Barngrind bäst i test 2024

Barngrind bäst i test 2024

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Är du också på jakt efter bästa barngrinden enligt barngrind bäst i test 2023? Då har du kommit till rätt ställe! På Barnadiset är vi experter på att hjälpa dig hitta den bästa barngrinden för trappan. Dessutom svarar vi på de vanligaste frågorna när det kommer till att köpa en trappgrind. Fortsätt läsa för att ta del av vårt barngrindstest!

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se, jollyroom.se & babyv.se

Barngrind bäst i test 2023

1. Lascal KiddyGuard barngrind assure

2. Safety1st barngrind flat step

3. Baby Dan barngrind perfect close

Lascal KiddyGuard barngrind assure
Safety1st barngrind flat step
Baby Dan barngrind perfect close

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Lascal KiddyGuard barngrind assure recension

lascal kiddyguard barngrind assure

 

Lascal kiddyguard barngrind assure

Med Lascal KiddyGuard barngrind assure kan du enkelt skapa en säker plats för ditt barn. Den passar alla typer av dörrar och är 100 cm bred.

Grinden kan enkelt rullas upp och försvinna när den inte längre behövs. Dessutom finns det ingen tröskel att snubbla över, vilket är vanligt för både barn och vuxna.

Vi på Barnadiset har utsett Lascal KiddyGuard barngrind assure till den bästa barngrinden i vårt test! Vi gillar särskilt dess diskreta design med nättyg och aluminiumram.

Grinden är barnsäker och mycket enkel att öppna och stänga. Den är också godkänd enligt europeisk standard för barngrindar och har ett automatiskt lås.

Safety1st barngrind flat step recension

Safety1st barngrind flat step

 

Safety1st barngrind flat step

Med Safety1st barngrind flat step kan du som förälder enkelt skapa en säker plats för ditt barn. Grinden är lätt att öppna och stänga med bara en hand.

Det som utmärker denna barngrind är dess platta tröskel som gör att varken du eller ditt barn behöver snubbla över den när den är öppen.

Dessutom är storleken justerbar med skruvar på sidorna och den kan monteras utan verktyg.

Om du vill ha fler funktioner kan du kombinera den med påbyggnads-kit från samma märke. Med en medelprislapp och stilren design är detta en av de bästa barngrindarna på marknaden.

Baby Dan barngrind perfect close recension

baby dan barngrind perfect close

 

Baby dan barngrind perfect close

Denna Baby Dan barngrind är verkligen perfekt, precis som namnet antyder! För ett pris på cirka 500kr är det en av våra favoriter på listan över bästa barngrindar.

Den är tyst och smidig, stänger alltid ordentligt och passar i nästan alla dörröppningar. Om du behöver en bredare grind kan du köpa till en förlängning. Tillverkad i metall för att hålla i många år framöver.

Vi rekommenderar starkt denna modell på Barnadiset!

Lascal Kiddyguard Accent Säkerhetsgrind recension

 

Lascal KiddyGuard Accent Säkerhetsgrind

Denna Lascal KiddyGuard Accent Säkerhetsgrind har fått positiva recensioner från tidigare kunder! Det är viktigt att notera att denna modell endast bör användas i dörröppningar och inte i trappor. Om du behöver en grind för trappor, rekommenderas istället någon av de andra modellerna på vår lista över bästa barngrindar.

Lascal KiddyGuard Accent Säkerhetsgrind är en prisvärd grind som ingår i Barnadisets kategori “billig barngrind”. Förutom det förmånliga priset är den också mycket diskret och enkel att installera, det tar bara några minuter.

Grinden är en så kallad “rullgardinsgrind”, vilket innebär att den fungerar som en rullgardin. Detta gör den mycket smidig och praktisk, eftersom den passar i alla dörröppningar och tar minimalt med plats när den inte används. Dock får den minuspoäng för sin tråkiga design och billiga material.

Bozz Soft Flexigate rullgardinsgrind recension

2me flexigate rullgardinsgrind

 

Bozz Soft Flexigate rullgardinsgrind

Denna rullgardinsgrind från Bozz är både stilren och diskret. Till skillnad från säkerhetsgrinden från beemoo kan du placera denna modell i trappor. Så om du vill ha en rullgardinsgrind är detta det bättre alternativet, även om båda kostar ungefär lika mycket.

Bredden på Bozz Soft Flexigate rullgardinsgrind är upp till 110cm och passar nästan alla dörröppningar och trappor där ute. Den är också väldigt enkel att montera, det tar bara några minuter.

Den unika konstruktionen gör att rullgardinsgrinden är mycket lätt att ta loss och flytta vid behov.

Det är en överlag mycket bra barngrind på grund av sin enkla design och enkla montering.

Carena torshamn trägrind barn recension

carena torshamn trägrind barn

 

Carena torshamn trägrind barn

Barnadisets kategori för billig barngrind inkluderar Carena torshamn trägrind barn. Med denna trägrind kan du skapa en trygg miljö för ditt barn samtidigt som du behåller en stilren design.

Trägrinden är tillverkad av björk från Östersjöområdet, vilket vi på Barnadiset uppskattar. Men den tjocka tröskeln kan vara besvärlig för både dig och ditt barn.

Trägrinden passar perfekt i trappor och dörröppningar upp till 100cm breda, men om du har en ovanlig dörröppning kan det hända att du behöver kapa den. Sammanfattningsvis är detta en utmärkt modell för dig som söker en billig barngrind.

Denna produkt tillverkas inte längre tyvärr

Troll barngrind recension

troll barngrind

 

Troll barngrind

En annan modell som klarade sig bra i vårt test av trappgrindar är denna Troll barngrind. Denna modell räknas också som en “billig barngrind”, men den hamnade tyvärr längst ner på topplistan.

Anledningen till att den hamnade längst ner är enligt oss att den har en mycket oattraktiv design och är tillverkad av billigt material. Dessutom saknar den ett barnlås, så när ditt barn blir lite äldre kan de kanske lyckas öppna den!

Grinden kan öppnas som en dörr eller tryckas ihop mot väggen.

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa bästa barngriden. Därför skrev vi på Barnadiset först denna barngrind bäst i test lista, men vi ska nu också besvara de vanligaste frågorna vi vet brukar komma upp.

Vad kostar en barngrind?

En barngrin går på allt från 350kr till 1100kr. Hyfsat billigt enligt oss, i alla fall om man jämför med andra barnprodukter på marknaden. Det är inte heller något som slits ut, så du kan ha samma med flera barn i rad!

Behöver du en säkerhetsgrind för barn?

säkerhetsgrind för barn

Om du inte bor i ett hem med en våning och du har bebisskyddat varje rum från tak till golv så ja, du kommer antagligen behöva en babygrind. De flesta barn börjar krypa ungefär sju månader gamla. Små fingrar älskar att pilla i skåp, öppna lådor och till och med smakprova hundmat – så du vill se till att ditt vardagsrum är barnsäkert. Och låt oss inte ens börja med trappor …

Hur länge kan man ha en trappgrind?

Detta varierar helt klart på hur snabbt ditt barn växer och utvecklas men allra vanligaste är ungefär upp till 2-3 års ålder som är vanligast. Det varierar också på vilken modell du köper också. Ofta kan det stå till vilken ålder de kan användes på produktens hemsida.

Om det inte gör det så går det lätt att fråga de flesta eller så är det bara att avgöra själv när du märker att ditt barn inte är behov av en trappgrind längre.
 

Vilken typ av barngrind är bäst?

Det finns två typer av babygrindar, var och en med olika installationsmetoder:

  • Hårdvarumonterade barngrindar: Båda sidorna av denna typ av port måste skruvas in i en dörrkarm, vägg eller ledstång. Även om det inte är idealiskt att sätta in permanenta hål i ditt hem, är hårdvarumonterade grindar det säkraste. Därför är dem ett bra val för platser som toppen eller botten av trappan.
  • Tryckmonterade babygrindar: Dessa grindar är som spännstänger och behöver inte skruvas in. Om du har en grind med rätt mått, står den upp så länge båda ändarna trycks upp mot en vägg eller dörrkarm . Tryckmonterade grindar är enkla att installera (inga verktyg behövs) och kan enkelt förflyttas utan kvarblivna hål.

När du väl har bestämt vilken typ av babygrindinstallation du föredrar kan du kolla in olika stilar av barngrindar.

Vilken är den bästa trappgrinden?

Medan vi har listat upp KiddyGuard barngrind som bästa trappgrinden, är det egentligen bara upp till dig och din familjs behov. Några saker att tänka på är svaren på dessa frågor. Har du väggar på båda sidor av trappan? Är dessa väggar jämna? Har du räcken på en eller båda sidor om trappan? Är räckena runda, fyrkantiga eller avsmalnande?

En annan sak att ta hänsyn till är hur vill du att den ska se ut. Vill du att den ska matcha rummets inredning? Letar du efter en barngrind i trä, stål eller metall? Vilken färg vill du ha?

Psst! Reser du mycket? Kolla in resesäng bäst i test 2021!

Hur väljer man bäst barngrind?

Det finns många överväganden när du ska köpa bästa barngrinden. Här är några av de viktigaste enligt oss:

Var ska du ha den?

Enkla grindar är perfekta för dörröppningar och i trappan. Men de som är spänningsanpassade kräver väggar på varje sida för att stödja de yttre fästena; försök inte installera dessa spänningsgrindar i situationer där ena sidan är en vägg och den andra sidan en stolpe. De yttre tryckfästena kommer att skjuta räckena åt sidan och så småningom ge dig ett vacklande räcke.

De yttre tryckmonterade barngrindarna är enkla att installera, men fungerar helt enkelt inte i trapport. Installera inte en grind i toppen av trappan om den har en nedre skena – det är en allvarlig snubbelrisk och bör alltid undvikas. På grund av dessa olika användningsområden för babygrindar, kategoriserar vi portar efter deras primära användningsområden: vanliga/för dörröppningar och för trappor.

Om du någonsin planerar att använda grinden nära trappan, kolla in något som Kidco Safeway-grinden, den är fantastisk och också kan användas i dörröppningar om det behövs. Det andra alternativet är att stänga in ett helt område (likt ett babygym) eller försegla ett helt rum.

Välj en robust barngrind

bäst barngrind

Spädbarn kommer att förvåna dig med sin förmåga att klättra och ta sig ut. De kommer att försöka dra, skjuta, klättra över, luta sig eller bita grinden! Alla säkerhetsgrindar som rekommenderas i vår barngrind bäst i test lista är rankade som de bästa när det gäller robusthet, för att hjälpa dig att behålla lugnet även när du inte kan ha ögonen på barnet 100% av tiden. Om du använder en gåstol vill du vara extra försiktig!

Låsmekanismen måste vara barnsäker

Detta verkar uppenbart, men det finns många babygrindar på marknaden med lås som spädbarn lyckas lista ut. Undvik grindar med ett enkelt knapplås eller en enkel öppningsmekanism. Din bebis kanske inte räknar ut hur man öppnar grinden nu men om ett år så sparkar du dig själv för att du inte köpte en grind med ett bättre, relativt barnsäkert lås.

Små fingrar kläms lätt

Vi rekommenderar inte några av de infällbara grindarna i trä. Dessa ökar risken för att fingrar kläms och bör undvikas. Men om du har ett hus endast för husdjur och du försöker hålla din hund i vissa områden, är de ganska bra för det ändamålet!

Grinden ska kunna öppnas med en hand

Bära barnet? En tvättkorg? Matvaror? Pratar i telefon? Det sista du vill göra är att lägga ner något eftersom båda händerna krävs för att öppna grindlåset. Det är en komplicerad avvägning mellan att göra det svårt för din lilla att öppna, samtidigt som det är tillräckligt enkelt för en vuxen att öppna med en hand.

Se till att din dörröppning inte är för bred

Vissa grindar har förlängningar för att rymma större dörröppningar, medan andra inte. Tänk på att om din dörröppning är mer än 80cm bred, kommer du troligtvis att behöva minst en förlängning.

Hur gjorde vi vårt barngrind test?

För att göra vårt barngrind test tittade vi först på vad marknaden hade att erbjuda. Därefter valde vi ut de modeller som fått bäst kundbetyg.

Sedan läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få information om modellerna i fråga. Med den informationen skrev vi våra egna recensioner.

För att avsluta testet skrev vi vår bäst i test lista genom att jämföra alla modellerna. Några av de saker vi jämförde var kvalité, material, funktionalitet och design.

Källor

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset