Andningslarm bäst i test 2024 – bästa andningslarmet!

Andningslarm bäst i test

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du efter andningslarm bäst i test 2023? Då har du hittat helt rätt! I denna artikel hjälper vårt team dig att hitta det absolut bästa andningslarmet för just dig. Vi gör först en topplista över de bästa andningslarmen enligt oss, och sedan besvarar vi frågor är vanliga när det kommer till att köpa andningslarm.

*Detta inlägg inehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, babyshop.se & litenleker.se

Andningslarm bebis bäst i test 2023

1. Angelcare andningslarm

2. Snuza Pico rörelselarm bebis

3. Snuza Hero andningslarm bebis

Angelcare andningslarm
Snuza Pico rörelselarm bebis
Snuza Hero andningslarm bebis

Prisklass: Premium

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Angelcare andningslarm recension

angelcare andningslarm

 

Angelcare andningslarm

Angelcare andningslarm eller rörelsemonitor är ett larm som känner av om ditt barn andas eller inte. Samtidigt som den har en videoskärm så du kan känna dig trygg även om din lilla är på en annan våning och sover.

Detta Angelcare andningslarmet placeras under barnets madrass, och riskerar därför inte att barnet lyckas få tag på det. Eller att man råkar lägga den i smutstvätten.

Larmet fungerar så att om barnet inte rört sig på 20 sekunder eller mer, så kommer larmet gå.

I Angelcare andningslarmet ingår en föräldraenhet, barnkammarenhet, bordsstativ, 2st nätadaptrar, bruksanvisning, trådlös rörelsesensorplatta.

Överlag ett av de bästa andningslarmen på marknaden, och rekommenderas varmt från oss på Barnadiset.

Snuza Pico rörelselarm bebis recension

 

Snuza Pico rörelselarm

Detta Snuza Pico rörelselarm bebis är enligt oss ett av de bästa på vår andningslarm bäst i test lista. Den är perfekt för dig att kunna känna dig säker när ditt barn ska gå och lägga sig i ett annat rum.

Snuza Pico rörelselarm sätts fast direkt på barnets blöja, och övervakar därefter andningsmönstret av barnet. När du satt på det kan du koppla ihop det med din telefon eller surfplatta, och slipper ha en stor kontrollpanel i knät hela tiden.

Detta rörelselarm övervakar också barnets kroppstemperatur, vilket också kan ge dig larm om något är fel.

Om du vill bli uppmärksammad när ditt barn ändrar kroppsposition eller ramlar, så är Snuza Pico rörelselarmet definitivt för dig. På en räckvidd upp till 10 meter inomhus, och 30 meter utomhus – kan du lita på att den alltid funkar ordentligt.

Snuza Hero andningslarm bebis recension

snuza hero andningslarm bebis

 

Snuza Hero andningslarm bebis

Snuza hero andningslarm bebis är ytterliggare en favorit på vår andningslarm bäst i test lista. Med denna modell kan du koppla av på soffan i närliggande rum samtidigt som ditt barn sover säkert i sin spjälsäng i ett annat rum.

Snuza Hero andningslarmet fästs på barnets blöja, och övervakar därefter andnings- mönster och rörelser. Uppmärksammar dig som förälder på ändrade kroppspositioner eller eventuella fall.

Larmet kan endast användas tillsammans med en elektronisk babyvakt vilket gör denna till samma prisklass som de andra på denna andningslarm bäst i test lista. Läs vår fullständiga recension av Snuza Hero här!

Angelcare andningslarm audio AC127 recension

Angelcare andningslarm audio AC127

 

Angelcare andningslarm audio AC127

Detta Angelcare andningslarm audio AC127 är ett mycket bra andningslarm i medelprisklassen.

Du placerar enkelt rörelsesensorn under ditt barns madrass som därefter känner av rörelser när ditt barn sover. Då kan du slappa på soffan i rummet intill utan dåligt samvete. Om ingen rörelse känns av på 20 sekunder, så larmas du och kan snabbt hinna in till ditt barn i tid.

Föräldraenheten har också en rumtemperaturdisplay, som är grymt för dig som vill anpassa barnrummets förhållanden.

Genom att kombinera rörelsemonitorn med grymt ljud, blir detta definitivt en av de bästa andningslarmen. Vi på Barnadiset rekommenderar Angelcare andningslarm audio AC127 varmt.

Angelcare rörelsemonitor AC027 recension

angelcare rörelsemonitor ac027

 

Angelcare rörelsemonitor AC027

Denna Angelcare rörelsemonitor är i den billigaste prisklassen vi kunde hitta. Ett cirkapris på bara 1000kr gör detta absolut till en av de bästa andningslarmen.

Denna rörelsemonitor kommer med en trådlös rörelsesensor som du enkelt placerar under barnets madrass. När du satt igång den övervakar systemet rörelser medan barnet sover. Om ingen rörelse registrerats på 20 sekunder, så går larmet.

Angelcare rörelsemonitor AC027 erbjuder:

  • Trådlös rörelesensor-platta som du placerar under madrassen
  • Övervakning utan kroppskontakt med ditt barn
  • Engångsinstallation
  • Kompakt system som fungerar bra om du vill ta med det på resor
  • Batteridrivet!

Angelcare AC027 rörelsemonitor är enligt oss ett av de bästa andningslarmen, men vi tycker att de andra modeller på vår lista var betydligt bättre.

Andningslarm Babysense 7 recension

andningslarm babysense 7

 

Andningslarm babysense 7

Detta andningslarm Babysense 7 är mycket tillförlitligt som installeras direkt i spjälsängen. En av våra favoriter i mellanprisklassen på vår lista.

Andningslarm babysense 7 är ett andningslarm bebis tillverkat för hemmabruk och för sjukvårdsinrättningar. Det kan användas till alla barn upp till ett års ålder.

Babysense 7 larmar ifall ditt barn slutar andas, eller om andningsmönstret är oregelbundet. Det gör den genom två oberoende sensorplattor som känner av en sovande bebis. Det vi gillar mycket är att man inte behöver sätta fast den på kroppen. Alltså blir den inget hinder för ditt barn under sömnen.

Det kontrollerar regelbundet ditt barns rörelser och ger ifrån en hög varningssignal om ditt barns andning upphör i över 20 sekunder. Alternativt om andningsfrekvensen sjunker regelbundet.

Systemet består av en övervakningscentral (kontrollpanelen), och två oberoende sensorplattor. De två sensorplattorna placeras under barnets madrass och registrerar därefter barnets andningsmönster. Man har valt att ha två sensorplattor för att barnet inte ska lyckas krypa från övervakningsområdet.

Överlag en mycket bra andningslarm, som vi rekommenderar starkt.

SE PRISET HÄR!

Vanliga frågor när du ska köpa bästa andningslarmet

Vi vet att det kan finnas massor av frågor som kan komma upp när man ska välja det bästa andningslarmet. Vi har gjort mer än bara att skriva vår andningslarm bäst i test lista, vi ska även besvara de vanligaste frågorna.

Vad är ett andningslarm för barn?

En babyrörelsemonitor är precis vad namnet antyder – ett andningslarm som använder sensorer för att spåra den lilla barns rörelser medan de sover och varna dig om det finns ett problem.

Förutom att spåra rörelse spårar vissa skärmar också statistik som ditt barns andning, hjärtfrekvens, syremättnadsnivåer och temperatur. Vissa tillhandahåller till och med sömnanalys som kan hjälpa dig att få insikt om ditt barns sömnmönster.

Vissa skärmar använder bärbara material som en strumpa eller ett band för spårning. Andra använder en klämma som fäster på ditt barns blöja, medan andra använder speciella sensorer som är placerade under din lilla barns spjälsängmadrass.

Vissa andningslarm arbetar tillsammans med en videomonitor och säljs som en paket. Andra erbjuder möjligheten att lägga till en videomonitor mot en extra kostnad, och vissa rörelsemonitorer fungerar helt oberoende av bildskärmar.

Hjälper andningslarm mot SIDS?

bäst andningslarm

Barnrörelsemonitorer kan ge lite sinnesfrid till nya föräldrar, men det är viktigt att komma ihåg att dessa typer av monitorer inte är medicintekniska produkter och enligt American Academy of Pediatrics (AAP) ger de lite eller inget skydd mot SIDS (plötsligt spädbarn) dödssyndrom).

Medan många tillverkare utför omfattande tester på sina andnings- och rörelsemonitorer, är dessa enheter inte föremål för samma typer av noggranna tester som krävs för medicinsk utrustning. Det beror på att de säljs som konsumentenheter, inte medicinska.

Om du väljer att använda ett andningslarm barn rekommenderar AAP att du alltid övar säker sömn oavsett.

Behöver jag ett andningslarm?

Nej, du behöver inte en andningsmonitor. I själva verket behöver du inte tekniskt sett någon typ av babymonitor alls – det beror bara på vad som gör att du känner dig mest bekväm som en ny förälder.

Vissa föräldrar gillar den sinnesro som ett babylarm ger. Även om det aldrig kommer att ta plats för en medicinteknisk enhet, tycker vissa föräldrar om att de alltid vet att det finns ett öga (och en sensor!) på barnet. Vissa säger till och med att det hjälper dem att få mer sömn.

För andra föräldrar är det motsatta. Ibland kan för mycket information vara ångestproducerande och överväldigande. Och det är innebörden av falska larm att tänka på också.

Det handlar om att ta reda på vad som fungerar bäst för dig, ditt barn och din familj.

Att tänka på när du ska välja andningslarm bäst i test

Innan du väljer en babyandningsmonitor bör du överväga några funktioner och bestämma vad som är viktigast för dig.

  • Typ av andningslarm för barn: Andningsbarnövervakare spårar andningen med hjälp av en rad olika tekniker. Vissa kräver en sensor som är bärbar och fästs på ditt barn, och andra spårar andningen med en kamera eller en andningsmatta under sängen. Välj en andningsskärm som passar dina behov och livsstil.
  • Andningslarm med video eller bara ljud: Om du vill kunna se din bebis och övervaka andningen, välj ett andningslarm med video. Om du vill höra din bebis och övervaka deras andning, är en andningslarm med ljud ett bra val. En enkel babyrörelsemonitor är ett bra alternativ om du bara vill spåra ditt barns andning.
  • Separat föräldrars enhet eller smarttelefonkompatibilitet: Du bör bestämma om du föredrar att bära en separat handhållen enhet eller hellre vill använda din smartphone som föräldraenhet.
  • Integritet: Välj alltid en babymonitor som har säkerhetsfunktioner för att skydda din monitor från att bli hackad.

Inte alla barn behöver ett andningslarm. För de flesta familjer uppfyller en vanlig babyvakt dina behov.

Andningslarm för barn används bäst för prematura barn, barn med andningsrelaterade medicinska problem och barn som har upplevt en uppenbar livshotande händelse eller ALTE.

American Academy of Pediatrics rekommenderar inte att du använder andningslarm för barn. Istället ger de rekommendationer för att förhindra SIDS och skapa en säker sovmiljö för ditt barn.

Om du behöver den sinnesro som en andningsmonitor för barn erbjuder, överväg dina alternativ när du köper. Jag föredrar det enkla alternativet, som Levana Oma. Det kan dock fungera bäst att köpa en andningsskärm som också fungerar som en standardskärm.

Den goda nyheten är att den här typen av bildskärmar nu finns i en mängd olika prisklasser och med en mängd olika funktioner som uppfyller dina behov.

Varför är andningslarm så dyra?

andningslarm test

Rädsla är ett mycket kraftfull säljknep, som föräldrar väl vet. De flesta som tillverkar andningslarm kommer att använda rädsla som en anledning att få en produkt att få ett högre pris.

Och även om jag önskar att jag kunde säga att andningsskärmar för barn använder absolut banbrytande teknik som garanterar en hög prislapp, är det bara inte sant. Dessa är konsumentkvalitet, inte sjukhusklass, enligt experter på WebMD. Tekniken är bra, men den är inte den bästa.

Ändå är många föräldrar mer än villiga att betala för den extra sinnesro som dessa andningslarm kan hjälpa till med, särskilt föräldrar till utsatta barn.

Får andningslarm falska alarm?

Det har nyligen varit oro över den totala noggrannheten hos dessa enheter. Något som är tänkt att ge sinnesfrid hos föräldrar kan faktiskt göra det motsatta.

Eftersom andningslarm för bebis är beroende av teknik som är nyare och något temperamentsfull, fungerar de inte alltid perfekt. Dåliga delar eller buggar i systemet kan leda till att andningsövervakaren för barn skickar en dålig rapport när det inte finns någon anledning till oro. Dessutom kan de misslyckas med att få en verkligt farlig minskning av syre eller hjärtfrekvens.

Vissa föräldrar har klagat på att Owlet är benägen för massor av falska larm för problem med låg syre- eller hjärtfrekvens, vilket kan leda till onödiga resor till akutmottagningen och mycket förlorad sömn. Som ett resultat är Owlet nu en del av en grupptalan.

Typer av andningslarm för bebisar?

Det finns två grundläggande typer av rörelsemonitorer som har liknande principer för att övervaka rörelsen hos sovande barn. En stil är en sensorplatta som går under barnets madras, medan den andra stilen är något som en baby bär. Det finns fördelar och nackdelar med båda, och att välja rätt alternativ beror på dina övergripande mål.

Sensorplattor

De mest pålitliga produkterna använder sensorkuddar under spjälsängmadrassen. Dessa enheter känner även den minsta rörelsen, som att andas. Om rörelsen stannar längre än en förutbestämd tid hörs ett larm på barnenheten eller föräldraenheten beroende på modell. Denna typ av rörelseenhet är bäst för hemmabruk eftersom den kräver en hård yta under madrassen för att fungera korrekt och har begränsningar för vilka madrasser du kan använda.

Dessa sensorkuddar är inte kompatibla med madrasser med minneskum och de flesta resesängar eller hotellsängar. Denna typ av produkt fortsätter också att vara användbar efter att små kan rulla eller krypa (till skillnad från bärbara bildskärmar). Babysense 7 och Anglecare AC127 är båda andningslarm med sensorplattor.

Andningslarm som fästs på kroppen

Bärbara klämmor på barnets blöja, fästs på kläder eller glider över foten. Beroende på modell är de lika små som en knapp eller så stora som en 80-tals skjorta. Wearables har vanligtvis fler falska larm än sensorkuddar eftersom enheten lätt kan tappa kontakten med barnet. Men bärbara kan vara idealiska för resor. Dessa skärmar är små och kräver inte speciella spjälsängsprylar, men de kan misslyckas eller ha falska larm. De kan också vara utmanande att fästa på kläder om ditt barn redan sover, och de kan lossna om barnet är vaken.

Andningslarm med kontrollpanel

Att ha en föräldraenhet innebär att du kan flytta längre från barnet och ändå höra larmet eller ta emot varningen. Vissa skärmar är kompatibla med smartphones och skickar en varning till din telefon via en app. Många monitorlarm finns dock på sensorn själv eller barnkammaren. Att köpa en produkt utan en föräldraenhet innebär att du måste hålla dig inom höravståndet från larmet, annars kan du missa den.

Vissa föräldraenheter kan programmeras för att bara varna föräldrarna istället för att låta i barnkammaren. Denna funktion kan vara användbar om din enhet är benägen för falska larm. På det sättet kan barnet fortsätta sova lugnt omedveten. Att kombinera rörelseskärmen med en ljudmonitor kan mildra några av dessa problem, och att välja två bildskärmar är en populär lösning för många föräldrar. Ändå kan det vara dyrare att köpa och underhålla två bildskärmar.

Hur vi valde det bästa andningslarmet

När vi valde de bästa andningslarmen som var tillgängliga tittade vi på de mest populära andningsskärmarna för barn, med de bästa funktionerna. Vi valde också bara andningslarm för barn som har fått utmärkta recensioner av föräldrar som har testat och litar på dem.

Om du inte letar efter ett andningslarm så kanske du kan läsa en annan artikel, till exempel: babyskydd bäst i test

Detta var några av de saker vi tänkte på när vi valde det bästa andningslarmet:

Pålitlighet av andningslarm?

Falsklarm kan vara en skrämmande upplevelse (för föräldrar och spädbarn), och de resulterar ofta i fler frågor än svar. Deras förekomst gör tillförlitlighet till ett kritiskt övervägande, och det enda klagomålet för de flesta föräldrar. Enligt vår erfarenhet är andningslarm med sensorplattor de mest pålitliga eftersom det inte finns någon risk för att sensorn rör sig eller lossnar. Produkter som Angelcare AC127 och Babysense 7 hade färre falska larm än de bärbara produkterna.

Den främsta orsaken till falska larm verkar hända när bärbara bildskärmar tappar kontakten med barnets kropp och inte längre kan känna av rörelse. Kontaktförlust kan inträffa om strumpan med Owlet Smart Sock 2 faller av, knappen på Monbaby Smart Button tappar kontakten med barnet eller Snuza-produkterna flyttas bort från barnets mage.

När ditt barn blir rörligt finns det en chans att en bärbar produkt tappar kontakten med barnet. Av denna anledning resulterar sensorkuddarna i färre falska larm eftersom de omfattar ett brett område av madrassen och inte är beroende av en lugn och stillastående bebis. Angelcare AC127 har också en känslighetsjustering på barnenheten som kan ändras för att passa de specifika behoven hos ditt barnkammare och barn, vilket minskar potentiella falska larm.

Lätthanterlig

Föräldrar bör överväga hur utmanande en skärm är att använda, inklusive installation, knappar, inställningar, smartphone-gränssnitt och batteribyte. Babysense 7 och Angelcare AC327 är båda enkla att sätta på, men de har några justeringsinställningar för att hantera minst en gång, och förälderenheten på AC327 är varken användarvänlig eller intuitiv. Alternativt kräver Snuza Go, Snuza Hero och Levana Om Sense mindre inledande förberedelser men kan vara frustrerande att fästa vid en squirmy eller sovande baby vilket resulterar i falska larm eller sömnstörningar. Föräldrar klagar också på att batterifacket är svårt att öppna på Snuzas, vilket gör batteribyten till en fruktad syssla.

Monbaby Smart Button, Sense-U Baby och Owlet Smart Sock 2 kan också vara utmanande att fästa och sensorn och smarttelefonen kan inte ansluta, vilket resulterar i ett dyrt, värdelöst tillbehör. Dessutom har alla en app som du behöver använda, och även om de är ganska intuitiva, kommer det att hjälpa om du känner till andra tekniska prylar och appar.

Alarm volym

De flesta andningslarm för bebis i vår recension varnar inuti barnets egna larm, så de måste vara tillräckligt höga för att väcka dig från en djup sömn i ett annat rum. Detta barnhemslarm bör väcka ett barn från en djup sömn, som teoretiskt inte andas, utan den potentiella fördröjningen från en långsamt vaknande förälder som springer till barnkammaren.

Men detta högljudda barnlarm betyder också att du kan skrämma din lilla, vilket kommer att leda till gråt istället för mild stimulering för att underlätta rörelse eller andning. Beroende på din husstorlek, var barnrummet är och om monitorn är täckt kan larmet vara svårt att höra. På grund av detta rekommenderar vi starkt att bildskärmar utan föräldraenheter kombineras med en ljudmonitor. Angelcare AC127 har en dedikerad förälderenhet med video- och ljudfunktion, så du är säker på att du hör alarmet och kan sedan kika in för att se om din lilla andas.

Inställningsbar känslighet

Angelcare AC127-sensorplattan erbjuder en justerbar känslighetsfunktion. De mycket känsliga sensorkuddarna kan ta upp omgivningsbuller och vibrationer från uppvärmningsventiler, fläktar eller hushållsapparater. Om elektroderna tar upp störningar i omgivningen fungerar inte monitorn om barnet slutar röra sig eftersom sensorn tror att interferensen är att barnet rör sig. Du måste testa din bildskärm när du använder apparater i vardagen i närheten av barnets rum (speciellt fläktar, luftfilter, vita bullerproducenter och värmare i barnrummet). Om larmet inte fungerar kan sensorn på AC327 justeras för att ignorera störningar.

De bärbara andningslarmen påverkas inte av vibrationer på låg nivå och har ingen justerbar sensor, men misstag inte detta för att de är lämpliga för barnvagnar eller bilstolar; de är inte. Ingen av rörelsemonitorerna fungerar när den används i en enhet som är utformad för att röra sig eftersom monitorn inte kan se skillnaden mellan barnets rörelse och barnvagnens eller bilstolens rörelse. Om du väljer BabySense 7 måste du ta bort omgivningsstörningar från rummet eller bort från barnets spjälsäng, eftersom den inte har någon justeringsfunktion.

Avslutande ord

Andningslarm bebis är inte en medicinsk utrustning, och du bör inte lita på dem för att förhindra SIDS eller för att övervaka något medicinskt tillstånd eller problem. Denna skärmstil kan dock ge sinnesro för vissa föräldrar. Om det kan bidra till att öka dina odds för att få en god natts sömn, kan du överväga att lägga till det i din lineup. Vi tror att alla kan hitta något för att möta sina behov i vår sammanställning av toppalternativ och prisvinnare.

Oavsett vilken typ av övervakningsbeslut du fattar ersätter ingenting säkra och smarta sovmetoder för att minska risken för SID. Spädbarn måste alltid sova på ryggen, i sitt eget utrymme, på en fast yta och endast använda ett tätt lakan för sängkläder (inga filtar, älsklingar, kuddar, stötfångare etc.). Att tillhandahålla ett säkert och bekvämt sovutrymme för din lilla är viktigare än att välja en övervakningsenhet. Detta säkra utrymme ska ha ett bra luftflöde med en fläkt eller ett luftfilter i närheten för att öka cirkulationen. Det får inte röka, och rummet ska ha en temperatur som är bekväm för en vuxen i lätta kläder (ingen överhettning av utrymmet eller att hålla det för svalt).

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset