Inköpslista bebis 2023 – 11 saker till bebis!

Är du också osäker på hur du ska lägga upp din inköpslista bebis? Då har du hittat rätt! Vi på Barnadiset visar dig exakt vad man ska köpa till bebis och har nedan satt ihop en checklista för baby. Ett enkelt sätt för dig att få en överblick över vad man behöver till en bebis.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.se

Barnvagnen är vår favorit! Här kan du köpa lakan, täcke och kudde för att göra det mysigare för din lilla att ligga och sova. Du kan även köpa extra-grejer som du kan sätta utanpå vagnen i form av regnskydd, insektsnät och solsufflett för sommartiderna.

Madrasskydd är också något du kan köpa om du vill gör det mysigare i vagnen. Här är en kort punktlista av saker du kan köpa till barnvagnen:

Om du inte vill använda barnvagn kan du istället använda en bra bärsele (läs bärsele bäst i test 2021 här!)

Det finns en del saker du kan köpa även till skötväskan! Här är en kort punktlista av grejer du kan köpa till skötväskan:

Det finns även här en hel del saker du kan köpa. Specifikt till badrummet. Vi vet att både du och ditt barn kommer spendera mycket tid där från och med nu.

Här är en kort punktlista av prylar till badrummet:

Vi vet att barn för över virus som flytande vatten. Du kommer snart inse att din lilla blir sjuk rätt ofta, då kan det vara bra att ha rätt grejer hemma så du slipper åka till apoteket varje gång. Det är nog jobbigt att vara hemma från jobbet med ett sjukt barn.

Här är en lista av grejer du bör köpa till sjuk-skåpet:

  • Blöjvårdskräm
  • Nagelsax för barn
  • Bomullstops för barn
  • Alvedon
  • Febertermometer
  • Snorsug
  • Näsdroppar för spädbarn
  • D-droppar med bakteriekultur
  • Magdroppar som lindrar orolig mage

Ja, det finns även en del prylar som kan köpas till spjälsängen. De flesta på denna punktlista är bara för att ditt barn ska få en mysigare upplevelse.

Här är en punktlista av grejer du kan köpa till spjälsängen:

Vi vet att ditt barn säkert vill ha en rad olika leksaker. Men det kan även vara bra att köpa andra saker till barnrummet.

Här är en kort lista av saker du kan köpa till barnrummet:

En del saker kan behövas när du ska ut och resa med ditt barn! Då kan det vara bra att vara redo med sakerna som behövs. 

Här är en kort checklista baby till resan:

Läs om trafikråd när du reser med barn på Trafikverkets hemsida

När de kallare månaderna blåser in kan det vara bra att ha köpt vintergrejerna i förväg. Annars kan det bli en allt för stor klumpsumma, fram för allt om du har mer än ett barn.

Här är en inköpslista bebis inför vintern:

Viktigaste saker till bebis

När det är dags att få sitt första barn vet du att du har en spännande tid framför dig. Ovetandes om barnets framtid, och ditt framtida liv blir du fylld av förväntningar men du blir samtidigt orolig. Därför vill vi underlätta uppfostran av ditt första barn genom att sammanställa en inköpslista bebis. Det här är en lista på de viktigaste saker en bebis behöver.

1. Barnvagn

Det absolut viktigaste när du undrar “vad behöver man till bebis?”. Men det har du nog redan insett själv. Det är ett ställe för din lilla att hänga på, men samtidigt kommer den till stor användning när ni ska ut en stund. Dels kan man ha den bredvid sig om man vill sova med sin bebis. Ta enkelt av benen/hjulen så kan du lägga den lilla bädden mellan dig! Ett riktigt mysigt sätt att sova som vi på Barnadiset alla uppskattade när vi fick våra barn. 

Man får se till att hitta en bra barnvagn. Det hittar du till bra priser och med kort leveranstid hos Jollyroom

2. Babynest

En annan viktig pryl att inkludera i sin inköpslista för bebis är ett babynest. Det är inte bara ett mysigt ställe för din lilla att hänga, utan kommer även komma till stor nytta i hemmet. Man kan till exempel ha det i sängen om man vill sova i samma säng som sin nyfödda. Ett babynest kan även användas när barnet blir lite äldre och ska lära sig sitta. Då fungerar den mjuka botten tillsammans med kanterna som ett stöd.

Du hittar babynest bäst i test 2023 här!

3. Babyskydd

Ett måste för dig som vill åka bil med ditt barn är ett babyskydd. Det har man från att bebisen är nyfödd, till cirka 9 månaders ålder. Det finns en hel del babyskydd att välja mellan och därför har vi skrivit en bäst i test artikel om det. Läs babyskydd bäst i test 2023 här!

4. Spjälsäng

En självklarhet på vår checklista baby. En spjälsäng är välbehövlig för ditt barn, och här är det viktigt att välja en riktigt bra. Om du letar efter en lite mindre spjälsäng kan du köpa en så kallad “bed side crib” istället. Det är helt enkelt en lite mindre spjälsäng som passar bättre för nyfödda. 

Vi har även listat ovan vad för extra-saker du kan köpa till din spjälsäng. 

Hos Jollyroom hittar du bra spjälsängar med snabb leveranstid

5. Skötbord

Ett skötbord är mycket viktigt på saker att köpa till bebis. Det är en av de första sakerna på vår checklista bebis, och det bör det vara på din också!

Om du inte har en bra bänk i badrummet eller tvättstugan där du kan ha en skötbädd rekommenderar vi att du istället köper ett helt skötbord. Det är viktigt att ha en trygg plats för din lilla att byta på, och inte bara en handduk. En skötbädd kan räcka gott om du har en bra bänk, om inte så köp istället ett skötbord.

Vi rekommenderar att du är mycket noggrann när du väljer skötbord då de ofta kan vara ganska dyra. Då är det tråkigt om du väljer ett som inte faller dig i smaken.

För att inte välja fel skötbord – läs skötbord bäst i test 2023 här!

6. Filtar

Ännu en viktigt punkt på vår köpa innan bebis kommer lista. Filtar kan man helt enkelt inte ha för mycket av! Men du bör köpa lite mindre filtar för ditt barn, annars finns det risk att de inte kommer ur de. En stor filt för vuxna kan vara alldeles för mycket, fram för allt för en nyfödd. Därför rekommenderar vi att du istället köper en filt som är anpassad för barn.

Du hittar filtar för barn i alla dess former här.

7. Nappar

Denna punkt på vår lista av bebis saker kommer nog självklart för de flesta. Dock kan det vara bra att veta att inte alla bebisar vill använda napp, men de allra flesta gör det. Vissa gillar den klassiska nappen i plast, medan andra gillar naturgummi.

När det kommer till att köpa nappar gäller det att testa sig fram och se vad din lilla gillar mest. Det är svårt för oss att rekommendera bästa nappar, vi hänvisar istället till ett stort sortiment nappar hos Jollyroom.se

8. Babysitter

Att köpa en babysitter är inte av högsta prioritet på bebis checklistan eftersom att de rekommenderas till barn som är 1 till 2 månader gamla. Det är en mysig plats för din bebis att koppla av. Vissa modeller har även leksaker som hängs över. Då blir det både en kul- och avkopplande plats för din lilla. 

Se dock till att alltid ha uppsyn över barnet eftersom att många modeller har dålig säkerhet enligt tester. Dock är inte det fallet på de modeller vi listat i vårt babysitter bäst i test 2023.

9. Bärsele

En bärsele är ett grymt alternativ eller komplement till en barnvagn. Som vi alla vet är alla barn olika, vissa älskar barnvagnen, andra älskar bärselen! Det är också ett riktigt skönt alternativ för dig som inte orkar släpa runt på vagnen överallt du går. Om du ska till affären en snabbis, kanske en bärsele är ett bättre alternativ.

Om du letar efter en bärsele rekommenderar vi att du läser bärsele bäst i test 2023

10. Åkpåse

En åkpåse är verkligen ett måste för de kyligare månaderna. När det börjar bli kallt ute så är en åkpåse det absolut bästa komplementet till vagnen. Det omfamnar din bebis i en mjuk päls- eller dun påse.

En åkpåse ersätter alltså i princip filtar i vagnen, även om det också kan vara mysigt för barnet. Åkpåsen gör också att barnet ligger still när ni är ute och går i snöovädret.

Läs åkpåse bäst i test 2023 här!

11. Badbalja

Enligt oss på Barnadiset är badbalja till barn ett absolut måste på inköpslistan för din nyfödda. Visserligen ska du inte bada ditt barn under de första veckorna, men badbaljan kommer därefter komma till mycket stor användning.

Din lilla kommer dessutom att älska att bada! Det gör i princip alla barn.

Här är det viktigt att du köper en badbalja som passar just ditt barn, då kan du försäkra dig om att ditt barn inte sjunker under vattenytan när du tittar bort en sekund.

Läs badbalja barn bäst i test 2023 här!

12. Barnförsäkring

Barnförsäkring är något som alla föräldrar egentligen ska tänka på i första hand. Alla föräldrar där ute vet nog om att barn ofta skadar sig, ibland värre än andra gånger. Då kan det kännas riktigt skönt att ha en bra barnförsäkring. Jämför barnförsäkring här!

För dig som tänker att du inte behöver barnförsäkring borde tänka om. Om du inte behöver eller vill ha försäkringspengarna kan du ju alltid lägga in de på barnets sparkonto tills det att de blir äldre? 

Att tänka på när du ska köpa baby produkter

Att förbereda sig för en babys ankomst och köpa babyprodukter kan vara en spännande och utmanande upplevelse, särskilt för förstagångsföräldrar. Med det breda utbudet av tillgängliga alternativ, en tvingande övervägning som aldrig bör äventyras, oavsett om du köper, lånar eller accepterar begagnade produkter: ditt barns säkerhet.

Engångsblöjor, tvättbara servetter, matningsflaskor, rengöringstillbehör (rengöringsborste för flaskor, rengöringsmedel, tvättmedel), toalettartiklar för barnvård (babybad, babypulver, lotion), babyservetter, blötduschmatta och babykläder är nödvändiga från dag ett.

Den digitala sfären blir en mer populär shoppingdestination för babyprodukter, särskilt de som inte kräver “känn och kläm”-faktorn. Detta beror på en mängd olika faktorer: bekvämligheten med att shoppa på egen hand; kunna ta emot alla föremål vid tröskeln; och, viktigast av allt, problemfri returpolicy. Onlineplattformar har också inflytande över konsumentbeslut med kostnadsjämförelser, produktrecensioner, produktinformation och användningsinstruktioner som är tillgängliga.

Om du befinner dig på marknaden för babyprodukter, här är några saker du bör se upp för.

Rekommenderad ålder

Rekommenderad ålder för användning av en produkt bör anges tydligt på förpackningen. Till exempel är leksaker utformade speciellt för att tillgodose utvecklingsstadierna för ett barn, dess kognitiva förmågor och tillväxt, såsom skramlar som förbättrar hand-öga-samordning, klämma leksaker som hjälper till med taktil, sensorisk och motorisk färdighet och så vidare.

Säkerhet

Föräldrar bör kolla efter produkter som testats för att överensstämma med internationella säkerhetsstandarder, som också tydligt bör anges på produktförpackningen. Överensstämmelse med säkerhetsstandarder säkerställer att produkterna har genomgått lämpliga standardiserade tester för att ge hög säkerhet och högsta komfort och inte har mekaniska funktioner som utgör en fara för användaren. Detta ger ytterligare föräldrar när de köper produkter till sina små.

Föräldrar bör se till att de köpta produkterna inte har små avtagbara delar som barn kan svälja av misstag. De bör kontrollera att alla kemikalier som används är skonsamma mot barnets hud och att produkter har testats för toxicitet, eftersom spädbarn har en tendens att lägga saker i munnen.

Funktionalitet

Babyprodukter är inte bara byggda för spädbarn utan också för föräldrarna som använder dem. Föräldrar bör välja produkter utifrån deras livsstil, inklusive vilken typ av transport de tar, avstånd och tid som spenderas utanför bekvämligheterna i sitt hem, och längden och intensiteten på användningen av olika produkter.

Rätt passform

Varje bebis är annorlunda och det är aldrig fallet med en produkt som passar alla. Produkterna finns i olika storlekar och vikttrösklar, som anges på produktförpackningen, och vissa har också justerbara funktioner. Det är tillrådligt att vänta till efter att barnet har fötts och vara medveten om barnets kropp – vikt, längd, kroppsform och så vidare – speciellt när man väljer rätt passform för kläder, blöjor och bärstolar.