Barngrind bäst i test 2021 – barngrind till trappa

Letar du också efter barngrind bäst i test 2021? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset hjälper dig först att hitta den bästa barngrinden till trappan, sedan besvarar vi de vanligaste frågorna när man ska köpa en trappgrind. Läs vidare för att se vårt barngrind test!

*Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för babyshop.se, jollyroom.se & babyv.se

Barngrind bäst i test 2021

1. Lascal KiddyGuard barngrind assure

2. Safety1st barngrind flat step

3. Baby Dan barngrind perfect close

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Lascal KiddyGuard barngrind assure recension

lascal kiddyguard barngrind assure
Lascal kiddyguard barngrind assure

Med denna Lascla KiddyGuard barngrind assure kan du enkelt skapa en trygg plats för din lilla. Passar alla typer av dörrar, och är 100cm bred.

Grinden rullas enkelt upp och försvinner när du inte längre har användning för den. Det finns inte heller någon tröskel att snubbla över, vilket vi vet att barn (och vuxna) ofta gör.

Vi på Barnadiset utser härmed Lascal kiddyguard barngrind assure till barngrind bäst i test 2021! På grund av dess diskreta design i form av nättyg, med en aliminiumram som vi gillade starkt.

Barnsäker, samt mycket lätt att öppna och stänga. Baby grinden är också utrustad med ett automatiskt lås och är godkänd enligt europeisk standard för barngrindar.

Safety1st barngrind flat step recension

Safety1st barngrind flat step
Safety1st barngrind flat step

Denna Safety1st barngrind flat step gör det enkelt för dig som färlder att skapa en säker plats för ditt barn. Den är mycket enkel att öppna och stänga, vilket bara kräver en av dina händer.

Vörldens första trägrind för barn som spänner mellan två ytor med en platt tröskel i botten. Det gör att både du och din lilla slipper snubbla över den när den är öppen.

Den sak vi gillar mest med denna Safety1st barngrind är absolut att den har en justerbar storlek. Du justerar den via “skruvarna” som sitter på sidorna. Du kan också montera den helt utan verktyg!

Om den inte har alla krusiduller du är ute efter kan du också kombinera den med påbyggnads-kit från samma märke.

Överlag en av de bästa barngrindarna 2021, med sin medel-prislapp och stilrena design.

Baby Dan barngrind perfect close recension

baby dan barngrind perfect close
Baby dan barngrind perfect close

Denna Baby Dan barngrind perfect close är precis som namnet antyder – perfekt! Med en prislapp på bara runt 500kr så är detta definitivt en av våra favoriter på barngrind bäst i test 2021 listan!

Väljer du denna modell får du en tyst och smidig säkerhetsgrind för barn, som alltid stängs ordentligt och ljudlöst. Trappgrinden passar i nästan alla dörröppningar och har skruvar på sidorna så att du kan få den att passa perfekt för just ditt hem!

Om du vill att grinden ska bli bredare kan du köpa till en förlängning och då kan den bli upp till 110cm bred. Gjord i metall, så att den håller genom alla år, kanske kan du till och med ge den till dina barnbarn?

Överlag är Baby Dan barngrinden perfekt, till ett perfekt pris! Absolut en av de bästa modellerna där ute, och en som rekommenderas varmt av oss på Barnadiset.

Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard recension

beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard
Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard

Denna Beemoo safe säkerhetsgrind flexiguard presterade mycket bra i vårt stora barngrind test! Värt att notera är dock att denna modell inte ska placeras i trappor, bara i dörröppningar. Så om du söker en trappgrind för barn så får du istället välja någon av de andra modellerna på denna barngrind bäst i test 2021 lista.

Beemoo safe säkerhetsgrind räknas in i Barnadisets kategori “billig barngrind”. Förutom det billiga priset så är den mycket diskret och tar bara några minuter att installera.

Det är en så kallad “rullgardinsgrind” vilket gör att grinden är precis det – en rullgardin! Mycket smidigt och praktiskt vilket gör att den passar precis alla dörröppningar och tar extremt lite plats när den inte är uppspänd. Den får dock minus för den tråkiga designen och billiga materialet.

Överlag ett bra alternativ om du söker efter en säkerhetsgrind och inte en barn trappgrind.

2Me flexigate rullgardinsgrind recension

2me flexigate rullgardinsgrind
2Me flexigate rullgardinsgrind

Denna 2Me flexigate rullgardinsgrind är både elegant och diskret. Till skillnad från beemoo säkerhetsgrinden så kan du placera denna modell i trappor. Så för dig som vill ha en rullgardinsgrind är detta det bättre alternativet, även fast båda kostar ungefär detsamma.

Bredden på 2Me flexigate rullgardinsgriden är upp till 110cm, och passar nästan alla dörröppningar och trappor där ute. Den är också väldigt lätt att montera, det går på bara några minuter.

Dess unika konstruktion gör att rullgardinsgrind är mycket enkel att knäppa loss och flytta någon annanstans vid behov.

En överlag mycket bra barngrind på grund den enkla designen, och enkla monteringen.

Carena torshamn trägrind barn recension

carena torshamn trägrind barn
Carena torshamn trägrind barn

Denna Carena torshamn trägrind barn räknas in i Barnadisets kategori billig barngrind. Gör hemmet till en trygg plats för ditt barn, samtidigt som du håller en stilren design med en trägrind barn.

Carena torshamn trägrind barn är tillverkad i björk från Östersjöområdet vilket vi på Barnadiset gillade lite extra. Dock kan den tjocka tröskeln vara till besvär för både dig och din lilla.

Trägrinden för barn passar perfekt i både trappor och dörröppningar som är upp till 100cm breda. Dock kan du behöva kapa den om du har en ovanlig dörröppning.

Överlag är det en bra modell för dig som söker en billig barngrind.

Troll barngrind recension

troll barngrind
Troll barngrind

Ännu en modell som presterade bra i vårt trappgrind test. Denna räknas också in i kategorin “billig barngrind”, men hamnade tyvärr längst ner i vår barngrind bäst i test 2021 lista.

Den hamnade längst ner för att den enligt oss har en mycket ful design och är tillverkad av billigt material. Sedan har den också inget barnlås, så när ditt barn blir lite äldre kanske de lyckas öppna den!

Kan öppnas som en dörr med gångjärn eller tryckas ihop upp mot väggen.

Överlag den sämsta på vår barngrind bäst i test 2021 lista, men är fortfarande inräknad som en bra trappgrind.


Vanliga frågor när du ska köpa bästa barngrinden 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska köpa bästa barngriden. Därför skrev vi på Barnadiset först denna barngrind bäst i test 2021 lista, men vi ska nu också besvara de vanligaste frågorna vi vet brukar komma upp.

Vad kostar en barngrind?

En barngrind från vår barngrind bäst i test 2021 lista går på allt från 350kr till 1100kr. Hyfsat billigt enligt oss, i alla fall om man jämför med andra barnprodukter på marknaden. Det är inte heller något som slits ut, så du kan ha samma med flera barn i rad!

Behöver du en säkerhetsgrind för barn?

Om du inte bor i ett hem med en våning och du har bebisskyddat varje rum från tak till golv så ja, du kommer antagligen behöva en babygrind. De flesta barn börjar krypa ungefär sju månader gamla. Små fingrar älskar att manipulera skåp, öppna varje låda som de får i sig och till och med smakprova hundmat – så du vill se till att ditt vardagsrum är barnsäker innan allt detta utvecklas. Och få oss inte ens igång i trappor …

Vilken typ av barngrind är bäst?

Det finns två typer av babygrindar, var och en med olika installationsmetoder:

  • Hårdvarumonterade barngrindar: Båda sidorna av denna typ av port måste skruvas in i en dörrkarm, vägg eller en ledstång. Även om det inte är idealiskt att sätta in permanenta hål i ditt hem, är maskinvarumonterade grindar det säkraste, vilket gör dem till ett bra val för platser som toppen av trappan och andra osäkra platser i ditt hem.
  • Tryckmonterade babygrindar: Dessa grindar är som spännstänger och behöver inte skruvas in. Om du har en grind med rätt mått, ska den stå upp så länge varje ände trycks upp mot en vägg eller dörrkarm . Tryckmonterade grindar är enkla att ställa in (inga verktyg behövs) och kan flyttas från plats till plats.
    När du väl har bestämt vilken typ av babygrindinstallation du föredrar kan du kolla in olika stilar av barngrindar. De viktigaste alternativen inkluderar:

Hur vi valde barngrind bäst i test 2021

När din baby börjar krypa och dra på möbler och leksaker kommer du att inse hur farligt ditt hus är! Trappor, eldstäder, ytterdörrar, glasmöbler, ömtåliga dekorationer. Du heter det, din baby kommer snart att hitta den! För att förhindra att din baby skadas eller få tillgång till ett visst område installerar de flesta föräldrar säkerhetsgrindar på olika platser runt huset. Till exempel längst upp och längst ner på trappan, blockera en öppen spis eller mitt i ett rum som en liten babykorral. Föräldrar använder dem också för att säkra lekplatser, som ett lekrum, utan att behöva stänga dörren. Trappgrindar är också bra för att hålla den nyfikna, svartsjuka eller leksakskinnande hunden borta från en nyfödd! Inte överraskande finns det olika barngrindar som är bättre eller sämre lämpade för var och en av dessa användningsområden.

Hur väljer du bäst barngrind?

Det finns många överväganden när du ska köpa barngrind. Här är några av de viktigaste enligt oss:

Var ska du ha säkerhetsgrinden?

Enkla svängbara grindar är perfekta för dörröppningar och längst upp och nedför trappan. Men de som är spänningsanpassade kräver väggar på varje sida för att stödja de yttre tryckfästena; försök inte installera dessa spänningsgrindar i situationer där ena sidan är en vägg och den andra sidan är en räckestolpe (som i toppen eller botten av trappan). De yttre tryckfästena kommer att skjuta räckena åt sidan och så småningom ge dig en vacklande räcke. De yttre tryckmonterade barngrindarna är enkla att installera, men helt enkelt inte säkra i närheten av trappor. Installera inte en grind på toppen av trappan om den har en nedre (översteg) skena – det här är en allvarlig snubbelrisk och bör alltid undvikas. På grund av dessa olika användningsområden för babyportar, kategoriserar vi portar efter deras primära användningsområden: vanliga / dörröppningar, kontra trappstegen (ibland kallad en ledstång). Om du någonsin planerar att använda grinden nära trappan, kolla in något som Kidco Safeway-grinden, som är fantastisk och också kan användas i dörröppningar om det behövs. Det andra alternativet är att försegla ett helt område (som en babykorral) eller försegla ett rum med en mycket stor entré. i båda fallen skulle något som North States Metal Superyard grindar fungera riktigt bra.

Välj en robust barngrind

Spädbarn kommer att förvåna dig med sin förmåga att göra alla dina bästa försök att hålla dem säkra. De kommer att försöka dra grinden, skjuta grinden, klättra grinden, luta sig på grinden eller bita grinden! Alla säkerhetsgrindar som rekommenderas i vår barngrind bäst i test 2021 lista är rankade som de bästa när det gäller robusthet, för att hjälpa dig att behålla ditt förnuft när du inte kan ha ögonen på barnet 100% av tiden. Och om du använder en barnstol (se våra bästa barnvandrare här), vill du vara extra försiktig!

Låsmekanismen måste vara barnsäker

Detta verkar uppenbart, men det finns många babygrindar på marknaden med lås som spädbarn räknar ut före deras andra födelsedag. Undvik grindar med ett enkelt knapplås eller en enkel lyftöppningsmekanism. Din bebis kanske inte räknar ut hur man öppnar grinden nu men ger honom eller henne ytterligare ett år så sparkar du dig själv för att du inte köper en grind med ett bättre, relativt barnsäkert lås. Alla portar som rekommenderas nedan har väl granskade låsmekanismer som är pålitliga, enkla för föräldrar att använda och svåra för spädbarn att räkna ut (eller fysiskt förstå).

Små fingrar kläms lätt

Vi rekommenderar inte några av de infällbara grindarna i trä, de expanderande grindarna i trä eller grindarna med trycklåsningsstängerna. Dessa ökar risken för klämningar i fingrarna och i vissa fall sårbildning och bör undvikas. Men om du har ett hus endast för husdjur och du försöker hålla din hund i vissa områden, är de ganska bra för det ändamålet!

Grinden ska kunna öppnas med en hand

Bära barnet? En tvättkorg? Matvaror? Pratar i telefon? Det sista du vill göra är att lägga ner något eftersom båda händerna krävs för att öppna grindens lås- och svängmekanism. Alla grindar som rekommenderas i vår barngrind bäst i test 2021 lista har väl granskade låsmekanismer som kan öppnas med en hand. Det är en komplicerad avvägning mellan att göra det svårt för en baby att öppna, samtidigt som det är tillräckligt enkelt för en vuxen att öppna med en hand. Detta innebär vanligtvis att låsmekanismen kräver större händer för att greppa och nypa / rotera / glida. Som ett resultat tenderar vissa vuxna med mindre eller svagare händer (som äldre släktingar) att ha svårt med moderna grindlås.

Se till att din dörröppning inte är för bred

Vissa trappgrindar har förlängningar för att rymma större dörröppningar, men andra portar inte. Tänk på att om din dörröppning är mer än 31 tum bred, kommer du troligtvis att behöva minst en förlängning. I våra rekommendationer tillhandahåller vi specifikationer angående dörrbredder och när det finns tillgängliga länkar till förlängningssatser som passar applikationen.

Vilken är den bästa trappgrinden?

Medan vi har listat upp KiddyGuard barngrind som bästa trappgrinden, hallar och dörrar som den bästa övergripande för toppen av trappan, kommer det verkligen att koka ner för dig och din familjs behov. Några saker att tänka på är svaren på dessa frågor. Har du väggar på båda sidor om trappan? Är dessa väggar jämna och jämna? Eller har du räcken på en eller båda sidor om trappan? Är räckena runda, fyrkantiga eller avsmalnande?

En annan sak att ta hänsyn till är hur vill du att den ska se ut. Vill du att den ska matcha ditt rums inredning? Letar du efter en barngrind i aluminium, stål eller metall? Vill du ha ett svart eller vitt färgalternativ?

Du hittar enkla och öppna grindar som du kan använda med en hand eller extra höga grindar för att hålla jämna steg med ditt ständigt växande barn. Välj en som bara öppnar en väg (bort från trappan) eller välj en som öppnas i båda riktningar med en valfri propp för extra säkerhet.

Så, som du kan se, finns det inget svar som passar alla för babyportar, särskilt inte när det gäller trappgrinden. Se till att vilken grind du väljer, att den är korrekt installerad.

Barngrind test resultaten

Vi tänkte nu gå igenom en lite mer djupgående analys av trappgrind testet.

Stabilitet

Stabilitet omfattar hur väl en grind förblir på plats och huruvida små kan lyckas slå den över eller potentiellt skada sig själva och försöka slå den över.

2Me flexigate rullgardinsgrind är förmodligen den minst stabila i gruppen vi testade, och den kan potentiellt brytas av ett rejält barn med beslutsamhet att trycka ner den eller glida genom sidorna. Många av de tryckmonterade grindarna kan också bli instabila ju fler förlängningar du lägger till; beroende på ditt barns styrka eller beslutsamhet kan porten skjutas ur sin plats, varför vi inte rekommenderar dem för trappgrind. De mest stabila grindarna är de som använder skruvar för att fästa på dörrkarmen, tappen eller väggen (gipsankare). Beemoo safe säkerhetsgrind är stabil när den installeras korrekt, men designen med tre paneler kan skapa grindens möjlighet att flyttas när du går igenom den. Ändå förblir den ansluten till monteringspunkterna. Följande barngrindar kan också monteras med hjälp av någon form av hårdvara som gör dem mer stabila än användning av tryckkopp ensam: Baby Dan barngrind perfekt close, safety1st barngrind flat step, lascal kiddyguard barngrind assure och Carena torshamn trägrind barn. Den bästa tryckmonterade grinden är Troll barngrind som känns så säker att den lika gärna kan monteras på hårdvara. Vårt skiftade inte och flyttade inte ens något över flera månaders användning med barn i olika åldrar.

Användarvänlighet

Test av användarvänlighet inkluderar hur lätt grinden är att använda att gå igenom den, låsa upp den, låsa den stängd eller låsa den öppen. Vissa av trppgrindarna kan manövreras med en hand och andra inte. Vissa har smala grindar som är svåra att passera genom medan andra har barngrind tillräckligt breda för att pappor som bär småbarn ska passera med lätthet.

Carena och Beemoo barngrindarna är några av de enklaste i gruppen att använda med en bredare öppning för att gå igenom, enhandslås och relativt snabba inställningar. Baby Dan barngrind perfect close och safety1st barngrind flat step är också lätt att använda för en trappgrind, eftersom de tenderar att vara mer utmanande tack vare starkare säkerhetsproblem. Sommardekorativt trä och metall 5 fottrycksmonterat babyport och sommarbarn för flerfunktionsdeko Beemoo säkerhetsgrind är något mer utmanande eftersom du behöver låsa upp porten och lyfta upp den för att flytta den; emellertid är inget av dem svårt. KiddyGuard barngrind har en handspärr och stänger sig själv så att du kan gå igenom och låta grinden gå så att den kan göra sitt med en tillfredsställande klump.

Baby Dan barngrind perfect close är ett av de svårare alternativen att använda med en klumpig montering och ett lås / spärr som påstår sig vara enhandig men är mycket lättare med två. Den smala grinden på den här modellen gör det svårt att gå igenom för en genomsnittlig vuxen och nästan omöjligt eller omöjligt för större föräldrar. Det kommer definitivt inte att fungera om du bär något som hänger lågt. Eftersom porten kommer i flera delar du monterar har den en otäck känsla som inte delas av tävlingen.

Enkel installation

Hur lätt en grind är att installera varierar från grind till grind och verkar vara en främsta anledning till att föräldrar returnerar grindar till återförsäljare. Även om ingen av portarna är omöjlig att installera, och många tillverkare erbjuder videor för att hjälpa användare, kräver vissa fortfarande lite tålamod eller verktyg för att slutföra installationen. Portarna är antingen tryckmonterade eller hårdmonterade med skruvar som följer med den bästa barngrinden, och Magic Mesh använder krokar på plats. Tryckmontering kan orsaka skador på färg och väggar över tid, men hård montering ger permanenta hål i väggen. Vilken typ du behöver och vilken typ av inverkan det har på ditt hem är upp till dig och porten du väljer. För trappor och ingångar till potentiellt farliga områden tror vi att hård montering är säkrare eftersom tryckmonterade grindar är mer benägna att misslyckas under vikten av påträngande småbarn. Enstaka misslyckanden kan dock vara acceptabla i områden där små övervakas och inte kan skadas av någonting på motsatt sida av porten. De flesta skador som grindarna orsakar kan enkelt repareras med en resa för vissa leveranser till järnaffären.

Tryckmonterade grindar som Evenflo Barn Door, Cumbor eller Summer Decorative Wood Gate är snabba att sätta upp och använda och relativt stabila beroende på plats. Bredare grindar och grindar på toppen av trapphus kräver hård montering för att fungera säkert. Summer Deluxe Stairway Gate och Toddleroo by North States monteras på väggen med skruvar och är relativt enkla, men du behöver några verktyg för att få jobbet gjort. 2Me flexigate rullgardinsgrind är den mest invecklade installationen eftersom den kräver mer montering än tävlingen. Fortfarande gör dess portabilitet det unikt i denna recension, och installationen är något du måste tolerera om du behöver något för resan. KiddyGuard barngrind är också utmanande att installera eftersom det är den enda traditionella grinden som kräver “byggnad” före installationen med minst fem delar du behöver montera innan du försöker montera den på plats. Om du avskyr tanken på att sätta ihop något, är detta inte porten för dig.

Reser du mycket? Kolla in resesäng bäst i test 2021!

5
5.0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)

1 thought on “Barngrind bäst i test 2021 – barngrind till trappa”

Comments are closed.