Topp 5 bästa spjälskydd för barn – spjälskydd bäst i test 2024

Spjällskydd bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Är du på jakt efter det bästa spjälskyddet enligt spällskydd bäst i test? På Barnadiset presenterar vi det ultimata valet av spjälskydd för dig! Vi utför en grundlig recension av spjälskydd och besvarar sedan alla frågor som kan uppstå vid köp av spjälskydd.

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se, babyland.se & jollyroom.se

Spjälskydd bäst i test 2023

1. NG Baby tjockt spjälskydd

2. NG Baby spjälskydd mood

3. Done by Deer spjälskydd

NG Baby tjockt spjälskydd
NG Baby spjälskydd mood
Done by Deer spjälskydd

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

NG Baby tjockt spjälskydd mood recension

NG baby tjockt spjälskydd

 

NG baby tjockt spjälskydd

Detta tjocka spjälskydd från NG Baby är en lyxigare variant av deras vanliga mood spjälskydd. Prislappen beror på att det här klassas som ett tjockt spjälskydd. Det gör det betydligt bekvämare för ditt lilla barn.

Med NG Baby tjockt spjälskydd kan du göra spjälsängen både mysigare och säkrare. Volangdetaljerna på sidorna gör det också till en snygg accessoar.

Spjälskyddet från NG Baby är tillverkat av allergivänligt material från certifierade barnproduktsproducenter. Överdraget är också avtagbart och kan enkelt tvättas i maskin. Vi vet att allt du har runt ditt barn kommer någon gång att bli smutsigt, så det är skönt att ha ett tvättbart spjälskydd.

Sammanfattningsvis är detta ett mycket bra och tjockt spjälskydd för dig som har några hundra extra att spendera på en skydd till spjälsängen.

NG Baby spjälskydd mood recension

NG baby spjälskydd mood

 

NG Baby spjälskydd mood

Detta NG Baby spjälskydd mood är vårt val som vinnare i medelprisklassen. Se till att din lilla sover bekvämt och säkert med detta NG baby spjälskydd.

Designen på detta spjälskydd är stilren, men inte mycket mer än så. Det har inte lagts ner mycket ansträngning på designen, men det fungerar som det ska.

NG Baby spjälskydd mood är mycket enkelt att fästa på spjälsängen. Det är vadderat med fiberfill för extra komfort i spjälsängen.

Done by Deer spjälskydd recension

done by deer spjälskydd

 

Done by Deer spjälskydd

Detta Done by Deer spjälskydd är en stilfullt designad modell som finns i flera färger, inklusive helvitt. Det är också anpassat efter spjälsängens mått.

Done by Deer spjälskyddet skyddar barnet från de hårda kanterna på spjälsängen och håller armar och ben på insidan. Det förhindrar att barnet fastnar med en kroppsdel mellan spjälarna under sömnen. Done by Deer spjälskyddet kan klassas som ett tjockt spjälskydd, vilket vi på Barnadiset uppskattar.

Spjälskyddet är både praktiskt och tjockt, och ger barnrummet en mysig känsla. Sammanfattningsvis är detta ett utmärkt skydd som även uppfyller våra designkrav.

Baby Dan spjälskydd recension

 

Baby Dan spjälskydd

Under vårt spjälskyddtest visade detta Baby Dan spjälskydd sig vara mycket bra. Det är ett tjockt spjälskydd som ändå är prisvärt.

Enkel design, helt i vitt. Fungerar väl, men har inga extra dekorationer. Detta är definitivt en bra modell för dig som letar efter ett billigt spjälskydd.

Baby Dan spjälskyddet är helt enkelt en lite enklare modell för dig som inte vill spendera för mycket pengar på ett spjälskydd. Trots det tycker vi ändå att det presterar bra när det gäller barnsäkerhet.

Garbo and friends spjälskydd recension

garbo and friends spjälskydd

 

Garbo and friends spjälskydd

Garbo and Friends spjälskydd är av heltäckande typ och har en fin design enligt oss. Det är därför vi inkluderade det i vårt spjälskydd test.

Det mjuka yttertyget av bomull och den kraftiga skumfyllningen gör detta spjälskydd till ett av de bästa. Det skyddar mot hårda kanter på sängen och håller barnets armar och ben på insidan. Dessutom är det både mjukt och stilrent.

Så om du letar efter ett spjälskydd, är Garbo and Friends spjälskydd definitivt värt att kolla in.

Vanliga frågor

Det finns säkert massor av frågor som poppat upp när du ska köpa bästa spjälskydd. Därför är vi här med vår spjälskydd bäst i test lista, och nedan svarar vi även på några av de vanligaste frågorna.

Ska jag sluta använda spjälskydd när mitt barn kan stå själv?

Om du planerar att använda traditionella vadderade spjälskydd bör du sluta använda de när ditt barn kan stå på egen hand.

Barn tenderar att vilja gå ur sin spjälsäng och de kommer till slut att hitta ett sätt. Ett spjälsängskydd ger dem hävstång för att klättra ut och ramla.

När barnen blir äldre lär de sig också att använda fingrarna. Med tiden kommer de att lossa spjälarna och använda dem för att klättra ut eller skapa en kvävnings- eller strypningsrisk i sin spjälsäng.

Hur gjorde vi vårt spjälskydd test?

Till att börja med såg vi över vad som fanns tillgängligt på marknaden. Sedan valde vi ut några modeller som fått bra kundbetyg.

Efter det läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fördjupa oss i produkterna i fråga. Med den informationen skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen återstod endast en bäst i test lista, för att skriva den jämförde vi de olika modellerna. Några av de jämförande kriterierna var kvalité, tjocklek, tillverkare och material.

Är spjälskydd säkra?

Vissa spjälskydd är faktiskt inte säkra… Men här på Barnadiset rekommenderar vi endast säkra spjälskydd.

Ta en titt på skälen till varför spjälskydd kan vara problematiska för spädbarn:

  • Den säkraste sömnmiljön för en baby är en utan lösa föremål i sängen. Täcken, kuddar, täcken, spjälskydd, gosedjur och till och med mjuka leksaker kan utgöra en kvävningsrisk. Spädbarn kan ännu inte kontrollera sin kropp eller sina rörelser och kan sluta rulla in i ett av dessa föremål utan kontroll för att röra sig själva. Håll sängar fria från dessa föremål det första året.
  • Vissa äldre barn använder höga spjälskydd för att klättra ur sina spjälsängar. Såjälskydden på vår lista ger inte spädbarn en hävstång att klättra upp ur en säng.
  • På grund av minskat luftflöde kan spjälskydd leda till en ökning av SIDS-risken. Spjälsängar måste följa vissa mandat nu för hur långt isär spjälarna måste vara från varandra, så spjälsängar är inte nödvändiga för att hjälpa ditt barn att förhindra skador som de en gång var. Dessutom kan de minska luftflödet till sömnmiljön, vilket är en annan möjlig SIDS-faktor.

Om spjälskydd inte är säkra, varför ska man köpa den då?

Många föräldrar oroar sig för att när en baby virrar runt i spjälsängen kommer de att stöta på huvudet på de hårda spjälarna.

Föräldrar oroar sig också för att barn kommer att få sina armar och ben fast mellan spjälarna, vilket kan hända, men med väldigt liten risk.

Slutligen innehåller många attraktiva sängkläder spjälskydd, så föräldrar använder dem för att lägga till färg och stil till spjälsängen.

Hur länge ska bebisar använda spjälskydd?

Ett spjälskydd kan användas av olika skäl och är helt upp till föräldern. Som en allmän rekommendation kan spädbarn börja använda ett spjälskydd på sin spjälsäng efter att de kan rulla på båda sidor och är tillräckligt starka för att lyfta huvudet. Spädbarn kan använda en spjälsäng så länge det anses vara säkert av föräldrarna. När barnet har börjat stå på spjälskyddet kan det vara dags att hitta en som håller fast spjälsängen på ett bättre sätt eller tar bort den helt.

Vilka oroligheter kommer med spjälskydd?

De flesta föräldrar bestämmer sig för att använda ett spjälskydd för baby för extra komfort medan de sover. Ett spjälskydd kommer att se till att barnet inte slår huvudet på spjälsängen eller fastnar lemmarna mellan skenorna. Det kan vara ett mycket användbart verktyg!

För att säkerställa andra säkerhetsåtgärder vill du alltid se till att spjälskyddet är korrekt installerad. Om ditt barn inte kan lyfta huvudet av sig själva är risken att de inte kan röra sig bort från spjälsängens sidor vid behov. Se alltid till att det bästa spjälskyddet du väljer är andningsbar, lätt, robust och att den hålls ren.

Måste man ha spjälsängsskydd

Nej, du måste inte ha spjälsängsskydd. Det finns ingenting som säger att du måste ha det men det rekommenderas av många tillverkare av spjälsängar och även andra experter inom det området. Våra experter har även kollat in på detta mer noggrant och rekommenderar också starkt att du använder ett spjälsängsskydd.

Är spjälskydd säkert för äldre bebisar?

Diskretion från varje förälder rekommenderas alltid, eftersom du vet vad som är bäst för din bebis i varje situation. Eftersom varje bebis är så unik och växer i olika takt, lita på din tarm på den här. Om din bebis kan dra av spjälskyddet, stå på den eller använder den för att komma ur spjälsängen, är det nog dags att ta bort den. Om de används korrekt, ja, spjälskydd är säkra för äldre barn och kan hjälpa till att förhindra att armar och ben fastnar utanför spjälsängen.

Om du känner att du inte längre behöver ett spjälskydd så kan det vara bra att skaffa en sovorm för att minska risken för platthuvud som kan vara jobbigt. Sovormar finns i varierande storlekar så att du kan hitta en som passar bra in i eran spjälsäng.

Varför ska man använda spjälskydd?

Ursprungligen skapades spjälsängsskydd för att förhindra att babyns huvuden glider in mellan spjälsängens spjälar. Spjälarna brukade vara mycket längre ifrån varandra än de är idag, så att ha ett slags skyddsnät var nödvändigt.

Idag används den för ett liknande syfte även om spjälsängar har förbättrats genom tiden. Spjälskydd kan vara nödvändiga för att förhindra att ditt barn slår huvudet på sidan av spjälsängen under natten. Det är också avsett att förhindra att armar och ben sticker ut genom lamellerna och fastnar. Det finns inget som säger att du ska använda ett spjälskydd, men vi rekommenderar att alla föräldrar fattar bästa möjliga beslut för din familj.

Vad kan jag använda istället för ett spjälskydd?

Ett bra alternativ till ett spjälskydd är ett nät spjälskydd. Detta är det vanligaste alternativet till ett spjälskydd och alternativen är oändliga! Maskdesignen låter luft flöda genom spjälsängen och kan minska risken för kvävning, beroende på din barns ålder och hälsa. Varje baby och familj är olika, så använd ditt eget gottfinnande om det bästa spjälskyddet för dig. Ett bra alternativ för ett nät-skydd skulle vara nummer 6 i den rad vi har listat ovan!

Bästa spjälskyddet

Hur du väljer det bästa spjälskyddet

Oavsett om du förbereder dig för att bli förälder eller om du bara födde din lilla stjärna, bland många känslor och tankar, funderar du verkligen på att dekorera ditt barns rum på bästa möjliga sätt. Uppenbarligen vill varje förälder det bästa för sina barn, vilket är anledningen till att han eller hon redan innan barnet föds har ett färgstarkt rum med diverse möbler och dekorationer.

Barnet tillbringar emellertid de flesta av sin tid i spjälsängen under de första månaderna av livet, så det finns några saker att tänka på för att säkerställa största möjliga komfort och säkerhet. När du har valt rätt spjälsäng måste du välja en madrass av högsta kvalitet som inte bara är bekväm utan håller din baby i rätt position. När du har hittat en madrass måste du välja filtar och sängkläder som förbättrar barnsängens övergripande överblick, samt en kudde för att skydda huvudet och ge god sömn.

När du har bestämt dig för dessa aspekter finns det ytterligare en produkt att tänka på: spjälsängar. De är viktiga eftersom de skyddar barnet från fångade lemmar och ger bekväm vaddering snarare än spjälsängens hårda yta. När det gäller plantskoledesign är några av de mest populära varumärkena Lolli Living och Baby Doll Bedding. Lolli Living har bedårande elefantlekmattor och sherpa-filtar, och Baby Doll Bedding har unika föremål som en Junior gungstol.

Låt oss för närvarande hålla oss fokuserade på spjälsängar. Vi har tips om vad vi ska göra och några av de bästa märkena för spjälsängar på marknaden.

1. Pris

Priset på spjälskydd beror på deras kvalitet och material, vilket innebär högre kvalitet, säkrare och mer hållbara alternativ kommer att leda till högre monetära kostnader, men du bör naturligtvis inte överväga billiga spjälskydd, eftersom de inte är tillverkade av bra material , de kommer inte heller att klara tidens prövning.

Priset på spjälskydd varierar, från cirka 300kr till 1500kr för uppsättningar som innehåller de flesta tillbehör du behöver för ditt barns rum. Du kommer att kunna hitta flera färger och mönster, så du hittar definitivt en som matchar din rumsdesign perfekt.

2. Funktionalitet

Om du har bestämt att ditt barn behöver ett spjälskydd kommer du att se att det finns flera alternativ tillgängliga på marknaden. Du kommer att kunna hitta spjälskydd som ingår i spjälsängsset eller så kan du köpa dem separat. Dessa artiklar är en populär produkt i många plantskolor. De håller barnet skyddat när det gäller spjälsängens spjälor. På det här sättet kommer du att vara lite lugnare när du lämnar din lilla prins eller prinsessa ensam i rummet.

Det finns dock några saker att tänka på när du köper spjälsängar av god kvalitet för din lilla glädje:

  • Material – Spädbarn har känslig hud, så det är bra att hålla sig borta från syntetiska material som kan orsaka utslag och irritation. Det är alltid bättre att hitta naturliga material, och du kan hitta spjälskydd för baby av högkvalitativa tyger som inte är tillverkade med kemikalier eller syror.
  • Storlek – De flesta spjälskydd är universella och passar de flesta barnsängar. Det är dock bra att kontrollera storleken för att vara säker på att den passar ordentligt och inte för löst.
  • Färg – När det gäller färgen på spjälskyddet kommer du gärna att veta att du kan hitta nästan vilken färg och alla mönster du kan tänka dig, inklusive rosa, blå, grön, lila, tecknad design, geometriska mönster och mer .
  • Typ – Det finns flera typer av spjälskydd. Förutom traditionella kan du hitta flera moderna modeller som har sina fördelar.
  • Bekvämlighet – Du bör gå till spjälskydd som är lätta att ta hand om och som kan tvättas i maskin. På samma sätt kan du välja en som är lätt att lagra när du inte längre behöver det.

Låt oss gå vidare till konstruktions- och designaspekter av spjälskydd.

3. Konstruktion och design

Kvalitets spjälskydd hjälper till att skydda ditt barns huvud och kropp från spjälsängen. De kan minska risken för kvävning, intrassling och klättring. Spjälskyddet ska passa tätt och ska kunna tvättas i maskin för att säkerställa enkel rengöring, och de ska vara kemikaliefria, eftersom spädbarn spenderar nästan 70% av sitt första år på att sova och du inte vill att något i spjälsängen ska vara potentiellt giftigt.

Materialet är viktigt eftersom det måste andas för att säkerställa säkerheten. Spjälskydd är mer än bara dekorativa, eftersom de ger ett vadderat lager mellan barnet och spjälsängens skenor och inte tillåter någon del av ditt barn att glida genom öppna skenor, men du måste ta bort dem när ditt barn lär sig att dra sig själv upp och eventuellt börja klättra i spjälskydden själva.

Du kommer att kunna hitta spjälskydd som erbjuder full täckning eller kortare som bara skyddar en del av spjälsängen. Vanligtvis görs spjälsängsskyddet i ett stycke för att underlätta ditt jobb, men du måste ta hänsyn till måtten och se till att passa höjden så att ditt barn inte kan glida under det, liksom typen av fästelement så att äldre spädbarn kommer inte att kunna lossa det.

4. Användarvänlighet

När du ska köpa spjälskydd finns det några säkerhetstips att tänka på, såsom materialtjocklek och andningsförmåga för luftflöde. Ett tjockare material kan störa ditt barns andning och orsaka överhettning.

Gå alltid för syntetisk eller bomullsfyllning, i motsats till skum, och se till att materialet har allergivänliga egenskaper. Huvudfunktionen att leta efter i spjälskydd bör vara den komfort det ger, eftersom du inte vill ha någon potential för att den ska störa ditt barns sömn, så färgerna ska inte vara hårda och dekorationerna ska vara neutrala.

Tips: Vissa barn tycker om lekelement på spjälskyddet för att hålla dem lugna; dock kan andra barn ha motsatt reaktion på närvaron av lekelement.

Vill du ta med dig barnet på en resa? Kolla in dessa artiklar:
Babynest bäst i test
Resesäng bäst i test

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset