Babyvakt bäst i test 2021 – bästa babyvakten!

Letar du efter babyvakt bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset hjälper dig först att hitta den absolut bästa babyvakten 2021, därefter besvarar vi de frågor du kanske har när du ska köpa en bra babyvakt.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se & babyv.se

Babyvakt bäst i test 2021

1. Motorola babyvakt MBP55

2. Padwico babyvakt 850

3. Parvel babyvakt

Motorola babyvakt MBP55
Padwico babyvakt 850
Parvel babyvakt

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Motorola babyvakt MBP55 recension

motorola babyvakt MBP55
Motorola babyvakt MBP55

Denna Motorola babyvakt MBP55 är en hel-digital babymonitor med videofunktion. Med sin 2.4GHz FHSS-teknik kan du försäkra dig om att signalen fungerar som den ska. Det är en av anledningarna till att vi valde att ta med Motorola babyvakten på vår babyvakt bäst i test 2021 lista.

Den har en LCD-skärm på 5 tum som du kan styra panorering, tilt och zoom. Sedan har den även infrarött mörkerseende och tvåvägskommunikation så du till och med kan prata med ditt barn!

Med kameran medföljer även ett stativ som du enkelt kan sätta fast kameran på. Stativet kan antingen ställas som vanligt på ett bord eller byrå, men kan också fästas på till exempel ett bordsben eller en dörrkarm.

Överlag en mycket bra babyvakt med en räckvidd på upp till 300 meter, högkänslig mikrofon och bra övervakning. Vi på på Barnadiset utser denna till babyvakt bäst i test 2021!

Padwico babyvakt 850 recension

padwico babyvakt 850
Padwico babyvakt 850

Padwico babyvakt 850 är våran favorit i medelprisklassen. Den är betydligt billigare än bäst i test vinnaren ovan, men har ändå en hel del bra funktioner. Enligt oss är Padwico babyvakt 850 en sjukt stilren modell, med full digital teknik.

Den har en automatisk sökfunktion och hoppar snabbt till en tillgänglig kanal, så du inte ska få några störningar. Den har en räckvidd på upp till 500m i öppna utrymmen, vilket gör den till en av de bästa babyvakter på marknaden just nu.

Padwico babyvakt 850 har också ett automatiskt system för effektreduktion som gör att strålningen minskar till hälften när både enheterna är nära varandra.

Det vi gillar lite extra med denna babyvakt är en indikator som finns på föräldraenheten, den visar temperaturen i barnets rum! Barnenheten och andra sidan har en nattlampa för att ditt barn ska kunna somna snabbt.

Varningar finns implementerade för när föräldraenheten är utom räckvidd, en nivåmåtare med lampor, och en varning när det är svagt batteri på enheterna.

Överlag är Padwico babyvakt 850 en av de absolut bästa babyvakten 2021, vilket vi på Barnadiset rekommenderar till dig som söker en babyvakt i medelprisklassen.

Parvel babyvakt recension

parvel babyvakt
Parvel babyvakt

Parvel babyvakt är en billig babyvakt som övervakar din lillas rörelse i sömnen. Den vi på Barnadiset tycker presterade bäst i kategorin billig babyvakt.

Parvel babyvakten talar om för dig när ditt barn är på väg att vakna, så du kan förbereda dig i förväg. Babyvakten är också liten och smidig, något du absolut kan ta med dig på din resa. Det behövs inga jobbiga sladdar, och du kan istället för en föräldra-enhet få all info du behöver direkt i mobilen.

Det vi gillade lite extra med denna billiga babyvakt är att den håller koll på temperaturen i barnrummet. Du kan använda den i barnvagnen om du barn sover ute, då ser du när det börjar bli för kallt!

Parvel babyvakten är en mycket bra babyvakt i den billiga prisklassen, men saknar några funktioner som de lite dyrare alternativen har.

Capidi selfie babyvakt recension

capidi selfie babyvakt
Capidi babyvakt selfie

Denna capidi babyvakt är en av få babyvakter som klarar EU:s regler för babyvakter. Det är hårda satta regler satta av EU för att reglera försäljningen av babyvakter. Den har dessutom klarat den tyska regeln “Blue Angel” – vilket är regler för strålning.

Det bästa med Capidi selfie babyvakt är batteritiden på över 100 timmar! Denna modell är också en av de första som du kan ladda enkelt via ett USB uttag, eller genom vanligt el-uttag.

Med 800 meter räckvidd kan du använda Capidi babyvakten både i huset, och utomhus – utan att behöva oroa dig om att den är utom räckhåll. Med den nya tekniken från Capidi kombineras denna långa räckvidd också med extremt låg strålning.

Överlag är Capidi babyvakt selfie en bra babyvakt i medelprisklassen. Den kom på fjärde plats i vårt babyvakt test, och därför ser vi den som en av de bästa.

Philips Avent babyvakt SCD503 recension

philips avent babyvakt SCD503
Philips Avent babyvakt SCD503

Denna Philips Avent babyvakt SCD503 är både praktisk och pålitligt. Babyvakten har en DECT-teknik som garanterar både privat och säker användning. Modellen har också en bra räckvidd på upp till 330 meter utomhus, och 50 meter inomhus. Du kan vara trygg om att signalerna går fram även fast du sitter på en helt annan våning i huset!

Föräldraenheten har lampor som visar ljudnivån hos din lilla, det gör den även om enheten är inställd på ljudlös. Den visar också när babyenheten hamnat utanför räckvidden, eller när batterierna börjar ta slut. På så sätt behöver du aldrig oroa dig om att signalerna inte kommer fram, den visar det i så fall. Babyenheten har även en nattlampa som kan vara lugnande för ditt barn, och då slipper du ju köpa en sån!

Du kan välja själv om du vill köra föräldraenheten med sladd eller med batterier. Om du väljer att ha batterier så har babyvakten en batteritid på upp till 24 timmar, vilket är ganska dåligt om man jämför med de andra på vårt babyvakt test.

Philips Avent babyvakt SCD503 har också ett mycket smart ECO-läge som automatiskt sparar energi. Om du vill spara ännu mer ström så kan du ha enheterna närmare varandra, desto närmare desto mindre ström dras.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa babyvakt 2021

Vi på Barnadiset vet att det finns massor av frågor som kan komma upp när du ska köpa bästa babyvakt 2021. Därför har vi satt ihop vår babyvakt bäst i test 2021 lista, men vi ska också besvara de vanligaste frågorna.

Behöver du en babyvakt?

Om du sover i samma rum som din bebis eller bor i ett litet utrymme där du alltid kan höra eller se vad din bebis håller på med, behöver du förmodligen inte en bildskärm. Annars njuter de flesta föräldrar av den bekvämlighet som en babyvakt ger – istället för att behöva stanna nära barnrummet eller ständigt kontrollera ditt barn, är du fri att vila, komma ikapp på Netflix eller få saker gjorda runt huset när bebisen fångar lite sömn. Bildskärmar kan också fungera som barnflickakamera för att hålla ett öga på ditt barn och deras vaktmästare när du inte är hemma.

Din bebis behöver ständig uppmärksamhet, men du kan inte vara i rummet varje timme varje dag. Det är vad babymonitorer är till för. Det som började som bara ljudanpassade spädbarn för att låta dig lyssna på ditt barn från ett annat rum har sedan dess lagt till videokameror och anslutna funktioner till mixen så att du alltid kan hålla ett öga på din lilla. Det finns fortfarande några fantastiska ljudskärmar där ute – här fokuserar vi på smarta modeller som också tillhandahåller någon form av videoflöde och ansluter till din telefon.

De flesta smarta babymonitorer är i praktiken bara hemskyddskameror – enheter som låter dig titta på en annan plats med färgvideo, mörkerseende och ljud så att du kan se om något är fel. Eftersom babymonitorer används för att hålla ett öga på din lilla snarare än på ditt hem och din egendom, prioriterar de andra funktioner än vanliga säkerhetskameror.

Ur en ren bildskärms-perspektiv är nattsyn viktigt för att se ditt barn sova från ett annat rum, och det är standard för de flesta babymonitorer. Motoriserad panorering och lutning (som låter dig byta kameravinkel på avstånd) är inte lika vanligt, men är mycket välkommen om du har ett barn och vill skanna ett helt rum. High-definition är ett trevligt plus, men du behöver inte sensorn med den högsta upplösningen för att hålla koll på din bebis – de flesta modeller i vårt babyvakt test använder 720p-kameror snarare än 1080p.

Hur väljer du babyvakt bäst i test 2021?

Att bestämma vilken babyvakt du ska köpa beror på vilka faktorer som är viktigast för dig, till exempel:

  • Skärmkvalitet / skärmstorlek: Vissa babyvakter har större skärmar med högre upplösningar som ger en tydligare bild. Andra kommer med mindre skärmar och andra förlitar sig på en app som du kollar via din elefon – vilket kanske inte ger den bästa kvalitén, beroende på storleken på din telefon, men är bra för portabilitet.
  • Område: Hur långt du är från barnkammaren och ändå får oavbruten övervakning varierar. Detta är en särskilt viktig faktor att tänka på om du bor i ett äldre hem med tjocka, gipsväggar eller ett hem med flera våningar.
  • Bärbarhet: Vissa babyvakter måste vara väggmonterade medan andra kan stå ensamma och resa hemifrån. Därför valde vi specifikt ut modeller som är enkla att ta med sig på resan i vår babyvakt bäst i test 2021 lista.
  • Tvåvägskommunikation: Den här populära funktionen låter dig prata med din bebis över bildskärmen. En mycket bra funktion som ger trygghet till både dig och ditt barn.
  • Batteriets livslängd: Detta avgör hur länge du kan ha igång babyvakten innan du måste ansluta den för att ladda den. Vissa modeller i vårt babyvakt test har upp till 100 timmar batteritid!
  • Fjärrjusteringar: Möjligheten att använda monitorn för att fjärrjustera kamerans vy kan vara till nytta. De allra flesta modeller som kostar runt tusenlappen har inställningar och extra funktioner som tillåter justeringar.
  • Trådlös kryptering: Detta säkerställer att ingen annan kan använda sig av skärmens “flöde” och se vad som händer i ditt hus. WiFi-aktiverade bildskärmar är bra för portabilitet och räckvidd, men kan vara mer mottagliga för hacking. Om du går den här vägen, var noga med att säkra ditt trådlösa hemnätverk och håll skärmens firmware uppdaterad. Annars leta efter digitala skärmar med en 2,4 GHz-FHSS trådlös överföring.
  • Specialiserade funktioner: Förutom att titta på din lilla, övervakar vissa kameror också rumstemperaturen och ditt barns vitalitet.

Ytterliggare tips när du ska köpa babyvakt 2021

Att titta på ditt barn från ögonblick till ögonblick är mycket viktigare än att gå över bilder från tidigare nätter, så babymonitorer brukar inte göra något för att spara videon till senare, oavsett om du använder inbyggd lagring eller via en molntjänst. De kan ta ögonblicksbilder och korta klipp när de upptäcker rörelse, men de erbjuder inte tidsfördröjningsvideor på hela nätter eller låter dig bläddra igenom timmar eller dagar av bilder. Dessa funktioner är användbara för att identifiera inbrottstjuvar, men de hjälper dig inte att titta på ditt barn såvida du inte letar efter spöken såklart.

Istället erbjuder de bästa babymonitorerna fler alternativ för att meddela dig när något kan vara fel just nu. Mätningar av temperatur och luftfuktighet är vanliga bland avancerade babyvakter, tillsammans med varningar och meddelanden när rörelse eller brist på rörelse upptäcks.

De flesta modeller i vår babyvakt bäst i test 2021 lista är internetanslutna, så att du kan titta på spädbarn med din telefon eller surfplatta via en app precis som om du kollar en säkerhetskamera för hemmet. På grund av detta kanske du faktiskt inte får en fristående skärm för att följa med babyvakten barn. De är dock inte uteslutna; vissa babymonitorer endast för kamera erbjuder tittarna som ett tillägg eller i en bunt. Och om det inte finns någon tillgänglig kan du helt enkelt få en billig surfplatta att använda som en dedikerad tittare.

Hur gjorde vi vårt babyvakt test?

Först och främst såg vi vad marknaden hade att erbjuda. Sedan valde vi ut ett fåtal modeller som presterat bra enligt föregående kunder.

Sedan tittade vi på hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi hämtat i de skrev vi sedan våra egna recensioner.

Slutligen jämfördes babyvakterna med olika kriterier, bland annat kvalité, ljud- och bildkvalité, pris och funktionalitet. Det var den jämförelsen som användes för att sedan skriva bäst i test listan.

Vad du ska leta efter när du ska köpa bästa babyvakten 2021

Det finns en del saker du bör kolla efter när du ska köpa den absolut bästa babyvakten 2021. Vi är här för att lista de för dig.

Värde

Lyckligtvis, med så många alternativ på marknaden, är priserna på bra babyvakter mycket rimliga, något vi inte kunde säga för 5 eller 10 år sedan. Det finns häftiga bildskärmar med kvalitetsbilder och lägre prislappar, några i nivå eller med lägre priser än ljudalternativen. Med en mängd olika produkter, inklusive Wi-Fi-kameror, finns det något för varje budget i denna serie. Förmodligen är ett av de mest imponerande valen Philips Avent babyvakt SCD503 med det lägsta priset i gruppen. Den modellen är ett coolt Wi-Fi-alternativ med imponerande bilder och ett enkelt användargränssnitt. Philips Avent babyvakt är perfekt för dem med en tight budget och större hem eller mer än fyra väggar mellan barnrummet och föräldrarnas sovrum. Även om det har en tillfällig fördröjning är det inte tillräckligt länge för att påverka babyövervakningen, och bristen på funktioner är något vi tror att de flesta föräldrar lätt kommer att acceptera, med tanke på det låga priset och den användarvänliga designen. Även Nest Cam inomhus-Wi-Fi kan betraktas som ett bra värde till nästan tre gånger priset för LeFun eftersom du teoretiskt sett kan använda den i många år framöver som barnflickakamera, familjekamera eller säkerhetsövervakning.

Räckvidd

Räckvidden för babymonitorer är avståndet och antalet väggar mellan barnkammaren och föräldraenheten där produkten förblir ansluten och fungerar utan avbrott eller störningar. Medan de flesta tillverkare erbjuder en “siktlinje” av “öppna fält” för att beskriva sina bildskärmar, är detta avstånd inte en bra indikation på hur bra det kommer att fungera i ditt hem där väggar och störningar är överflödiga. Det spelar ingen roll hur mycket du vill ha en viss modell eller ett varumärke; om det inte har bra anslutningar i ditt hem, blir du inte lycklig eller har den övervakning du hoppas på.

Vi testade för inomhusområde och öppna fältprov för att ge en komplett bild med samma mätanordningar i samma fält och hus med samma väggar och störningar. Kom ihåg att värdena i ditt hem är viktigare än värdena i ett öppet fält om du naturligtvis inte lämnar en bebis ensam på ett öppet fält (vilket vi inte rekommenderar).

Större hem med mer än 4 eller 5 väggar mellan kameran och föräldraenheten kan fastna med att använda en Wi-Fi-kamera. De flesta av de dedikerade bildskärmarna fungerar bara genom upp till 4 väggar, förutom Project Nursery 4.3 som slutade fungera vid 3. Motorola MBP55 har det längsta utbudet för dedikerade bildskärmar i denna recension, med imponerande 28m eller upp till 5 väggar. Så om dina behov är högre än så kommer sannolikt ingen av de dedikerade bildskärmarna i denna recension att fungera i ditt hem. Det finns också andra skäl att inte välja Motorola även om du behöver sortimentet. Wi-Fi-anslutna kameror är å andra sidan endast begränsade av den trådlösa routerns plats / ström i förhållande till kameran och förälderenheten, och styrkan och hastigheten på ditt Wi-Fi. Om det behövs kan du ofta flytta routrar eller lägga till intervallförlängare för att öka intervallet mellan komponenterna om Wi-Fi-skärmen kämpar för att behålla en tydlig eller konsekvent anslutning. Att köpa en bildskärm från en återförsäljare med en användbar returpolicy (som Jollyroom) gör att du kan testa babyvakteni ditt hem för att avgöra hur bra den fungerar med mindre risk.

Ljud- och bildkvalité

Babyvakter ska tillhandahålla video som är tydlig och verklighetstrogen, och de ska ha ljud av hög kvalitet som är lätt att höra och tillräckligt tydligt för att du ska kunna avgöra om du behöver se vad som händer, somna igen eller flytta till barnrummet. Så även om du kanske tror att videokvaliteten är den viktigaste faktorn, betygsatte vi video och ljud lika för att utan ljud spelar videokvaliteten ingen roll. Om det har ett dämpat ljud, är svårt att förstå eller inte är tillräckligt högt, kan du missa ditt barns gråt och inte veta att du ska titta på videoskärmen. Om ljudaktivering eller trösklar för bakgrundsbrus inte fungerar bra, kan du förlora sömn när du lyssnar på en hög babyvakt som genererar överdrivet vitt brus eller värre. När du väl blivit varnad av ljudet behöver du en tydlig bild av ditt barn med tillräckligt med detaljer för att avgöra deras behov, eller så är inte videoenheten mycket bättre än en babyvakt med ljud.

De flesta av babyvakter med skärmar i våra tester har genomsnittlig ljudkvalitet och tydlighet som inte är alltför dämpad. De flesta har ljusa och höga ljud utan mycket mellanton eller lägre toner. Denna brist på tonomfång är inte en deal-breaker, men det gör barnets gråter hårdare än de är i verkliga livet.

Den bästa babyvakten 2021 i våra tester är Motorola babyvakt MBP55, med en poäng på 6 av 10, vilket inte säger mycket med tanke på den teknologinivå som ingår i dessa produkter. Det mesta av tävlingen tjänade 4 och 5 för ljud. Det verkar som om hur bra din föräldraenhet är, kämpar Wi-Fi-kamerorna för att överföra klart ljud med användbara ljudfunktioner. Den bästa ljudpoängen för Wi-Fi-skärmar får 5 av Parvel babyvakt, Capidi Selfie och Padwico babyvakt 850.

Videokvalitet är ett mått som alla alternativ ska fungera bra i. De flesta av dem misslyckades dock i våra tester för att erbjuda en verklig bild även på dagtid. Med tanke på tekniska framsteg är det en besvikelse att de flesta av de dedikerade videoprodukterna inte erbjuder mer än en suddig bild av barnet i rummet, och många visar inte barnets funktioner eller vad du skulle se om du stod i barnkammare. Nattvisionsbilderna är ännu värre än deras dagsljusvideo, med vissa bilder som är så suddiga och svåra att förstå. Vilket gör att du som förälder kan hamna i barnkammaren eftersom ditt barn inte har något ansikte eller det ser ut som en liten demon väntar i spjälsängen.

Endast Wi-Fi-kamerorna tillhandahåller video i nivå med verkligheten, med Motorola babyvakt MBP55, Padwico babyvakt 850 och Philips Avent babyvakt Wi-Fi som tjänar perfekt 10-tal av 10. Parvel babyvakt Wi-Fi tjänade imponerande 9 med Capidi selfie babyvakt som kommer in med en 8. Alla dessa alternativ har tydliga bilder med tillräckligt med detaljer för att du ska se ditt barn andas, vilket är betydligt mer imponerande än att se en ansiktsfri (och möjligen skrämmande) klump i spjälsängen. Visst, du vet att det är din bebis, men vad är poängen med ett videoflöde om det inte visar något användbart.

Det höga för videokvalitet för de dedikerade babyvakterna är en 7:a som tjänas av Motorola babyvakt MBP55. Det här alternativet har bra bilder på dagtid, med otydliga och otydliga nattvisionsbilder. Nattbilderna saknar tydlighet och du kan inte se detaljer som öppna eller slutna ögon eller andning.

Enkel användning

Användarvänlighet kan tyckas mindre viktigt för när du väl vet hur du använder en produkt slutar det vanligtvis att vara utmanande och efter ett tag kan det till och med kännas intuitivt när det helt klart inte är. Vi rankade därför vårt babyvakt test utefter användarvänligheten. Men med babyvakter med skärmar kan det finnas en inlärningskurva beroende på vilken typ du väljer och de funktioner den erbjuder. Medan de dedikerade bildskärmarna är plug-and go-produkter som även teknikutmanade mormor kan använda, tar vissa mer skicklighet eller tekniskt kunniga för att förhandla. Wi-Fi-skärmarna å andra sidan kräver viss kunskap om teknik och appnavigering eller åtminstone tålamod för att lära sig nya saker. Med dem alla måste du ställa in kameran med din dator eller annan enhet, och du måste skapa ett konto och kunna hantera saker som Wi-Fi-lösenord och andra inställningar i appen. Även om detta kan vara oklart för vissa, kan det vara mer utmanande om du saknar teknisk kunskap.

Om du kämpar med teknik och inte behöver eller vill se din bebis från någon annan plats utanför ditt hem kanske du vill välja en dedikerad bildskärm som kräver lite installation och har ett enklare användargränssnitt. Vi säger inte att de flesta inte kan reda ut Wi-Fi-skärmarna, men det är onekligen mindre arbete att ansluta bildskärmen till ett uttag och sätta på det än att ladda ner och registrera dig för en app som du sedan behöver att lära.

Padwico babyvakt 850 är det enklaste att använda dedikerat alternativ med poäng 8 på 10. Denna babymonitor är en “plug and play” som parar kameran och föräldraenheten i sig. Förälderenheten har begränsade knappar och menyalternativen är relativt intuitiva. Menyn kan vara lättare att använda, men vi tror att de flesta föräldrar kommer att hålla fast vid knapparna på enhetens framsida efter några veckors regelbunden användning. Den levereras också med olika linser för att lägga till kameran, som lätt byts ut även om det är irriterande att du måste gå in i barnkammaren för att göra det.

Motorola MBP55 babyvakt är den enklaste att installera och använda med en 10 av 10 för enkel användning. Parvel babyvakt, Capidi babyvakt selfie och Philips Avent babyvakt ligger nära efter med poängen 9 av 10. Parvel babyvakt och Padwico 850 babyvakt-kamerorna är heta på klackarna med 8-talet. Alla alternativ går användare genom installationsprocessen steg för steg och har ganska intuitiva menyer som verkar bekanta för de flesta användare som är bekanta med smartphones. De kommer alla med en snabbstartsguide som får dig att titta på din baby snabbt.

Batteritid

Att testa batteriets livslängd gjorde vi endast för föräldraenheten i detta babyvakt test 2021. Medan vissa av de dedikerade alternativen har ett batteri i kameran i händelse av strömavbrott har de flesta inte, och de är inte avsedda för användning hela natten. Så våra batteritester fokuserar bara på föräldraenheten.

För bra babyvakter till billiga babyvakter varierar batteritiden mellan 6,75 och 11,5 timmar. Wi-Fi-alternativen är mer utmanande att mäta eftersom batteriets livslängd beror på förälderenheten, oavsett om den används för andra applikationer eller hur gammalt batteriet är. Vi anser dock att det är säkert att säga att de flesta personliga enheter fungerar längre än det bästa dedikerade bildskärmsbatteriet om enheten bara används för Wi-Fi-kameran och inte kör andra applikationer samtidigt.

Motrola MBP55 babyvakt har den längsta dedikerade skärmens batteritid med en körtid nära 14 timmar. Capidi selfie babyvakt fick lägsta poäng med en körtid på knappt 7 timmar. Även om det inte är en deal-breaker i sig, finns det många andra skäl att gillar Motorola, och batteriets livslängd är bara en liten del av en nedslående bild.

Parvel babyvakt är det enda alternativet i denna babyvakt bäst i test 2021 lista med ett batteri i kameran för långvarig användning bort från en kontakt. Även om detta kan vara användbart för resor etc. behöver du fortfarande en Wi-Fi-anslutning, så det är inte så användbart som det kan tyckas.

Funktioner

Alla produkter i vårt babyvakt test erbjuder funktioner för bekvämlighet och funktionalitet. Några av alternativen har också ytterligare funktioner för roliga detaljer. Alla kameror har mörkerseende med en automatisk sensor som skiftar när det omgivande ljuset ändras, och alla har tvåvägskommunikation med barnet, så att du kan prata med din lilla på avstånd. Vissa modeller på vår babyvakt bäst i test 2021 lista levereras med vaggvisor, medan andra kan vidarebefordra barnens temperatur och luftfuktighet i barnrummet. Oavsett vilka funktioner eller funktioner du kanske vill ha eller behöver finns det troligen en bra babyvakt i denna recension som uppfyller dina behov.

Funktionerna vi fokuserar på i vår bästa babyvakt 2021 lista är de vi känner ökar bildskärmens prestanda eller underlättar föräldrarnas liv och ökar oddsen för att du ska få en god natts sömn. Vi föredrar alternativ med ljudaktivering som håller föräldraenheten tyst så länge barnet är tyst. Vi tror att denna funktion gör det möjligt för föräldrar att somna snabbare eftersom eventuellt omgivande ljud genom monitorhögtalaren potentiellt kan hålla dig vaken. Vissa av bildskärmarna är tillräckligt höga (även vid låga volymer) för att de skulle kunna hindra lätta sovhyttar från att få det ögon de behöver. Denna brist på ljudfiltrering motverkar syftet med att använda en skärm. Vi gillar också enheter med automatiska “wake” -skärmar som stängs av efter en viss tid utan användning.

I våra tester fick Motorola babyvakt MBP55 9 av 10 för funktioner. Det ger flera funktioner som ökar bekvämligheten för föräldrar och är roliga för en bebis. För föräldrar fungerar den här kameran med vilken iOS-enhet som helst, kan nås var som helst med internet- eller cellmottagning (med en dataplan), fungerar med flera kameror och har ljudaktivering. Användargränssnittet är intuitivt och funktionerna zoom / panorering / lutning fungerar bra. IBaby har en verklig fjärrkontrollskamera med det bredaste synfältet i gruppen, rörelsedetektering och inbyggda fjärrstyrda vaggvisor som inkluderar möjligheten att lägga till personliga musikval eller en förälderröstinspelning. Philips Avent babyvakt SCD503 har också sensorer för temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet, så föräldrar kan se till att barnet är mysigt. Om det inte räcker fortsätter appen att fungera även om du använder andra appar eller stänger av skärmen. Det enda som saknas är en automatisk skärmvakning och sömn, vilket inte är en deal-breaker med alla andra funktioner ombord.

Parvel babyvakt fick också en 9 med liknande funktioner som iBaby men utan fjärrkontrollskamera. Parvels babyvakt inkluderar vaggvisor, nattljus, sladdfria kameror, luftsensorer och tvåvägssamtal.

Padwico 850 babyvakt kommer på en nära andra plats för funktioner, var och en gör 8 av 10, med Padwico 850 som tjänar en 7:a här. Eftersom många av Wi-Fi-kamerorna är mer för säkerhet och inte enbart handlar om babyövervakning, har de funktioner som gör föräldrars liv enklare, men inget roligt för en baby. De ger 2-vägs kommunikation, men inga vaggvisor eller rumsensorer. Med tanke på att många plantskolor har “bullermakare” (aka vaggvisor) är bristen på denna funktion inte en förlust, enligt vår åsikt. Så medan dessa Wi-Fi-alternativ saknar gadgetry, sensorer och andra klockor som finns tillgängliga på Philips Avent SCD503, Padwico 850 och Parvel babyvakt, får de övervakningsjobbet gjort på ett sätt som är lätt att använda. Bonusen för de flesta Wi-Fi-kameror (möjligen inte iBaby) är att de kan arbeta för flera ändamål när babyövervakningstiden är över. Dessa alternativ kan sömlöst flyttas till en barnflickakamera, säkerhet eller husdjurskamera. Vi tror att det här tar bort bristen på barncentrerade funktioner, som enligt vår erfarenhet de flesta föräldrar brukar sluta använda när nyheten försvinner. Vi valde att ta med modeller med så många funktioner som möjligt i vår babyvakt bäst i test 2021 lista.

De dedikerade produkterna gjorde inte lika bra som Wi-Fi-alternativen när det kom till funktioner. De erbjuder inte så många funktioner som deras Wi-Fi-motsvarigheter, deras funktioner gör inte kameran lättare att använda eller de fungerar inte så bra. Alla dedikerade bildskärmar har 2-vägsprat, men de kan också endast ses på den överordnade enheten som parar sig med skärmen. Vissa har temperatursensorer och vaggvisor, men de flesta inkluderar inte rörelsedetektering eller en riktig zoom. Den högsta poängen för funktioner för de dedikerade videoalternativen är 6 av 10 för Capidi babyvakt selfie. Det gjorde totalt sett ganska genomsnittligt, men det är ett av de bästa dedikerade alternativen i gruppen med bättre video än genomsnittet. Läs våra babyvakt recensioner i denna babyvakt bäst i test 2021 lista för att få en mer djupgående recension av specifika modeller.

Hur mycket kostar en babyvakt?

En babyvakt går på allt från 500kr till 2000kr beroende på vilka funktioner du vill ha. På vår babyvakt bäst i test 2021 lista inkluderar vi alla prisklasser.

Om du istället letar efter ett andningslarm så kan du läsa andningslarm bäst i test 2021

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor