Skötbord bäst i test 2024 – bäst skötbord!

Skötbord bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter skötbord bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på Barnadiset igenom en topplista av skötbord så att du enkelt kan hitta det absolut bästa skötbordet för dig. I slutet av artikeln går vi också igenom lite vanliga frågor som brukar komma upp när du ska köpa skötbord.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, babyshop.se, babyland.se & jollyroom.se

Skötbord bäst i test 2024

1. Stokke skötbord home

2. Troll skötbord lux

3. Inovi skötbord

Stokke skötbord home
Troll skötbord lux
Inovi skötbord

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Stokke skötbord home recension

stokke skötbord home

 

Stokke skötbord home

Detta Stokke skötbord home är enligt oss på barnadiset skötbord bäst i test 2024! En lite dyrare prislapp, men en stilren design och mycket mjuk madrass. Kan fästas enkelt på Stokke home byrån, sängen eller vaggan.

Stokke skötbordet har skyddande sidor och en bra vadderad madrass. Det ger en bekväm plats för ditt barn när det är dags att byta. Den medföljande hyllan gör att du kan ha alla verktyg nära till hands.

Skötbädden är gjord i vitt trä och har en mycket stilren design.

Det vi gillade lite extra med denna Stokke skötbord var att man enkelt kan vända på den och fästa den på benet i Stokke home vaggan, då blir det plötsligt ett skrivbord! Det gör att skötbordet har en längre livslängd och inget man behöver slänga bort.

Överlag ett mycket bra skötbord till ett bra pris. Enligt oss är detta det bästa skötbordet.

Troll skötbord lux recension

troll skötbord lux

 

Troll skötbord lux

Detta Troll skötbord lux är mycket smidigt. Det är vinnaren i medelprisklassen i vår skötbord bäst i test lista.

Skötbordet är utrustat med fyra låsbara hjul som gör det enkelt att flytta runt i huset. Den har också två hyllor och en låda så du kan ha allt nära till hands när det är dags att byta. Med en stilren design kan man lätt ställa in Troll skötbord lux i tvättstugan eller badrummet och använda den som förvaring för andra saker när den inte används.

Om man köper Troll skötbord lux så får man väldigt mycket för pengarna. Du får inte bara ett simpelt skötbord, utan också en byrå som du kan använda som förvaringsplats.

Överlag ett av de bästa skötborden, och definitivt värd prislappen. Barnadiset rekommenderar detta Troll skötbord varmt.

Inovi skötbord recension

inovi skötbord

 

Inovi skötbord

Inovi skötbord är en riktigt innovativ modell, vilket var varför vi valde att ta med den på vår topplista. Den inkluderar inte bara ett vanligt skötbord, utan även en badbalja, låsbara hjul och mycket förvaringsplats.

Skötbädden i sig är mjukt vadderat med höga sidokanter för optimal komfort för din lilla. Under skötbädden finns också en inbyggd badbalja med propp för enkel avtömning i handfat eller badkar.

Den rymliga förvaringen var något som vi verkligen gillade. Det finns både ett stort fack i botten, och tre mindre fack i mitten. Det ger dig gott om plats för tvättlappar, blöjor och andra hygienartiklar. Kanske kan du till och med förvara saker som inte är för barnet i den medan den inte används? Förvaringen är den stora fördelen med detta skötbord vilket är idealt för dig med ett litet badrum.

Överlag ett av de bästa skötbord. Med stora förvaringsutrymmen och ett billigt pris rekommenderar vi på Barnadiset skötbordet starkt.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Troll skötbord royal recension

troll skötbord royal

 

Troll skötbord royal

Troll skötbord royal är den modellen som hamnar precis efter tredje-platsen på topplistan. Det är en tidlös skötbyrå med dubbla funktioner. Den övre delen är en vanlig skötbädd, och den undre delen har tre lådor och ett större skåp. Här kan du förvara i princip alla barngrejer; kläder, blöjor, hygienartiklar och andra grejer din lilla behöver.

Skötdelen är mycket enkel att ta bort från byran när ditt barn inte längre behöver bytas och då kan du använda Troll skötbord royal precis som en vanlig byrå!

Skötbyrån är tillverkat i björk av högsta klass. Troll kontrollerar nämligen sina möbler extremt väl och har tydliga kvalitetskrav. Något vi på Barnadiset tyckte var väldigt bra. All färg till exempel är giftfri och vattenbaserad som tillverkats i Sverige.

Överlag är Troll royal skötbordet ett av de bästa skötborden. En lite dyrare prislapp men det är värt det eftersom att man kan transformera det till en vanlig byrå också.

Sebra skötbord recension

sebra skötbord

 

Sebra skötbord

Sebra skötbordet är utan tvekan det snyggaste skötbordet på topplistan. Den har en innovativ 2-in-1 design precis som Troll skötbord royal ovan. När din lilla inte längre använder blöjor så kan du enkelt ta av skydder upptill och använda den som en vanlig byrå. Samtidigt som det också är en väldigt snygg byrå!

Sebra skötbordet har två stora lådor för rymlig förvaring av alla barngrejer du kan tänkas behöva.

Samtidigt som prislappen är väldigt hög är Sebra skötbordet värt priset för dig som gillar designer-möbler. Efter ditt barn växt upp är det bara en snygg byrå. Du gör det till en enkel byrå genom att ta bort de två beslagen på baksidan, och voila!

Överlag ett bra skötbord, men en lite för dyr prislapp för de flesta vilket gjorde att den inte platsade på topplistan.

Ok baby skötbord recension

ok baby skötbord

 

Ok baby skötbord

Detta Ok baby skötbord gör det enklare för dig att byta blöja på din lilla. Ett bekvämt skötbord som gör sitt jobb. Tyvärr finns inga förvaringsutrymmen på skötbordet, men det är samtidigt väldigt litet.

OK baby skötbordet kan användas lite var som helst; på ett bord, i spjälsängen eller i badkaret. Designen är bra, de har tänkt efter för att spara så mycket plats som möjligt. Ok baby skötbordet är utrustat med fällbara ben, varav ett av de är förlängbart. Detta justerbara systemet gör att bordet enkelt går att fästa på till exempel badkaret.

Överlag ett helt okej alternativ om du letar efter ett bra skötbord. Dock rekommenderar vi hellre de andra alternativen på vår bästa skötbord lista.

Carena skötbord ihopfällbart recension

carena skötbord ihopfällbart

 

Carena skötbord ihopfällbart

Detta Carena skötbord ihopfällbart är en mycket praktisk lösning för dig som letar efter ett vikbart skötbord. Samtidigt som det är ett ihopfällbart skötbord så är den supersäker med både höga kanter och en säkerhetsrem.

Carena skötbordet har också en schysst förvaringsplats längst ned, och extra förvaringsfickor på sidan. Där kan du lägga alla barngrejer du kan tänkas behöva; blöjor, hygienprodukter och andra saker.

Carena skötbordet är också inom kategorin av billigt skötbord. Ett riktigt bra prislapp på den här modellen, verkligen inget man kan klaga på!

Överlag en riktigt bra modell för dig som söker efter ett ihopfällbart skötbord till billigt pris.

Tvättbjörne skötbord classic recension

tvättbjörne skötbord

 

Tvättbjörne skötbord classic

Detta tvättbjörne skötbord är ett ihopfällbart skötbord i en mycket simpel design. Ett enkelt handgrepp gör att du kan fälla upp den mot väggen utan att skruvar behövs.

Tvättbjörne skötbord har en ganska ful design, men det funkar som det ska. Det vi gillade var däremot att en mjuk och skön skötbädd ingick, samt att den passar i standardbadkar.

Tvättbjörne skötbordet har också ett litet förvaringsutrymme i botten som kan användas till lite allt möjligt. Dock väldigt litet jämfört med de andra modellerna i vårt skötbord test.

Överlag ett ganska dåligt skötbord för prislappen, inget som vi på Barnadiset skulle rekommendera.

Denna vara finns ej längre i sortimentet, kolla gärna igenom de andra produkterna.

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa det bästa skötbordet. Därför har vi både satt ihop vår topplista, men vi ska även besvara de vanligaste frågorna nedan.

Behöver man ett skötbord?

Nej, du behöver inte nödvändigtvis ett skötbord. Du kan enkelt göra om en byrå till ett skötbord genom att lägga till exempel en handduk ovanpå.

Tips! Välj ett skötbord som matchar spjälsängen eller barnrummet.

Medans du ändå kollar på skötbord så kan det vara bra att passa på att skaffa sig en potta när du känner att du vill lära ditt barn använda en potta då det kan vara skönare för dig som förälder.

Hur mycket plats kräver ett skötbord?

skötbord test

 

Källa: NYMag

Det första du bör göra när du väljer ett skötbord är att titta hur mycket utrymme du har.

Ska barnet ha ett eget rum eller kommer att dela ett rum med dig?Om de delar med dig, hur länge? Där du först ställer det är sannolikt bara tillfälligt, och du bör förvänta dig att möblemanget ändras i framtiden.

Om du planerar att ge ditt barn eget rum, antingen omedelbart eller vid ett senare tillfälle, är det en bra idé att skapa en tydlig karta över det rummet. Ett skötbord tar lika mycket utrymme som en bokhylla, men om du får en med inbyggda lådor eller skåp, kan det vara mer värt.

Hur mycket kostar ett skötbord?

Ett skötbord kostar allt mellan 350kr för ett ihopfällbart, till 6000kr för en mer robust modell.

Hur organiserar man ett skötbord?

Hur du väljer att organisera ditt skötbord beror på bordets storlek, design och din specifika rutin.

  • Överväg att ha en kompakt skötväska där du bara har det väsentliga och några extra-blöjor, medan andra tillbehör lagras under. Detta undviker röran enormt!
  • Du kan använda blöjor, lådarrangörer avsedda för strumpor eller underkläder, vävda korgar för mindre krämer och våtservetter.
  • Rulla upp handdukar, små kläder och extra-mattor och förvara dem upprätt så att du snabbt kan se allt när du behöver något.

Hur många skötbord behöver man?

Kommer du att byta blöjor för ett eller två barn?

Kanske har du syskon som är nära i åldern eller tvillingar.

Hur som helst kan du bara byta en blöja åt gången, så flera skötbord är förmodligen onödigt. Men de kan ge lite bekvämlighet om du bor i ett stort hus och inte vill springa upp till övervåningen varje gång ditt barn behöver en ny blöja.

Om du byter blöjor för mer än ett barn bör du istället fokusera på att hitta ett skötbord med bra lagringsutrymme. Detta gäller särskilt om du behöver hålla den fylld med blöjor i mer än en storlek.

Vad ska skötbordet ha för material?

Som med allt annat får du vad du betalar för. När du handlar barnmöbler måste du bestämma om du vill spendera mer för högre kvalitet eller nöja dig med ett av de billigare alternativen.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man bestämmer hur mycket man ska spendera på ett skötbord är om du planerar att få fler barn.

Ett billigare bord borde hålla för ett barn, speciellt om det bara är en bytestation och inte också används som byrå. Men om du vill återanvända ett skötbord för flera barn är det troligtvis bättre med högre kvalitet som blir mer hållbar.

Kostnaden för ett skötbord beror ofta på om den är gjord av äkta trä eller plywood. Även om plywood ser bra ut till en början, håller det inte särskilt länge. Laminatet kan lossna och lådornas botten kan faktiskt falla ut.

Om du letar efter ett skötbord att använda under en längre tid (antingen med syskon eller ett för att växa med barnet), är det bättre att du investerar i ett bord av högre kvalitet.

Hur hittar man det bästa skötbordet 2024?

bäst skötbord

För att göra det smutsiga jobbet med att rengöra ditt barns otaliga blöjor mer hanterbara, vill du ha ett riktigt bra skötbord!

Du vill att skötbordet ska vara lättillgängligt för dig, bra organisation är nyckeln!

Eftersom det finns flera typer av skötbord, vill du hitta det som passar bäst i ditt hem.

Om din bebis har ett litet rum kanske du vill att ditt skötbord ska fungera som en byrå för att spara utrymme. Om din bebis har stort rum å andra sidan, behöver du kanske inte extra utrymme.

Oavsett vilken typ du väljer, se till att ditt skötbord har säkerhetsfunktioner, till exempel remmar för att skydda din lilla. Du bör också se till att färgen som används på skötbordet är giftfri och fri från bly. Inget du egentligen behöver oroa dig för, eftersom alla på vår topplista är säkra.

Vad ska du ha i det?

Du vill definitivt inte vara mitt uppe i att byta en enorm blöja när det tar slut på våtservetter! Du vill hitta ett skötbord som har plats för alla dina tillbehör för enkel åtkomlighet.

Vad skulle du vilja ha i skötbordet?

Några av de mest uppenbara sakerna är blöjor, våtservetter och babypuder.

Men här är några saker du kanske inte har övervägt:

  • Hårband för att förhindra att ditt hår kommer i vägen.
  • Handsprit för före och efter.
  • Distraktioner för ditt barn som leksaker eller en napp.
  • En blöjhink.
  • Medicin, nagelsax och termometer. Blöjbytet är ett utmärkt tillfälle att snabbt få en rad andra små uppgifter gjort.

Skötbord behöver göra mycket mer än att bara ge en förhöjd yta för byte av ditt barns blöjor. Se därför till att räkna ut hur mycket förvaring du behöver.

Hur gjorde vi vårt skötbord test?

För att utföra skötbord testet behövde vi först och främst ta reda på hur de fungerade. När vi fått reda på det började vi titta på modeller som vi kunde ta med i vårt test. Vi valde ut ett fåtal modeller som fått bra kundbetyg.

Vi läste kundrecensioner och produktbeskrivningar om samtliga modeller. Utifrån den informationen satte vi ihop våra egna recensioner.

Därefter saknades bara en skötbord bäst i test lista, den sattes ihop genom en jämförelse. Några av de kriterier som jämfördes var kvalité, storlek, material och pris.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset