Bästa Gravidkudden 2024 – Gravidkudde bäst i test

Bästa gravidkudden 2023

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter den bästa gravidkudden 2024? Eller kanske gravidkudde bäst i test? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom våra varmaste rekommendationer för dig som behöver en gravidkudde.

En gravidkudde underlättar graviditeten något enormt, ett perfekt hjälpmedel för gravida kvinnor som upplever sömnproblem.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Gravidkudde bäst i test 2024

1. Bbhugme Gravidkudde

2. Doomoo Amnings- & Gravidkudde

3. NG Baby Gravidkudde

Bbhugme Gravidkudde
Doomoo Amnings- & Gravidkudde
NG Baby Gravidkudde

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bbhugme gravidkudde och amningskudde – bästa gravidkudden 2024

 

BBhugme gravidkudde – bästa gravidkudden 2024

Detta är en gravidkudde med dubbla funktioner – både en amningskudde och en gravidkudde. Den ger verkligen en förstaklassig support för dig som är gravid. Gravidkudden är framtagen av tre kiropraktorer och har vunnit flera priser för dess design. Man märker tydligt på komforten att denna gravid kudde är byggd ergonomiskt, och med bra produktutveckling i baktanke.

Den har praktiska silikonringar som gör att du själv kan bestämma gravid kuddens hårdhet, så att det både kan kännas som ett stabilt stöd – och ett mjukt underlag. Efter du har fött barnet kan du även återanvända den som amningskudde. Vid amning kan du enkelt knyta kudden runt midjan så att den inte glider iväg.

Tack vare att kropps kudden är så pass flexibel, så kan den användas som avlastning när du får ont i nacke, axlar, rygg, ben, höfter, och för magen.

Vi ger denna gravid kudde ett extra plus för att den är gjord på miljövänliga material. Överdraget är avtagbart och går därför att tvättas enkelt, samt att den är stor (150 cm i längd).

Priset är något som gör att många hyser agg mot denna gravid kudde, men på grund av den otroligt bra utformade designen tycker vi att det är värt det. När du köper den får du också en smart liten väska som du kan bära den i.

Vad andra säger om Bbhugme’s gravidkudde:

Denna kudde har varit fantastisk under min graviditet! Jag är 160 lång och den passar perfekt. Jag hade ingen ryggont alls under graviditeten tack vare denna kudde och sov gott med den. Det krävs lite övning för att få den i rätt position, under huvudet, under höften, mellan knäna, mellan fötterna men när du gör det är det fantastiskt och så avkopplande! Det krävs också lite övning för att få över locket, du måste på något sätt hålla i ena änden och låta pärlorna falla i locket. Lägg märke till att vissa säger att det blir plattare efter några månader, du måste trycka gummiändarna närmare för att få önskad mjukhet i kudden. Rekommenderar det till alla mina gravida vänner!

Mona

Jag tvekade först att spendera så mycket på en gravidkudde men eftersom det är min tredje graviditet och jag inte behövde köpa så mycket tänkte jag att jag skulle unna mig själv. De hade också en kampanj och jag fick ett reservomslag inkluderat.

Det är en “game changer”! Jag är 30 veckor in och den enda gången jag har upplevt höft- och ryggsmärtor denna graviditet är när vi glömde att packa min kudde för en veckas semester. Jag stötte benen på samma sätt med kuddar, men de stöder inte på det sätt som bbhugme formar och konturerar till din kroppsform och tryckpunkter.

Jag önskar bara att jag hade kudden med mina första graviditeter. Jag hade SPD med min första och använde en annan välkänd graviditetskudde. Jag undrar om jag hade haft bbhugme om jag hade haft mycket mindre obehag eller till och med inget alls?

Om du är osäker på om det är värt att betala extra, skulle jag säga att det är det. Jag kunde inte rekommendera det tillräckligt och kommer inte att vilja bli av med den när barnet är här.

 

Ingela Forsman

Doomoo Amnings- och Gravidkudde Recension

doomoo amnings och gravidkudde

 

Doomoo amnings- och gravidkudde

Den gravidkudde som vi anser vara en klar andraplats gravidkudde bäst i test är Doomoo’s gravid kudde. Den är i mitten prisklassen enligt oss, men fungerar väldigt bra för priset.

Om du är ute efter en mjuk amnings- och gravidkudde är Domoo gravidkudden absolut det för dig. Denna kropps kudden rekommenderas dessutom av amningsbarnmorskor då den underlättar många problem för dig som väntar barn, och för dig som ammar.

Denna kudde är av toppkvalité, och kan användas som både gravid och amningskudde. Kan också användas för dig som har problem med axlar, nacke och rygg. Av dessa anledningar, och fler, blev denna gravidkudden en favorit från oss i medelprisklassen.

NG Baby gravidkudde recension

ng baby gravidkudde

 

NG Baby gravidkudde

Vår absoluta favorit i den lite billigare prisklassen. NG Baby gravidkudden är svensktillverkad med en ergonomisk design. Kropps kudden har ett avtagbart yttertyg som underlättar tvättning betydligt.

I kort är detta en väldigt formbar gravid kudde vilket gjorde att den blev vår favorit i budget-prisklassen.

Vanliga frågor när du ska köpa gravidkudde bäst i test 2024

Vi på Barnadiset vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska välja din egen gravidkudde bäst i test 2024. Därför har vi satt ihop denna lista över bästa gravidkuddar, samt att vi nedan besvarar de frågor som vanligtvis kommer upp.

Varför behöver man en gravidkudde?

Din växande mage betyder två saker för din sömn: begränsade alternativ för säkra sömnpositioner och nya tryckpunkter för de positioner som faktiskt är bra för sömnen. Tyvärr för dig som sover på mage eller rygg, är sidosömn bäst under graviditeten. Att sova på mage finns inte på kartan av uppenbara skäl – att sova på en strandboll som sparkar är inte särskilt avkopplande. Men att sova på rygg är också avskräckt, eftersom det kan komprimera en viktig ven som transporterar blod till ditt barn.

Det betyder att sidosömn är det enda alternativet när du är längre in på graviditeten, men din växande mage kommer också att öka trycket på höfterna och ryggen – och det är där en graviditets kroppskudde är till nytta. Dessa gravid kuddar ger stöd till olika ställen på din kropp; några på ryggen, andra på knäna, andra bara på magen och andra på alla ovanstående. Att använda en kan göra dig mer bekväm när du går till sängs på natten och hjälper till att förhindra värk på morgonen.

Läs våran lista och hitta bäst gravidkudde 2024.

Att välja bäst gravidkudde 2024?

Detta beror självklart på dina personliga preferenser, men det finns några saker att tänka på när du ska välja den bästa kroppskudden:

  • Storlek: Graviditets kuddar kan sträcka sig från en kil som inte är större än en standardkudde hela vägen upp till en U-formad kroppskudde som kramar dig fram och bak. Hur mycket utrymme du är villig att ge upp i sängen är upp till dig (och kanske din partner), men det är definitivt något att tänka på innan du ska köpa gravidkudde.

  • Form: Vissa kuddar böjer sig för att stoppas under huvudet och mellan knäna, medan andra löper parallellt med din kropp. Ytterligare andra gravidkuddar har ett dopp som vaggar din mage. Beroende på var du upplever obehag kan det ena alternativet vara vettigare. En annan faktor att tänka på: Om du ofta byter sida som du sover på under natten (och planerar att fortsätta göra det, även om din mage gör det svårt), kan du välja en U-formad gravidkudde som du inte kommer att göra måste justera varje gång du rör dig.

  • Material: Om du blir varm kan du använda ett bomullsöverdrag istället för ett av polyester som är mindre andningsbart.

Ovan hittar du de bästa gravidkuddarna som hjälper dig (äntligen) att få lite sömn.

Läs ovan för att hitta enligt oss gravidkudde bäst i test 2024.

Hur gjorde vi vårt gravidkudde test?

Gravidkudde testet inleddes med att se vad marknaden hade att erbjuda. Därefter valde vi ut de modeller som fått bäst kundrecensioner.

Sedan lästes hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen vi hittat skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen behövde vi också jämföra modellerna för att få ihop en bäst i test lista. Detta gjordes med kriterier som bland annat kvalité, storlek och pris.

Vad är en kroppskudde/gravidkudde?

Tanken bakom graviditetskudden är enkel: en kudde eller kudde som är gjord för att rymma en persons kropp när den växer och förändras under graviditeten.

Graviditetskuddar finns i olika former, storlekar, tyger, fyllningar och priser. Vissa kommer att stödja kroppens längd, medan andra är kil-liknande eller bönformade och kan passa precis under din babybump eller mellan knäna för isolerat stöd.

Det viktigaste att komma ihåg är att det inte finns någon universellt perfekt kudde för alla gravida kvinnor (jag önskar!). För vissa är detta deras första graviditet och de vet inte vad som känns bra från ena sekunden till den andra. För andra kan detta vara runda två eller tre, och även om de vet vad som har hjälpt tidigare kan det finnas nya utmaningar eller obehag. Det är bra att hålla ett öppet sinne och vara villig att prova flera alternativ för att hitta rätt gravid kudde för just ditt behov.

Att vara gravid kan vara väldigt uttröttande för kroppen och därför kan en gravidkudde just vara bra att skaffa när du väl ska sova. Om du istället letar efter något du kan vila dig på dagen så rekommenderar vi att du kolla in en saccosäck då de kan hjälpa dig att slappna av i hela kroppen och få vila lite. Och även senare när du fått ditt barn så kan du behålla saccosäcken då det brukar vara en barnfavorit när de blivit några år gamla.

Sovtips för blivande mammor

Om en graviditetskudde inte finns i budgeten just nu är det värt att experimentera med extra kuddar som du redan har hemma för att se om de gör skillnad. “Förutom att placera en kudde under huvudet och nacken, försök att sätta en mellan knäna när du vilar på vänster sida”, säger National Sleep Foundation.

Du kan också fråga vänner om de har en graviditetskudde som inte används så att du kan testa innan du handlar själv.

Är du en blivande mamma under vintersäsongen? Kolla in vintervantar barn bäst i test 2024!

Under tredje trimestern är det i allmänhet bäst att sova på sidan och undvika att ligga platt på ryggen under långa perioder. En ny studie visade att risken för dödfödelse fördubblas för kvinnor som somnar på ryggen i tredje trimestern.

Du kan förhindra halsbränna genom att undvika kryddigare mat. Använd en förhöjd kudde om du får obehag med halsbränna. Motion kan hjälpa till att öka cirkulationen och minska risken för kramper i benen som annars kan väcka dig på natten. Om du har ett bestående medicinskt problem eller lider av sömnlöshet är det naturligtvis bäst att kontakta din läkare.

Att välja den bästa graviditetskudden kan ta lite tid och försök och fel, men det är väl värt det för stöd, komfort och funktionalitet som rätt gravidkudde ger.

Hur graviditet kan påverka sömnen?

Det finns många saker som kan påverka din sömn negativt under graviditeten. Här är några av de.

Ökar stress

Under graviditeten kommer du att oroa dig för de många okända som följer med din nya ankomst. Oavsett om du är orolig för att förlossa ditt barn, ta med honom eller henne hem eller anpassa sig till livet som förälder kan dessa stressiga tankar störa din sömn.

Hormoner

Graviditet gör att din kropp producerar ökade nivåer av hormoner, varav några kan ha negativa effekter på dina sömnmönster. Medan vissa hormoner kan få dig att bli sömnig under dagen, kan andra få dig att använda badrummet ofta och avbryta sömnen.

Halsbränna

Många förväntade mammor upplever halsbränna någon gång under graviditeten. När det händer på natten kan det hålla dig uppe och orsaka mycket obehag när du ligger i sängen.

Fysiskt obehag

När din nya bebis fortsätter att växa och tar mer utrymme i magen, kommer du att ha det svårare att bli bekväm – både på natten och på dagen. Denna typ av obehag kan störa din sömn, men att använda en kroppskudde för graviditet är ett smart sätt att bli bekväm och vila.

När ska man börja använda gravidkudde?

Det finns ingen bestämd tid att börja använda sig av den bästa gravidkudde 2024, men du kan börja använda den när du känner dig obekväm när du byter position under sömnen. Vid cirka 20 veckors graviditet börjar magen expandera och orsaka smärta i ligamenten och andra delar av kroppen på grund av viktökning. Det här är en bra tid att börja använda en moderkudde.

Hur vi först hörde talas om bästa gravidkuddar

Efter att ha tittat på The Back-up Plan-filmen och sett Jennifer Lopez karaktär dra ut sin graviditetskudde ur soptunnan, tänkte jag för mig själv, “den där saken måste vara fantastiskt fantastisk om hon går så långt för att få tillbaka den.”

Även om det bara var en film och jag inte var gravid, ville jag ändå prova den. Dessutom såg saken väldigt bekväm ut och det blev irriterande att vakna mitt på natten och behöva flytta om mina kuddar.

Jag gick på Groupon och upptäckte snabbt att det finns många olika graviditetskuddar tillgängliga, såsom kil, full längd, flexibel full längd, C-formad och U-formad. Naturligtvis gick jag med den dyraste du kan få, och på fem arbetsdagar var min C-formade kudde vid min ytterdörr.

Kan jag göra min egen gravidkudde?

Ja! Du kan göra din egen gravidkudde på många olika sätt. Du kan till exempel använda dina gamla vanliga kuddar, och placera de runt om kring dig så att det blir ungefär som en gravidkudde. Detta är dock inte lika bra som att göra din helt egna gravidkudde, det kan du göra så här:

Vi rekommenderar självklart vår egen lista till gravidkudde bäst i test för att hitta den bästa gravidkudden 2024. Läs ovan, istället för att behöva göra din egen.

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset