Babyskydd bäst i test 2024 – bästa babyskyddet!

Babyskydd bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter babyskydd bäst i test? Oroa dig inte, vi på Barnadiset hjälper dig att hitta det absolut bästa babyskyddet. I denna artikel gör vi först ett babyskydd test, sedan besvarar vi även de frågor som vi vet kan komma upp när man ska köpa babyskydd.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, jollyroom.se och babyshop.se

Babyskydd bäst i test 2023

1. Maxi cosi pebble pro babyskydd

2. Cybex babyskydd aton

3. Axkid babyskydd modukid

Maxi cosi pebble pro babyskydd
Cybex babyskydd aton
Axkid babyskydd modukid

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Maxi cosi pebble pro babyskydd recension

maxi cosi pebble pro babyskydd

 

Maxi cosi pebble pro babyskydd

Detta Maxi cosi pebble babyskydd är vinnaren på vår babyskydd bäst i test lista. Vi tycker absolut att det är värt den höga prislappen just på grund av den säkerhet ditt barn får med den.

Maxi cosi pebble pro babyskyddet erbjuder den bästa möjliga säkerheten för ditt spädbarn, eftersom den är utvecklad enligt senaste bilstolsstandarden (i-Size).

Babyskyddet är stoppat med minnesskum som är integrerat i sidovingarna för att ge stolen ett ännu högre skydd för din lilla.

Om du köper en Maxi cosi pebble babyskydd så får du med ett inlägg som erbjuder sidorna extra skydd för nyfödda och blir perfekt för att få en bekväm bilresa. Den har också ett vadderat och justerbart nackstöd som garanterar den bästa positionen för din lillas nacke.

Denna Maxi cosi pebble pro modellen är inom kategorin av babyskydd med ISOFIX bas. Den kan dock ändå monteras i bilens vanliga bälte.

Detta babyskydd med bas kan installeras med ett enkelt klick, sedan får du hörbar bekräftelse på att installationen var korrekt. Maxi cosi pebble pro babyskydd är utrustad med en innovativ easy-in-sele som gör det mycket smidigt att sätta fast bebisen.

Stolen är godkänd för användning i flygplan.

Överlag är denna en av de absolut bästa babyskydden!

Cybex babyskydd aton recension

cybex babyskydd aton

 

Cybex babyskydd aton

Detta Cybex babyskydd aton är ett säkert och tryggt sätt för din lilla att vara med på bilresan.

Detta är inte bara ett av de lättaste babyskyddet på marknaden, utan också ett väldigt säkert sådant. Det är fler än oss på Barnadiset som tycker så dock, den vann i Stiftung Warentestet tidigare!

Med en justerbar sele, som också är vadderad så blir detta babyskydd mycket säkert. Det vi också gillar är att den enkelt kan sättas på plats i bilens vanliga 3-punktsbälte. Om du föredrar att installera den via annat vis så kan du köpa Bas 2 och Bas 2-fix separat från samma märke.

Klädseln är enkel att ta av och kasta in i tvättmaskinen, något vi vet från erfarenhet att den kommer behöva göras minst en gång i halvåret.

En stilren design, med smarta små detaljer gör Cybex babyskyddet till ett av de bästa. Samtidigt som prislappen är bra, så rekommenderar vi på Barnadiset denna modell varmt.

Axkid babyskydd modukid recension

axkid babyskydd modukid

 

Axkid babyskydd modukid

Detta Axkid babyskydd modukid är ett av de absolut lättaste på marknaden. Men samtidigt håller det säkerhetsstandard, och ser till att ditt barn sitter säkert.

Axkid babyskydd modukid är utrustat med ASIP-sidorocksskydd som hjälper skydda ditt barn vid en sidokollision.

Komforten är något som Axkid verkligen tänkt på med detta babyskydd, med ett löstagbart nackstöd i memory-foam! Inlägg finns också gjorda i memory foam för dig som har en väldigt liten bebis. Mjukt vadderade axelvaddar är också installerade för ökad komfort vid långa bilresor.

En extrafunktion vi på Barnadiset gillade extra mycket med Axkid babyskydd modukid är det ventilationssystem som finns installerat. Det ger absolut optimalt luftflöde för din lilla.

Selen kan snabbt och smidigt justeras endast med hjälp av din ena hand, och är också lätt att lossa. Snabb och enkel installation via bilens 3-punktsbälte, ingen isofix behövs här inte!

Överlag ett av de bästa babyskyddet, som definitivt platsar på vår topplista. Dessutom är prislappen väldigt låg, och därför rekommenderar vi denna modell starkt.

Axkid babyskydd med bas recension

axkid babyskydd

 

Axkid babyskydd med bas

Axkid babyfix babyskydd är ett mycket säkert, och testat babyskydd som 2014 blev utnämnt till “bäst budgetval” av bäst-i-test.se. Axkid babyskydd ger ditt nyfödda barn det bästa tänkbara skyddet i bilen med sina höga sidoskydd.

Bekvämligheten för din lilla visade sig också vara väldigt bra när vi gjorde vårt babyskydd test på denna modell. Den har mjuka polstrade axelmuddar och en mycket bekväm nackkudde. Handtaget på toppen är justerbart i fem olika lägen, vilket gör att babystolen kan användas som flera saker. Till exempel som en gungstol, eller kanske en matstol? När du inte har den i bilen alltså. Axkid babyskydd är godkant enligt flera säkerhets-certifieringar.

Det vi också gillar med detta Axkid babyskydd är det faktum att klädseln är väldigt enkel avtagbar. Så om du eller ditt barn mot förmodan råkar spilla något på det så är det enkelt att kasta in för en maskintvätt.

Axkid babyskyddet har också en fem-punkts-sele som enkelt kan justeras för maximal säkerhet. De höga sidoskydden adderar till detta babyskyddets utomordentliga säkerhet.

Vi valde att lägga till detta Axkid babyfix högt på vår topplista på grund av dess höga säkerhet, billiga pris och en tvättbar klädsel.

Beemoo babyskydd med isofix bas recension

beemoo babyskydd med isofix bas

 

Beemoo babyskydd med isofix bas

Detta Beemoo babyskydd med isofix bas är gjort för barn upp till 13kg. Det är mycket bekvämt för din nyfödda, då Beemoo verkligen tänkt på komfort med denna modell.

Beemoo babyskydd är utrustad med ett mjukt huvudstöd, för din lilla att inte få nackskador. Samt en stoppad dyna, och till och med stoppade selar! Ditt barn kommer få en riktig racing-upplevelse i babyskyddet.

Stolen har ett greppvänligt handtag på toppen, som gör det smidigt att bära runt barnet och stolen när de inte är placerade i bilen.

Beemoo babyskydd med isofix bas fäster du enkelt i bilens isofix-fästen, sedan är det bara att klicka in babyskyddet! Svårare än så är det inte, samtidigt som ditt barn därefter reser säkert.

Doona babyskydd med hjul recension

doona babyskydd med hjul

 

Doona babyskydd med hjul

Detta Doona babyskyddet är något speciellt, som du ser på bilden – har det hjul! Det är alltså både ett babyskydd, och en barnvagn i samma.

Den ger en näst intill helt horisontell position för din bebis.

Den håller också hög säkerhetsstandard med hjälp av ett unikt 3-lager sidokrocksskydd. Detta hjälper med säkerheten om det skulle vara så att ni krockar bilen med sidan. Doona babyskyddet är också utrustat med en anti-studs teknik vid bilkrash.

De integrerade hjulen tillåter dig att omvandla Doona babyskyddet till en barnvagn på bara några ögonblick!

Överlag ett av de bästa babyskyddet, men prisklassen är hög. Förståligt dock eftersom att den kan omvandlas till en barnvagn på smidigt sätt.

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp massor av frågor när du ska köpa bästa babyskyddet. Därför skrev vi bland annat vår topplista, men vi ska även lista svar på frågor som är vanliga.

När ska man använda babyskydd?

Ditt barn ska använda ett babyskydd så länge ditt barn är under 135cm lång. Detta beror på att säkerheten ska vara högre för ditt barn om en krasch skulle hända. Då är det alltid bra att ha extra skydd för ditt barn. Prioritera alltid ditt barns säkerhet när du är ute och kör bil.

Vad är ett babyskydd?

Ett babyskydd är en plats som är speciellt gjord för spädbarn och yngre barn. Dessa säten vänder alltid mot bilens baksida och används från dag ett tills ditt barn når sittplatsens maximala höjd eller viktgräns (var som helst mellan 5-20kg, beroende på sätets detaljer).

Babyskydd för bebisar är utformade för att fästas på basen. Basen förblir installerad i din bil och sätet klickar in och ut, vilket gör det enkelt att få ditt barn in och ut ur bilen. De flesta barn växer ur sitt barnsäte ungefär ett års ålder.

Andra typer av bilbarnstolar:

  • Konvertibla bilbarnstolar: Dessa växtsäten förvandlas från bakåtvända säten för spädbarn och småbarn till framåtvända säten för äldre barn upp till cirka 65 pund. Vissa konvertibla säten kan användas från födseln, men de är inte utformade för att enkelt kunna poppas ut ur din bil och är alldeles för tunga för att kunna bäras så att du förlorar en del av den bekvämlighetsfaktorn om du bestämmer dig för att använda ett konvertibelt säte, från dag ett. (Mer om det nedan.)
  • Booster-säten: För barn som är minst fyra år gamla och minst 40 pund gör boosters precis vad namnet antyder – öka ditt barn högre upp i bilsätet. Detta säkerställer att bilens vanliga knä och axelbälten passerar över ditt barns kropp på rätt ställen för att hålla dem säkert.

bäst babyskydd

Att tänka på när du ska köpa babyskydd bäst i test

Först och främst: att spendera mindre pengar på ett bra babyskydd betyder inte att det är mindre säkert.

Varje babyskydd om säljs i USA måste uppfylla samma federala säkerhetsstandarder som anges av National Highway Transportation Safety Administration. Medan varje enskild stat kan ha sina egna riktlinjer kring bilbarnstolar (många stater kräver till exempel nu att barn under två år åker i ett bakåtvänd säte), måste alla platser som säljs i USA uppfylla samma riktmärken för säkerhet och installation.

Så vad gör ett lite dyrare babyskydd för dig? Dyrare säten innebär ofta fler tillbehör som lyxmaterial, större baldakiner, enklare installation och eventuellt ytterligare säkerhetsfunktioner som för närvarande inte krävs enligt lag.

Här är några faktorer att ta hänsyn till när du väljer bästa babyskyddet:

  • Passar i din bil: Babyskydd varierar i storlek och form. Vissa passar bättre för större eller mindre bilar.
  • Enkel installation: Många bilsäten kan installeras med det vanliga säkerhetsbältet eller via babyskydd med isofix basens-bas, vilket är ett enklare sätt att säkra bilsätet med inbyggda ankare och spännband (finns i bilar tillverkade efter 2002).
  • Säkerhetsindikatorer: Vissa babyskydd har inbyggda nivelleringssystem och indikatorer för att signalera att de har installerats korrekt. (De flesta säkerhetsproblem med bilbarnstolar beror på att de inte installeras korrekt.)
  • Tyg: Förutom att leta efter en tygstil som passar din smak, bör du överväga dess hållbarhet och hur lätt det kommer att vara att tvätta om något spills. Vi vet hur viktigt det är att ha barnprodukter som är maskintvättbara.
  • Säkerhetstillbehör: Vissa bilbarnstolar inkluderar extra stötdämpning, stoppning och material av högre kvalitet.
  • Barnvagnskompatibilitet: Du kan fästa vissa babyskydd i många barnvagnar eller barnvagnar. Eller kanske till och med vill du ha doona babyskydd med hjul! Den kan du enkelt vika upp till en barnvagn. En barnvagn och bilbarnstol som kommer som en uppsättning kallas ett resesystem. Men om det finns en bilstol som du verkligen älskar som skiljer sig från din barnvagn, kontrollera om det finns en separat adapter för att passa ihop föremålen.
  • Nytt eller begagnat babyskydd?: Begagnade babyskydd kan skadas och kan inte vara snuskiga när det gäller gällande säkerhetsbestämmelser. Medan vi rekommenderar nya bilbarnstolar, men om du slutligen väljer en begagnad bilbarnstol, skaffa den från någon du litar på. Var noga med att leta upp sätets utgångsdatum och undersöka om just den modellen har återkallats. Om sätet är smutsigt måste du följa tillverkarens strikta regler för hur du rengör det. Varje bilsäte har en specifik uppsättning eller regler om hur du rengör den samtidigt som den bibehåller sin säkerhet och integritet.

Hur gjorde vi vårt babyskydd test?

För att skriva en bäst i test lista gjorde vi ett babyskydd test. Först tittade vi på marknaden och valde ut en handfull produkter som tidigare kunder tyckt om.

Vi läste sedan om dessa modeller mer ingående i form av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen skrev vi våra recensioner som du hittar längst upp här i artikeln.

Slutligen skrev vi bäst i test listan efter att ha jämfört de recenserade modellerna. Jämförelsen skedde med kriterier som kvalité, säkerhet, pris och storlek.

Vad är en ISOFIX bas?

ISOFIX är ett system som låter dig montera en bilbarnstol i din bil. Det är ett alternativ till att montera bilbarnstol med bilbälte. ISOFIX-bilsäten har två kontakter på baksidan av sätet som fäster på små metallstänger som är fästa vid fordonets ram. Det gör det enkelt att installera din bilsäte korrekt i din bil, eftersom du helt enkelt klickar på sätet och de flesta ISOFIX-bilsäten har också färgindikatorer så att du vet att du har monterat sätet korrekt.

Hur får man plats med ett babyskydd i en bil?

Inte alla babyskydd passar i alla bilar, så du måste kontrollera att bilsätet du vill kan monteras korrekt i din bil. De flesta tillverkare har en snabb online-kontrolltjänst, till exempel Britax Fit Finder eller Maxi Cosis bilmonteringslista. Ha din bils märke, modell och produktionsår nära till hands för snabb kontroll. När du monterar en bilstol 0+ i bilen är det troligt att du använder ISOFIX.

Vad betyder i-Size?

Om några år (tros vara 2020) måste alla nya bilbarnstolar som säljs i Storbritannien vara i-Size (ECE R129), vilket gör det möjligt för barn att sitta bakåt framåt tills de är minst 15 månader. i-Size kräver också lagligt att bilsäten har sidokollisionsskydd och kräver användning av en ISOFIX bas.

Varför bakåtvänt babyskydd?

Att sätta din lilla i bakåtvänd läge längre när du reser i bilen är säkrare eftersom det ger ett bättre skydd för det underutvecklade huvudet, nacken och ryggraden hos mycket små barn.

Behöver jag ett babyskydd med bas?

De flesta av de bästa babyskydden kan användas med en kompatibel bilsitsbas. Sätet går säkert i basen och basen är säkrad i bilen ofta med ISOFIX bas, men vissa kan installeras med ett vanligt 3-punktsbälte. Att använda en bilbas höjer höjden på bilsätet, ger extra benutrymme och gör korrekt installation enkel. Vissa basenheter har ljus- eller ljudindikatorer som bekräftar korrekt montering. Att helt enkelt sätta in sätet in och ut gör det enkelt att använda med ett resesystem, men tänk på att bilsitsbotten säljs ofta separat och kan fördubbla det pris du betalar.

Hur mycket ska jag spendera när jag köper babyskydd?

Babyskydd är utan tvekan dyrare än bilbarnstolar i andra grupper. Men som vad som helst när det gäller föräldrars produkter kan priserna variera från budget till lyxigt dyra. I genomsnitt kostar en andra etapp bilstol cirka 2500kr. Även om priset är viktigt och inte en indikator på hur säker en bilstol är, är det viktigare att välja rätt plats som fungerar bäst för dig och ditt barn. Kom ihåg att inte nöja dig med näst bästa – eller begagnade bilstolar.

Vad är ett resesystem?

Ett resesystem kombinerar en barnvagn med en bilbarnstol i grupp 0+. Bilsätet klickar, eller öppnas, på barnvagnen eller dess chassi, vilket gör det enkelt att flytta ditt barn från bil till barnvagn.

Hur länge kan man använda babyskydd?

Man kan använda babyskydd från att barnet är nyfött tills det att de blir 12-15 månader. När ditt barn blir äldre är det nog dags att istället välja bälteskudde bäst i test.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset