Åkpåse bäst i test 2021 – Hitta bästa åkpåse!

Letar du också efter åkpåse bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset visar dig först hur du hittar den absolut bästa åkpåsen. Efteråt besvarar vi de frågor vi vet är vanliga när man ska köpa åkpåse.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för elodiedetails.com, jollyroom.se, babyv.se & babyshop.se

Åkpåse bäst i test 2021

1. Elodie Details åkpåse

2. Nordlys åkpåse

3. Voksi åkpåse move
Elodie Details åkpåse
Nordlys åkpåse
Voksi åkpåse move

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Elodie Details åkpåse recension

elodie details åkpåse
Elodie Details åkpåse

Denna Elodie Details åkpåse tar priset i vår åkpåse bäst i test 2021 lista, med hästlängder! Den unika designen, ypperligga kvalitén och grymma funktionalitet har gjort att Elodie Details åkpåse blivit en favorit bland föräldrar som är designmedvetna.

Åkpåsen har ett mjukt foder och isolerande paneler som försäkrar dig om att ditt barn är varmt i barnvagnen. Den har också värmereglerande egenskaper vilket gör den perfekt för det svenska vinterklimatet.

Elodie Details åkpåse har utvecklat sina åkpåser i över 10 år nu och resultatet har blivit sjukt bra. Om du planerar på att ha flera barn så håller denna åkpåse för mycket mer än bara ett barn.

Denna åkpåse har också en utsida gjord på vind- och vattenavvisande yttertyg. Den är miljövänligt behandlad med BIONIC-FINISH ECO som gör att ytskiktet håller vatten borta samtidigt som den är fri från skadliga ämnen.

Några fördeler med Elodie Details åkpåse:

 • Vind- och vattenavvisande tyg
 • Universal passform
 • Enkel temperaturreglering
 • Snygg design
 • Avtagbar överdel
 • Kan maskintvättas och torktumlas
 • Lång livslängd

Ovan är bara några av de saker vi tyckte om extra mycket med Elodie Details åkpåsen. Därför har vi utnämnt denna till åkpåse bäst i test 2021!

Nordlys åkpåse recension

nordlys åkpåse
Nordlys åkpåse

Denna riktigt mysiga Nordlys åkpåse passar perfekt för vintersäsongen! Åkpåsens yttermaterial är gjort av slittåligt nylon och polyester. Innertyget å andra sidan är tillverkad i mjuk bomull som garanterar att din lilla har det mysigt.

Åkpåsen kan även öppnas helt och hållet, då blir det ett mysig snuttefilt för barnet, eller som en pläd för barnet att ligga på. När det börjar bli riktigt kallt ute kan du dra åt snörningen vid huvan för att hålla värmen ännu bättre.

Det vi gillade lite extra med Nordlys åkpåse var antihalk-materialet på baksidan, det gjorde att man inte behövde fästa den i vagnen men samtidigt ramlade den inte runt.

Åkpåsen har uttag för en fem-punkts-sele och på baksidan finns det resårräm som du kan fästa på barnvagnen. Om det nu skulle vara så att du vill fästa åkpåsen i barnvagnen alltså. Påsen kan också förlängas med ungefär 30 cm allt eftersom barnet växer.

Överlag är denna Nordlys åkpåse en bra åkpåse som fungerar grymt under vintermånaderna.

Voksi åkpåse move recension

voksi åkpåse move
Voksi åkpåse move

Denna Voksi åkpåse move är en riktigt stilren åkpåse som både skyddar och värmer din bebis i vagnen eller bilbarnsstolen. Voksi åkpåsen är utvecklad för att ge familjer på resande fot en smartare lösning för barnets komfort och trygghet i bilbarnsstolen eller barnvagnen.

Åkpåsen har smarta öppningar i ryggen som gör det enkelt att fästa den i barnvagnen eller bilbarnstolen. Öppningarna säkerställer också att åkpåsen inte flyger runt.

Stoppad med mjuk ull vilket gör den till en åkpåse med ull. Underdelen hjälper till att få ut eventuell fukt och ser till att din lilla håller sig både torr och varm.

Voksi åkpåse move passar de allra flesta bilbarnstolar och barnvagnar, och rankades mycket högt i vårt åkpåse test 2021.

Britax åkpåse shiny recension

britax åkpåse shiny
Britax åkpåse shiny

Denna Britax åkpåse shiny kommer hoprullad ungefär som en sovsäck, vilket enligt oss är ett mycket smidigt format då den kan förvaras eller tas med på längre resor utan att ta upp för mycket plats.

Den är gjord i ett glansigt yttermaterial vilket är vattenavvisande, men den är tyvärr inte vindtät. Något vi i och för sig förväntade oss med en lite lägre prislapp…

Insidan är gjord av en riktigt mjuk microfleece som håller ditt barn varmt under barnvagne-färden. Den har också en dragkedja som går runt om hela vilket gör det möjligt att ta av ena sidan för att underlätta tvätt, eller kanske för att använda som något annat.

Britax åkpåse shiny passar i de allra flesta barnvagnar där ute, om du har en Kronan barnvagn så bör det vara enkelt att sätta fast. Trots det glider denna åkpåse något när du fäst den i barnvagnen.

Britax åkpåse shiny finns i nio olika färger, både färgglada och mer neutrala färger.

Bugaboo åkpåse classic recension

bugaboo åkpåse classic
Bugaboo åkpåse classic

Denna Bugaboo åkpåse classic är varm och skön under kallare vinterdagar. Designen är stilren och har en mjuk insida för extra komfort. Enligt oss är detta en av de bästa åkpåsar 2021 utan tvekan.

Materialet är gjort av bambukol vilket hjälper att reglera din lillas kroppstemperatur, men absorber samtidigt fukt. På insidan hittar du mjukt foder gjort av fleece med en riktigt bra andningsförmåga.

Öppnas enkelt med hjälp av två vattentäta blixlås för enklare ventilation och rengöring.

Det vi på Barnadiset gillade extra mycket med denna åkpåse var att den var så pass lätt att fästa i barnvagnen på grund av kardborre-öppningarna. Något tråkigt dock att den endast kan fästas på det viset om du har en vagn från Bugaboo.

Emmaljunga åkpåse 2021 recension

emmaljunga åkpåse 2021
Emmaljunga åkpåse 2021

Denna Emmaljuga åkpåse 2021 är en både stilren och skön åkpåse. Den mycket praktiska designen gör denna modell till en av de bästa åkpåsarna 2021.

Insidan är gjort av foder i fleece som värmer gott och samtidigt skyddar vind. Åkpåsen har också en lång dragkedja på framsidan, samt en dragkedja längs botten för en mycket smidig i- och urtagning av din lilla.

Överlag är Emmaljunga åkpåsen mycket behändig, men för priset tycker vi inte att den är särskild värd. Då ska du istället titta på några av de andra premiumalternativen på denna åkpåse bäst i test 2021 lista.

Petite Cherie åkpåse recension

petite cherie åkpåse
Petite Cherie åkpåse

Denna Petite Cherie åkpåse passar i kategorin billig åkpåse vinter. En riktigt snygg åkpåse med fluffig teddypäls och gosig stoppning. Om ditt barn åker i denna åkpåse kan du vara säker på att de åker med stil under hela vintern. Åkpåsen är universell och passar de allra flesta barnvagnar på marknaden idag.

Petite Cherie åkpåse är skapad av ett yttertyg i polyester som inte bara är vindtätt, utan också vattenavstötande. Något vi tyckte fungerade mycket bra i vårt åkpåse test 2021. Insidan är gjord av mjukt och värmande fleece-material så att ditt barn kan mysa till sig ordentligt. Stoppningen är däremot i 100% polyester och sömmarna håller stoppningen på plats.

Luvan har en mysig teddypäls som inte bara lägger till ett designaspekt till Petite Cherie åkpåsen utan också håller värmen bättre. Den är dock avtagbar om den är oönskad.

Överlag är detta vår favorit i kategorin billig åkpåse, med hästlängder. Den bästa billiga modellen vi har på vår åkpåse bäst i test 2021 lista.

Vanliga frågor när du ska köpa bästa åkpåsen 2021

Vi på Barnadiset vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa den absolut bästa åkpåsen 2021. Därför har vi satt ihop vår åkpåse bäst i test 2021 lista ovan, men vi ska också besvara de vanligaste frågorna.

Guide till att välja den bästa åkpåsen 2021

Här är några överväganden som vi rekommenderar att du tänker på när du handlar efter den bästa åkpåsen 2021.

Spädbarn har ingen väl utvecklad mekanism för att reglera värme i sina kroppar. De tappar lätt värme. Det är också väldigt enkelt för dem att bli överhettade. Således är behovet av en åkpåse för barn svårt att argumentera för. Men inte alla åkpåsar är idealiska för ditt barn. Nedan följer några faktorer som hjälper dig att välja den bästa fotmuffen för att samla ihop din lilla bunt av glädje.

Barnets ålder / storlek

De flesta åkpåsmodellerna är åldersgraderade. Vissa är utformade för nyfödda medan andra är gjorda för användning av småbarn.

En bra idé är att välja en som kan användas av en nyfödd fram till sin förskoleålder. Sådana fotskydd har ofta dragkedjor som kan förlängas när barnet växer.

Du sparar också pengar som annars skulle ha använts för att köpa nya vinteroveraller och vinterjackor varje säsong.

Slittålighet

Vissa billiga åkpåsar för barn är dåligt tillverkade och håller i mindre än en säsong – en total rip-off. Gå därför efter åkpåsar som är välgjorda för att klara tidens test. Hållbarheten hos en fotkåpa beror till stor del på dess material, som vi kommer att titta på nästa.

Material

Den bästa åkpåsen 2021 bör vara gjord av ett material som varken är för varmt eller för kallt.

Åkpåsar som är tillverkade av polyesterfibrer är mycket slitstarka. De kommer att behålla sin form och se så bra ut som nya även efter att ha använt dem i flera årstider. Andra alternativ av läder är perfekta för temperaturreglering. Åkpåsar av stickade tyger är användbara för att hålla kvar värmen och är bra för användning i kallt väder.

För föräldrar som letar efter en åk påse som kan användas även på regniga dagar, välj en med ett nylon yttre skal. Dessa är vattentåliga. Vattentåliga åkpåsar ger ditt barn skydd mot vind, snö och fukt. De är också lagrade på insidan för att hålla din baby riktigt varm.

Om du letar efter en mysig och varm åkpåse, välj då en med fleecefoder. Fleece är mjukt, varmt och mycket bekvämt.

Det yttre skalet på din fotkåpa ska vara gjord av halkskyddande material. Se också till att allt material som används är barnsäkert.

Väder

När du ska köpa åkpåse för barn måste du ägna stor uppmärksamhet åt temperaturvärdet. Välj en som ger tillräckligt med värme utan att din baby överhettas. Vissa är utformade för användning på sommaren, våren, vintern och till och med hösten. Andra alternativ är utformade för användning under alla fyra årstiderna.

Om du bor i ett mycket kallt område rekommenderas det att du väljer åkpåse för vinter. Å andra sidan, om du tänker använda åkpåsen för alla årstider, gå till de som är avsedda för användning under hela säsongen. De har avtagbara lager som kan läggas till eller tas bort efter behov.

Några andra alternativ har blixtlåsade bottnar som kan öppnas för att möjliggöra extra luftning och benrörelse.

Rengöring

Hur lätt är det att rengöra åkpåsen? Åkpåsar som kan tvättas i maskin föredras. De är lättare och snabbare att rengöra dem.

Enkel användning

När du är ute i kylan vill du kunna flytta ditt barn fram och tillbaka med åkpåsen så mycket som möjligt. Du bör också se till att fotmuffen du väljer möjliggör snabb och enkel klädsel eller blöjbyte.

Generellt är åkpåsar med blixtlås bekvämare att använda jämfört med de med snäpp.

Kompatibilitet

Åkpåsar är utformade för att användas med antingen ett 5-punktssele-system eller ett trepunktssele-system. Vissa alternativ kan användas med båda. Andra typer är avsedda att användas med endast specifika barnvagnar eller bilbarnsstolar, därför rankade vi de alternativen längre ner på vår åkpåse bäst i test 2021 lista.

Se till att du väljer en åkpåse som passar bra i barnvagnen. Du vill inte köpa en åkpåse med ett fempunktssele-system bara för att upptäcka att din barnvagn har ett trepunktssystem.

Om din budget tillåter det, välj universella åkpåsar. De är kompatibla med nästan alla barnvagnar.

Säkerhet

Se till att din åkpåse passar i vilken säkerhetssele du har. De flesta passar med en 5-punktssele, eftersom de är så vanliga. Om du har en 3-punktssele, gör du dubbelkontroll.

Använd endast åkpåsen enligt anvisningarna och spänn inte selen över fotkåpan.

Obs! Åkpåsar ska egengligen inte användas inuti bilen. Du kan använda dem med bilstolar som ingår i din resesystemvagn – men inte i bilen. Om du vill ha något för bilen behöver du ett specifikt bilskydd. Bilstolsöverdrag är en annan produkt med säkerhetsöverväganden specifikt för bilen.

Om du använder bilsäte som en del av ditt barnvagnssystem, följ American Academy of Pediatrics riktlinjer för säkerhetssäkerhet i kallt väderstol.

Bekvämlighet

Innerfodret och det övre lagret ska vara mjukt för att inte irritera din lillas hud. Huden på småbarn är mycket känslig som du säkert redan vet, det är viktigt att tänka på när man köper babyprodukter (läs mer om hudvård här). Leta också efter obekvämt placerade blixtlås eller kardborreband som kan repa eller klämma. Du vill att det ska vara tillräckligt bekvämt för att de lyckligtvis somnar i det!

Kan jag använda en åkpåse när mitt barn sover ute?

Det hade aldrig slagit mig att någon skulle tycka att spädbarn som sov utomhus var intressant. Ändå skrev The Telegraph 2018 att denna gammaldags skandinaviska praxis genomgick en återupplivning i Storbritannien.

Om du undrar om rykten om skandinaviska barn som sover ute även under vintern är sanna, är svaret ja. Det anses vara helt normalt även med -10°C.

Med detta sagt följer föräldrar i norra länder vissa allmänna regler:

 • Klä ditt barn varmt och lägg det i en åkpåse. Om det inte är särskilt kallt ute kan det vara tillräckligt med två lager kläder
 • När temperaturen sjunker under 5°C kanske du vill att ditt barn ska bära handskar. Många åkpåsmodeller gör att barn enkelt kan skjuta ut sina små händer. Det är säkrare att hålla dem skyddade.
 • Spädbarn i Sverige sover i barnvagnar eller vanliga barnvagnar med stora bassängar. Dessa håller värmen bättre än lätta barnvagnar. Annars kan du köpa en lite dyrare variant på åkpåsen. Läs vår åkpåse bäst i test 2021 lista ovan för att veta vilka som håller värmen bäst.
 • Skandinaviska föräldrar brukar använda batteridrivna babymonitorer. När vi letade efter en undrade jag varför de flesta av de rekommenderade modellerna har en elkabel. Men naturligtvis behöver du inte en batteridriven babymonitor om din lilla alltid sover i sin spjälsäng
 • Vissa babymonitorer låter dig spåra temperaturen där barnet befinner sig. Det är en bekväm funktion om det är kallt ute

Är det en bra idé att låta barnet sova utomhus?

I USA har praxis blivit så ovanligt att en dansk kvinna fängslades för det på 90-talet. Hon anklagades för barnhot.

I många stora städer är det kanske inte den bästa idén att låta dina barn sova ensamma ute på grund av brott.

Men ur hälsosynpunkt var barnet inte i fara. Det är inte skadligt för spädbarn att sova ute.

Varför ska man använda en åkpåse?

Det finns en rad anledningar till att använda en åkpåse för barn. Nedan listar vi några av de.

Värme och temperaturkontroll

Åkpåsar är fantastiska eftersom de ger ditt barn det varmaste ytterklädseln. De är i huvudsak ganska stora varma sovsäckar, och du kanske kan använda en även i upp till fyra år.

Det är också lättare att styra temperaturen med en åkpåse. När du besöker vänner eller går till ett köpcentrum kan du snabbt öppna blixtlåset om det är för varmt. Enkelt!

Pengar

Du kanske kan spara mycket pengar om ditt barn växer snabbt för annars skulle du behöva köpa många snödräkter. Som sagt, förra året hade vi en kall vinter, i många dagar var det -20°C ute, så vi var fortfarande tvungna att köpa en vinteroverall.

Tid

Bästa åkpåsen för vintern sparar mycket tid eftersom du snabbt kan ta ut din lilla. Att hantera en snödräkt med ärmar kräver mycket tid … och tålamod …

Bör du köpa en vattentät åkpåse?

Det beror väldigt mycket på var och hur du använder den. Din barnvagn har förmodligen ett regntäcke, så du behöver inte investera i en isolerad fotkåpa. Det kan vara värt det om du är en ivrig löpare och har köpt en joggvagn. Du kanske vill kolla in min guide om bästa joggingvagnar.

Tänk på företaget som tillverkat åkpåsen

Universala åkpåsar passar i de allra flesta barnvagnar. Som sagt så säljer de flesta barnvagnstillverkare lämpliga åkpåsar för sina modeller. Min bebis sover i en universell åkpåse eftersom den var billigare än den som säljs av vår barnvagnstillverkare.

Kan man använda åkpåse för bilen?

Bästa åkpåse för bilar har hål i dem för bilbältet. Du bör inte använda en åkpåse utan hål eftersom det är viktigt att selen passar ordentligt.

Som sagt, förbjuder de flesta bilsätstillverkare användning av tillbehör. Huvudskälet är att de inte kan garantera säkerheten för sin produkt med slumpmässiga föremål fästa vid den. Jag kan inte tänka mig en anledning till att något mjukt mellan en bilbarnstol och ditt barns huvud skulle vara farligt om selen passar.

Den enda riktiga nackdelen med att använda en fotkåpa i en bilstol är att det kan bli obekvämt varmt för ditt barn att ligga på den.

Varför behöver man bästa åkpåsen 2021?

Om du är förvirrad om varför du måste välja den bästa åkpåsen 2021? Vi kan helt enkelt säga att det kommer att skydda ditt barn från kallt väder. Låt oss berätta varför vi måste välja den bästa åkpåsen för vintern.

Säkerhetsanordningar
För många barn är säkerhet och skydd det första du måste tänka på. Så mödrar måste förstå deras betydelse innan de köper. Du kommer också att bli av med dina tvivel om att köpa barnvagn filtar. Det är värt att spendera pengar på filtar under vintersäsongen.

Klimatet
Om du bor i den del av landet som har långa vintrar, behöver det extra skydd. Ja, åkpåse bäst i test 2021 är det bästa alternativet för att fly från vind och frost. Så att välja den bästa åkpåsen är ett utmärkt tillfälle att övervinna kalla klimatförhållanden.

Kan man använda åkpåse på alla vagnar?

Nej. Du kan inte fästa alla åkpåsar på alla barnvagnar. Som du redan vet finns fotskydd i en mängd olika storlekar och mönster. Vissa har trepunktssele, medan andra har fempunktssele. Varje åkpåse är utformad för att passa en viss typ av barnvagn.

Universella åkpåsar kan dock fästas på nästan alla typer av barnvagnar.

Är åkpåsar nödvändiga?

Om du är en förälder som vill erbjuda ditt barn maximalt skydd mot det kalla och blåsiga vintervädret, är det nödvändigt bästa åkpåsen 2021 för dig.

Det kommer att snuggla din baby under dina promenader utomhus på kalla dagar samtidigt som den erbjuder den värme som behövs. De sitter också ordentligt fast: du behöver inte oroa dig för att de kan falla.

Dessutom hatar spädbarn det när de svängs in i filtar. De älskar utrymme för att sparka sina små ben, vicka och vända. En åkpåse bäst i test 2021 erbjuder detta och mycket mer.

Ska du köpa en billig åkpåse?

Om du arbetar inom en stram budget kan du välja en billig åkpåse. Men prioritera alltid alternativ som erbjuder tillräcklig värme, säkerhet och hållbarhet. Men om pengar inte är en begränsning, gå till fotskydd som har så många funktioner som du vill.

Men kom alltid ihåg att nyfödda är känsliga. Deras immunförsvar är svagt. Välj därför en produkt som ger ditt barn maximalt skydd mot kyla, oavsett din budget.

Hur mycket kostar en åkpåse?

Den bästa åkpåsen 2021 kostar nästan 1500kr, men det finns såklart billigare modeller på vår lista också. Så svaret är; allt mellan 400kr och 1500kr. Läs vår åkpåse bäst i test 2021 lista ovan för att få en bredare inblick i olika åkpåse-modeller.

5
5.0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)