Bäst sovorm 2024 – Köp sovorm för bebis idag!

Bäst Sovorm 2023

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter bäst sovorm? Eller kanske bara en vanlig sovorm för bebis? Då har du hittat rätt. I denna artikel går vi igenom de sovormar vi tycker om absolut bäst. Sedan ger vi dig våra varmaste rekommendationer till bäst sovorm. Läs vidare i vår artikel för att ta del av vårt sovorm bäst i test där du hittar den bästa sovormen 2024 som passar bäst för ditt barn så att hen kan ligga och sova bekvämt och bra hela natten eller i barnvagnen med sin sovorm barnvagn.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, storochliten.se & jollyroom.se

Bäst sovorm 2024

1. NG Baby sovorm dandelion

2. Kikado sovorm panda

3. Kikadu sovorm barnvagn

NG Baby sovorm dandelion
Kikado sovorm panda
Kikadu sovorm barnvagn

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

NG Baby sovorm dandelion recension

ng baby sovorm dandelion

 

NG Baby sovorm dandelion

Är du ute efter en fin och mysig sovorm? Då är denna NG Baby sovorm dandelion perfekt för dig! Även denna är tillverkad av GOTS-certifierad bomull, vilket gör den hållbar för miljön.

NG Baby sovorm dandelion kan användas på flera sätt, till exempel kan du knyta ihop den i ändarna så den skapar en liten ring. Du kan fästa den i självsängens spjälor för att använda den som skydd, eller kanske ha den i juniorsängen som ett gosdjur för din lilla.

Kikadu sovorm panda recension

kikadu sovorm panda

 

Kikadu sovorm panda

Denna Kikadu sovorm får ditt barn att känna sig säker i sängen, utan tvekan. Den är tillverkad av GOTS-certifierad ekologisk bomull och stoppad med bomull och polyester. Polyestern är gjord på återvunna PET-flaskor. Med andra ord är detta defenitivt bäst sovorm för dig som tänker ekologiskt och på miljön.

En mjuk och mysig sovorm – det perfekta sällskapet för ditt barn! Denna Kikadu sovorm panda är 200cm lång och kan enkelt tvättas i tvättmaskin.

Denna Kikadu sovorm har också en rolig design för ditt barn, en liten panda!

Candice sovorm multi recension

 

Candice sovorm multi

Candice sovorm multi är som namnet nämner, en multifunktionell kudde. Detta är en sovorm som även ger maximalt stöd för gravida. Du kan alltså köpa denna sovorm medan du är gravid, och sedan ge den till ditt barn. Kudden kan också användas som amningskudde, alltså är det en sovorm med många användningsområden!

Candice sovorm multi platsar absolut på vår sovorm bäst i test lista just på grund av detta. Den passar inte bara för ditt barn, utan även för dig!

Denna Sovorm bebis har ett väldigt mjukt överdrag, och en längd på 180cm. Det gör den lätt att forma efter just dina/ditt barns behov. Sovormen är även mycket smidig att vika ihop, och kan därför anpassas till en amningskudde.

Kikadu sovorm till barnvagn recension

kikadu sovorm barnvagn

 

Kikadu sovorm barnvagn

Ännu en Kikadu sovorm att lägga till på vår lista över bästa sovormarna. Även denna visade bra egenskaper i våra tester.

Den är specialdesignad för att du ska lägga den i barnvagnen, men du kan självklart även också använda denna sovorm bebis i den vanliga sängen också.

Även denna Kikadu sovorm är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Stoppningen är i bomull, tyvärr inte miljöcertifierad.

Det ända vi inte gillade med denna sovorm barn är att den bara är 120cm lång, men det är väl priset som reflekterar det.

Vanliga frågor

Det finns säkert massor av frågor som kommer upp när du bestämmer dig för att köpa sovorm. När du ska välja bäst sovorm, kolla längder på de med mera. Vi är här för att skriva en artikel om den bästa sovormen, och besvara alla frågor du kan ha när du ska välja.

Kriterier för den bästa sovormen

 • Säkerhet. Sovormar är bara säkra när barn övervakas helt av vuxna. Använd inte en sovorm bebis om du inte är i rummet. Det betyder att du inte ska använda en sovorm över natten för ditt spädbarn.

  Babykuddar kan öka risken för SIDS, därför bör du titta på ditt barn när de använder någon kudde. Eftersom spädbarn inte kan kontrollera sina kroppar innehåller det bästa sovarrangemanget så få saker som möjligt i en spjälsäng. Spjälsängar bör vara fria från filtar, kuddar, stötfångare och ställare.

  Du kan fortfarande använda sovormar, men väljer att använda dem utanför spjälsängen. Sovormar kan användas i barnvagnar, resesängar, sovhyttar, vaggor, gungor, vippor och till och med i en bilstol, men bara när du eller en annan vuxen är i närheten. Ett platt huvud är bättre än ett barn som kvävs i sömnen.

 • Fördelarna med bäst sovorm. Om ditt barn har ett platt huvud, vet du varför en sovorm är önskvärd.

  Spädbarn ligger mycket på ryggen eftersom det är den säkraste positionen, och detta kan leda till platta fläckar på sidan av huvudet eller baksidan av deras fontanell. Du kan förhindra platta huvudsyndrom eller plagiocefali med en bra sovorm bebis.

  Det bästa sättet att använda en sovorm barn är att använda den när din bebis är vaken eller om du är vaken. Sovormar kan hjälpa med så mycket mer för att få ditt barn att sluta sova på ryggen. Snart kommer ditt barn att rulla över, och de kommer naturligtvis att kunna spendera mindre tid att sova på ryggen.

  Dessutom kan sovormar hjälpa barn med kolik eller surt återflöde, tillsammans med barn som kämpar med trängsel. Kilkuddar är ett utmärkt alternativ för att höja spädbarn gradvis och öppna upp luftvägarna för bättre sömn. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att alltid titta och lyssna efter nödljud från din bebis.

 • Material. Välj alltid bäst sovorm med högkvalitativa material som ekologisk bomull och kvalitetsskum.

  Minneskum är säkert för spädbarn och mycket bekvämt. Fyllningen är också säker för spädbarn så länge den sys ner för att förhindra att den rör sig runt.

  De bästa sängormarna är fasta och hjälper till att placera ditt barn korrekt. Försök också hitta material utan färgämnen och kemikalier som irriterar känslig hud.

Kommer min bebis få runt huvud utan sovorm?

De flesta barnens huvuden kommer att korrigera på egen hand inom sex veckor efter att de har spenderat mindre tid på ryggen.

Om ditt barn har ett svårt fall av platthuvud kan din läkare hjälpa till med en speciell hjälm, eftersom vissa fall är svårare.

Låt din bebis sova på mage varje dag för att förhindra allvarliga platt-huvuds-problem!

Varför har man sovorm?

En sovorm barn används för att hjälpa ditt barn att sova i en bättre position med huvudet så att ditt barn inte riskerar att få platthuvud. En sängorm barn gör så att ditt barn ligger och kramar om en stor kudde istället för att bara ha en vanlig liten kudde.

Hur gjorde vi vårt sovorm test?

För vårt sovorm test började vi med att se vad marknaden hade att erbjuda. Därefter handplockade vi några få modeller som fått bra kundbetyg.

De vi valt ut läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar om. Med den informationen vi hittat skrev vi sedan våra egna recensioner utifrån.

Till slut kvarstod bara en sak; en bäst i test lista! Den skrevs genom en jämförelse på de olika sovormarna. Vi jämförde bland annat kvalité, längd och vaddering.

Kan platthuvud ge problem i hjärnan?

Nej. Ditt barns huvud växer fortfarande de första månaderna av livet.

Skallen kan förändras med tiden, vilket innebär att ditt barn kommer att få tid att växa ut platta “fläckar”, vilket vanligtvis är ett mindre problem. Snart kommer ditt barn att kunna röra sig mer och kan flytta huvudet runt istället för att hålla det på samma plats i flera timmar.

Missbildning kan dock orsaka problem med öron, ögon eller mun. Om din bebis har en platt “fläck”, se till att prata med din läkare vid nästa besök.

Vad är en sovorm?

En sovorm är enkelt förklarat en kudde i orm-form! Kudden är både lång, hög och kan sträcka sig upp till 2 meter. Det gör att den kan omfamna din lilla och skapa en tryggare plats att sova på.

Dessutom kan din sängorm användas i spjälsängen för att din lilla inte ska fastna med händerna mellan spjälorna. Eller som stöd för dig som ammar/är gravid.

Är en sovorm bra?

Ja en sovorm är bra för barn då den gör en bekväm sovplats till ditt barn i sängen eller eventuellt andra platser där ditt barn kan tänka sig vila.

En sovorm barnvagn är även ett alternativ för dig som har barn och vill kunna använda sovormen i barnvagnen också. Vi har ett exempel i vårt test här över men det finns självklart flera om du söker vidare, dessa är oftast lite mindre och passar utmärkt i en barnvagn.

En sängorm har fördelar såsom att ditt barn kan krama om sitt gosedjur och även ligger säkert och tryggt utan att riskera att skadas av hårda kanter på exempelvis sängen.

Varför ska man använda en sovorm?

En stor sovorm är mysig både för dig som vuxen, och din lilla. Med en sovorm barn kan du se till att ditt barn konstant ligger skyddat när det är dags att sova. Som tidigare nämnt kan du ha den i samband med att du ammar också, vilket gör det multifunktionell.

Dessutom kan sovormen placeras på massor av olika sätt, till exempel istället för ett spjälskydd. Eller kanske för att ge stöd för ben, rygg och mage? Vad du än föredrar så kan sovorm bebis hjälpa till enormt både för dig och din lilla!

En sovorm lång kan även vara bra för ditt barn som vill ha en längre sovorm som tar upp hela sängen så att hen kan krama om den och ligga och sova på den med full bekävmlighet. En sovorm lång är oftast längre än vanliga sängormar vilket kan göra den till över 3 meter lång.

Vad kostar en sovorm?

En sovorm från vår bäst sovorm lista kostar från 300kr till 600kr. Hyfsat billigt, och fram för allt eftersom du kan använda den till mer än ett ändamål!

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset