Babysitter bäst i test 2024 – hitta bästa babysitter

Babysitter bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter babysitter bäst i test? Eller kanske vill du bara hitta den absolut bästa babysitter för just ditt barn? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom vårt babysitter test för dig att kulla välja enklast.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se & babyshop.se

Babysitter bäst i test 2023

1. BabyBjörn babysitter balance soft

2. Moweo babysitter lite

3. Petite Cherie babysitter comfort

BabyBjörn babysitter balance soft
Moweo babysitter lite
Petite Cherie babysitter comfort

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BabyBjörn babysitter balance soft recension

 

BabyBjörn babysitter balance soft

BabyBjörn babysitter balance soft är en babysitter i mer klassisk design. Babysittern är nästan helt tillverkad av mjuk bomull, vilket skapar en mysig känsla för ditt barn. Barnets egna rörelser omvandlas till en gungning, istället för att ha den elektriskt. Då tränas även din lillas balans och motorik.

Denna BabyBjörn babistter är utformad för att ge barnet rätt stöd direkt från födsel. Babysittern har fyra olika användningsområden; leka, vila, sova och barnstol. När den inte används, eller om ni ska ut och resa kan den enkelt vikas ihop till ett kompakt transportläge. Babysittern har även en byxsele, samt avtagbart tyg som gör det enkelt att tvätta klädseln. Vi alla vet att det snart kommer ske en olyckshändelse, när antingen du, eller din lilla råkar spilla något på babysittern.

Textilierna är testade och godkända av Oeko-Tex standarden för babyprodukter. De är alltså garanterat ofarliga för ditt barns ämtoliga hud, och kan omöjligt framkalla allergier eller dylikt.

BabyBjörn babysitter balance soft är vår vinnare på babysitter bäst i test. Den är däremot dyr, och vi har därför valt att välja ut andra babysitters i vårt babysitter test, så du kan välja den som passar dina ändamål (och plånbok) bäst.

Moweo babysitter 5 in 1 recension

 

Moweo babysitter 5 in 1

Denna Moweo babysitter 5 in 1 är en rikitgt smart babysitter med stilren design. Den har många användbara funktioner, som underlättar ditt föräldraliv samtidigt som barnen får ett härligt ställe att koppla av på.

Moweo babysitter har även en del teknologiska funktioner, som till exempel ett gungläge, vibrationsläge, timerfunktion och musik. Allt detta för att du som förälder ska kunna koppla av, medan ditt barn sover. Gungfunktionen får Moweo babysitter lite att röra sig från sida till sida och kan ställas in i olika hastigheter. Musiken som finns inbyggd är lugna melodier, som både kan sättas på hög, och låg volym.

Moweo babysitter 5 in 1 kommer också med en avtagbar lekbåge med två mjuka figurer på. När ditt barn inte längre känner för att leka med lekbågen, kan du bara sätta på gungfunktionen så ska du se att barnet snabbt somnar.

Vi ser denna som vinnare i mediumprisklassen på vår babysitter topplista.

Petite Cherie babysitter comfort recension

petite cherie babysitter comfort

 

Petite Cherie babysitter comfort

Denna Petite Cherie babysitter comfort är vinnaren i den billiga kategorin på vår lista. Kortfattat är denna babysitter både stilren och skön. Petite cherie babysittern har en justerbar lutning i fyra olika lägen. Det gör det även lättare för transport och att stoppa undan den när den inte används.

Även denna bra babysitter gungar mjukt allt eftersom att ditt barn rör på sig.

Babysittern kommer också med en lekbåge som har tre söta små gosedjur, samt säkerhetsremmar som hindrar barnet från att ramla ur.

Vi tycker att denna bra babysitter passar för dig som letar efter en billig babysitter, men för dig som har några extra hundringar att lägga på din babysitter rekommenderar vi något annat på listan.

Beemoo babysitter/babygunga recension

beemoo babysitter babygunga

 

Beemoo babysitter/babygunga

Denna Beemoo babysitter är tillverkad i en riktigt stilren mörkgrå nyans. Babysittern har flera smarta funktioner inbyggda som hjälper ditt barn somna snabbt och smidigt.

Beemoo babysitter/babygunga kan läggas i 5 olika gunghastigheter, med två olika rörelser. Den kan även spela 12 olika lugnande melodier för ditt barn att somna in till.

Denna Beemoo babysitter kan också ställas in med en inbyggd timer. Så att den stängs av när ditt barn somnat.

Sätet på babysittern är justerbart i olika lutningslägen.

En annan smart funktion är att den inte behöver vara inkopplad för att ha elektriska funktioner, den går på batterier!

På grund av den ergonomiska designen, med många extra funktioner så tycker vi denna är på topplistan.

Carena babysitter arholma recension

carena babysitter arholma

 

Carena babysitter arholma

Om du letar efter en billig babysitter är denna Carena babysitter absolut något du bör kolla på. Den har en mjuk stoppning och är iklädd i svart klädsel. Vi tycker att det är en stilren design, men den är väldigt enkel. Kortfattat en bra billig babysitter!

Gungar ditt barn när den rör sig, utan att el eller batterier behövs. Något som kan ses som en bra, eller dålig sak.

Carena babysitter arholma kommer med en justerbar sele för att din bebis inte ska ramla ur babysittern. Samt en avtagbar leksaksbåge med löstagbara gosedjur (se bild).

Chicco babysitter hoopla recension

chicco babysitter hoopla

 

Chicco babysitter hoopla

Denna Chicco babysitter är enligt oss på Barnadiset inte särskilt bra. Visst, det är en säker babysitter som får ditt barn att somna, men utöver det är den inte mycket att hurra över. Enligt oss är det en oerhört ful design, och den har inte särskilt många extra krusiduller för priset.

Mjukt inlägg kommer med Chicco babysittern – för extra stöd till nyfödda bebisar. Den levereras också med en avtagbar lekbåge, med flyttbara leksaker.

En tre-punkts-sele finns i sittern för att göra det till en säker babysitter. Samt fötter med halkskydd som verkligen håller Chicco babysitter på sin plats.

Inlägget eller klädseln är avtagbara så de enkelt kan maskintvättas om det skulle ske en olyckshändelse.

*Chicco babysitter hoopla säljs inte längre, kolla istället in de andra modellerna ovan

Att tänka på när du väljer babysitter

Det finns säkert massor av frågor som poppar upp när du ska välja bästa babysittern. Du kan enkelt läsa våra recensioner, eller så läser du vidare. Nedan svarar vi på de frågor vi tror kan komma upp när du ska köpa babysitter.

Behöver du en babysitter?

Vid något tillfälle skulle du vilja ta en dusch, göra en måltid eller få något gjort runt huset. Och när du gör det kommer du att ställas inför den gamla frågan: “Var ska jag sätta barnet?”

Det är där en babysitter eller babygunga är mycket praktiskt. Lägg en i rummet med dig, spänn fast din baby och starta vibrations- eller gungningsläget. Även om de börjar klaga, kan du åtminstone kika på dem och veta att de är säkra medan du spränger igenom ditt schampo eller matlagning.

Om du istället ska ut o gå eller vill ha barnet med dig hela tiden så kan du skaffa dig en bärsele som kan vara väldigt praktiskt då du kan göra saker samtidigt som ditt barn antingen kollar på vad du gör eller sover lugnt.

När behöver man en babysitter?

Babysitters och babygungor är vanligtvis gjorda för pre-sitting set. Så de är bäst för nyfödda och spädbarn upp till sex månader gamla, eller tills de kan sitta uppe på egen hand (och kommer troligen att krossa när de är begränsade!). Kontrollera ålders- och viktrekommendationerna för var och en för att se till att de fortfarande är okej för barnet att använda när de växer.

Observera också att dessa produkter inte är avsedda att användas för sömn och att barnet ska övervakas av en vårdgivare när de använder dem.

Kom ihåg: När det används på rätt sätt och under tillsyn är en babygunga eller en babysitter ett säkert utrymme för barn – men enligt American Academy of Pediatrics är dessa produkter inte godkända för säker sömn. Medan vissa av dessa produkter har ordet “sömn” i namnet eller har bilder av spädbarn som sover på förpackningen, är det viktigt att alltid följa riktiga säkerhetsriktlinjer för din bebis.

Hur väljer man den bästa babysittern?

Babysitters är en idealisk del av ditt barns utrustning som kan hålla dem upptagna när du behöver utföra en uppgift eller lugna en trött bebis. Men när du handlar för denna viktiga pryl finns det några saker att tänka på.

Viktgräns

Bekräfta alltid den rekommenderade maximala viktgränsen för varje modell du köper. De flesta babygungor och babysitters är utformade för att rymma spädbarn från nyfödda upp till cirka 6 månaders ålder. Som visas i vår köpguide är dock vissa modeller utformade för att växa med ditt barn genom småbarnsfasen.

Barnets skicklighet

Särskilt om du funderar på att köpa en babysitter med lekbygel, ska ditt barn ha nackkontroll och kunna hålla huvudet upp utan hjälp. Men många babysitters kan läggas i en rad olika positioner. Innan du justerar läget, se till att ditt barn fortfarande kommer att vara säkert placerat utan risk för skador eller överdrivet tryck på nacken eller huvudet.

Enkel montering

Babysitters är vanligtvis mycket lätta att montera. Men kontrollera alltid produktbeskrivningen eller granska webbplatsen efter andra föräldrars recensioner som beskriver hur enkelt – eller svårt – det är att montera en modell.

Bärbarhet

Det finns en rad anledningar till varför du kan prioritera en bärbar studsare. Du kanske vill flytta den runt huset, ta den med dig när du reser eller bara förvara den utom synhåll när den inte används. Du kommer att vilja leta efter modeller som fälls platt eller har ett lock för att hålla det rent när det inte används.

Ytterligare egenskaper/funktioner

Extra alternativ som vibrationer, musik och till och med mobiler eller leksaksbågar är fina tilläggsfunktioner som kan göra din babysitter till ett ovärderligt verktyg för att hålla din lilla upptagen och underhållen. Ofta är det standardfunktioner som de flesta större märken innehåller i sina modeller. Så du behöver inte se dessa alternativ som ett dyrare alternativ. De allra flesta modeller på vår lista av babysitters har extra krusiduller.

Billig babysitter eller dyr?

Det är inte nödvändigt att spendera ett premiumpris för att få en kvalitetsartikel med de funktioner du behöver. Vi har markerat en rad alternativ som passar in i billig babysitter kategorin, till mediumpris, och premium. Men inom varje intervall borde du kunna hitta en babysitter som erbjuder en säker plats att hålla din bebis tillsammans med mervärdesfunktioner som vibrationer, ljud och mobiler eller leksaksstänger.

Säkerhet

Om du köper en ny babysitter eller lägger den i din varukorg kan du vara säker på att den uppfyller säkerhetsbestämmelserna enligt CPSC. Men om du köper eller tar emot en begagnad babysitter ska du alltid kontrollera att den inte finns med i produktlistor för säkerhetsåterkallande och alltid inspektera produkten för tecken på skador eller slitage som kan påverka dess säkerhet.

Att komma ihåg

Även om du har planer på att vara den mest praktiska föräldern som någonsin funnits, kommer tiden att komma när du behöver lägga ner ditt barn för att frigöra dina händer. Och ibland går det inte att lägga dem helt enkelt på golvet på en lekmatta.

I andra fall kan du ibland bara inte tävla med en lugnande rytm eller vibration när en bebis är trött. Den bästa modellen kan hjälpa till att hålla dina små på ett säkert underhållning eller lugna en trött bebis.

Typer av babysitters?

Det finns några få typer av olika babysitters på marknaden. Vi tänkte snabbt gå över hur de ser ut och vad som skiljer de åt.

Babygunga

Babygungor är ofta större, sitter högre upp i luften och som namnet antyder; gungar ditt barn fram och tillbaka. Dessa babygungor inkluderar ofta funktioner som musik, ljud, lampor och kanske till och med enklare mobiler för ditt barn att kunna koppla av så bra som möjligt.

Babysitter manuell

Om du inte vill ha en elektrisk babysitter, kanske du vill ha en billig babysitter istället. Då får du dock tänka på att det inte alls finns lika bra funktioner som på en elektrisk babysitter. Men det duger, ditt barn kommer antagligen somna oavsett vad – dock kanske inte lika snabbt. En manuell babysitter innehålelr ingen el, alltså är det ändå som gör att ditt barn gungar att antingen du gör det manuellt, eller att barnet rör babysittern själv.

Alla manuella babysitters vi har på denna lista är inom ramen av billiga babysitters, och har även funktioner som gör att när barnet rör sig så rör sig också babysittern.

Elektrisk babysitter

En elektrisk babysitter passar dig som har något större budget. Dessa går nästan alltid på över 500kr, men är enligt oss på Barnadiset en mycket bra investering. Det får ditt barn att somna på bara några få minuter (enligt våra tester).

Elektriska babysitters innehar också massor av extra funktioner såsom musik, ljud, ljus och självklart – en automatisk, eldriven funktion för att gunga eller vibrera babysittern. Enligt oss är en elektrisk babysitter betydligt bättre än en manuell, även fast den kan kosta några hundringar extra.

Hur mycket kostar en babysitter?

En babysitter från vårt babysitter test går på allt mellan 300kr upp till 1500kr. Det beror helt på om du är ute efter en billig babysitter, eller om du vill ha en med massor av extrafunktioner. Du får helt enkelt välja själv utifrån vårt djupgående babysitter test.

Varför ska du lita på vårt babysitter test?

Vi på Barnadsiet är erfarna barnföräldar, och har i babysitter testet kollat på ett tjugotal olika modeller. För att sedan framföra den allra bästa babysitter listan till dig. Det förenklar sedan för dig när du ska köpa babysitter, och välja vilken modell som passar dig bäst. Vi hoppas att vår topplista hjälper dig hitta den babysitter modell du tycker är bäst helt enkelt!

Vill du läsa mer om barnartiklar? Läs då kanske bästa nappflaskan

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset