Lära gå vagn bäst i test 2024 – bästa gåvagnen!

Lära gå vagn bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter lära gå vagn bäst i test? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig att hitta den absolut bästa gåvagn för barn idag. Först går vi igenom vår topplista av gåvagnar, sedan besvarar vi också de frågor du kanske har när du ska köpa lära gå vagn.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, storochliten.se, babyv.se

Lära gå vagn bäst i test 2023

1. Micki lära gå vagn

2. Jabadabado lära gå vagn

3. Brio lära gå vagn

Micki lära gå vagn
Jabadabado lära gå vagn
Brio lära gå vagn

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Micki lära gå vagn senses recension

micki lära gå vagn

 

Micki lära gå vagn

Denna Micki lära gå vagn är en klassiskt gåvagn i trä med mjuka detaljer i grönt linne. Micki lära gå vagnen ger ett stabilt stöd när din lilla ska börja ta sina första steg.

En av de saker vi på Barnadiset gillar med denna Micki lära gå vagn är designen! Det är en kanin med gulliga, mjuka små öron. Något vi verkligen tror ditt barn kommer uppskatta. De lekfulla färgerna och mixen av olika naturmaterial ger ett överlag mjukt intryck.

Micki lära gå vagn har hjul gjorda i PVC-fri plast, som självklart är bromsbara. När barnet plötsligt lär sig gå, så blir gåvagnen istället till en rolig lekvagn!

Enligt oss är denna vinnaren i vår lära gå vagn bäst i test lista, och vi testade mååånga gåvagnar.

Jabadabado lära gå vagn recension

jabadabado lära gå vagn

 

Jabadabado lära gå vagn

Denna Jabadabado lära gå vagn är en stadig gåvagn som uppmuntrar ditt barn att lära sig gå. Samtidigt som den tränar både balands och motorik för din lilla.

Justerbar broms finns självklart, som anpassar så att hjulen rullar trögt eller lätt beroende på hur barnet är säkrast. Det vi också gillar med Jabadabado lära gå vagnen är att handtaget går att montera i två olika lägen. Om ditt barn precis börjat lära sig gå så är det nog bäst att du har det som ett upprätt handtag.

Hjulen är också utvecklade för att inte lämna smuts-märken på golvet, perfekt för dig som vill att din lilla ska använda lära gå vagnen inomhus.

Brio lära gå vagn recension

brio lära gå vagn

 

Brio lära gå vagn

Denna brio lära gå vagn är en av våra favoriter på denna topplista. En mycket klassisk modell som du säkert har sett i många barnhem genom åren.

Den klassiska designen på denna Brio lära gå vagnen är inget som kan sitta fel. Den finns även i flera färger, för dig som inte gillar svart-vitt.

Det är en perfekt lära gå vagn för dig som har ett barn som är på väg att börja gå. Vagnen har ett ställbart handtag, samt en justerbar broms som kan anpassas allt efter barnets hastighet.

Woodili lära gå vagn recension

woodili lära gå vagn

 

Woodili lära gå vagn

Woodili lära gå vagn är en lite annan modell från de andra på topplistan. Det är en lära gå vagn som är mycket multifunktionell. Du kan bara ställa den längst väggen när den inte används, så blir det ett roligt lekbord för dina små.

Woodili lära gå vagnen är stabilt tillverkad med lite extra tyngd så att den inte välter när barnet lägger vikt på den. På sidorna finns massor av aktiviteter, samt en klocka med minut- och timvisare.

Vagnen lär inte bara ditt barn motoriken med att lära sig gå, utan också om former, färger och siffror! En liten hjärngympa samtidigt som ditt barn lär sig gå.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Vanliga frågor

Vi på Barnadiset vet att det kan komma upp en del frågor när du ska köpa bästa lära gå vagn. Därför har vi bland annat satt ihop vår lära gå vagn bäst i test lista, men vi ska nu också besvara några av de vanligaste frågorna som kan poppa upp.

Varför ska man köpa lära gå vagn?

Lära gå vagnar kan hjälpa din bebis att utveckla viktiga färdigheter, som balans, styrka och koordination. Inte bara kommer det att hjälpa barn att lära sig att gå, men de kommer att bli mer självsäkra på sina gångförmågor.

Du kan börja med gåvagnar som är robusta för att hjälpa barnet att stå. Vi har några sådana på vår topplista ovan. De kan behöva lite hjälp från dig först – och en fin vadderad blöja för alla de gånger de faller tillbaka på rumpan! Men efter det kommer gåvagnen fungera perfekt.

Ställ ditt barn upp och lägg händerna på skjutstången. Övning ger perfektion och de kommer snart att skjuta gåvagnen runt hemmet på egen hand.

Många gåvagnar liknar föremål som din baby ser dig driva runt, till exempel kundvagnar, gräsklippare eller dammsugare. De kommer att älska att tro att de hjälper – dessa leksaker driver deras fantasi och stimulerar fantasispel.

Många har också inbyggda pedagogiska eller stimulerande leksaker. Såsom den från Woodili som vi har med på vår lära gå vagn bäst i test lista. Det kan räkna med spel, låtar, ljud, formsorterare, byggstenar och mer.

Bästa lära gå vagnen

Hur gjorde vi vårt lära gå vagn test?

För lära gå vagns testet valde vi ut några modeller som fått bra kundrecensioner.

Dessa modeller lästes sedan på om med hjälp av hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar. Därefter skrev vi våra egna recensioner med den informationen vi hittat.

Slutligen jämfördes lära gå vagnarna genom bland annat kvalité, material och funktionalitet. När de jämförts skrevs vår bäst i test lista.

Vad ska du kolla efter när du ska hitta den bästa gåvagnen?

Förutom att vara åldersanpassad finns det några andra överväganden när man väljer en gåvagn.

  • Höjd: Se till att den inte är för kort eller för lång för ditt barn. Ta hänsyn till höjd och bredd när du väljer din gåvagn.
  • Robusthet: Du vill inte att den ska ramla på din lilla när de försöker dra sig upp.
  • Hjul: Kontrollera vad hjulen är tillverkade av och hur lätt eller svårt det kan vara att skjuta leksaken över golvet. Mattan erbjuder mer motstånd än hårda golv.
  • Bromsar: Vissa gåvagnar har broms, eller hjulen kan justeras för att begränsa hastigheten.

Kolla att gåvagnen är för ditt barns ålder

Gåvagnar är bra för att hjälpa barn att lära sig gå, men de måste vara lämpliga för sin ålder. Att ge barnet en gå vagn som inte är åldersanpassad kan frustrera dem. De kan dra sig upp, men gå vagnen är för tung för att de ska kunna trycka den framåt.

Det går långsamt från att stå, gå och skjuta. Börja kanske med en gåvagn som också fungerar som en ride-on. De kan använda benen för att trycka på och gå vidare för att skjuta den när deras ben stärks och samordnas.

Var redo att plocka upp dem när de trillar och ge dem en lugnande kram.

Vid ungefär 15 månader kan ditt barn vara tryggt och tillräckligt starkt för att skjuta en robust gå vagn med hjul. Från cirka 18 månader skjuter de en leksak, som en kvast eller ett dammsugare, längs golvet.

Vid 2 års ålder kommer ditt barn troligen att ha behärskat konsten att skjuta och dra i leksaker. Det är när du behöver ögon i bakhuvudet eftersom det inte finns något som hindrar dem!

Lära gå vagn ålder?

En bebis kan använda en gåvagn runt 12 månaders ålder när de kan stå på egna ben och gå medan de håller föremål för stöd. Med tanke på detta rekommenderar de amerikanska centren för sjukdomsbekämpning och förebyggande (CDC) att ge en knuffleksak till barnet vid ett års ålder, när de är bättre skickliga på att skjuta leksaken.

Vad är fördelarna med att använda bästa lära gå vagn?

Den främsta fördelen med en gå vagn är att utveckla grovmotorik genom att stärka musklerna. En push walker hjälper till att gå och förbättra benens skicklighet. Regelbunden användning kan hjälpa en baby att uppnå milstolpar för fysisk utveckling i tid.

För att dra nytta av fördelarna med dessa leksaker måste du välja den rätta för din bebis. Det kan du enkelt göra genom att använda vårt lära gå stol bäst i test test!

Säker lära gå vagn för barn?

  • Lämna aldrig en bebis ensam: Övervaka alltid en bebis som går med en gå vagn. Om du är utomhus kan barnet gå bort till områden de inte får gå till. Även inomhus kan en baby gå bort till trappkanten eller någon annan farlig plats. För att undvika olyckor bör gå vagnar alltid användas under uppsikt.
  • Kontrollera efter slitage: Regelbunden användning kan orsaka slitningar på olika delar av leksaken. Kontrollera om det finns skador, sprickor eller lösa delar som kan utgöra en risk för barnet. Detta gäller självklart bara om du ska köpa begagnad lära gå stol.
  • Håll koll på gåvagnens viktgräns: Spädbarn och småbarn växer snabbt. Du kanske inte ens inser att barnet kan ha vuxit över ålders- och viktgränsen för gå vagnen. Om vagnen lutar eller välter vid regelbunden användning, är det mycket troligt att din lilla nu är för tung för modellen du köpt.

En gå vagn är en funktionell leksak som polerar barnets grovmotoriska färdigheter. Det är viktigt att du väljer bästa lära gå vagnen som passar barnets ålder och gångfärdigheter. När du väl har fått rätt är det tillräckligt med några regelbundna kontroller och övervakning för att säkerställa säker användning av push walker.

Vilken lära gå stol köpte du till din lilla?

Kan jag justera hjulen på lära gå vagnen?

Att ha möjlighet att justera hastigheten eller låsa hjulen är utmärkt för nya vandrare och hala golv. Nästan alla modeller på vår topplista har justerbara hjul.

Är lära gå vagnar bra för bebisar?

Till skillnad från lära gå stolar tillåter barn att se sina ben medan de går. Det här kanske inte verkar betydande, men det är det verkligen. Fråga alla barnläkare så berättar de att barn som kan se benen när de går främjar den naturliga utvecklingen av benen och uppmuntrar till naturlig gång. Ditt barn skulle kunna göra bättre samband mellan vilken fysisk rörelse som orsakar promenader.

Låt oss börja med att gå igenom vad som gör lära gå vagn annorlunda än gåstolar. Precis som namnet antyder är gåstol de en stol som inkluderar ett säte med benöppningar där barnet placeras. Dessa tefatformade vandrare har brickor som kanske eller inte kommer med aktiviteter, lampor och / eller andra leksaker. Lära gå vagnar, eller lära gå leksaker, är helt enkelt leksaker som barn kan trycka medan de står bakom det och går.

En lära gå vagn är en utmärkt underhållningskälla för barn. De uppmuntrar till interaktivt spel medan de finjusterar sin grov- och finmotorik. Speciellt de som har aktivitetspaneler som visar upp leksaker som tänds, gör ljud och erbjuder andra attraktioner för nyfikna elever.

Varför ska man använda en lära gå vagn?

De kan också användas i olika skeden i barnets liv och behöver inte nödvändigtvis endast användas under den period då ett barn börjar lära sig att gå.

För yngre barn kan många lära gå vagnar användas under magen. De uppmuntrar golvlek, vilket många experter är överens om är viktigt för fysisk utveckling eftersom det hjälper barn att lära sig att uppnå många milstolpar. De hjälper också till att stärka axelmusklerna, armarna och händerna eftersom spädbarn ofta sträcker sig för att förstå, vända och trycka på de olika knapparna på rullaren.

Koordination från lära gå vagnar?

Många lära gå vagnar kan också spelas med medan ditt barn sitter upp – den här typen av lek ger hand-öga-koordination och främjar bilateral handkoordinering. Lära gå vagnen sitter på perfekt nivå; när spädbarn sitter upp ligger leksaken precis framför ögonen och blir mer tillgänglig.
Dessa enheter kan användas för att inte bara behärska färdigheten att gå, utan också för att hjälpa till att lära sig att stå.
De flesta läragåvagnar drar också dubbla arbetsuppgifter. De är utrustade med underhållnings- eller lekpaneler som främjar inlärning av olika saker som former, block , siffror eller bokstäver.

Om du är en veteranförälder som har använt lära gå vagnen med sitt barn, vet du hur fördelaktigt de kan vara för deras utveckling och deras fantasi. Om du har en push walker hemma vet du att ditt barn kommer att använda den som mer än en rullator. Ibland kommer den att användas som ett vakuum eller som en kundvagn när du handlar mat. Kanske tar de ut det och klipper gräset med det eller låtsas att de skjuter en barnvagn. Öppen lek är den bästa typen av lek och lära gå vagnar kan hjälpa till att uppmuntra det.

Säkerhet – golv och mattor?

Många föräldrar klagar ständigt över vandrare som inte springer på mattor. I själva verket, om du letar upp några lära gå vagnar på till exempel Jollyroom, kommer du att märka att den främsta frågan om dem är “fungerar det bra på mattan?”

Hej, vi förstår det helt. Du vill inte ta hem en rullator bara för att ditt barn ska sitta fast bakom det stillastående eftersom hjulen inte matchar din matta. Det låter som en dålig tid.

De flesta lära gå vagnar, på grund av sin lätta design och stora hjul tenderar att inte ha några problem att rulla på mattan. Vissa kräver extra ansträngning och styrka från ditt barn och kanske inte är lämpliga för yngre barn. Och för att vara riktigt ärlig kanske vissa inte ens vika.

Om ditt barn använder sin bästa lära gå vagn mest på mattan, skaffa en som inte har för mycket motstånd. Annars blir hon frustrerad eftersom det kräver för mycket energi i slutet för att röra sig.

För trägolv kommer du att vilja leta efter det motsatta. Förvirrande, eller hur?

Om det finns lite motstånd på hjulen kan skjutstången röra sig för fort på släta trägolv. Och följaktligen kanske inte ditt barn kan hålla jämna steg med att ta en tumla. Och om detta potentiella problem uppstår måste ditt barn få benen att fungera snabbare än vad som är bekvämt för henne.

Det är därför lära gå leksaker som har olika hastighetsinställningar är bra. Du kan göra dem snabbare när du använder dem på mattan eller sakta ner dem för trägolv.

Läs hela vår lära gå vagn bäst i test lista för att hitta den absolut bästa lära gå vagnen för dig.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset