Babygym bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta babygymmet!

Letar du ocksÄ efter babygym bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi pÄ Barnadiset dig hur man hittar det absolut bÀsta babygymmet. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ en köpguide och lite vanliga frÄgor gÀllande babygym.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyshop.se

Babygym bÀst i test 2021

1. Sebra babygym morning beige

2. Tiny Love Gymini babygym i trÀ

3. Bright Stars babygym

Sebra babygym morning beige
Tiny Love Gymini babygym i trÀ
Bright Stars babygym

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Sebra babygym morning beige recension

Sebra babygym
Sebra babygym

Detta Sebra babygym Àr nÄgot vi pÄ Barnadiset tyckte om riktigt mycket. Det har en fin uppbyggd miljö och kan anvÀndas bÄde uppfÀlt och nedfÀllt. Man kan alltsÄ vika ihop taket sÄ att det istÀllet blir som en halv sandlÄda.

Sebra babygymmet har mjuk stoppning och kommer med en bitleksak som lindrar din lillas kliande tandkött. Det finns ocksÄ bjÀllror och massor av prassel för att stimulera barnets hörsel. En annan kul grej pÄ Sebra babygymmet Àr att det finns en barnsÀker spegel pÄ insidan!

Precis som ett babygym ska göra sÄ uppmuntrar det barnets utveckling, och det tyckte vi att Sebra babygymmet lyckades bra med. PÄ grund av den riktigt bra kvalitén pÄ Sebras babygym sÄ klassar vi det som babygym bÀst i test 2021!

Tiny Love Gymini babygym i trÀ recension

Tiny Love Gymini babygym i trÀ
Tiny Love Gymini babygym i trÀ

Detta Tiny Love babygymmet Àr ett grymt kul och snyggt babygym för din lilla. Det mÀrks att designern har tÀnkt efter och varit engegerad under uppbyggnaden av detta babygym. Som man hör pÄ namnet Àr detta ett babygym i trÀ.

Dock har det inga specialla funktioner men det levereras med mÄnga leksaker som ditt barn sÀkerligen kommer tycka Àr intressenta. Ljudstimulerande leksaker kommer inkluderade, och flera gosedjur.

Dessutom var stoppningen pÄ detta babygym i trÀ riktigt mjuk!

Vi pÄ Barnadiset rekommenderar detta babygym i trÀ varmt till dig som har en medel-budget att lÀgga ner pÄ babygymmet.

Bright Stars babygym recension

Bright Stars babygym
Bright Stars babygym

För dig som letar efter ett billigt babygym Àr denna Bright Stars modell ditt bÀsta alternativ. Det kommer med en hel del roliga leksaker som stimulerar din lilla. Dessutom finns det ett nÀt pÄ sidorna sÄ att du kan köpa till bollar och göra det till ett mini-bollhav!

Precis som de andra modeller pÄ vÄr babygym bÀst i test 2021 lista sÄ kommer Àven detta med en bitleksak som hjÀlper mot kliande tandkött. Dessutom stimulerar hela babygymmet barnets sinnen och utvecklar motoriken.

Överlagt ett bĂ„de bra och billigt babygym som rekommenderas till dig med lite mindre pengar att lĂ€gga ner.

Skip Hop babygym recension

Skip Hop babygym treetop friends
Skip Hop babygym treetop friends

Detta riktigt fina Skip Hop babvygym Àr designat för att skapa en trygg plats för din lilla. Den ingÄr i kollektionen Treetop friends (om inte det framstÄr frÄn bilden).

Man fÄr med en kudde som matchar golvet, mönstrade bÄgar som gör att babygymmet liknar ett fÄgelbo, och mycket mycket mer. Det finns ocksÄ en mÀngd aktivitetar pÄ sjÀlva mattan, till exempel prassliga löv, en blomma som piper och flera gosedjur.

Enkelt förklarat Àr detta Skip Hop babygym verkligen utformat efter att stimulera ditt barn och fÄ de att jobba pÄ finmotoriken, vi tyckte den utfÀrde ett utmÀrkt jobb!

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta det bÀsta babygymmet 2021

Vi vet! Det finns massor av frÄgor som du nu har obesvarade gÀllande vÄr babygym bÀst i test 2021 lista. DÀrför hittar du nedan ocksÄ en köpguide för att fÄ tag i det absolut bÀsta babygymmet, samt lite vanliga frÄgor och svar.

Hur hittar man det bÀsta babygymmet?

Ja, det Àr svÄrt att hitta det absolut bÀsta babygymmet. Börja med att kolla igenom vÄr babygym bÀst i test lista ovan, sedan kan du komma tillbaka till köpguiden nedan.

Tips #1

bÀst babygym

Ditt barns babygym mÄste ligga platt pÄ golvet. Vad menar vi med det? Det bör antingen vara en fristÄende struktur eller ha en platt matta under. Ett babygym som ligger pÄ en soffkudde, en madrass, eller annat Àr INTE det bÀsta för barnets utveckling.

Ett av de största utvecklingsbehov som din bebis har frÄn det ögonblick han lÀmnar livmodern Àr att röra. Kuddar och stolar begrÀnsar ditt barns rörelsefrihet och begrÀnsar de sensoriska ingÄngarna som sker.

Ur en nördig biomekanisk synpunkt sÀger vi att din bebis inte kan röra axlar, höfter, knÀn och nacke helt i dessa enheter. FrÄn en Ànnu nördigare sinnesmotorisk synvinkel sÀger jag att ditt barn inte kan kÀnna den inverkan som dens rörelser har pÄ kroppen (barnets viktförskjutning pÄ golvet), inte kan kÀnna att lederna strÀcker sig till hela rörelseomrÄdet och andra viktiga tidiga sensoriska fÀrdigheter som Àr vÀldigt viktiga för utveckling.

Ordet “bo” eller “solstol” pĂ„ ett babygyms förpackning Ă€r en “give away” – vĂ€nd dig om och spring frĂ„n dessa produkter. Babygym Ă€r för aktiva vakna tider, inte för att slappa.

Ditt barns babygym mÄste ha ett stort antal positioner att hÀnga leksakerna pÄ. Och dÄ menar vi bokstavligen stort.

Detta Àr oerhört viktigt eftersom att barnet leker pÄ magen under aktivitetsgymmet lÀtt kan sÀtta samma tryck pÄ baksidan av ditt barns skalle som att vara pÄ rygg för att sova. Det vill du inte!

Hur kan du eventuellt undvika tryck pÄ baksidan av huvudet nÀr din lilla leker i babygymmet dÄ? FrÀmja den tidiga motoriska skickligheten med huvudrörelser genom att hÀnga leksaker frÄn ditt barns aktivitetsgym överallt, inte bara direkt ovanför.

Jag sĂ€ger det en gĂ„ng till för betoning – hĂ€ng leksaker frĂ„n ditt barns aktivitetsgym överallt, inte precis ovanför barnets huvud. Du vill dessutom ha massor av leksaker i babygymmet, nĂ€ra golvet för att frĂ€mja ytterligare vridning av huvudet.

Denna flexibilitet för leksaksplacering Ă€r ocksĂ„ bra för barn som ligger pĂ„ sidan – mycket viktiga positioner för hĂ€lsosam utveckling. I hĂ€ndelse av att ditt barn Ă€r en av de nĂ€stan 50% med platthuvud, kommer den hĂ€r funktionen ocksĂ„ att göra det möjligt för dig att vara strategisk med leksaksplacering för att uppmuntra barnet att vĂ€nda sig bort frĂ„n den plana delen av huvudet – eftersom platta flĂ€ckar kan fixas utan hjĂ€lm!

Tips #2 – Hitta ett visuellt enkelt babygym

Ditt barns lek under de första veckorna pÄ babygymmet bestÄr frÀmst av att se och vrida sig runt. Vetenskapen visar att nyfödda barn Àr nÀrsynta, fÀrgblinda och mest lockade av enkla former med hög kontrast (sÀrskilt ansikten och, enligt vÄr erfarenhet, allt som liknar en bröst). Vill du se hur ditt babygym kan se ut genom nyfödda ögon? Kolla in det hÀr!

SĂ„ leta efter ett babygym som Ă€r visuellt enkelt. Ännu bĂ€ttre, hitta ett gjord av ett material som du kan tejpa dina egna bilder pĂ„! Du kan göra den perfekt för din nyfödda syn genom att fĂ€sta enkla svartvita bilder pĂ„ den.

Tips #3 – Köp ett babygym med avtagbara leksaker

NÀr veckorna gÄr kommer ditt barn att börja slÄ, dra och greppa pÄ föremÄlen i babygymmet. SÄ att ha flexibiliteten att Àndra mÄlet för att hÄlla saker intressanta och utvecklingsmÀssigt lÀmpliga för din lilla Àr viktigt. Det hjÀlper ocksÄ för att förenkla ditt babygym genom att minska antalet hÀngande leksaker för att hjÀlpa din lilla att fokusera och utmanas att bli mer precis med sin straÀckningar- och ta tag-rörelser.

En riktigt dĂ„lig funktion enligt oss Ă€r nĂ€r babygym Ă€r utformade för att vara söta för vuxna men utformade utan barnets perspektiv i Ă„tanke. Titta pĂ„ leksakerna frĂ„n ett barns perspektiv – hĂ€nger de orienterade mot en baby under gymmet eller mot vuxna i rummet

Tips #4 – Leta efter delar som Ă€r lĂ€tta att separera

Du vill definitivt inkludera att ditt barn lekar pÄ mage pÄ babygymmet. Att hjÀlpa ditt barn att rulla tillbaka till mage frÄn rygg Àr enormt vÀrdefullt för motoriskt lÀrande och utveckling.

Ett babygym som enkelt skiljer sig frÄn filten eller mattan under den gör att du underlÀttar runt-rullning och ansikte mot ansikte för att förlÀnga barnets lektid.

Fördelar med att anvÀnda ett babygym?

SpÀdbarn föds ivriga att lÀra sig och utforska vÀrlden runt omkring dem, och inom kort tid upplever de snabb utveckling. Ett babygym Àr mycket mer Àn ett sÀkert stÀlle för din lilla att lÀgga och leka. Ett gym kan stödja barnets tillvÀxt och utveckling, sÀrskilt med interaktion mellan förÀldrar och barn, vilket uppmuntrar barn att nÄ kritiska milstolpar för utvecklingen.

Varje modell erbjuder olika funktioner och leksaker för att stimulera barnets sinnen, uppmuntra dem att se, kĂ€nna, höra och smaka. I grund och botten tillĂ„ter denna typ av “lek” ett barn att lĂ€ra sig att förstĂ„ vĂ€rlden.

Enligt American Optometric Association fokuserar nyfödda pÄ föremÄl 20-25cm frÄn ansiktet och föredrar höga kontrasterande eller ljusa fÀrger. Skip Hop babygymmet pÄ topplista Àr ett kraftfullt slag av ljusa fÀrger, medan Sebra babygymmet anvÀnder mer kontrasterande fÀrger, som beige och vitt, tillsammans med andra fÀrger, och detsamma gÀller för Tiny Love babygymmet.

NÀr ditt barns syn förbÀttras och deras ögon börjar arbeta tillsammans, kommer det att göra det möjligt för dem att börja spÄra föremÄl, sÀrskilt de som brusar (en skrynkling, gnissling eller musik), vilket uppmuntrar barn att ta pÄ de. NÀr spÀdbarn börjar slÄ och ta upp leksaker börjar de ocksÄ utveckla finmotoriken.

Vi uppskattar baby gym med bĂ„gar som erbjuder flera öglor, vilket ger flera platser för att hĂ€nga dinglande leksaker pĂ„, som barnet kan upptĂ€cka och ta pĂ„ – dessutom Ă€r allt inom deras synfĂ€lt. De flesta av produkterna i vĂ„r babygym bĂ€st i test lista har flera slingor just av denna anledningen.

Alla babygym vi har pÄ topplistan erbjuder texturerat material pÄ leksaker eller lekmattor för att uppmuntra barn att kÀnna, utforska och leka för taktil stimulering. Vi tror att Skip Hop babygymmet, Sebra babygymmet och Tiny Love babygymmet sticker ut och erbjuder olika rörliga texturer.

Dessutom kan gym vara till hjĂ€lp nĂ€r det gĂ€ller att vara pĂ„ magen, en viktig övning i barns utveckling för att stĂ€rka rygg- och nackmusklerna. Men inte alla spĂ€dbarn tycker om mage, och ett gym kan hĂ„lla barnet distraherat genom musik, lampor eller en barnvĂ€nlig spegel. NĂ„gra av produkterna innehĂ„ller ocksĂ„ en “ligga-pĂ„-mage-kudde” som hjĂ€lper ditt barn att kĂ€nna sig mer bekvĂ€m.

ÄndĂ„ uppmuntrar vi förĂ€ldrar att lĂ€ra sig om spĂ€dbarnsutveckling och milstolpar, sĂ€rskilt under födseln till 3 mĂ„nader och 4 till 6 mĂ„naders tidsram för att fĂ„ ut det mesta av alla gymsfunktioner.

Storlek?

En snabb blick pÄ babygym bÀst i test listan och det Àr uppenbart att inte varje gym Àr skapad pÄ samma sÀtt. De varierar i storlek, tillsammans med vaddering. Skip Hop babygymmet Àr drottningen av storlek och komfort eftersom den Àr stor och elegant. Sebra babygymmet följer nÀra dÀrefter, pÄ grund av den utmÀrkta vadderingen och utformning av storlek. Tiny Love babygymmet Àr faktiskt inte heller för tunn nÀr det kommer till att erbjuda stor yta.

NÄgra gym i vÄr bÀsta babygym lista saknar dock storlek och vaddering, vilket skadar deras ranking. Bright Stars babygymmets cirkulÀr matta Àr plysch men ÀndÄ liten, och vi tror att spÀdbarn kommer att vÀxa ifrÄn denna matta tidigare Àn andra.

Varför Àr babygym bra för bebisar?

Alla babygym och aktivitetscenter Àr bra för bebisar av samma anledning. De erbjuder en möjlighet för din lilla att upptÀcka vÀrlden runt de i en sÀker miljö! Samtidigt stimulerar de och utvecklar barnets finmotorik.

Hur lÀnge ska man anvÀnda ett babygym?

Ett babygym kan börja anvÀndas frÄn 6 till 7 veckors Älder. Efter ett tag sÄ kommer du mÀrka att barnet har vÀxt ifrÄn babygymmet, det sker vid ungefÀr 6 mÄnaders Älder, men vissa kan anvÀndas upp till 2 Ärs Älder.

*Header-bilden Àr tagen hÀrifrÄn