Gåstol bäst i test 2024 – bästa gåstolen barn

Gåstol bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter gåstol bäst i test 2024? Eller kanske den bästa gåstolen för barn? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom våra favoriter från det stora gåstol testet. Fortsätt läsa för att hitta din favorit gåstol barn.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se,

Gåstol bäst i test 2024

1. Beemoo aktivitetscenter gåstol

2. Beemoo Play lära barn gå stol

3. 2me lekstol italy gåstol

Beemoo aktivitetscenter gåstol
Beemoo 4-in-1 lära barn gå stol
2me lekstol italy gåstol

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Beemoo aktivitetscenter gåstol recension

 

Beemoo aktivitetscenter gåstol / lekstol bebis

Denna beemoo lära gå stol är våran absoluta favorit av de vi testade i detta gåstol testet. Beemoo aktivitetscenter gåstolen är vinnaren i vår premium prisklass, och här är en gåstol som verkligen håller måttet.

På lekpanelen hittar du massor av roliga leksaker som alla är tillverkade av samma företag som gåstolen. Lekstolen är ergonomiskt utformad och är bekväm för ditt barn att sitta i.

Beemoo gåstolen gör att du som förälder kan få lite ledig tid medan ditt barn har kul utan dig. En gåstol som riktar in sig för dig som vill betala lite extra, för en produkt av hög kvalité.

Beemoo Play lära gå stol recension

 

Beemoo Play lära gå stol för bebis

Beemoo har även en annan modell – Beemoo Play lära gå stol, som får dit barn att känna sig som en riktig formul ett förare. Den här gåstolen kommer i form av en racerbil, men har tyvärr ingen motor.

Beemoo Play lära gå stol har många krusiduller, bland annat en ratt, tuta, och ett litet stoppljus som blinkar. Beemoo Play lära gå stol är helt klart en värdig utmanare till gåstol bäst i test.

Denna bästa gåstolen innehar en rolig bil upplevelse, och hjälper ditt barn med motoriken samtidigt som barnet har kul och leker. En bra blandning enligt oss!

2me lekstol italy recension

 

2me gåstol/lekstol bebis

2me lekstol/gåstol italy är en solklar vinnare av gåstol bäst i test i budgetkategorin. Det är en billig gåstol som har ett cirkapris på bara 400 kr, men ändå erbjuder den en ergonomisk design. 2me lekstol italy lämpar sig från och med att ditt barn börjat lära sig sitta, och har en schysst design som kan höjas upp och ner allt eftersom din lilla växer till sig.

Även på denna gåstol bebis finns det en lekpanel men spännande ljud och ljus. Stolen drivs med batterier, och kan fällas ihop när du ska ut och resa eller stoppa undan den.

Överlag är 2me gåstol ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill spendera så mycket pengar, och istället letar efter en billig gåstol.

Gå stol frågor och svar

Det finns många frågor som kan poppa upp när du ska köpa gåstol barn. Vi är här för att besvara några av de frågorna.

Är gåstolar säkra för barn?

Gåstol barn orsakar massor av olyckor för barn under 15 månaders ålder, men främst på grund av olyckor i trappor.

Utöver problem med trappor inkluderar andra problem klämda fingrar eller ben, utomhuspooler, vurpor och andra osäkra föremål i huset. Tänk på att spädbarn inte är tillräckligt gamla för att tänka på vad som skulle vara farligt och om du inte ger ditt barn 100% av din uppmärksamhet, finns det en risk för fara.

Slutligen inkluderar gåstolar – både sittande och gå stolar – inget hjullås. Kanske kommer tekniken att komma ikapp och tillverkare kommer antingen att inkludera hjul eller använda kameror och piper för att meddela föräldrar när en gåstolar för barn håller på att vila eller helt enkelt stoppa rullaren.

Här är några sätt att hålla gåstolar säkra för barn:

CPSC införde många lagar genom åren för att säkerställa den säkraste rullaren för ditt barn. Se alltid till att kontrollera CPSC Recall List för alla gå stolar för barn du väljer att köpa i förväg.
Kontrollera gåstolen när du tar ut den ur förpackningen. Om något ser fel ut eller om det är skakigt, returnera den omedelbart. Förebyggande är det bästa sättet att skydda ditt barn.
Det bästa sättet att handla om du bestämmer dig för att köpa gåstol för barn är att hålla ett konstant öga på ditt barn. Stanna i rummet med din bebis och förvara dem på bottenvåningen i huset utan tillgång till trappor eller avsatser.

I vilken ålder ska mitt barn börja använda gåstol?

Den enda verkliga begränsningen mellan din bebis och småbarn är barnets förmåga att hålla upp huvudet, och att fötterna vidrör golvet.

Detta varierar från baby till baby. Vissa kan vara klara bara fyra månader gamla och andra inte förrän sex.

Eftersom det är fråga om att gå måste du inte skynda på beslutet att använda en gåstol bebis. Om du är osäker, skaffa istället ett aktivitetsbord eller babybygel.

Istället för gåstolar finns det även lära gå vagn om du tror det passar bättre för ditt barn. Du kan alltid prova båda om ditt barn inte gillar att använda gåstolen längre. Denna kan dock vara bättre för barnet har lite bättre balans eftersom ingenting håller runt dem.

Hur gjorde vi vårt gåstol test?

Vi började med att se vilka gåstolar som fanns där ute. Sedan valde vi ut en handfull modeller som fått bra kundbetyg.

Vi läste sedan på mer om dessa modeller med hjälp av produktbeskrivningar och kundrecensioner vi hittat på nätet. Med informationen vi samlat därifrån satte vi sedan ihop egna recensioner.

De olika gåstolarna behövde sedan jämföras för att kunna skriva bäst i test listan. Några av kriterierna som användes vid jämförelsen var kvalité, material, uppbyggnad och funktionalitet.

Kommer en lära gå stol hjälpa mitt barn gå?

Syftet meden lära gå stol är att hjälpa spädbarn växa styrka i benen och hitta sitt balanscentrum. För dessa två ändamål kan gå stol för bebis vara till hjälp. Majoriteten av spädbarn kommer att gå på egen hand innan de hunnit fylla ett och ett halvt år.

De behöver egentligen inte hjälp för att lära sig, men de behöver en önskan att lära sig. Om en bebis inte har någon önskan att gå, kommer inte en gåstol bebis att ändra den åsikten. De flesta barn lär sig att krypa och gå för att komma till något som katten eller min kopp kaffe, talar av erfarenhet.

Spädbarn kan dock inte förstå att de behöver undvika fara och kan hamna snett eller ramla. Att gå runt möbler kan vara mer produktivt för att hjälpa till med styrka och balans.

En annan punkt: att skynda en baby på en gång kanske inte är i deras bästa intresse. Att låta dem ta sin tid säkerställer att de är bekväma med att gå och alla åtgärder som leder fram till finalen.

Min äldsta gick efter 9 månader. Jag visste inte ens att barn kunde gå så unga, så jag uppmuntrade inte beteendet på något sätt. Han var bara redo.

Låt ditt barn sätta sitt eget schema. Du kan ge honom en gåstol, men se till att han använder den eftersom han vill prova att gå.

Är gåstol bra för barn?

Forskningen visar att gåstolarna inte är till någon fördel för barnets utveckling. De lär inte spädbarn att gå eller hjälper dem att gå snabbare än de skulle göra utan en gåstol. Spädbarn behöver möjligheter att dra sig upp, krypa och krypa, vilket de inte kan göra i en gåstol.

Vilken typ av lära gå stol är bäst för mitt barn?

Det bättre alternativet är en lära gå stol, och inte en gåstol som man sitter i.

Detta beror på att barnet med en gå stol fortfarande måste hålla sig uppe men med sittning flyttar de benen, men inte botten, vilket absolut är viktigt i balansprocessen.

Gåstolar som man sitter i håller också barnet från golvet där de kan lära sig värdefulla motoriska färdigheter som att krypa, dra upp sig och andra repetitiva rörelser. Ju mer naturligt en baby kan lära sig, ju bättre.

Gåstolar som man sitter i erbjuder rörlighet men hjälper inte barn att lära sig och gå helt och hållet.

Letar du också efter en blöjhink? Läs vår artikel om blöjhink bäst i test 2024 här!

Vad ska man letar efter när man ska köpa bästa lära gå stol 2021?

Du ser att det finns en mängd olika alternativ när det gäller vandrare (och mest vad som helst barnrelaterat, faktiskt!). Hur väljer man? Tänk på följande:

  • Hur mobil är din bebis? Vissa gåstolar kan vara mer lämpade för spädbarn som bara sitter upp och drar för att lyckas stå. Andra kan kryssa snabbt och är roligare för oberoende gående barn.
  • Vilken typ av golv har du? Tyngden och materialet på gå stolen som du väljer kan fungera bättre på mattor, trägolv, kakel eller om du har en blandning av dessa golv i ditt hem.
  • Reser ni mycket? Vissa gåstolar viks platt för enkel transport till barnmorskas hus eller på semester. Andra är skrymmande och lättare att hålla i lekrummet.
  • Vad är din budget? Vandrare kan variera i pris från under 200 kr till över 1000 kr. I vårt gåstol bäst i test har vi dock modeller i alla prisklasser, så det ska passa just din budget.
  • Vilka extra letar du efter? Vissa av de bästa gåstolarna är ganska enkla, medan andra erbjuder ytterligare säkerhetsalternativ, som gummi och låshjul. Vissa gåstolar har massor av starkt ljus och musik, medan andra är mer dämpade och gjorda av trä. Allt är en fråga om personlig preferens.
  • Kan jag använda en begagnad? Om det bara är några år gammalt, kanske. Annars är det en bra idé att köpa din lära gå stol ny, eftersom äldre modeller kan bli återkallade eller har andra säkerhetsproblem, som trasiga delar.

Har du en till liten på väg? Läs vår artikel om gravidkudde bäst i test!

Ytterligare tankar

Den bästa gåstolen bebis kan vara ett värdefullt verktyg för att hjälpa spädbarn att bli stabila på fötterna samtidigt som de lär sig balans och samordning. Gå stolar som man sitter i är dock inte lika användbara som lära gå stol bäst i test. Barn som sitter i en sittgrupp kan vara rörliga, men de lär sig inte att gå.

Det bästa alternativet om ditt mål är att hjälpa din bebis att gå är #1 på vår lista, eftersom barnet kan trycka men inte sitta i gåstolen.

Ett annat bra alternativ är att överföra babymöbler som börjar som ett icke-mobilt aktivitetscenter och sedan förvandlas till en gå stol senare.

Vi rekommenderar att du hoppar över sittande gåstolar helt och hållet och bara använder en av de bästa gåstolar direkt. En bygel eller aktivitetsstol är båda bra eftersom spädbarn inte kan röra sig heller. Om du väljer att använda en sittande stol, se till att inte använda den nära trappan.

Därefter är läkare överens om att de sittande stolarna för bebis i sig är osäkra, vilket jag håller med, eftersom spädbarn inte förstår hur man ska se upp för fara.

Även om en förälder tittar noga kan det drabbas av en olycka i just det ögonblicket du vänder ryggen till. Var försiktig om du bestämmer dig för att använda en gåstol.

En sittande baby gåstol använder inte samma muskler för att gå som en lära gå stol, vilket är en annan anledning till att en gåstol är ett bättre alternativ.

Vår lista över gåstol bäst i test ser till att du får det mesta du behöver veta om bästa gåstolen 2024. Lycka till i ditt handlande nu!

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset