Amningsnapp bäst i test 2024 – hitta bästa amningsnappen!

Amningsnapp bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

En amningsnapp är ett utmärkt redskap för mammor som har problem med amningen med sitt barn. En amningsnapp kan vara till hjälp när barnet till exempel inte får tillräckligt bra tag eller om bröstvårtorna är såriga. Amningsnappen fungerar då som ett skydd för bröstvårtan.

Om du är ute efter en amningsnapp så har du hamnat helt rätt! Vi listar nämligen i denna artikel amningsnappar bäst i test 2023! Du kan här nedanför läsa våra tre recensioner på tre olika amningsnappar och längre ned i artikeln även få svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande! Om du är ute efter andra produkter till ditt barn så kan du även läsa vår bäst i test artikel om nappflaskor!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, jollyroom.se & babyv.se

Amningsnapp bäst i test 2023

1. NUK amningsnapp

2. MAM amningsnapp

3. Medela amningsnapp

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

NUK amningsnapp recension

 

NUK amningsnapp

Om du är ute efter en riktigt bra amningsnapp så kan NUKs amningsnapp vara något för dig! Denna amningsnapp kommer till ett bra pris och av bra kvalité.

Detta amningsskydd från NUK är utformat och designat för att på ett bra sätt skydda bröstvårtorna under amning. De är framtagna för att ge extra mycket hudkontakt vid amning och är dessutom kliniskt testade!

För förvaring så ingår även en hygienisk ask så att man enkelt kan stoppa ner dem för att använda under färd. Bättre än såhär blir det inte! En stor rekommendation från oss!

SE PRISET HÄR!

MAM amningsnapp recension

 

MAM amningsnapp

MAM amningsnapp är den nästa deltagaren på vår amningsnapp bäst i test 2023 lista. Denna amningsnapp är av bra kvalité och kommer även till ett bra pris!

MAM amningsnapp är en mycket tunn och fjärilsformade amningsnapp som är designade för att ge maximal hudkontakt mellan mamma och barn!

Amningsnappen har en silkeslen yta som är gjord för att påminna barnet om mammans hud och är lätt strukturerad för att släppa in luft mellan bebisen och amningsnappen. Detta är helt enkelt ytterligare en stor rekommendation från oss!

SE PRISET HÄR!

Medela amningsnapp recension

 

Medela amningsnapp

Till dig som letar efter det lite billigare alternativet men fortfarande vill ha ett amningsskydd av bra kvalité kan vi rekommendera denna amningsnapp från Medela!

Denna amningsnapp/amningsskydd skyddar känsliga och såriga bröstvårtor när du ammar. Skyddet hjälper dessutom barnet att få ett bättre fäste om bröstvårtan.

Amningsnappens utformning gör att barnet känner mammans hud och doft under amningen. Den är tillverkad av transparent, mjukt silikon. Detta är helt enkelt en grym amningsnapp till ett bra pris!

SE PRISET HÄR!

Vanliga frågor

Att hitta rätt amningsnapp kan vara en utmaning för vissa personer. Därför är det vanligt att det uppstår några frågor under ens sökande. Men du behöver inte oroa dig! Vi finns här för att hjälpa dig. Just därför har vi här nedanför samlat några vanliga frågor och besvarat dem. Allt för att ditt sökande ska bli lite enklare!

Vad är en amningsnapp?

En amningsnapp är ett redskap som används under amning för att göra amningen enklare. En amningsnapp används ofta när det uppstår problem under amningen. Det kan röra sig kring att barnet till exempel inte får tillräckligt bra tag eller om bröstvårtorna är såriga. Amningsnappen fungerar som ett skydd för bröstvårtan.

Amningsnapp Rengöring

Att rengöra en amningsnapp är väldigt simpelt, det bör göras varje gång efter varje amingstillfälle. Du behöver i de allra flesta fall bara följa dessa simpla stegen:
  1. Skölj av din amningsnapp med vatten, kallt räcker gott och väl.
  2. Sedan ta lite diskmedel och varmt vatten och tvätta av den.
  3. Därefter skölj av den nogrannt med kallvatten så att de inte är något diskmedel kvar.
  4. Det kan även vara bra att sterilisera nappen, detta gör du genom att koka den i vatten i ungefär 4-7 minuter.

Sådär, nu är din amningsnapp rengjord och redo att användas för ditt barn igen.

Hur fungerar amningsnappen?

En amningsnapp är ofta gjord av extra tunn, mjuk silikon och sätts över bröstvårtan. Det finns ett hål som mjölken rinner ut igenom när barnet suger. Amningsnappen gör så att barnets tunga hamnar under bröstvårtan och hjälper på så sätt barnet att suga effektivt. Barnet behöver ha hela nappen i munnen och inte bara toppen av den. Amningsnappar finns i olika storlekar. Det är bra att använda de större modellerna så att barnet gapar stort. Den större modellen klämmer inte heller åt bröstvårtan.

Hur länge kan man ha samma amingsnapp?

Du kan använda samma amningsnapp ett bra tag. Det finns ingen specifik tid för varje tillfälle som är bra. Men det är ingenting du behöver tänka på. Glöm inte att rengöra efter varje tillfälle bara. Om du dock undrar hur länge man kan använda sig av samma amningsnapp vid varje tillfälle, så är svaret att du kan använda den så länge den fungerar bra och inte är sönder.

Det kan variera från några månader tills en del månader men du märker själv när den börjar bli sämre skick och bör bytas ut. De kostar inte så värst mycket så det kan lika bra vara bra att byta ut då och då om det skulle behövas. Men tänk på att det är bra att låta ditt barn vänja sig att suga på bröstvårtorna också.

 

Varför använder man amningsnapp?

En amningsnapp används oftast för mammans skull om det skulle göra ont när ditt barn suger på dina bröstvårtor. En amningsnapp gör så att amningen blir mindre smärtsam och underlättar jobbet helt klart för dig som mamma. Den kan alternativt användas om ditt barn har svårt att suga på bara bröstvårtan.

Hur hittar man den bästa amningsnappen?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man ska välja en amningsnapp. Alla personer är ju olika, så det kan vara svårt att veta exakt vad som skulle passa för just dig och ditt barn! Men oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa. Här har vi samlat några tips för att göra ditt sökande lite enklare.

Storlek

Amningsnappar kommer i flertal olika storlekar. Det gäller att hitta en storlek som passar bra för just dig och ditt barn. Man får helt enkelt testa sig fram. En fördel med lite större amningsnappar är att barnet då gapar stort, vilket förenklar amningen. Dessutom så klämmer inte en större amningsnapp åt bröstet lika mycket och kan kännas bekvämare att använda. Det är helt enkelt upp till dig att hitta en storlek som passar just dig och ditt barn!

Material

Materialet på en amningsnapp är en viktig sak att ha i åtanke när du ska välja en amningsnapp. Precis som med andra produkter så vill man såklart ha en amningsnapp som håller och inte går sönder så enkelt. Materialet är därför viktigt. Dessutom så kan materialet på en amningsnapp komma med andra egenskaper. En amningsnapp med silkeslen yta kan fungera bra för att påminna barnet om mammans hud. Amningsnappar kan även vara gjorda för att släppa in luft mellan bebisen och amningsnappen. Så det är viktigt att du har materialet i åtanke när du väljer en amningsnapp.

Pris

Priset är ju självklart något man alltid är uppmärksam på när man köper en produkt. Vissa personer bryr sig inte lika mycket om priset på produkter medans andra är super noggranna. När det kommer till amningsnappar så brukar priset generellt hålla sig på den låga sidan. Men ett högre pris brukar ofta indikera högre kvalité. Så det kan helt enkelt vara bra att gå för amningsnapparna med lite högre pris än de med lägre pris!

Hur gjorde vi vårt amningsnapp test?

Det första som vi gjorde när vi inledde vårt amningsnapp test var att hitta några olika varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi väl hittade de populäraste varianterna läste vi mer ingående om dem. Vi samlade sedan information från olika kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som vi samlade kunde vi skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att sätta ihop vår bäst i test lista. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika amningsnapparnas kvalitéer mot varandra. I jämförelsen ingick till exempel deras material och pris.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset