Bärsele bäst i test 2024 – bästa bärselen!

Bärsele bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Är du också på jakt efter den bästa bärselen bäst i test 2024? Då har du kommit till rätt ställe! I denna artikel kommer vi att guida dig till att hitta den allra bästa bärselen. Efter att vi presenterat vår topplista kommer vi även att besvara vanliga frågor som kan uppstå när du ska köpa en bärsele.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Bonti.se, Babyshop.se & Jollyroom.se

Bärsele bäst i test 2024

1. BabyBjörn bärsele one air

2. Ergobaby bärsele omni 360

3. Ergobaby bärsele embrace

BabyBjörn bärsele one air
Ergobaby bärsele omni 360
Ergobaby bärsele embrace

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BabyBjörn bärsele one air recension

 

BabyBjörn bärsele one air

Denna BabyBjörn bärsele one air är en otroligt bekväm och ergonomisk bärsele som underlättar för dig som vill ge ditt barn närhet. Den kan användas från nyfödd upp till cirka tre års ålder. Tyget är elastiskt och du kan både känna och se att din bebis bärs i en naturlig position. Det är en framåtvänd bärsele som håller din bebis rygg i en c-kurva bort från magen. Du kan dock även använda den inåtvänd i två olika lägen, antingen framåtvänd eller på ryggen.

Det som vi verkligen uppskattar med BabyBjörn bärsele one air är dess robusta midjebälte och välstopprade axelband. Detta gör att din rygg och axlar avlastas och att det blir bekvämt att bära ditt barn.

BabyBjörn bärsele one air har testats av International Hip Dysplasia Institute och har därefter blivit klassad som “höftvänlig”. Det innebär att denna bärsele ger bra stöd för ditt barns höfter. Detta främjar också mognadsprocessen för höftlederna, vilket är särskilt viktigt under ditt barns första månader.

Ditt barn kommer att sitta säkert och bekvämt medan du har händerna fria. BabyBjörn bärsele one har två olika höjdinställningar, vilket vi på Barnadiset verkligen gillade. Sammantaget är detta en mycket bra bärsele som vi utnämner till bäst i test 2024!

Ergobaby bärsele omni 360 recension

ergobaby bärsele omni 360 recension

 

Ergobaby bärsele omni 360

Denna Ergobaby bärsele omni 360 är designad av det prisbelönta märket Ergobaby. Den är ergonomisk och perfekt för att knyta starka band med ditt barn samtidigt som du får stöd.

Bärsele omni 360 har fyra olika bärpositioner, inklusive framåtvänd och för ryggen. Midjebandet är stödjande och justerbart för långvarig komfort. Axelremmarna är vadderade för extra stöd och kan korsas i ryggen för en tajtare passform.

Nackstödet är vikbart för extra komfort och det finns en huva med solskyddsfaktor UV50+ för skydd mot solen. Bärsele omni 360 fördelar vikten jämnt mellan höfter, rygg och axlar och har en justerbar sits för nyfödda till småbarn.

Den är också klassad som höftvänlig enligt International Hip Dysplasia Institute. Ergobaby bärsele omni 360 är en av de bästa på marknaden idag till ett överkomligt pris.

Ergobaby bärsele embrace recension

ergobaby bärsele embrace recension

 

Ergobaby bärsele embrace

Ergobaby bärsele embrace i marinblå är en ergonomisk bärsele som tillåter dig att ha ditt barn nära och bekvämt. Materialet är Oeko-Tex certifierat och höftvänlig enligt International Hip Dysplasia Institute.

Bärsele embrace har tre olika bärpositioner och mjukt textilmaterial som ger skönt nackstöd. Midjebältet och axelremmarna är ergonomiskt utformade för att avlasta och dela upp vikten över höften.

Även om designen är simpel, är detta fortfarande en billig bärsele som fungerar bra i de flesta situationer.

Chicco bärsele easy fit recension

chicco bärsele easy fit recension

 

Chicco bärsele easy fit

Chicco bärsele easy fit är en prisvärd bärsele från det italienska märket Chicco. Den är enkel att justera och kan användas både bakåtvänd och framåtvänd för att ge variation och bekvämlighet.

Bärselen är utvecklad i samarbete med föräldrar, experter och barnläkare vilket garanterar hög kvalitet.

Sätet ger en höftvänlig position för barnet och nackstödet ger extra stöd för nacke och huvud.

*Tyvärr säljs inte längre Chicco bärsele easy fit, kolla istället in de andra produkterna vi har med på denna bärsele bäst i test lista

Beco bärsele gemini recension

beco bärsele gemini recension

 

Beco bärsele gemini

Beco Gemini babycarrier är en lätt och ergonomisk bärsele speciellt anpassad för en hektisk vardag. Den har en bekväm huvud- och nackstöd, stödjande midjeband och flera justerbara band, vilket gör att selen passar dig och ditt barn oavsett hur ni bär den.

Beco Gemini babycarrier är lämplig för barn mellan 3 och 16 kg. Den kan bäras i fyra olika positioner; framåtvänd med barnet inåt eller utåt, på höften eller på ryggen. Det är skönt att kunna anpassa bärsele för att avlasta höften lite.

Det vi på Barnadiset särskilt gillade med denna bärsel är att den har en stor ficka på midjebandet där man kan förvara sin mobiltelefon eller andra viktiga saker. Detta gjorde att vi utnämnde den till en av de bästa bärselarna.

Sammanfattningsvis, en bra och prisvärd bärsele som definitivt hör hemma på bästa bärsel-listan.

Vanliga frågor

Vi på Barnadiset vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska hitta den bästa bärselen. Därför har vi skrivit en bärsele bäst i test lista ovan, men nu ska vi även besvara de vanligaste frågorna som kan komma upp.

🥇Vilken bärsele är bäst?

Enligt oss på Barnadiset är BabyBjörn bärsele one air den absolut bästa. Men om din budget inte klarar av den så kan du kolla in de andra på vår bärsele bäst i test lista.

👶När kan man börja använda bärsele?

Du kan börja använda en bärsele redan när ditt barn är nyfött. Ta med den till BB och börja direkt. Nyfödda barn föredrar också sina föräldrars närhet, och bärselen kan därför vara ett bra sätt att bilda ett starkt barn med sin lilla.

👼Bärsele framåtvänd, ålder?

Vi på Barnadiset rekommenderar att du använder en framåtvänd bärsele i korta stunder (10-15min). Barnet rekommenderas också att vara vaket och minst 5-6 månader gammalt. Om barnet är trött är det istället rekommenderat att vända barnet mot dig, på mage eller rygg. Det är den föredragna positionen för ett sovande barn.

📖Hur använder man en bärsele?

Det första halvåret så är det rekommenderat att din lilla sitter med ansiktet vänt mot din mage. Ungefär i en höjd där du kan röra det med hakan när du böjer dig ner. Se också till att huvudet har ordentligt stöd.

🔖Vad är en bärsele?

En bärsele är i grunden en bekväm "påse-på-en-sele" som ger dig ett sätt att bära ditt barn på din mage eller rygg utan händerna, med bonusen att hålla ditt barn nära.

I allmänhet lämplig från födseln till cirka 3 eller 4 år, främre bärare kan användas för mer än bara transport, och de är bra för att få saker gjorda runt huset eller lugna en bräcklig baby.

💵Hur mycket kostar en bärsele?

En bärsele kostar allt från 500kr till 2000kr. De modeller vi valt att ta med i vårt bärsele test finns i alla prisklasser.

Behöver man en bärsele?

bästa bärselen

 

Bilden tagen av BabyList

Att köpa en bärsele är inte en nödvändighet – du kan använda en barnvagn när du är ute och en hoppstol eller gunga hemma. Men en bärsele är den enda prylen som låter dig göra din egen grej, handsfree, medan din lilla slappnar av mot dig.

Många föräldrar säger att det är deras favoritprodukt, oavsett typ eller varumärke. Det ger dina armar en paus och kan lätt ersätta barnvagnen, speciellt om ditt barn blir upprörd när de inte kan se dig, eller om du behöver navigera i trånga utrymmen som flygplatser och tågstationer. Till och med om du har en syskonvagn så är det enklare att ta med en bärsele. Det underlättar även fast du har ett barn kvar i vagnen.

Vissa föräldrar använder bara en bärsele när deras barn är små – nyfött till cirka sex månader. Andra föräldrar fortsätter att använda selen långt in i småbarnsstadiet. Du får ut det mesta möjliga av det innan din lilla lär sig gå och vill gå fritt.

Vilken typ av bärsele är bäst för mig?

Medan det finns många stilar att välja mellan och det i slutändan handlar om personliga preferenser, ålder och storlek på ditt barn, din aktivitetsnivå och hur du ska använda den.

Om du funderar på bärselen ens är behövlig, tänk när du utomhus utan barnvagn, vill ha barnet “handsfree” hemma eller redan har ett annat barn som tar din uppmärksamhet. Kom ihåg att spädbarn ofta söker den nära kontakt som du får från bärselen och det hjälper dig bilda starkare band.

Du kan läsa en längre köpguide längst ner i den här artikeln, men under tiden är det de vanligaste bärselarna du hittar:

  • Bärsjalar: Perfekt för nyfödda, dessa selar använder långa tygstycken för att hålla din baby tätt mot kroppen. De är minimala, bekväma, lätta att ta med på språng och mångsidiga att flytta för en tupplur eller amning. Nackdelen är att de kan vara knepiga att ta hand om och är mindre stödjande för föräldrar som bär större barn.
  • Bärselar: Den mest populära stilen, dessa ser mer ut som ryggsäckar. De är mer stödjande och håller långsiktigt. Många modeller “växer” med ditt barn så att de kan vara inåtvända som nyfödd, och utåtvända när de har nackstöd och vill se sig omkring.
  • Hybrider: Denna nyare modell kombinerar användarvänligheten hos bärselar och intimiteten hos sjalar. De har vanligtvis remmar för midjan och axlarna, men tyg att binda runt midjan.
  • Bärsele för höften: När spädbarn blir äldre och kan stödja sitt eget huvud och nacke, föredrar vissa föräldrar “höftbärare” som i grunden är som en ryggsäck med sittplats. Du måste fortfarande hålla fast i ditt barn, men de kan hjälpa till att kompensera vikten från att bära i armarna.
  • Ryggselar: För äldre barn med huvud- och nackkontroll är dessa avsedda för hela dagen, oavsett om du vandrar eller reser. De är mer robusta än en typisk bärsele och ser ut som vandringsryggsäckar ungefär, men de erbjuder optimalt stöd.

Vilka funktioner har den bästa bärselen?

Det finns en rad funktioner som bara den bästa bärselen innehar, men här är några av de viktigaste enligt oss.

  • Storlek: Bärselar har både minimum- och maxvikt för ditt barn. Tänk på när du vill börja använda den, och när du ska sluta.
  • Justerbarhet: Se till att bärselen bekvämt kan passa olika kroppar om mer än en person kommer bära den. Alla modeller som är med på vår bärsele topplista är förstås justerbara för extra komfort.
  • Flera positioner: Många bärselar låter barnet sitta på flera sätt, inklusive inåtvända fram, utåt fram, på höften och på baksidan. Vissa har också en position för nyfödda – som ser till att barnet stöds ordentligt.
  • Tillverkning: Det finns en handfull olika typer av bärselar i olika material. De enkla tygalternativen är lätta att ta på, lätta och bekväma för spädbarn. Å andra sidan är de mer strukturerade selarna mer stödjande och är därför bättre lämpade för långvarig användning. Du vill också kolla tvättlappen; en tvättbar bärsele är verkligen en fördel.

Analys och testresultat av bärsele bäst i test

bärsele test

 

Bild från: WTE

Babyprodukter har funnits i århundraden (förmodligen så länge det har funnits spädbarn), och dagens teknik- och designframsteg utvecklar säkrare bärselar än någonsin. Bärselar fortsätter att utvecklas i sin design för att möta behoven hos moderna föräldrar och upptagna familjer som letar efter säkra, handsfree-alternativ, och bekvämlighet.

Valuta för pengarna

En av de trevliga sakerna med en babysele är de olika prisklasser som finns tillgängliga. Alternativt, om din dröm-bärsele ligger utanför din budget, bör du överväga att lägga den i din kundvagn och köpa den vid senare tillfälle. Ergobabys bärsele “embrace” är ett enkelt alternativ till ett rimligt pris och en mängd olika funktioner som fungerar för barn upp till 20 kg.

Chiccos bärsele “easy fit” ligger i nästan samma prisklass och är lättare att använda enligt oss. Becos bärsele “gemini” är också ganska billig jämfört med konkurrenterna och den erbjuder mycket för priset.

Barnets komfort

Att bära din bebis kommer inte att fungera så länge din lilla inte är bekväm. Vi funderade över vilka positioner barnet gillade, och om de somnade, kunde de sova bekvämt?

Materialet har också en betydande inverkan på komforten, så vi övervägde vilka material som orsakade skav, och vilka som inte gav tillräckligt med stöd. Vi letade efter ordentligt huvud- och nackstöd, ett fint djupt och brett säte, mjukt tyg, stretchiga material och en övergripande känsla av säkerhet.

Psst! Är du ute efter att barnsäkra ditt hem? Kolla in barngrind bäst i test!

Vissa bra bärselar är bekvämare för spädbarn, medan andra är bättre för nyfödda men blir obekväma när barnet blir äldre. Småbarn gillar mest de alternativ som är anpassningsbara och mjukare stöd. Dessa preferenser innebär att babysjalar har en fördel mot de mer strukturerade selarna. De mest obekväma produkterna har tuffare tyger, mindre justerbarhet eller är sydda för att begränsa rörelse.

Förälderns komfort

Som med barnet, om personen som bär selen är obekväm, kommer den inte användas särskilt ofta. De främsta klagomålen är axel- och ryggspänningar, så testade detta innan du köper din!

Saker som gör skillnad för oss är vaddering (särskilt i axlarna), rembredd, ländryggsstöd och justerbarhet i midjebandet. Att kunna bära ditt barn i en mängd olika positioner är också avgörande för komfort.

Medan de flesta föräldrar kan bära någon av modellerna från topplistan under en kort tid utan betydande obehag, anser vi att de är bra. BabyBjorns “One” är den bekvämaste bärselen för föräldrar med snyggt vadderade axelremmar och ett stödjande midjeband som hjälper till att fördela vikten jämnt för en bekväm passform.

Denna bärsele fick 10 av 10, något oöverträffat av någon konkurrent i bärsele testet. BabyBjörn bärsele “one air”, Ergobaby bärsele “omni 360” och Ergobaby bärsele “embrace” fick alla 9 poäng, vilket gjorde dem nästan lika bekväma som testvinnaren.

Oavsett om du föredrar en strukturerad bärsele eller en sjal finns det en modell som passar dig. Det mest obekväma alternativet enligt oss var Chiccos “easy fit” med en 3 av 10 och mindre vaddering i axlarna med ett stödfritt midjeband. Även om du kan bära den här produkten under korta perioder, fungerar den inte under långa äventyr.

Enkel användning

Bärselens användarvänlighet dagligen kan avgöra om du kommer använda den mer än ett par gånger.

Vi föredrar användar-manualer med tydliga illustrationer och anvisningar. Vi överväger hur enkelt en babysele är att ta av och på. Få den plats i en skötväska? Hur snabbt kan man få på den?

Enkla bärselar är lättare att använda överlag. Selen har bara en ringjustering och ena änden går att dra eller lossa, vilket gör dem enklast att sätta på, använda och justera. Både Ergobaby’s och BabyBjörn’s fick 9 poäng i detta mått.

Tvättbarhet!

Rengöring är en avgörande faktor eftersom du kan förutsäga betydande slitage och flertalet fläckar. Selarna greppas ofta, stoppas, dras, tuggas, dreglas på, täcks av spott, eller till och med spyor.

För att uttrycka det enkelt kommer selen behöva regelbunden rengöring. Alternativen som får högst poäng för enkel rengöring kan både tvättas i maskin och torktumlas. Det näst bästa inkluderar de som är funkar att ha i tvättmaskinen men inte i torktumlaren.

Hur gjorde vi vårt bärsele test?

För att göra vårt bärsele test tittade vi först på vad marknaden hade att erbjuda. Från det vi hittade valde vi ut ett par modeller som fått bra kundbetyg och läste på lite extra om de.

Sedan läste vi hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få en djupdykning hur bärselen i fråga presterat. Utifrån den informationen skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen jämfördes de olika bärselarna och en bärsele bäst i test lista. För att utsé en testvinnare jämfördes bland annat kvalité, pris, storlek och funktionalitet.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset