BĂ€rsele bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta bĂ€rselen!

Letar du ocksÄ efter bÀrsele bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hjÀlper vi dig att hitta den absolut bÀsta bÀrselen. Efter topplistan sÄ besvarar vi Àven vanliga frÄgor som kan komma upp nÀr du ska köpa bÀrsele.

*Detta inlÀgg innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Bonti.se, Babyshop.se & Jollyroom.se

BÀrsele bÀst i test 2021

1. BabyBjörn bÀrsele one air

2. Ergobaby bÀrsele omni 360

3. Ergobaby bÀrsele embrace

BabyBjörn bÀrsele one air
Ergobaby bÀrsele omni 360
Ergobaby bÀrsele embrace

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BabyBjörn bÀrsele one air recension

babybjörn bÀrsele one air
BabyBjörn bÀrsele one air

Denna BabyBjörn bÀrsele one air en mycket mjuk och ergonomisk bÀrsele som förenklar för dig som vill ge ditt barn nÀrhet. Den anvÀnds frÄn nyfödd till cirka tre Ärs Älder. Tyget Àr töjbart och du kan bÄde kÀnna och se att din bebis bÀrs i en naturlig stÀllning. Det Àr en framÄtvÀnd bÀrsele som gör att din bebis rygg hÄlls i en c-kurva ut frÄn magen. Du kan dock Àven ha den inÄtvÀnd i tvÄ olika lÀgen, framÄtvÀnd eller pÄ ryggen.

Det vi gillar extra mycket med BabyBjörn bÀrsele one air Àr den har ett rejÀlt midjebÀlte och bra vaddering i axelbanden. Det gör att din rygg och axlarna avlastas och gör det bekvÀmt att bÀra ditt barn.

BabyBjörn bĂ€rsele one air har testats av International Hip Dysplasia Institute och har dĂ€refter klassats som “höftvĂ€nlig”. Det innebĂ€r att denna BabyBjörn bĂ€rsele ger bra stöd för ditt barns höfter. DĂ„ frĂ€mjas ocksĂ„ höftledernas mognasprocess vilket Ă€r extra viktigt under din lillas första mĂ„nader.

Ditt barn sitter sĂ€kert och bekvĂ€mt medan du har fria hĂ€nder. BabyBjörn bĂ€rsele one har tvĂ„ olika höjdlĂ€gen vilket vi pĂ„ Barnadiset gillade extra mycket. Överlag en mycket bra bĂ€rsele som gjorde att vi utnĂ€mnde den som bĂ€rsele bĂ€st i test 2021!

Ergobaby bÀrsele omni 360 recension

ergobaby bÀrsele omni 360 recension
Ergobaby bÀrsele omni 360

Denna Ergobaby bÀrsele omni 360 har designats av det prisbelönta mÀrket Ergobaby. Ergobaby namnet kommer frÄn att de gör ergonomiska babyprodukter, och i detta fall en ergonomisk bÀrsele! Designad för att knyta starka band med ditt barn, samtidigt som du fÄr ett ergonomiskt stöd.

Ergobaby bÀrsele omni 360 har fyra olika bÀrsotioner vilket gör att du bÄde kan anvÀnda den som en framÄtvÀnd bÀrsele och bÀrsele för ryggen. Stödjande midjeband med kardborreband Àr utrustade för en mer lÄngvarig komfort. Axelremmarna Àr ocksÄ bra vadderade för extra stöd och kan korsas i ryggen för tajtare passform.

Nackstödet pÄ insidan av Ergobaby bÀrsele omni 360 Àr vikbart för extra komfort för din lilla. Det finns ocksÄ en liten huva med solskyddsfaktor UV50+ som ger skydd mot solen pÄ de lite varmare dagarna.

I vÄrt bÀrsele test framkom det ocksÄ att denna Ergobaby bÀrselen fördelar vikten jÀmnt mellan höfter, rygg och axlar. En justerbar egonomisk sits frÄn nyfödd till smÄbarn finns ocksÄ, utan att du behöver lÀgga in eller köpa nÄgot extra.

Även denna bĂ€rsele Ă€r klassad som höftvĂ€nlig enligt International Hip Dysplasia Institute.

Överlag Ă€r Ergobaby bĂ€rselen absolut en platsande vinnare pĂ„ vĂ„r bĂ€rsele bĂ€st i test 2021 lista. Det Ă€r en av de bĂ€sta berselar pĂ„ marknaden idag, och till en överkomlig prislapp!

Ergobaby bÀrsele embrace recension

ergobaby bÀrsele embrace recension
Ergobaby bÀrsele embrace

Denna Ergobaby bĂ€rsele embrace i marinblĂ„ Ă€r designad av det innovativa barnföretaget Ergobaby. Det Ă€r en mycket simpel och billig bĂ€rsele, men samtidigt passar den in i kategorin “ergonomisk bĂ€rsele”. Den tillĂ„ter dig att alltid ha det dĂ€r lilla extra bandet med din lilla.

Materialet Ă€r Oeko-Tex certifierat, vilket betyder att det inte innehĂ„ller Ă€mnen som kan vara skadligt för din lilla. Även denna bĂ€sta bĂ€rsele Ă€r klassad som “höftvĂ€nlig” enligt International Hip Dysplasia Institute.

Ergobaby bÀrsele embrace kommer utrustad med tre olika bÀrpositioner, sÄ att du kan byta nÀr det börjar kÀnnas obekvÀmt.

Mjukt och skönt textilmaterial omfamnar din unge och hÄller de nÀra kroppen. Samtidigt som barnet fÄr skönt nackstöd med vaddering.

MidjebĂ€ltet Ă€r bredd för att pĂ„ ett ergonomiskt sĂ€tt avlasta och dela upp vikten över höften. Även axelremmarna Ă€r breda med vaddning för en skönare upplevelse för dig.

Överlag Ă€r denna Ergobaby bĂ€rsele embrace trea pĂ„ vĂ„r bĂ€rsele bĂ€st i test 2021 lista. Detta pĂ„ grund av den lite för simpla designen, men det Ă€r fortfarande en billig bĂ€rsele som fungerar bra i de allra flesta fall!

Chicco bÀrsele easy fit recension

chicco bÀrsele easy fit recension
Chicco bÀrsele easy fit

Chicco bÀrsele easy fit Àr tillverkad av det italienska mÀrket Chicco. En enligt oss pÄ Barnadiset en mycket bra bÀrsele för dig som har en lite mindre budget. En billig bÀrsele helt enkelt!

Chicco bÀrselen tillÄter dig att enkelt bÀra din lilla samtidigt som selen Àr enkel att reglera. Den gÄr Àven att anvÀnda bÄde som bakÄtvÀnd bÀrsele, och framÄtvÀnd bÀrsele. Vilket vi tycker kan vara skönt dÄ man ibland vill byta position.

Denna Chicco bÀrsele easy fit Àr utvecklad i samarbete med förÀldrar, experter och barnlÀkare vilket mÀrks! Det Àr en billig bÀrsele som gör sitt jobb vÀldigt bra.

SÀtet för barnet gör att din lilla sitter i en höftvÀnlig position. Samtidigt fÄr barnet extra stöd för bÄde nacke och huvud med hjÀlp av nackstödet.

*TyvÀrr sÀljs inte lÀngre Chicco bÀrsele easy fit, kolla istÀllet in de andra produkterna vi har med pÄ denna bÀrsele bÀst i test 2021 lista

Beco bÀrsele gemini recension

beco bÀrsele gemini recension
Beco bÀrsele gemini

Beco bÀrsele gemini Àr en mycket lÀtt och ergonomisk bÀrsele som Àr special anpassad för ett hÀktiskt vardagsliv. BÀrselen Àr utrustad med ett bekvÀmt huvud- och nackstöd, sÀte, stödjande midjeband och ett flertal justerbara band. Det gör att selen sitter bekvÀmt för bÄde dig och din lilla oavsett hur du bÀr den.

Beco bÀrsele gemini Àr anpassad för barn mellan 3 och 16kg. Den kan bÀras i fyra olika positioner; som framÄtvÀnd bÀrsele med barnet inÄt eller utÄt, pÄ höften eller pÄ ryggen. Det kan vara skönt med en anpassningsbar bÀrsele för att avlasta höften lite.

Det vi pĂ„ Barnadiset gillade lite extra med bĂ€rselen, vilket ocksĂ„ gjorde att vi utnĂ€mnde den till en av de bĂ€sta bĂ€rselen 2021 – var att det finns en stor ficka pĂ„ midjebandet som Ă€r perfekt för mobiltelefonen eller andra viktiga saker.

Överlag en bra och billig bĂ€rsele som absolut platsar pĂ„ bĂ€sta bĂ€rselen 2021 listan.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta bÀsta bÀrselen 2021

Vi pÄ Barnadiset vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta bÀrselen 2021. DÀrför har vi skrivit en bÀrsele bÀst i test 2021 lista ovan, men nu ska vi Àven besvara de vanligaste frÄgorna som kan komma upp.

đŸ„‡Vilken bĂ€rsele Ă€r bĂ€st?

Enligt oss pÄ Barnadiset Àr BabyBjörn bÀrsele one air den absolut bÀsta. Men om din budget inte klarar av den sÄ kan du kolla in de andra pÄ vÄr bÀrsele bÀst i test 2021 lista.

đŸ‘¶NĂ€r kan man börja anvĂ€nda bĂ€rsele?

Du kan börja anvÀnda en bÀrsele redan nÀr ditt barn Àr nyfött. Ta med den till BB och börja direkt. Nyfödda barn föredrar ocksÄ sina förÀldrars nÀrhet, och bÀrselen kan dÀrför vara ett bra sÀtt att bilda ett starkt barn med sin lilla.

đŸ‘ŒBĂ€rsele framĂ„tvĂ€nd Ă„lder?

Vi pÄ Barnadiset rekommenderar att du anvÀnder en framÄtvÀnd bÀrsele i korta stunder (10-15min). Barnet rekommenderas ocksÄ att vara vaket och minst 5-6 mÄnader gammalt. Om barnet Àr trött Àr det istÀllet rekommenderat att vÀnda barnet mot dig, pÄ mage eller rygg. Det Àr den föredragna positionen för ett sovande barn.

📖Hur anvĂ€nder man en bĂ€rsele?

Det första halvÄret sÄ Àr det rekommenderat att din lilla sitter med ansiktet vÀnt mot din mage. UngefÀr i en höjd dÀr du kan röra det med hakan nÀr du böjer dig ner. Se ocksÄ till att huvudet har ordentligt stöd.

🔖Vad Ă€r en bĂ€rsele?

En bĂ€rsele Ă€r i grunden en bekvĂ€m “pĂ„se-pĂ„-en-sele” som ger dig ett sĂ€tt att bĂ€ra ditt barn pĂ„ din mage eller rygg utan hĂ€nderna, med bonusen att hĂ„lla ditt barn nĂ€ra.

I allmÀnhet lÀmplig frÄn födseln till cirka 3 eller 4 Är, frÀmre bÀrare kan anvÀndas för mer Àn bara transport, och de Àr bra för att fÄ saker gjorda runt huset eller lugna en brÀcklig baby.

đŸ’”Hur mycket kostar en bĂ€rsele?

En bÀrsele kostar allt frÄn 500kr till 2000kr. De modeller vi valt att ta med i vÄrt bÀrsele test finns i alla prisklasser.

Behöver man en bÀrsele?

bÀsta bÀrselen
Bilden tagen av BabyList

Att köpa en bĂ€rsele Ă€r inte en nödvĂ€ndighet – du kan anvĂ€nda en barnvagn nĂ€r du Ă€r ute och gĂ„r och en hoppstol eller gunga hemma. Men en bĂ€rsele Ă€r den enda gadgeten som lĂ„ter dig göra din egen sak, handsfree, medan din lilla slappnar av mot dig.

MÄnga förÀldrar sÀger att det Àr deras favoritprodukt, oavsett typ eller varumÀrke. Det ger dina armar en paus och kan lÀtt gÄ in för en barnvagn, speciellt om ditt barn blir upprörd nÀr de inte kan se dig, eller om du behöver navigera i trÄnga utrymmen som flygplatser och stadioner. Det Àr ocksÄ bra att anvÀnda om du gillar att vandra och vill ta med ditt barn.

Vissa förĂ€ldrar anvĂ€nder bara en bĂ€rsele nĂ€r deras barn Ă€r litet – nyfött till cirka sex mĂ„nader. Andra förĂ€ldrar fortsĂ€tter att anvĂ€nda en bĂ€rare lĂ„ngt in i smĂ„barnsstadiet. Du fĂ„r ut mesta möjliga av det innan din lilla lĂ€r sig gĂ„ och vill vandra fritt.

Vilken typ av bÀrsele Àr bÀst för mig?

Medan det finns mÄnga stilar att vÀlja mellan och det kommer i slutÀndan till personliga preferenser, Älder och storlek pÄ ditt barn, din aktivitetsnivÄ och var du planerar att bÀra det spelar en roll för att avgöra vilken typ du ska köpa.

Om du funderar om du ens behöver en bÀrsele, övervÀga om du gÄr utomhus utan barnvagn, vill ha din baby handsfree hemma eller redan har ett annat barn som hÄller hÀnderna fulla (bokstavligen) . Kom ihÄg att spÀdbarn ofta söker den nÀra kontakt som du fÄr frÄn babyklÀder och det hjÀlper dig att binda dig till ditt barn i början.

Du kan lÀsa fler shoppingtips lÀngst ner i den hÀr artikeln, men under tiden Àr det de vanligaste barnbÀrarna du hittar:

  • BĂ€rsjalar: Perfekt för nyfödda, dessa selar anvĂ€nder lĂ„nga tygstycken för att hĂ„lla din baby tĂ€tt mot kroppen. De Ă€r minimala, bekvĂ€ma, lĂ€tta att ta med pĂ„ sprĂ„ng och mĂ„ngsidiga att flytta för tupplur och amning. Nackdelen Ă€r att de kan vara knepiga att ta hand om och Ă€r mindre stödjande för förĂ€ldrar som bĂ€r större barn.
  • BĂ€rselar: Den mest populĂ€ra stilen, dessa ser mer ut som bokpĂ„sar med justerbara remmar, klĂ€mmor och stoppning överallt. De Ă€r mer stödjande och kan vara lĂ„ngvariga, men förĂ€ldrar bör se till att spĂ€dbarn befinner sig i rĂ€tt ergonomisk position för varje utvecklingsstadium. MĂ„nga stilar vĂ€xer med ditt barn sĂ„ att de kan vara inĂ„tvĂ€nda som en nyfödd och utĂ„tvĂ€nda nĂ€r de har nackstöd och vill se sig omkring.
  • Hybrider: Denna nyare modell kombinerar anvĂ€ndarvĂ€nligheten hos de strukturerade bĂ€rarna med komfort och justerbarhet i omslaget. De har vanligtvis remmar för midjan och axlarna med tyg för att binda runt mitten.
  • BĂ€rsele för höften: NĂ€r spĂ€dbarn blir Ă€ldre och kan stödja sitt eget huvud och nacke, föredrar vissa förĂ€ldrar höftbĂ€rare som i grunden Ă€r som en ryggsĂ€ck med sittplats. De Ă€r inte handsfree sĂ„ du mĂ„ste fortfarande hĂ„lla fast i ditt barn, men de kan hjĂ€lpa till att kompensera vikten frĂ„n att bĂ€ra i armarna.
  • RyggsĂ€ckar: För Ă€ldre barn med huvud- och nackkontroll Ă€r dessa avsedda för hela dagen, oavsett om du vandrar eller reser. De Ă€r mer robusta Ă€n en typisk strukturerad bĂ€rare och ser ut som vandringsryggsĂ€ckar med större fotavtryck, men de erbjuder optimalt stöd.

Vad du bör leta efter nÀr du ska köpa bÀsta bÀrselen 2021

  • Storlek: BĂ€rselar har bĂ„de minsta och högsta vikt för ditt barn. TĂ€nk pĂ„ nĂ€r du vill börja klĂ€ dig och hur lĂ€nge du fortsĂ€tter med det – dvs om du bara anvĂ€nder det under de nyfödda dagarna, under det första Ă„ret eller till och med efter att ditt barn har blivit ett vandrande barn.
  • Justerbarhet: Se till att bĂ€rselen bekvĂ€mt kan passa olika kroppar om mer Ă€n en vĂ„rdgivare bĂ€r den. Alla modeller som Ă€r med pĂ„ vĂ„r bĂ€rsele bĂ€st i test 2021 lista Ă€r justerbara för extra komfort.
  • Flera positioner: MĂ„nga bĂ€rselar lĂ„ter barnet sitta pĂ„ flera sĂ€tt, inklusive frĂ€mre inĂ„tvĂ€nda, frĂ€mre yttre, pĂ„ höften och pĂ„ baksidan. Vissa har ocksĂ„ nyfödd positionering för att se till att barnet stöds ordentligt.
  • Bred sits: Det Ă€r sĂ€rskilt viktigt att det finns tillrĂ€ckligt med utrymme för ditt barns rĂ€tta höftinriktning. Benen ska separeras med höfterna och knĂ€na böjda i “M”-position.
  • Tillverkning: Det finns en handfull olika typer av bĂ€rselar med olika material. De enkla tygalternativen Ă€r lĂ€tta att ta pĂ„, lĂ€tta och kompakta att bĂ€ra, och Ă€r bekvĂ€ma för spĂ€dbarn. Å andra sidan Ă€r de mer strukturerade bĂ€rarna mer stödjande sĂ„ att de Ă€r bĂ€ttre lĂ€mpade för lĂ„ngvarig anvĂ€ndning. Du vill ocksĂ„ kontrollera skötselanvisningarna; en tvĂ€ttbar bĂ€rsele Ă€r verkligen en fördel.

Analys och testresultat av bÀrsele bÀst i test 2021

bÀrsele test
Bild frÄn: WTE

Babyprodukter har funnits i Ärhundraden (förmodligen sÄ lÀnge det har funnits spÀdbarn), och dagens teknik- och designframsteg ger sÀkrare bÀrselar Àn nÄgonsin. BÀrselar fortsÀtter att utvecklas i sin design för att möta behoven hos moderna förÀldrar och upptagna familjer som letar efter sÀkra, handsfree-alternativ för att bÀra smÄ för komfort, bekvÀmlighet och limning. Vi testar varje bÀrare för förÀlders och barns komfort, anvÀndarvÀnlighet och enkel rengöring, sÄ att du kan hitta en spÀnnande och anvÀndbar bÀrsele som bÀst passar dina behov och livsstil.

Valuta för pengarna

En av de trevliga sakerna med en babysele Àr de olika prisklasser som finns tillgÀngliga, vilket innebÀr att de flesta familjer kan hitta ett lÀmpligt alternativ inom sin budget som uppfyller deras behov. Alternativt, om dina drömmars bÀrsele ligger utanför din budget, bör du övervÀga att lÀgga den i din kundvagn eller hoppa över en barnvagn tills ditt barn Àr Àldre för att skjuta upp köpet tills du inte spenderar sÄ mycket pÄ utrustning. Ergobaby bÀrsele embrace Àr ett enkelt alternativ till ett rimligt pris och en mÀngd olika förpackningsmetoder som fungerar med smÄ upp till 20 kg.

Chicco bÀrsele easy fit ligger i nÀstan samma prisklass och Àr lÀttare att anvÀnda med nÀstan 10 fler poÀng för sin totala poÀng. Beco bÀrsele gemini Àr ocksÄ ganska billig jÀmfört med konkurrenterna och det erbjuder mycket för priset. Vill du ha en strukturerad bÀrsele? Högkvalitativa mjuka strukturerade bÀrsele (SSC) kan hÄlla i flera Är genom flera barn, vilket kan motivera en större initialinvestering. Vissa förÀldrar hoppar över att köpa en barnvagn och vÀljer nÄgot som BabyBjörn bÀrsele one air med ett högre listpris men litet jÀmfört med en kvalitetsvagn. Medan strukturerade alternativ vanligtvis har högre prislappar kan du vanligtvis anvÀnda dem lÀngre, och om det översÀtts till att avstÄ frÄn en barnvagn kan det spara Ànnu mer pengar.

Barnets komfort

Att bÀra din bebis kommer inte att funka sÄ lÀnge din lilla inte Àr bekvÀm. Vi funderade över vilka positioner barnet gillade, och om de somnade, kunde de sova bekvÀmt?

Materialet har ocksĂ„ en betydande inverkan pĂ„ komforten, sĂ„ vi övervĂ€gde vilka material som var heta eller orsakade skav, eller vilka inte gav tillrĂ€ckligt med stöd eller rĂ€tt typ av stöd. Vi letade efter ordentligt huvud- och nackstöd, ett fint djupt och brett sĂ€te, mjukt tyg, stretchiga material och en övergripande kĂ€nsla av sĂ€kerhet. Är du ute efter att barnsĂ€kra ditt hem? Kolla in barngrind bĂ€st i test!

Vissa bra bÀrselar Àr bekvÀmare för spÀdbarn Àn andra, och andra Àr bÀttre för nyfödda men blir obekvÀma nÀr smÄ blir större. I vÄrt bÀrsele test var smÄbarn lyckligast med alternativ med mest anpassningsbarhet för storlek och de med mjukare och nÄgot stretchigt tyg som tillÄter naturliga kroppsstÀllningar utan att offra stöd. Dessa preferenser innebÀr att babyselen har en fördel jÀmfört med de strukturerade bÀrarna med BabyBjörn bÀrsele one air och Ergobaby bÀrsele omni 360 som bÄda tjÀnar en 8 av 10 för babyens komfort. De mest obekvÀma produkterna har tuffare tyger, mindre justerbarhet eller mönster som begrÀnsar rörelse eller tillvÀxt, flera bÀrare fick en lÄg poÀng pÄ 5, och alla var mjuka strukturerade produkter, inklusive Chicco bÀrsele easy fit.

FörÀlderns komfort

Som med barnet, om personen som bÀr selen Àr obekvÀm, kommer det inte att ske regelbundet att anvÀnda den regelbundet. De frÀmsta klagomÄlen Àr axel- och ryggspÀnningar, sÄ vi testar hur lÀnge vi kan bÀra produkterna innan vi upplever obehag.

Saker som gör skillnad för oss Àr vaddering (sÀrskilt i axlarna), rembredd, lÀndryggsstöd och justerbarhet i midjebandet. Att kunna bÀra ditt barn i en mÀngd olika positioner Àr ocksÄ avgörande för komfort, inklusive snabbt och enkelt byta framifrÄn och bak, etc. om sÄ önskas.

Medan de flesta förÀldrar kan bÀra nÄgon av modellerna i den hÀr bÀrsele bÀst i test 2021 listan under en kort tid utan betydande obehag, anser vi att de borde vara sÄ bekvÀma som möjligt sÄ att du kan fÄ ut det mesta av din klÀdsel och bindningstid. BabyBjorn One Àr den bekvÀmaste bÀrselen för förÀldrar med snyggt vadderade axelremmar och ett stödjande midjeband som hjÀlper till att fördela ditt barns vikt jÀmnt för en bekvÀm passform.

Denna bĂ€rsele fick en perfekt 10 av 10, nĂ„got oövertrĂ€ffat av nĂ„gon konkurrent i vĂ„rt bĂ€rsele test. BabyBjörn bĂ€rsele one air, Ergobaby bĂ€rsele omni 360 och Ergobaby bĂ€rsele embrace fick alla 9-tal, vilket gjorde dem nĂ€stan lika bekvĂ€ma som bĂ€rseele one air. SĂ„ oavsett om du föredrar en strukturerad bĂ€rvĂ€ska eller en axelbĂ€lte finns det en bĂ€rare som fungerar för dig. Det mest obekvĂ€ma alternativet Ă€r Chicco bĂ€rsele easy fit med en 3 av 10 och mindre vaddering i axlarna med ett stödfritt midjeband. Även om du kan bĂ€ra den hĂ€r produkten under korta perioder, fungerar den inte under lĂ„nga Ă€ventyr eller ofta.

Enkel anvÀndning

BÀrselens anvÀndarvÀnlighet dagligen kan göra eller bryta om du vÀljer att anvÀnda den mer Àn ett par gÄnger. Vi började vÄr enkla anvÀndningstestning genom att ta ut produkterna ur förpackningen för att sÀkerstÀlla en fullstÀndig upplevelse.

Vi föredrar anvÀndar-manualer med tydliga illustrationer och anvisningar. Vi övervÀger hur enkelt en babysele Àr att ta och gÄ eller att anvÀnda utan hjÀlp. Passar den inuti en skötvÀska? Hur snabbt kan du fÄ det? En gÄng jÀmför vi hur lÀtt bÀrarna Àr att justera, bÄde för passform och om ditt barn behöver flytta eller vÀxla.

Enkla bÀrselar Àr lÀttare att anvÀnda, bÄde ur lÄdan och pÄ sprÄng. Selen har bara en ringjusteringspunkt och ena Ànden att dra eller lossa, vilket gör dem enklaste att sÀtta pÄ, anvÀnda och passa. BÄde Ergobaby bÀrsele omni 360 och BabyBjörn bÀrsele one air tjÀnade 9 i detta mÄtt. Omslagen Àr komplicerade med en jÀtte strÀng av tyg som krÀver betydande förpackningsförmÄga medan du hÄller din baby nÀr du tar pÄ dig den.

InlĂ€rningskurvan Ă€r hög inklusive att komma ihĂ„g hur man utför omslag och hĂ„lla barnet medan du gör det. BĂ„de Ergobaby bĂ€rsele embrace och Chicco bĂ€rsele fick 4-tal och fungerar pĂ„ samma sĂ€tt med samma utmaningar. Beco bĂ€rsele gemini tjĂ€nar lĂ€gst poĂ€ng med 3 av 10 tack vare fler positioner och wrap-alternativ och material som inte “ger” lika mycket som tĂ€vlingen. De mjuka strukturerade bĂ€rarna varierar för att vara enkla att anvĂ€nda mellan 4 och 7 beroende pĂ„ antalet remmar och justeringspunkter och hur svĂ„rt de skulle anvĂ€nda nĂ€r man bĂ€r bĂ€rselen med en baby inuti.

TvÀttbar bÀrsele

Rengöring Àr en avgörande faktor eftersom du kan förutsÀga betydande slitage med en Àlskad bÀrare. BÀrare grips ofta, stoppas, dras, tuggas, dreglas pÄ, tÀcks av spott, eller offer för oavsiktliga sprÀngningar.

För att uttrycka det enkelt kommer din operatör att behöva regelbunden rengöring, vilket gör det viktigt att veta i förvÀg hur lÀtt eller svÄrt denna process kommer att vara att slutföra. Alternativen som fÄr högst poÀng för enkel rengöring kan tvÀttas i maskin och kan anvÀndas i torken. Det nÀst bÀsta inkluderar de som Àr okej i tvÀttmaskinen men bara hÀnger torra. TyvÀrr Àr det bara en bra maskintvÀtt nÀr det handlar om spÀdbarn.

Lufttorkning av din bÀrsele innebÀr mer stillestÄnd mellan anvÀndning. Om du bor i ett fuktigt klimat kan den hÀr tiden vara mer Àn en dag för en vadderad mjuk strukturerad bÀrare att torka helt. Denna förlÀngda torktid innebÀr att du och ditt barn mÄste vÀnta med att anvÀnda din bÀrare lÀngre Àn om den skulle kunna torktumlas.

Flera bÀrselar fick 9 av 10 för enkel rengöring. Beco bÀrsele gemini, Ergobaby bÀrsele embrace, Babybjörn bÀrsele one air och Egobaby bÀrsele omni 360 Àr tvÀttbara bÀrselar. Dessa utmanare Àr ocksÄ lÀtta att upptÀcka rena nÀr du Àr pÄ sprÄng. Flera alternativ, inklusive Chicco bÀrsele easy fit, kan gÄ i tvÀttmaskinen men mÄste hÀnga torrt. Lyftsele torkar snabbare Àn strukturerade bÀrare som BabyBjörn bÀrselen som har tjockare stoppning som ökar torktiden. De svÄraste att hÄlla rena Àr de med lÀngsta möjliga driftstopp för hÀngtorkning som tjÀnar 4-tal och inkluderar Chicco bÀrsele easy fit.