Bilbana barn bäst i test 2024 – bästa bilbanan!

Bilbana barn bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter bilbana barn bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på Barnadiset igenom en topplista av bilbanor, sedan rekommenderar vi den absolut bästa bilbanan. På slutet går vi även igenom lite vanliga frågor som kommer upp när du ska köpa bilbana för barn.

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för storochliten.se & jollyroom.se

Bilbana barn bäst i test 2024

1. Carrera bilbana evolution

2. Carrera bilbana go smoking tires

3. Carrera Super Mario bilbana

Carrera bilbana evolution
Carrera bilbana go smoking tires
Carrera Super Mario bilbana

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Carrera bilbana evolution recension

carrera bilbana evolution

 

Carrera bilbana evolution

Denna Carrera bilbana evolution är enligt oss den bästa bilbanan 2024. Med sina 5,3 meter i längd så garanterar vi att din lilla kommer ha roligt med den i många timmar i sträck.

Eftersom denna modell är i Carrera evolution-serien innebär det större bilar, och ännu större bandelar. Det ger utrymme för bilarna att ta kurvor med sladd. Kanske inte det snabbaste sättet att ta kurvor på, men det är extremt roligt!

Överlag en riktigt bra bilbana, men den är också väldigt dyr. Om du letar efter en billig bilbana för små barn kan du kolla på de andra alternativen på vår bilbana barn bäst i test lista.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Carrera bilbana go smoking tires recension

carrera bilbana go smoking tires

 

Carrera bilbana go smkoing tires

Denna Carrera bilbana go smoking tires är vår favorit i medelprisklassen. Denna modell innehåller muskelbilar som är riktigt snabba. Samtidigt som denna ligger i medelprisklassen så är det ändå en nästan 5 meter lång bilbanamed en rolig loop i mitten.

Du kan även bygga denna Carrera bilbana go på flera olika sätt. Det gillade iallafall vi på Barnadiset vilket gör att bilbanan har en lite längre livslängd. Det skapar lite variation i lekandet och din lilla kommer inte tröttna på den lika snabbt.

För lite extra spänning så finns det också en loop, samt en smalare bana som gör att du kan preja ut din motståndare.

Överlag en mycket bra bilbana enligt oss, till ett bra pris. Carrera bilbana go smoking tires rekommenderas varmt av oss på Barnadiset.

Carrera Super Mario bilbana recension

carrera super mario bilbana

 

Carrera super mario bilbana

Världens mest populära TV-spel finns nu även som bilbana! Vi på Barnadiset blev väldigt glada att se att Carrera nu släppt denna Carrera Super Mario bilbana.

Chansen är stor att din lilla har spelat mario cart, denna bilbana är det fast i riktiga livet. Ännu en gång kommer Mario och Yoshi tävla sida vid sida, fast denna gång på en bilbana.

De två figurerna man får med bilbanan är Super Mario och Yoshi, som är lika stora i skala 1:50. Spår och två hastighetsregulatorer kommer med, men fyra stycken C-batterier krävs för att styra kontrollerna. Lite tråkigt att de inte skickar med batterier faktiskt…

Carrera Super Mario bilbana är perfekt för små barn och unga barn. Med sin totala längd på 2,4 meter och riktigt snygg design ser vi denna bilbana som en av de bästa.

Ninco bilbana WRC rally Sweden recension

ninco bilbana wrc rally sweden

 

Ninco bilbana WRC rally Sweden

Denna Ninco bilbana är en riktigt cool bilbana med tema från svenska rallyn. Definitivt extra kul för de lite mer bilintresserade.

Ninco bilbana är totalt 6 meter lång, vilket gör priset till mycket ursäktbart. Den innehåller två loopar och kan byggas ihop på fyra olika sätt. Det gör att livslängden blir lite längre, och man tröttnar inte lika lätt på den.

Bilarnas lampor lyser också när du kör, och handkontrollerna är trådlösa. Bilarna kör faktiskt också riktigt snabbt i jämförelse med de andra bilbanorna på vår bilbana barn bäst i test lista.

Överlag en riktigt rolig bilbana som funkar för både små barn och för de lite äldre.

Scalextric bilbana recension

scalextric bilbana

 

Scalextric bilbana

Denna Scalextric bilbana är en mycket enkel bilbana som är perfekt för barn som inte tidigare ägt en bilbana. Den innehåller mycket enkelt färgkodade handkontroller och en riktigt rolig bana med bra svängar.

Vi rekommenderar Scalextric bilbana till lite yngre barn som inte tidigare haft en bilbana, men tycker fortfarande att det är en bra bilbana.

Snabba svängar, en enkel design, och ett billigt pris är vad du får ut från denna Scalextric bilbanan! Vad mer kan man önska egentligen?

Överlag en billig bilbana som fungerar felfritt, dock lite tråkig eftersom att den inte innehåller några roliga loopar eller extra krusiduller.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Hot Wheels bilbana robothaj recension

hot wheels bilbana robothaj

 

Hot Wheels bilbana robothaj

Denna Hot Wheels bilbana robothaj är extremt rolig! Med en kul design i form av en läskig robothaj ger den ditt barn timmar av roligheter. Se om ditt barn är snabb nog att klara sig genom vågorna utan att bli uppäten av robothajen.

Hajens gap spärras upp och om du misslyckas med tricket så hamnar bilen i hajens mage. Detta är tyvärr inte en elektrisk bilbana, och inte heller en bilbana som går runt runt. Vilket vi tycker är rätt tråkigt. Därför valde vi att ranka den långt ner på vår bilbana topplista.

Dock ger den en del timmar av roligheter och du betalar mer för designen än funktionaliteten.

Överlag ett bra alternativ om du letar efter en billig bilbana.

Jabadabado bilbana recension

jabadabado bilbana

 

Jabadabado bilbana

Denna Jabadabado bilbana är en mycket enkel variant för lite mindre barn. En riktigt bra bilbana för små barn dock. En kul design i olika färger som passar alla biltokiga små barn.

Släpp bilarna längst upp från banan och se hur snabbt de lyckas hamna på botten. En rolig bilbana som håller dina små aktiva i flera timmar i sträck.

Överlag är Jabadabado bilbanan riktigt underhållande för små barn till ett mycket överkomligt pris. Rekommenderas varmt från oss på Barnadiset.

Vanliga frågor

Vi vet att det är en hel del frågor som kan komma upp när du ska köpa bästa bilbanan 2021. Därför har vi inte bara skrivit vår bilbana barn bäst i test 2021 lista, vi ska också besvara de vanligaste frågorna.

Hur väljer man den bästa bilbanan för barn?

bästa bilbanan för barn

 

Källa: Feber

Här är några av de kriterier som vi tycker är nödvändiga att överväga innan du köper en bilbana. Några av de saker vi tog i beaktande är barnens åldrar, om bilarna och banan är bärbara eller inte, och om priset är överkomligt.

Hur gamla är dina barn?

Medan du kan hitta bilbanor för nästan vilken ålder som helst, är de flesta av dessa leksaker i åldrarna tre och uppåt. Du vill inte köpa en dyr tävlingsbana och bilar för dina yngre barn, men samtidigt vill du inte ha något som ligger under deras skicklighetsnivå.

Hur fungerar bilbana?

En bilbana fungerar vanligast så att en liten bil är kopplad till en elektriskt bilbana där bilen får elen direkt från banan underifrån från spåret. Du styr oftast bilen lätt med en fjärrkontroll som är trådlös om det är en sån bana.

Det finns även andra bilbanor där du använder dina egna händer eller bara släpper ner bilen tills den rullar ner eller liknande.

I de elektriska bilbanorna så går det oftast ut på att tävla med varandra om man är flera stycken eller om man själv vill försöka slå sina egna rekord på banan.

Var ska du ha banan? Hur ofta kommer det användas?

Du bör komma ihåg var dina barn ska ha banan och om de har tillräckligt med utrymme för det. Kommer bilbanan permanent vara på golvet, eller kommer den bäras runt?

Är priset överkomligt?

Det är ett ganska känt faktum för alla med barn – de växer ur sina leksaker i en rasande takt. Du vill inte spendera en förmögenhet på en bilbana som ditt barn bara kommer att leka med en kort stund innan det växer ur den. (Tack och lov för yngre syskon och loppisar.) Var inte rädd! Vi hjälper dig att hitta rätt bilbana till ett bra pris för ditt barns åldrar. Bilarna och banorna på den här listan kommer att ge gott om lektid för barn i alla åldrar. Vi har dessutom tagit med flera billiga bilbanor på vår lista om din budget inte är allt för stor.

Har den bra recensioner?

Kolla alltid vad tidigare kunder har sagt. Vi förstår att detta kan vara tråkigt, men det ger dig en chans att få en känsla för produktens kvalitet. Är banan och bilarna bra? Är bilarna utbytbara? Har företaget kundtjänst som kan hjälpa till med eventuella problem? Den goda nyheten är att vi har gjort detta åt dig.

Kan en bilbana lära mitt barn något?

Ja! Bilbanor kräver montering, vilket är en lektion eftersom barn lär sig vad som fungerar och vad som inte fungerar. De måste visualisera ett spår och sedan implementera det med planering av många bitar. Barn kan också använda föremål som inte ingår för att skapa större banor.

Dessa bilbanor bidrar också till att öka kreativiteten, eftersom barnet trots allt låtsas vara racerbilsförare. Fantasilekar hjälper barn med att lära sig STEM färdigheter när de föreställer sig den stora världen där ute som väntar på de. Kreativitet hjälper de också att skapa episka bilbanor.

Para ihop dem med en vän eller ett syskon för att lära sig värdefulla sociala färdigheter och teambuilding.

Från teknik och planering till att testa sina banor och matematiska färdigheter, barn kan lära sig så mycket från bilbanor!

Kan man använda en bilbana utomhus?

Batteridrivna bilbanor och deras spåruppsättningar bör inte användas utomhus, och inte heller de flesta andra. (Förutom de gjorda helt i plast)

De flesta banor skapades med avsikten att barn skulle leka med de inomhus. Du kan låta dina barn leka med dem ute i solskenet så länge de plockar ihop och tar med det in efteråt.

Fördelar med att köpa bilbana?

Bortsett från att ge ditt barn en bra fritid med dessa leksaker, finns det fler fördelar än vad du kan förvänta dig. Att leka med en bilbana stimulerar utvecklingen av deras emotionella, motoriska, sociala och fysiska aspekter.

Barn kommer alltid att vara barn oavsett hur svårt du försöker disciplinera de, ändå vill de ha kul och njuta av sina yngre år. Det bästa sättet att hjälpa de är att ge de ett bra utlopp för kul, genom lärande.

När barn leker med sina bilbanor kan de umgås med andra barn. De kan öva och utveckla sina språk- och kommunikationsförmågor. På samma sätt utvecklas deras fysiska och finmotoriska färdigheter spontant när de leker med sina racerbilar.

Dessutom är dessa bilbane-leksaker ett bra sätt att introducera vetenskap och kraft för dina barn. Följaktligen kan de lära de begreppen maskiner, hastighet, kraft och friktion när de leker.

Vad är de populäraste bilbanorna?

Efter att ha läst igenom våra recensioner har du sett att det finns en rad olika typer av bilbanor. Dessa typer inkluderar flexibla, kreativa och fjärrkontroll-banor som drivs av el.

Om du var intresserad av att lära dig mer om de olika typerna och vad som gör att de sticker ut från varandra, fortsätt läsa.

Självlysande

Att ställa in en lysfunktion när det är mörkt kan vara super roligt för barn att leka med när lamporna är släckta. Spårbitarna är ofta gjorda med en neondesign som lyser när du släcker lamporna.

Detta gör det till en mer spännande bilbana för barnen att leka med på natten. Som ett resultat kan du använda dessa apparater som ett sätt att få ditt barn att somna snabbare.

Dessa modeller kommer vanligtvis också med leksaksbilar som har LED-lampor.

Kreativ byggnad

Vissa varianter, som de självlysande, låter barnen ha kul medan de sätter ihop dem. Det finns vissa uppsättningar som kommer med mer flexibla spår. Så istället för att alla bitar passar på ett specifikt sätt, får barnen mer frihet att komma med olika designer. När de tröttnar på ett spår kan de ta isär det och skapa ett nytt att leka med. Som ett resultat kan du vara säker på att de inte kommer att bli uttråkade av bilbanan inom snaraste framtid.

Elektrisk bilbana

Vissa modeller kommer med leksaksbilar och en fjärrkontroll som barnen kan använda för att styra bilen, detta drivs alltså av el! De modeller vi recenserat i bilbana bäst i test listan har en fjärrkontroll med funktioner för framåt, bakåt och hastighet.

Utöver detta kan barn trycka på knappar för att aktivera ljudeffekter. RC-varianter kan vara roligare för barn som vill ha mer kontroll över hastigheten på sin leksak. (Dessa passar ofta bättre till lite äldre barn).

Hur gjorde vi vårt bilbana test?

För att göra vårt bilbana test behövde vi först och främst ta en titt på utbudet. Därefter valde vi ut några modeller som fått bra kundbetyg.

För att skriva våra egna recensioner tittade vi främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Sist med inte minst skrevs bilbana bäst i test listan utifrån en jämförelse av de olika modellerna. Några av de saker vi jämförde var längd, storlek, tema och pris.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset