Bilbana barn bäst i test 2021 – bästa bilbanan!

Letar du också efter bilbana barn bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på Barnadiset igenom en topplista av bilbanor, sedan rekommenderar vi den absolut bästa bilbanan. På slutet går vi även igenom lite vanliga frågor som kommer upp när du ska köpa bilbana för barn.

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för storochliten.se & jollyroom.se

Bilbana barn bäst i test 2021

1. Carrera bilbana evolution

2. Carrera bilbana go smoking tires

3. Carrera Super Mario bilbana

Carrera bilbana evolution
Carrera bilbana go smoking tires
Carrera Super Mario bilbana

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Carrera bilbana evolution recension

carrera bilbana evolution
Carrera bilbana evolution

Denna Carrera bilbana evolution är enligt oss den bästa bilbanan 2021. Med sina 5,3 meter i längd så garanterar vi att din lilla kommer ha roligt med den i många timmar i sträck.

Eftersom denna modell är i Carrera evolution-serien innebär det större bilar, och ännu större bandelar. Det ger utrymme för bilarna att ta kurvor med sladd. Kanske inte det snabbaste sättet att ta kurvor på, men det är extremt roligt!

Överlag en riktigt bra bilbana, men den är också väldigt dyr. Om du letar efter en billig bilbana för små barn kan du kolla på de andra alternativen på vår bilbana barn bäst i test 2021 lista.

Carrera bilbana go smoking tires recension

carrera bilbana go smoking tires
Carrera bilbana go smkoing tires

Denna Carrera bilbana go smoking tires är vår favorit i medelprisklassen. Denna modell innehåller muskelbilar som är riktigt snabba. Samtidigt som denna ligger i medelprisklassen så är det ändå en nästan 5 meter lång bilbanamed en rolig loop i mitten.

Du kan även bygga denna Carrera bilbana go på flera olika sätt. Det gillade iallafall vi på Barnadiset vilket gör att bilbanan har en lite längre livslängd. Det skapar lite variation i lekandet och din lilla kommer inte tröttna på den lika snabbt.

För lite extra spänning så finns det också en loop, samt en smalare bana som gör att du kan preja ut din motståndare.

Överlag en mycket bra bilbana enligt oss, till ett bra pris. Carrera bilbana go smoking tires rekommenderas varmt av oss på Barnadiset.

Carrera Super Mario bilbana recension

carrera super mario bilbana
Carrera super mario bilbana

Världens mest populära TV-spel finns nu även som bilbana! Vi på Barnadiset blev väldigt glada att se att Carrera nu släppt denna Carrera Super Mario bilbana.

Chansen är stor att din lilla har spelat mario cart, denna bilbana är det fast i riktiga livet. Ännu en gång kommer Mario och Yoshi tävla sida vid sida, fast denna gång på en bilbana.

De två figurerna man får med bilbanan är Super Mario och Yoshi, som är lika stora i skala 1:50. Spår och två hastighetsregulatorer kommer med, men fyra stycken C-batterier krävs för att styra kontrollerna. Lite tråkigt att de inte skickar med batterier faktiskt…

Carrera Super Mario bilbana är perfekt för små barn och unga barn. Med sin totala längd på 2,4 meter och riktigt snygg design ser vi denna bilbana som en av de bästa.

Ninco bilbana WRC rally Sweden recension

ninco bilbana wrc rally sweden
Ninco bilbana WRC rally Sweden

Denna Ninco bilbana är en riktigt cool bilbana med tema från svenska rallyn. Definitivt extra kul för de lite mer bilintresserade.

Ninco bilbana är totalt 6 meter lång, vilket gör priset till mycket ursäktbart. Den innehåller två loopar och kan byggas ihop på fyra olika sätt. Det gör att livslängden blir lite längre, och man tröttnar inte lika lätt på den.

Bilarnas lampor lyser också när du kör, och handkontrollerna är trådlösa. Bilarna kör faktiskt också riktigt snabbt i jämförelse med de andra bilbanorna på vår bilbana barn bäst i test 2021 lista.

Överlag en riktigt rolig bilbana som funkar för både små barn och för de lite äldre.

Scalextric bilbana recension

scalextric bilbana
Scalextric bilbana

Denna Scalextric bilbana är en mycket enkel bilbana som är perfekt för barn som inte tidigare ägt en bilbana. Den innehåller mycket enkelt färgkodade handkontroller och en riktigt rolig bana med bra svängar.

Vi rekommenderar Scalextric bilbana till lite yngre barn som inte tidigare haft en bilbana, men tycker fortfarande att det är en bra bilbana.

Snabba svängar, en enkel design, och ett billigt pris är vad du får ut från denna Scalextric bilbanan! Vad mer kan man önska egentligen?

Överlag en billig bilbana som fungerar felfritt, dock lite tråkig eftersom att den inte innehåller några roliga loopar eller extra krusiduller.

Hot Wheels bilbana robothaj recension

hot wheels bilbana robothaj
Hot Wheels bilbana robothaj

Denna Hot Wheels bilbana robothaj är extremt rolig! Med en kul design i form av en läskig robothaj ger den ditt barn timmar av roligheter. Se om ditt barn är snabb nog att klara sig genom vågorna utan att bli uppäten av robothajen.

Hajens gap spärras upp och om du misslyckas med tricket så hamnar bilen i hajens mage. Detta är tyvärr inte en elektrisk bilbana, och inte heller en bilbana som går runt runt. Vilket vi tycker är rätt tråkigt. Därför valde vi att ranka den långt ner på vår bilbana barn bäst i test 2021 lista.

Dock ger den en del timmar av roligheter och du betalar mer för designen än funktionaliteten.

Överlag ett bra alternativ om du letar efter en billig bilbana.

Jabadabado bilbana recension

jabadabado bilbana
Jabadabado bilbana

Denna Jabadabado bilbana är en mycket enkel variant för lite mindre barn. En riktigt bra bilbana för små barn dock. En kul design i olika färger som passar alla biltokiga små barn.

Släpp bilarna längst upp från banan och se hur snabbt de lyckas hamna på botten. En rolig bilbana som håller dina små aktiva i flera timmar i sträck.

Överlag är Jabadabado bilbanan riktigt underhållande för små barn till ett mycket överkomligt pris. Rekommenderas varmt från oss på Barnadiset.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa bilbanan 2021

Vi vet att det är en hel del frågor som kan komma upp när du ska köpa bästa bilbanan 2021. Därför har vi inte bara skrivit vår bilbana barn bäst i test 2021 lista, vi ska också besvara de vanligaste frågorna.

Hur gjorde vi vårt bilbana test?

För att göra vårt bilbana test behövde vi först och främst ta en titt på utbudet. Därefter valde vi ut några modeller som fått bra kundbetyg.

För att skriva våra egna recensioner tittade vi främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Sist med inte minst skrevs bilbana bäst i test listan utifrån en jämförelse av de olika modellerna. Några av de saker vi jämförde var längd, storlek, tema och pris.

Hur väljer du bästa bilbanan för barn?

bästa bilbanan för barn
Källa: Feber

Här är några av de kriterier som jag tycker är nödvändiga att överväga innan du köper leksaksspår. Några av de saker jag tog i beaktande är barnens åldrar, om bilarna och banan är bärbara eller inte, och om det är överkomligt.

Hur gamla är dina barn?

Medan du kan hitta bilbanor för nästan vilken ålder som helst, är de flesta av dessa leksaker i åldrarna tre och uppåt. Du vill inte gå ut på en dyr tävlingsbana och bilar för dina yngre barn, men samtidigt vill du inte köpa något som ligger under deras skicklighetsnivå.

Med tanke på dina barns åldrar hjälper deras hand-öga-koordination och deras förmåga att använda en handhållen fjärrkontroll dig att bestämma den bästa typen av spår för dem. De flesta av dessa racerbana leksaker kommer med och är byggda med ABS-plastmaterial, så att banorna tål nästan vad som helst dina barn kan kasta på det.

Var ska du placera banan? Hur ofta kommer de att tävla?

Du bör komma ihåg var dina barn ska sätta in banan och om de har tillräckligt med utrymme för de konfigurationer där de vill experimentera och spela. Kommer de att plocka upp det när de är färdiga att spela med sina bilar, eller kommer banan att vara en fast fixtur i deras sovrum eller lekrum?

Är priset överkomligt?

Det är ett ganska känt faktum för alla med barn – de växer ur sina leksaker i en exponentiell takt. Du vill inte spendera en förmögenhet på en bilbana som ditt barn bara kommer att leka med en kort stund innan det växer ut ur det, eventuellt aldrig att spelas med igen. (Tack och lov för yngre syskon och loppisar.) Var inte rädd! Vi hjälper dig att hitta rätt spår till ett bra pris för dina barns åldrar. Bilarna och banorna på den här listan kommer att ge gott om speltid för barn i alla åldrar. Vi har flera billiga bilbanor på vår lista ovan om din budget inte är allt för stor.

Har racebaneleksaken bra betyg?

Kontrollera som alltid produktbetyg. Medan vi förstår att detta kan vara tråkigt och vardagligt, ger det dig en chans att få en känsla för produktens kvalitet. Är spår och delar bra? Är bilar utbytbara? Har företaget ett kundtjänstteam som kan hjälpa till med eventuella problem? Den goda nyheten är att jag har gjort detta för dig.

Kan en bilbana lära mitt barn något?

Ja! bilbanor kräver montering, vilket är en lektion allt som det är eget eftersom barn lär sig vad som fungerar och vad som inte fungerar. De måste visualisera ett spår och sedan implementera det med planering eftersom de bara har så många bitar. Barn kan också använda föremål som inte ingår för att skapa större spår, inklusive andra spåruppsättningar.

Dessa uppsättningar bidrar också till att öka kreativiteten, eftersom barn låtsas vara racerbilsförare också.

Fantasi spel hjälper barn med att lära sig STEM färdigheter när de föreställer sig den stora världen där ute som väntar på dem. Kreativitet hjälper dem också att skapa episka spår.

Para ihop dem med en vän eller ett syskon för att lära sig värdefulla sociala och lagarbete färdigheter också.

Från teknik och planering till att testa sina banor och börja matematiska färdigheter, barn kan lära sig så mycket från racerbanor som kräver byggnad, samtidigt som de håller dem utanför elektronik för att spela i verkligheten.

Kan man använda en bilbana utomhus?

Batteridrivna bilbanor och deras spåruppsättningar bör inte lämnas utanför, och inte heller de flesta andra utom för helt plastiska tävlingsbanor.

De flesta banor skapades med avsikten att barn skulle leka med dem inomhus. Du kan låta dina barn leka med dem ute i solskenet så länge de plockar upp bitarna och tar med dem in efter att lektiden är över.

Fördelar med att köpa bilbana?

Bortsett från att ge ditt barn en bra fritid med dessa leksaker, finns det fler fördelar än vad du har förväntat dig. Att leka med bilbana stimulerar utvecklingen av deras emotionella, motoriska, sociala och fysiska aspekter.

Barn kommer alltid att vara barn oavsett hur svårt du försöker disciplinera dem, ändå vill de ha kul och njuta av sina yngre år. Det bästa sättet att hjälpa dem är att ge dem ett bra utlopp för kul och lärande.

När barn leker med sina bilbanor kan de umgås med andra barn. De kan öva och utveckla sina språk- och kommunikationsförmågor. På samma sätt utvecklas deras fysiska och finmotoriska färdigheter spontant när de leker med sina racerbilar.

Dessutom är dessa bilbane leksaker ett bra sätt att introducera vetenskap och kraft för dina barn. Följaktligen kan de inse begreppet maskiner, hastighet, kraft och friktion när de spelar.

Vad är de populäraste bilbanorna?

Efter att ha läst igenom vår recension har du sett att det finns en rad olika typer av bilbanor. Dessa typer inkluderar flexibla glöd-i-mörkret, kreativ byggnad och fjärrkontrollbanor som drivs av el.

Om du var intresserad av att lära dig mer om de olika typerna och vad som gör att de sticker ut från varandra, kolla in avsnittet nedan.

Självlysande

Ställer in glöd när det är mörkt kan vara super roligt för barn att leka med när lamporna är släckta. Spårbitarna har gjorts med en neondesign som lyser när du slår av lamporna.

Detta gör det till ett mer spännande spår för barn att leka med på natten. Som ett resultat kan du använda dessa apparater som ett sätt att få ditt barn sömnigt genom att låta dem leka i mörkret före sängen.

Dessa apparater kommer vanligtvis också med leksaksbilar med LED-lampor. LED-lamporna kan blinka och producera ett roligt glödspår bakom när de rusar runt banan.

Kreativ byggnad

Vissa uppsättningar, som de med glöd i de mörka bitarna, låter barnen ha kul att sätta ihop dem. Det finns vissa uppsättningar som kommer med spårstycken med mer flexibel design.

Så istället för att alla bitar passar på ett specifikt sätt, får barnen mer frihet att komma med olika spårdesigner. När de tröttnar på ett spår kan de ta isär det och skapa ett nytt att spela med.

Som ett resultat kan du vara säker på att de inte kommer att bli uttråkade av uppsättningen snart.

Elektrisk bilbana

Vissa apparater kommer med leksaksbilar och en fjärrkontroll som barnen kan använda för att styra leksaken för att röra sig runt banan, drivs av el! Den som vi har granskat i det här inlägget har en fjärrkontroll med funktioner för framåt, bakåt och hastighetsförstärkning.

Utöver detta kan barn trycka på knappar för att aktivera ljudeffekter. RC-spåruppsättningar kan vara roligare för barn som vill ha mer kontroll över hastigheten på sin leksak medan de tävlar runt.

Gruppspel

Uppsättningarna med flera spår och plats för fler leksaksbilar är perfekta för barn som vill leka i grupper. De kan spränga sina billeksaker mot varandra för att se vem som vinner.

Det kan vara ett roligt sätt för barn att arbeta med sina sociala färdigheter och förmåga att samarbeta i team.

Portabel bilbana

Om du letade efter en leksaksuppsättning som dina barn kan leka med på olika platser skulle du vara intresserad av de som är lätta att flytta.

Du kan hitta spår med bitar som låter dig helt enkelt rulla upp hela spåret till en mer kompakt storlek. Detta gör det inte bara enkelt att packa i en väska och ta med dig, det gör det också möjligt att förvara apparaten utan att ta för mycket utrymme.

Med andra bärbara uppsättningar kan du kollapsa ner dem eller ta isär bitarna för att lättare kunna packa i en väska.

Letar du efter andra barnprodukter? Kolla in barngrind bäst i test 2021

Källor