglor, vilket ger flera platser för att hÀnga dinglande leksaker pÄ. Dessa kan barnet upptÀcka och ta pÄ, dessutom Àr allt inom deras synfÀlt. De flesta av produkterna i vÄr babygym bÀst i test lista har flera slingor just av denna anledningen.

Alla babygym vi har pÄ babygym bÀst i test listan erbjuder texturerat material pÄ leksaker eller lekmattor för att uppmuntra barn att kÀnna, utforska och leka för stimulering. Vi tror att Skip Hop babygymmet, Sebra babygymmet och Tiny Love babygymmet sticker ut och erbjuder olika rörliga texturer.

Dessutom kan gym vara till hjĂ€lp nĂ€r det gĂ€ller att ligga pĂ„ magen, en viktig övning i barns utveckling för att stĂ€rka rygg- och nackmusklerna. Men inte alla spĂ€dbarn tycker om att ligga pĂ„ mage, ett gym kan dĂ„ hĂ„lla barnet distraherat genom musik, lampor eller en barnvĂ€nlig spegel. NĂ„gra av produkterna innehĂ„ller ocksĂ„ en “ligga-pĂ„-mage-kudde” som hjĂ€lper ditt barn att kĂ€nna sig mer bekvĂ€m.

ÄndĂ„ uppmuntrar vi förĂ€ldrar att lĂ€ra sig om spĂ€dbarnsutveckling och milstolpar, sĂ€rskilt under födseln till 3 mĂ„nader och 4 till 6 mĂ„naders tidsramarna för att fĂ„ ut det mesta av alla gymmets funktioner.

Storlek?

En snabb blick pÄ babygym bÀst i test listan och det Àr uppenbart att inte alla gym Àr skapade pÄ samma sÀtt. De varierar i storlek, vaddering, leksaksutbud med mera. Skip Hop babygymmet Àr drottningen av storlek och komfort eftersom det Àr stort och elegant. Sebra babygymmet följer nÀra dÀrefter, pÄ grund av den utmÀrkta vadderingen och utformning. Tiny Love babygymmet Àr faktiskt inte heller för tunnt nÀr det kommer till att erbjuda stor yta.

NÄgra gym i vÄr bÀsta babygym lista saknar dock storlek och vaddering, vilket skadar deras ranking. Bright Stars babygymmets cirkulÀra matta Àr liten, och vi tror att spÀdbarn kommer att vÀxa ifrÄn denna matta tidigare Àn andra.

Varför Àr babygym bra för bebisar?

Alla babygym och aktivitetscenter Àr bra för bebisar av samma anledning. De erbjuder en möjlighet för din lilla att upptÀcka vÀrlden runt de i en sÀker miljö! Samtidigt stimulerar de och utvecklar barnets finmotorik.

Hur lÀnge ska man anvÀnda ett babygym?

Ett babygym kan börja anvÀndas frÄn 6 till 7 veckors Älder. Efter ett tag sÄ kommer du mÀrka att barnet har vÀxt ifrÄn babygymmet, det sker vid ungefÀr 6 mÄnaders Älder, men vissa kan anvÀndas upp till 2 Ärs Älder.

*Header-bilden Àr tagen hÀrifrÄn!

1 thought on “Babygym bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta babygymmet!”

Comments are closed.