Skötbord bäst i test 2021 – bäst skötbord!

Letar du också efter skötbord bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på Barnadiset igenom en topplista av skötbord så att du enkelt kan hitta det absolut bästa skötbordet för dig. I slutet av artikeln går vi också igenom lite vanliga frågor som brukar komma upp när du ska köpa skötbord.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, babyshop.se, babyland.se & jollyroom.se

Skötbord bäst i test 2021

1. Stokke skötbord home

2. Troll skötbord lux

3. Inovi skötbord

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Stokke skötbord home recension

stokke skötbord home
Stokke skötbord home

Detta Stokke skötbord home är enligt oss på barnadiset skötbord bäst i test 2021! En lite dyrare prislapp, men en stilren design och mycket mjuk madrass. Kan fästas enkelt på Stokke home byrån, sängen eller vaggan.

Stokke skötbordet har skyddande sidor och en bra vadderad madrass. Det ger en bekväm plats för ditt barn när det är dags att byta. Den medföljande hyllan gör att du kan ha alla verktyg nära till hands.

Skötbädden är gjord i vitt trä och har en mycket stilren design.

Det vi gillade lite extra med denna Stokke skötbord var att man enkelt kan vända på den och fästa den på benet i Stokke home vaggan, då blir det plötsligt ett skrivbord! Det gör att skötbordet har en längre livslängd och inget man behöver slänga bort.

Överlag ett mycket bra skötbord till ett bra pris. Enligt oss är detta det bästa skötbordet 2021.

Troll skötbord lux recension

troll skötbord lux
Troll skötbord lux

Detta Troll skötbord lux är mycket smidigt. Det är vinnaren i medelprisklassen i vår skötbord bäst i test 2021 lista.

Skötbordet är utrustad med fyra låsbara hjul som gör det enkelt att flytta runt i huset. Den har också två hyllor och en låda så du kan ha allt nära till hands när det är dags att byta. Med en stilren design kan man lätt ställa in Troll skötbord lux i tvättstugan eller badrummet och använda den som förvaring för andra saker när den inte används.

Om man köper Troll skötbord lux så får man väldigt mycket för pengarna. Du får inte bara ett simpelt skötbord, utan också en byrå som du kan använda som förvaringsplats.

Överlag ett av de bästa skötborden 2021, och definitivt värd prislappen. Barnadiset rekommenderar detta Troll skötbord varmt.

Inovi skötbord recension

inovi skötbord
Inovi skötbord

Inovi skötbord är en riktigt innovativ modell, vilket var varför vi valde att ta med den på vår skötbord bäst i test 2021 lista. Den inkluderar inte bara ett vanligt skötbord, utan även en badbalja, låsbara hjul och mycket förvaringsplats.

Skötbädden i sig är mjukt vadderat med höga sidokanter för optimal komfort för din lilla. Under skötbädden finns också en inbyggd badbalja med propp för enkel avtömning i handfat eller badkar.

Den rymliga förvaringen var något som vi verkligen gillade. Det finns både ett stort fack i botten, och tre mindre fack i mitten. Det ger dig gott om plats för tvättlappar, blöjor och andra hygienartiklar. Kanske kan du till och med förvara saker som inte är för barnet i den medan den inte används? Förvaringen är den stora fördelen med detta skötbord vilket är idealt för dig med ett litet badrum.

Överlag ett av de bästa skötbord 2021. Med stora förvaringsutrymmen och ett billigt pris rekommenderar vi på Barnadiset skötbordet starkt.

Troll skötbord royal recension

troll skötbord royal
Troll skötbord royal

Troll skötbord royal är den modellen som hamnar precis efter tredje-platsen på bästa skötbordet 2021 listan. Det är en tidlös skötbyrå med dubbla funktioner. Den övre delen är en vanlig skötbädd, och den undre delen har tre lådor och ett större skåp. Här kan du förvara i princip alla barngrejer; kläder, blöjor, hygienartiklar och andra grejer din lilla behöver.

Skötdelen är mycket enkel att ta bort från byran när ditt barn inte längre behöver bytas och då kan du använda Troll skötbord royal precis som en vanlig byrå!

Skötbyrån är tillverkad i björk av högsta klass. Troll kontrollerar nämligen sina möbler extremt väl och har tydliga kvalitetskrav. Något vi på Barnadiset tyckte var väldigt bra. All färg till exempel är giftfri och vattenbaserad som tillverkats i Sverige.

Överlag är Troll royal skötbordet ett av de bästa skötborden 2021. En lite dyrare prislapp men det är värt det eftersom att man kan transformera det till en vanlig byrå också.

Sebra skötbord recension

sebra skötbord
Sebra skötbord

Sebra skötbordet är utan tvekan det snyggaste skötbordet på denna bästa skötbord 2021 lista. Den har en innovativ 2-in-1 design precis som Troll skötbord royal ovan. När din lilla inte längre använder blöjor så kan du enkelt ta av skydder upptill och använda den som en vanlig byrå. Samtidigt som det också är en väldigt snygg byrå!

Sebra skötbordet har två stora lådor för rymlig förvaring av alla barngrejer du kan tänkas behöva.

Samtidigt som prislappen är väldigt hög är Sebra skötbordet värt priset för dig som gillar designer-möbler. Efter ditt barn växt upp är det bara en snygg byrå. Du gör det till en enkel byrå genom att ta bort de två beslagen på baksidan, och voila!

Överlag ett bra skötbord, men en lite för dyr prislapp för de flesta vilket gjorde att den inte platsade på topplistan.

Ok baby skötbord recension

ok baby skötbord
Ok baby skötbord

Detta Ok baby skötbord gör det enklare för dig att byta blöja på din lilla. Ett bekvämt skötbord som gör sitt jobb. Tyvärr finns inga förvaringsutrymmen på skötbordet, men det är samtidigt väldigt litet.

OK baby skötbordet kan användas lite var som helst; på ett bord, i spjälsängen eller i badkaret. Designen är bra, de har tänkt efter för att spara så mycket plats som möjligt. Ok baby skötbordet är utrustat med fällbara ben, varav ett av de är förlängbart. Detta justerbara systemet gör att bordet enkelt går att fästa på till exempel badkaret.

Överlag ett helt okej alternativ om du letar efter ett bra skötbord. Dock rekommenderar vi hellre de andra alternativen på vår bästa skötbord 2021 lista.

Carena skötbord ihopfällbart recension

carena skötbord ihopfällbart
Carena skötbord ihopfällbart

Detta Carena skötbord ihopfällbart är en mycket praktisk lösning för dig som letar efter ett vikbart skötbord. Samtidigt som det är ett ihopfällbart skötbord så är den supersäker med både höga kanter och en säkerhetsrem.

Carena skötbordet har också en schysst förvaringsplats längst ned, och extra förvaringsfickor på sidan. Där kan du lägga alla barngrejer du kan tänkas behöva; blöjor, hygienprodukter och andra saker.

Carena skötbordet är också inom kategorin av billigt skötbord. Ett riktigt bra prislapp på den här modellen, verkligen inget man kan klaga på!

Överlag en riktigt bra modell för dig som söker efter ett ihopfällbart skötbord till billigt pris.

Tvättbjörne skötbord classic recension

tvättbjörne skötbord
Tvättbjörne skötbord classic

Detta tvättbjörne skötbord är ett ihopfällbart skötbord i en mycket simpel design. Ett enkelt handgrepp gör att du kan fälla upp den mot väggen utan att skruvar behövs.

Tvättbjörne skötbord har en ganska ful design, men det funkar som det ska. Det vi gillade var däremot att en mjuk och skön skötbädd ingick, samt att den passar i standardbadkar.

Tvättbjörne skötbordet har också ett litet förvaringsutrymme i botten som kan användas till lite allt möjligt. Dock väldigt litet jämfört med de andra modellerna i vårt skötbord test.

Överlag ett ganska dåligt skötbord för prislappen, inget som vi på Barnadiset skulle rekommendera.

Tvättebjörne skötbord classic har tyvärr utgått, kolla in de andra alternativen på vår skötbord bäst i test 2021 lista


Vanliga frågor när du ska köpa det bästa skötbordet 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa det bästa skötbordet 2021. Därför har vi både satt ihop vår skötbord bäst i test 2021 lista, men vi ska även besvara de vanligaste frågorna nedan.

Behöver jag ett skötbord?

Nej, du behöver inte nödvändigtvis ett skötbord. (Det är därför vi har inkluderat andra alternativ i den här guiden.) Du kan enkelt omfördela en byrå till ett skötbord genom att lägga till en skötplatta ovanpå. Vissa föräldrar använder växlaralternativet som medföljer sin bärbara playard, medan andra bara använder en on-the-go pad (många levereras med din blöja väska) på sängen, soffan eller golvet.

Om du bestämmer dig för att köpa ett skötbord inkluderar några av proffsen en extra säker plats för baby (skötbord har upphöjda skyddsräcken – men du måste ändå hålla en hand på barnet hela tiden för att förhindra att de rullar av), extra förvaringsutrymme och en bekväm böjhöjd för de (många) blöjbytena. Du kan välja ett skötbord för att matcha din spjälsäng eller barnkammartyp, eller få en som har lådor eller hyllor att använda långt efter att din bebis har slutat använda blöjor.

Hur mycket plats kräver ett skötbord?

Det första du bör göra när du väljer ett skötbord är att vara realistisk om hur mycket utrymme du har att arbeta i ditt hem.

Tänk på om barnet kommer att ha sitt eget rum eller kommer att dela ett rum med dig. Och om de delar med dig, hur länge? Den ursprungliga installationen är sannolikt bara tillfällig, och du bör förvänta dig att några ändringar ska inträffa efter några månader.

Om du planerar att ge ditt barn sitt eget rum, antingen omedelbart eller vid ett senare tillfälle, är det en bra idé att skapa en tydlig karta över det rummet innan du börjar stapla allt i din kundvagn. Ett skötbord tar lika mycket utrymme som en bokhylla, men om du får en med inbyggda lådor eller skåp, kan du faktiskt sluta ge dig själv mer lagringsutrymme.

För många föräldrar är en kombiskåp och skötbord bra, även om de inte har så lite plats. Dessa gör att du kan ta bort den förändrade delen när ditt barn växer, så att du kan använda samma möbel i många år framöver.

Vad ska du tänka på när du ska hitta skötbord bäst i test 2021?

Vilken som helst av de tre typerna av skötbord kommer att göra blöja lätt. När du väljer ett skötbord finns det dock några viktiga saker att tänka på:

 • Säkerhet. Möbler måste fästas på väggen så att de inte välter på ditt barn. De flesta skötbord levereras med ankare och spännband för att hänga fast det på plats. Om inte, kommer den lokala hårdvaruaffären att ha de delar du behöver.
 • Lagring. För att hantera barnets affärer snabbt vill du ha babypulver, blöjor och engångsservetter praktiska och lättillgängliga. Det är dock bäst att ha ett bord som låter dig lagra dem utom räckhåll för barnet, annars riskerar du att föremål hamnar i barnets mun – eller på golvet – medan du försöker utföra en snabb förändring.
 • Remmar. Även om de är en trevlig funktion för nervösa första gången föräldrar, lita inte på eller bli för bekväm med skötbord remmar. Du ska aldrig lämna barnet utan uppsikt, även om det är att ta en leksak eller ett par pyjamas i samma rum. Håll alltid en hand på din lilla.
 • Giftfri färg. När du använder ett begagnat skötbord, se till att lacken är giftfri och säker. Även nymålade vintagefynd kan dölja blyfärg, vilket kan vara extremt farligt för spädbarn.
 • Barnets vikt. Det är svårare än du tror att blöja en stor, squirmy baby. När barnet når 30 pund, vanligtvis cirka ett år, är det säkrare att byta honom på en kudde eller handduk på golvet. Men oroa dig inte – du kommer att vara expert då.
  Med det i åtanke, här är några av våra favorit skötbord som markerar alla ovanstående rutor (och mer!).

Mer saker att kolla efter när du ska köpa skötbord?

För att göra det smutsiga jobbet med att rengöra ditt barns otaliga blöjor mer hanterbara, vill du leta efter ett skötbord som har alla rätt funktioner: nämligen förvaring för alla dina blöjor som behöver blöja, såsom blöjor, våtservetter, lotioner , krämer … du heter det.

Du vill att dessa områden ska vara lättillgängliga för dig så att du inte behöver nå eller böja dig för att få allt du behöver i en nypa. Korrekt organisation är nyckeln!

Eftersom det finns flera typer av skötbord, vill du hitta det som passar bäst i din plantskola.

Om din bebis har ett litet rum kanske du vill att ditt skötbord ska fungera som en byrå för att spara utrymme. Om din bebis har en stor barnkammare behöver du kanske inte skötbordet för att tjäna ett annat syfte.

Oavsett vilken riktning du går, se till att ditt skötbord har säkerhetsfunktioner, till exempel remmar för att skydda din olyckliga baby från att falla av.

Du vill också se till att färgen som används på skötbordet är giftfri och fri från bly. Alla tabeller som nyligen tillverkats i USA kommer att innehålla icke-toxiska material. Men om du köper ett begagnat bord eller i den mottagande änden av en begagnat kan du överväga att leta efter återkallelser på webbplatsen för konsumentproduktsäkerhet (CPSC).

Vad ska du ha i ditt skötbord?

Du vill definitivt inte vara mitt i att byta en enorm blöja när du tar slut på babyservetter! Du vill hitta ett skötbord som kan lagra alla dina blöjbytestillbehör så att de är redo när du behöver dem.

Vad skulle du behöva lagra i ditt skötbord?

Några av de mest uppenbara sakerna är blöjor, våtservetter och pulver.

Men här är några saker du kanske inte har övervägt:

 • Hårband för att förhindra att ditt hår kommer i vägen.
 • Handdesinfektionsmedel för före och efter.
 • Distraktioner för ditt barn som leksaker eller en napp.
 • En blöjhink.
 • Ett ersättningsbyxmattaöverdrag.
 • Medicin, nagelklippare eller termometer. Blöjbytestid är ett utmärkt tillfälle att snabbt få en rad andra små uppgifter gjort.

Skötbord behöver göra mycket mer än att bara ge en förhöjd yta för byte av ditt barns blöjor. Se till att du räknar ut hur mycket användbar lagring de tillhandahåller när du gör ditt val.

Tips för att organisera skötbordet?

Hur du väljer att organisera ditt skötbord beror på bordets storlek, design och din specifika förändringsrutin.

 • Överväg att ha en kompakt caddy som innehåller bara små mängder av det väsentliga och några blöjor för att vara lätt tillgängliga på disken, medan påfyllningar och tillbehör lagras under. Detta undviker röran, eftersom du bara kan fylla på när du går.
 • Du kan använda valfritt antal plast-, tyg- eller träarrangörslådor för att hålla dina artiklar snygga, eller återanvända kartonger eller andra plastbehållare för ett billigt DIY-alternativ.
 • Du kan använda blöjor, lådarrangörer avsedda för strumpor eller underkläder, vävda korgar eller till och med badrums- eller köksarrangörsenheter för mindre krämer och våtservetter.
 • Rulla upp handdukar, små kläder och omklädningsmattor och förvara dem upprätt så att du snabbt kan se allt när du behöver ta en.

Hur många skötbord behöver du?

Kommer du att byta blöjor för ett eller två barn?

Kanske har du syskon som är nära i åldern eller så kan du ha tvillingar.

Hur som helst kan du bara byta en blöja åt gången, så flera skötbord är förmodligen onödiga. Men de kan ge lite bekvämlighet om du bor i ett stort hus och inte vill springa på övervåningen till barnkammaren varje gång ditt barn behöver en ny blöja.

Om du byter blöjor för mer än ett barn bör du förmodligen fokusera på att hitta ett skötbord med bra lagringsutrymme. Detta gäller särskilt om du behöver hålla den fylld med blöjor i mer än en storlek.

Vad ska skötbordet ha för material?

Som med allt annat får du ganska mycket vad du betalar för. När du handlar för barnmöbler måste du bestämma om du vill spendera mer för varor av högre kvalitet eller nöja dig med ett av de billigare alternativen.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man bestämmer hur mycket man ska spendera på ett skötbord är om du planerar att få fler barn.

Ett billigare bord borde hålla i ett barn, speciellt om det bara är en bytestation och inte också används som byrå. Men om du vill återanvända ett skötbord för flera barn är det troligtvis bättre med en högre kvalitet som blir mer hållbar.

Kostnaden för ett skötbord beror ofta på om den är gjord av äkta trä eller spånskiva. Även om spånskivor kan se bra ut först, klarar det inte tidstestet. Laminatet eller fanern kan lossna och lådornas botten kan faktiskt falla ut (3).

Om du letar efter ett skötbord att använda under en längre tid (antingen med syskon eller ett för att växa med barnet), är det troligtvis bättre att du investerar i ett bord av högre kvalitet.

Hur mycket kostar ett skötbord?

Ett skötbord bäst i test 2021 kostar allt mellan 350kr för ett ihopfällbart skötbord, till 6000kr. Vi har valt att ta med alla typer av prislappar på vår bästa skötbord 2021 lista så att du kan hitta den rätta för din plånbok!

5
5.0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)

1 thought on “Skötbord bäst i test 2021 – bäst skötbord!”

Comments are closed.