Skötväska bäst i test 2024 – Bästa skötväskan

Skötväska bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Letar du också efter skötväska bäst i test 2024? Eller kanske vilken som är den bästa skötväskan? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom vår topplista av de bästa skötväskorna.

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, jollyroom.se, babyshop.se

Skötväska bäst i test 2024

1. Skip Hop skötväska duo

2. Elodie Details skötväska

3. Carena skötväska koster

Skip Hop skötväska duo
Elodie Details skötväska
Carena skötväska koster

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Skip Hop skötväska duo recension

skip hop skötväska duo

 

Skip Hop skötväska duo

Skip Hop skötväska duo är en både snygg och praktiskt skötväska med blixtlåsförsedd öppning. Detta är väskan vi utser till skötväska bäst i test 2024!

Skip Hop skötväskan har lättillgängliga handtag, och kan bäras både i handen eller över axeln. Den har ytterfickor som rymmer de flesta flaskor.

Totalt har denna Skip Hop skötväska tio fickor, om man räknar med både ytter- och innerfickor. Det ger väldigt bra möjligheter till förvaring av dina prylar.

Denna Skip Hop skötväska har även dubbelanvändningar. Den kan enkelt göras om till en snygg axelväska med hjälp av spännen på sidorna.

Skötmadrass ingår och axelremmen är mycket justerbar.

Elodie Details skötväska recension

 

Elodie Details skötväska

Denna stilrena Elodie Details skötväska passar perfekt för dig som letar efter en billig skötväska, men ändå snygg design.

Elodie details skötväskan fästs enkelt på barnvagnens handtag med hjälp av kordborre band som kommer med väskan.

I denna snygga skötväska tillkommer även en vadderad skötväska, för dig som vill ha en redo när du är ute på språng. Den innehåller också dolda termo-fickor som håller flaskan åt rätt håll, och i en jämn temperatur.

Massvis av specialanpassade fickor för blöjor, våtservetter, mobil, nycklar med mera.

Det finns också en hel del plats i Elodie Details skötväskan, du får enkelt plats med en laptop utöver alla attaraljer du behöver ha i din skötväska.

Skip hop skötväska beekman recension

skip hop skötväska beekman

 

Skip Hop skötväska beekman

Detta är den andra Skip Hop skötväska vi tagit med i vår skötväska bäst i test lista. Det är av en bra anledning – de är fantastiska!

Denna bra skötväskan har sju fack, med blixtlåsförsegling som garanterar säker förvaring av dina saker.

Skip Hop skötväska beekman har lättillgängliga handtag och barnvagnsremmar. Den kan alltså både bäras och fästas på barnvagnen.

Även denna Skip Hop skötväska har ytterfack, och två flaskhållare. Även denna bra skötväska kommer med en mjuk skötmadrass.

Carena skötväska koster recension

carena skötväska koster

 

Carena skötväska koster

Denna Carena skötväska koster är extremt prisvärd. Om du letar efter en billig skötväska är detta enligt oss så billigt det kan bli. Samtidigt får du en snygg skötväska, så du kan göra dina barn-utflykter utan förhinder.

Skötväskan är tillverkad i slitstarkt och smutssavvisande nylon, och designen i sig påminner lite om en kameraväska.

Du kan både använda Carena skötväskan som axelväska, eller fästa den på barnvagnen.

Tyvärr finns det inte så många specialfack på insidan av Carena skötväskan, men i ytterfacket finns plats för en liten flaska, blöjor, våtservetter och så vidare. Två stora förvaringsfack finns, och ett mindre innerfack för att förvara blöjorna, våtservetterna, napparna med mera.

Det medföljer också en hopfällbar skötmatta/skötmadrass i denna Carena skötväska kostar.

Beemoo skötväska double recension

beemoo skötväska double

 

Beemoo skötväska double

Beemoo skötväska double är en av våra favoriter när det kommer till billig skötväska. Designen är tyvärr ett minus från oss på barnadiset, men utöver det är denna väska en av våra favoriter på vår skötväska bäst i test lista.

Denna Beemoo skötväska är tillverkad av högkvalitativt, slittåligt polyestermaterial med detaljer i fejk-läder.

Som du ser på bilden har Beemoo skötväska double även fickor på utsidan. Där kan du lägga lite extra grejer, kanske matsäck? Utöver dessa fickor finns det även smarta fickor på insidan. Huvudfacket är mycket lättåtkomligt, lätt att öppna och stänga med dragkedjan.

Axelremmen är avtagbar, men denna skötväska kan du tyvärr inte fästa på din barnvagn. Vilket gör att vi tyvärr inte kan utse den till den bästa skötväskan. Den passar däremot in i billig skötväska kategorin då den har ett cirka pris på bara 350kr.

Vanliga frågor om bästa skötväskan

Det finns många frågor som kan poppa upp när du ska bestämma vilken som är den bästa skötväskan 2024. Du kan till exempel läsa ovan på vår skötväska bäst i test lista. Vi är även här för att besvara de frågor som kan komma upp när du ska välja.

Vad är en bra skötväska?

Undrar du om du verkligen behöver en skötväska – och i så fall vilka funktioner du ska leta efter? Bra skötväska finns i alla former och storlekar, men att välja den bästa skötväskan för dig är antagligen upp till preferenser. Här är några funktioner att tänka på innan du gör ditt köp:

 • Storlek: En bra skötväska ska i alla fall rymma blöjor, våtservetter och en flaska eller två. Om du är den typen som gillar att vara beredd på allt och allt, vill du ha en som är tillräckligt stor för byte av kläder, leksaker, snacks, en spyduk, nappar, skallra och handsprit
 • Fickor: De flesta föräldrar tycker att en skötväska med många fickor som hjälper att hålla saker organiserade. Vissa av väskorna i vår skötväska bäst i test lista har specialfickor, som en som är utformad för att hålla din telefon eller surfplatta, isolerade fickor för att hålla flaskorna kalla, samt fickor där du kan lägga alla kläder som barnet har smutsiga eller smutsiga burpkläder.
 • Barnvagnsremmar: Många bra skötväskor kommer med speciella remmar som gör det enkelt att fästa väskan på barnvagnens styre.
 • Skötväska med skötbädd: Det finns vissa väskor som är i kategorin “skötväska med skötbädd”. Det underlättar för dig som ska använda din bra skötväska på resande fot.
 • Lätt att rengöra: Det är ett faktum att spädbarn – och nästan allt i deras närhet – kan bli röriga, så du kanske vill ha en skötväska som antingen kan tvättas i maskin eller snabbt kan torkas av.

Behöver du en skötväska?

Barn är oförutsägbara, det kan nog ingen förneka. Precis när du tror att ditt barn är mätt, vill de senare ändå ha ett mellanmål. Det är praktiskt taget garanterat att ditt barn som alltid bajsar på morgonen kommer att få en bajsa i blöjan på eftermiddagen precis när du inte är beredd(tänk: på ett flygplan, är ute vandrar, shoppar, på den trevliga restaurangen). Att ha viktiga saker redo betyder att du kan hantera vad som än uppstår utan att behöva packa upp och åka hem.

Om du vill hoppa över den bästa blöjväskan kan du definitivt använda en vanlig ryggsäck eller till och med en tygpåse för att ta med vad du än behöver. Men många föräldrar väljer att köpa skötväska bäst i test eftersom de är speciellt utformade för att organisera baby + barnutrustning och har ofta extra fack, isolerade fickor för flaskor och andra hjälpsamma förmåner.

Hur gjorde vi vårt skötväska test?

Skötväska testet började med att se vad som fanns tillgängligt på marknaden. Sedan valde vi de modeller som fått bäst kundbetyg och läste på mer djupgående om de.

Vi har läst massor av produktbeskrivningar och kundrecensioner om de produkter vi valde att ta med i testet. Utifrån den information vi hittat på nätet skrev vi sedan våra egna recensioner om var och en.

För att avsluta skrev vi skötväska bäst i test listan och jämförde de olika skötväskorna. Detta gjordes med kriterier som kvalité, storlek och material.

Funktioner på skötväska bäst i test

Om det här är din första bebis finns det troligtvis några saker som du inte har tänkt på när det gäller att välja en skötväska. Och det kan finnas andra faktorer som du redan är väl medveten om. Att veta vad du anser vara en bra skötväska gör din urvalsprocess mycket enklare.

Här är några av de saker vi hade i åtanke när vi skrev denna skötväska bäst i test listan:

 • Stil: Att försöka hitta en bra skötväska som inte skriker till resten av världen att du är mamma kan vara en utmaning. Vi kan vara mammor, men det betyder inte att vi automatiskt måste se ostilsamma ut. Vi ville hitta en snygg skötväska, för som ny mamma kan du känna att du tappar din identitet lite. Vi finner det viktigt för dig att komma ihåg dig som person innan du blev mamma.
 • Kostnad: Vissa skötväskor är väldigt dyra. Men kom ihåg – dyrt betyder inte alltid bättre. I slutet av dagen är det trots allt bara en skötväska. Det är inte värt priset för att göra en billåns-avbetalning. Men å andra sidan skulle jag inte köpa den billigaste blöjväskan du kan hitta, om du inte är helt kär i den, för den kanske inte håller så länge du behöver den. Du bör överväga att köpa en i medelprisklassen som har både kvalitet och prisvärdhet. Läs därför vår skötväska bäst i test lista, det underlättar, vi lovar!
 • Material: Vill du ha en mjuk eller en blöjväska som är lite mer hållbar? Letar du efter något som är lätt att rengöra? Om du är det kanske du vill hålla dig borta från vissa typer av material som blir svårare att rengöra när något oundvikligen spills på det. För, tro mig, någon gång kommer något att läcka in i, eller på din väska.
 • Fickor: En mängd olika fack, både stora och små, är en av de viktigaste funktionerna i den bästa blöjväskan. Du behöver små fack för saker som nappar, leksaker och tandringar som är omöjliga att hitta i väskans stora fack. Och du vill ha mer än ett fack för att hålla saker som rena flaskor borta från smutsiga kläder och smutsiga tygblöjor. Fickor hjälper dig att hålla ordning, även i den bästa blöjväskan.
 • Enkel att bära: Idealiskt kommer din skötväska att ha den typ av remmar som gör det lättare för dig att bära runt – oavsett om det är handtagsremmar eller en stor rem som du kan lägga på axeln. Om du känner dig obekväm när du släpar runt den, bör du leta efter en annan. Du kommer att spendera mycket tid på att bära den, så det blir nog bäst om du är bekväm med den.
 • Storlek: Vissa mammor gillar en stor skötväska som har plats för allt de behöver. Andra mammor gillar saker lite på den mindre sidan så att de inte behöver lägga några kilo till vad de bär varje gång de lämnar huset. Jag gillade personligen större blöjväskor, speciellt för semestrar, helgresor eller dagsutflykter.
 • Färg: Den ljusrosa skötväskan med det galna mönstret kan vara ögonfallande, men du måste tänka på din garderob innan du gör några färgutslag. Om skötväskan kolliderar med de flesta av dina kläder, borde du inte köpa den. Du kanske vill leta efter en som har mer neutral färg som passar bättre med de flesta av dina kläder. Därför valde vi att för det mesta ta med neutrala färger i vår skötväska bäst i test lista.
 • Hur den stängs: Vill du ha ett blixtlås, eller en knapp eller en skötväska med snörning? Om du väljer en dragkedja, kan du ha svårt att få igen den när du har allt där inne. Men ett blixtlås betyder också att det inte kommer falla grejer ur din bra skötväska. Jag kan inte räkna hur många gånger min blöjväska tippade i min bil medan jag körde och spillde allt på golvet eftersom jag inte köpte med en dragkedja.

Ska pappa också bära skötväskan?

En sista sak att tänka på innan du beställer din väska är om ditt barns pappa planerar att ta med sig skötväskan också. Chansen är stor att han måste göra det någon gång. Hur kommer han att känna att han bär en skötväska som är skrikrosa? Kommer han att känna att han måste lämna in sitt mankort till sina vänner när de ser honom släpa runt vad som ser ut som en stor damväska?

Om du vill skona honom plågan av att bli förvirrad, kan du välja en av de unisex blöjväskor som de har på marknaden. Eller så kan du beställa den “tjejigaste” skötväska du kan hitta och ha kul att titta på honom snurra.

Vad kostar en bra skötväska?

Skötväskorna vi har inkluderat i vår skötväska bäst i test lista går på allt mellan 300kr och 750kr. Du kan alltså få en billig skötväska, eller en lite dyrare med mer krusiduller.

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 1 review)

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset