Barngrind bäst i test 2023

Barngrind bäst i test 2023
Letar du också efter barngrind bäst i test 2023? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset hjälper dig först att hitta den bästa barngrinden till trappan.

Dela artiklen till sociala medier

Letar du också efter barngrind bäst i test 2023? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset hjälper dig först att hitta den bästa barngrinden till trappan, sedan besvarar vi de vanligaste frågorna när man ska köpa en trappgrind. Läs vidare för att se vårt barngrind test!

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se, jollyroom.se & babyv.se

Barngrind bäst i test 2023

1. Lascal KiddyGuard barngrind assure

2. Safety1st barngrind flat step

3. Baby Dan barngrind perfect close

Lascal KiddyGuard barngrind assure
Safety1st barngrind flat step
Baby Dan barngrind perfect close

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Lascal KiddyGuard barngrind assure recension

lascal kiddyguard barngrind assure

 

Lascal kiddyguard barngrind assure

Med denna Lascal KiddyGuard barngrind assure kan du enkelt skapa en trygg plats för din lilla. Passar alla typer av dörrar, och är 100cm bred.

Grinden rullas enkelt upp och försvinner när du inte längre har användning för den. Det finns inte heller någon tröskel att snubbla över, vilket vi vet att barn (och vuxna) ofta gör.

Vi på Barnadiset utser härmed Lascal kiddyguard barngrind assure till barngrind bäst i test! På grund av dess diskreta design i form av nättyg, med en aliminiumram som vi gillade starkt.

Barnsäker, samt mycket lätt att öppna och stänga. Baby grinden är också utrustad med ett automatiskt lås och är godkänd enligt europeisk standard för barngrindar.

Safety1st barngrind flat step recension

Safety1st barngrind flat step

 

Safety1st barngrind flat step

Denna Safety1st barngrind flat step gör det enkelt för dig som färlder att skapa en säker plats för ditt barn. Den är mycket enkel att öppna och stänga, vilket bara kräver en av dina händer.

Vörldens första trägrind för barn som spänner mellan två ytor med en platt tröskel i botten. Det gör att både du och din lilla slipper snubbla över den när den är öppen.

Den sak vi gillar mest med denna Safety1st barngrind är absolut att den har en justerbar storlek. Du justerar den via “skruvarna” som sitter på sidorna. Du kan också montera den helt utan verktyg!

Om den inte har alla krusiduller du är ute efter kan du också kombinera den med påbyggnads-kit från samma märke.

Överlag en av de bästa barngrindarna, med sin medel-prislapp och stilrena design.

Baby Dan barngrind perfect close recension

baby dan barngrind perfect close

 

Baby dan barngrind perfect close

Denna Baby Dan barngrind perfect close är precis som namnet antyder – perfekt! Med en prislapp på bara runt 500kr så är detta definitivt en av våra favoriter på barngrind bäst i test listan!

Väljer du denna modell får du en tyst och smidig säkerhetsgrind för barn, som alltid stängs ordentligt och ljudlöst. Trappgrinden passar i nästan alla dörröppningar och har skruvar på sidorna så att du kan få den att passa perfekt för just ditt hem!

Om du vill att grinden ska bli bredare kan du köpa till en förlängning och då kan den bli upp till 110cm bred. Gjord i metall, så att den håller genom alla år, kanske kan du till och med ge den till dina barnbarn?

Överlag är Baby Dan barngrinden perfekt, till ett perfekt pris! Absolut en av de bästa modellerna där ute, och en som rekommenderas varmt av oss på Barnadiset.

Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard recension

 

Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard

Denna Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard har presterat bra för tidigare kunder! Värt att notera är dock att denna modell inte ska placeras i trappor, bara i dörröppningar. Så om du söker en trappgrind för barn så får du istället välja någon av de andra modellerna på denna barngrind bäst i test lista.

Beemoo safe säkerhetsgrind räknas in i Barnadisets kategori “billig barngrind”. Förutom det billiga priset så är den mycket diskret och tar bara några minuter att installera.

Det är en så kallad “rullgardinsgrind” vilket gör att grinden är precis det – en rullgardin! Mycket smidigt och praktiskt vilket gör att den passar precis alla dörröppningar och tar extremt lite plats när den inte är uppspänd. Den får dock minus för den tråkiga designen och billiga materialet.

Överlag ett bra alternativ om du söker efter en säkerhetsgrind och inte en barn trappgrind.

2Me flexigate rullgardinsgrind recension

2me flexigate rullgardinsgrind

 

2Me flexigate rullgardinsgrind

Denna 2Me flexigate rullgardinsgrind är både elegant och diskret. Till skillnad från beemoo säkerhetsgrinden så kan du placera denna modell i trappor. Så för dig som vill ha en rullgardinsgrind är detta det bättre alternativet, även fast båda kostar ungefär detsamma.

Bredden på 2Me flexigate rullgardinsgriden är upp till 110cm, och passar nästan alla dörröppningar och trappor där ute. Den är också väldigt lätt att montera, det går på bara några minuter.

Dess unika konstruktion gör att rullgardinsgrind är mycket enkel att knäppa loss och flytta någon annanstans vid behov.

En överlag mycket bra barngrind på grund den enkla designen, och enkla monteringen.

Carena torshamn trägrind barn recension

carena torshamn trägrind barn

 

Carena torshamn trägrind barn

Denna Carena torshamn trägrind barn räknas in i Barnadisets kategori billig barngrind. Gör hemmet till en trygg plats för ditt barn, samtidigt som du håller en stilren design med en trägrind barn.

Carena torshamn trägrind barn är tillverkad i björk från Östersjöområdet vilket vi på Barnadiset gillade lite extra. Dock kan den tjocka tröskeln vara till besvär för både dig och din lilla.

Trägrinden för barn passar perfekt i både trappor och dörröppningar som är upp till 100cm breda. Dock kan du behöva kapa den om du har en ovanlig dörröppning.

Överlag är det en bra modell för dig som söker en billig barngrind.

Troll barngrind recension

troll barngrind

 

Troll barngrind

Ännu en modell som presterade bra i vårt trappgrind test. Denna räknas också in i kategorin “billig barngrind”, men hamnade tyvärr längst ner på topplistan.

Den hamnade längst ner för att den enligt oss har en mycket ful design och är tillverkad av billigt material. Sedan har den också inget barnlås, så när ditt barn blir lite äldre kanske de lyckas öppna den!

Kan öppnas som en dörr med gångjärn eller tryckas ihop upp mot väggen.

Överlag den sämsta på barngrind topplistan, men är fortfarande inräknad som en bra trappgrind.

Vanliga frågor

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa bästa barngriden. Därför skrev vi på Barnadiset först denna barngrind bäst i test lista, men vi ska nu också besvara de vanligaste frågorna vi vet brukar komma upp.

Vad kostar en barngrind?

En barngrin går på allt från 350kr till 1100kr. Hyfsat billigt enligt oss, i alla fall om man jämför med andra barnprodukter på marknaden. Det är inte heller något som slits ut, så du kan ha samma med flera barn i rad!

Behöver du en säkerhetsgrind för barn?

säkerhetsgrind för barn

Om du inte bor i ett hem med en våning och du har bebisskyddat varje rum från tak till golv så ja, du kommer antagligen behöva en babygrind. De flesta barn börjar krypa ungefär sju månader gamla. Små fingrar älskar att pilla i skåp, öppna lådor och till och med smakprova hundmat – så du vill se till att ditt vardagsrum är barnsäkert. Och låt oss inte ens börja med trappor …

Hur länge kan man ha en trappgrind?

Detta varierar helt klart på hur snabbt ditt barn växer och utvecklas men allra vanligaste är ungefär upp till 2-3 års ålder som är vanligast. Det varierar också på vilken modell du köper också. Ofta kan det stå till vilken ålder de kan användes på produktens hemsida.

Om det inte gör det så går det lätt att fråga de flesta eller så är det bara att avgöra själv när du märker att ditt barn inte är behov av en trappgrind längre.
 

Vilken typ av barngrind är bäst?

Det finns två typer av babygrindar, var och en med olika installationsmetoder:

  • Hårdvarumonterade barngrindar: Båda sidorna av denna typ av port måste skruvas in i en dörrkarm, vägg eller ledstång. Även om det inte är idealiskt att sätta in permanenta hål i ditt hem, är hårdvarumonterade grindar det säkraste. Därför är dem ett bra val för platser som toppen eller botten av trappan.
  • Tryckmonterade babygrindar: Dessa grindar är som spännstänger och behöver inte skruvas in. Om du har en grind med rätt mått, står den upp så länge båda ändarna trycks upp mot en vägg eller dörrkarm . Tryckmonterade grindar är enkla att installera (inga verktyg behövs) och kan enkelt förflyttas utan kvarblivna hål.

När du väl har bestämt vilken typ av babygrindinstallation du föredrar kan du kolla in olika stilar av barngrindar.

Vilken är den bästa trappgrinden?

Medan vi har listat upp KiddyGuard barngrind som bästa trappgrinden, är det egentligen bara upp till dig och din familjs behov. Några saker att tänka på är svaren på dessa frågor. Har du väggar på båda sidor av trappan? Är dessa väggar jämna? Har du räcken på en eller båda sidor om trappan? Är räckena runda, fyrkantiga eller avsmalnande?

En annan sak att ta hänsyn till är hur vill du att den ska se ut. Vill du att den ska matcha rummets inredning? Letar du efter en barngrind i trä, stål eller metall? Vilken färg vill du ha?

Psst! Reser du mycket? Kolla in resesäng bäst i test 2021!

Hur väljer man bäst barngrind?

Det finns många överväganden när du ska köpa bästa barngrinden. Här är några av de viktigaste enligt oss:

Var ska du ha den?

Enkla grindar är perfekta för dörröppningar och i trappan. Men de som är spänningsanpassade kräver väggar på varje sida för att stödja de yttre fästena; försök inte installera dessa spänningsgrindar i situationer där ena sidan är en vägg och den andra sidan en stolpe. De yttre tryckfästena kommer att skjuta räckena åt sidan och så småningom ge dig ett vacklande räcke.

De yttre tryckmonterade barngrindarna är enkla att installera, men fungerar helt enkelt inte i trapport. Installera inte en grind i toppen av trappan om den har en nedre skena – det är en allvarlig snubbelrisk och bör alltid undvikas. På grund av dessa olika användningsområden för babygrindar, kategoriserar vi portar efter deras primära användningsområden: vanliga/för dörröppningar och för trappor.

Om du någonsin planerar att använda grinden nära trappan, kolla in något som Kidco Safeway-grinden, den är fantastisk och också kan användas i dörröppningar om det behövs. Det andra alternativet är att stänga in ett helt område (likt ett babygym) eller försegla ett helt rum.

Välj en robust barngrind

bäst barngrind

Spädbarn kommer att förvåna dig med sin förmåga att klättra och ta sig ut. De kommer att försöka dra, skjuta, klättra över, luta sig eller bita grinden! Alla säkerhetsgrindar som rekommenderas i vår barngrind bäst i test lista är rankade som de bästa när det gäller robusthet, för att hjälpa dig att behålla lugnet även när du inte kan ha ögonen på barnet 100% av tiden. Om du använder en gåstol vill du vara extra försiktig!

Låsmekanismen måste vara barnsäker

Detta verkar uppenbart, men det finns många babygrindar på marknaden med lås som spädbarn lyckas lista ut. Undvik grindar med ett enkelt knapplås eller en enkel öppningsmekanism. Din bebis kanske inte räknar ut hur man öppnar grinden nu men om ett år så sparkar du dig själv för att du inte köpte en grind med ett bättre, relativt barnsäkert lås.

Små fingrar kläms lätt

Vi rekommenderar inte några av de infällbara grindarna i trä. Dessa ökar risken för att fingrar kläms och bör undvikas. Men om du har ett hus endast för husdjur och du försöker hålla din hund i vissa områden, är de ganska bra för det ändamålet!

Grinden ska kunna öppnas med en hand

Bära barnet? En tvättkorg? Matvaror? Pratar i telefon? Det sista du vill göra är att lägga ner något eftersom båda händerna krävs för att öppna grindlåset. Det är en komplicerad avvägning mellan att göra det svårt för din lilla att öppna, samtidigt som det är tillräckligt enkelt för en vuxen att öppna med en hand.

Se till att din dörröppning inte är för bred

Vissa grindar har förlängningar för att rymma större dörröppningar, medan andra inte. Tänk på att om din dörröppning är mer än 80cm bred, kommer du troligtvis att behöva minst en förlängning.

Hur gjorde vi vårt barngrind test?

För att göra vårt barngrind test tittade vi först på vad marknaden hade att erbjuda. Därefter valde vi ut de modeller som fått bäst kundbetyg.

Sedan läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få information om modellerna i fråga. Med den informationen skrev vi våra egna recensioner.

För att avsluta testet skrev vi vår bäst i test lista genom att jämföra alla modellerna. Några av de saker vi jämförde var kvalité, material, funktionalitet och design.

Källor

Mer Artiklar

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset