Philips Avent flaskvärmare recension – läs detta INNAN du köper!

Philips Avent flaskvärmare recension

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Har du också börjat kolla på flaskvärmare och kommit fram till att Philips Avent är ett bra alternativ? Läs då denna Philips Avent flaskvärmare recension innan du genomför ditt köp. På så sätt får du veta både de bra och dåliga sidorna hos modellen.

*Denna recension innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se

Philips Avent flaskvärmare recension – överblick

Philips Avent flaskvärmare är en flaskvärmare som enligt oss är något långsam. Enheten har en grundläggande design som är enkel att använda och lätt att rengöra, med en kammare som passar flaskor i de flesta storlekar.

Den har en LED-indikator som berättar när cykeln är över men den har ingen riktig automatisk avstängning, så den kan fortsätta att värma upp flaskan om du inte tar bort den. Philips Avent flaskvärmaren värms ganska långsamt och uppnår inte rumstemperatur enligt instruktionerna med en genomsnittlig temperatur på bara 17°C. Har man den på en lite längre tid så når den dock rätt temperatur.

Överlag är det inte den värsta flaskvärmaren som var med i vårt flaskvärmare test, så för dig med en mindre budget är detta fortfarande ett bra alternativ.

Var kan man köpa Philips Avent flaskvärmaren?

Philips Avent flaskvärmare test och analys

Philips startades 1891 när Gerard och Frederik Philips, ett far-och-son-team, grundade Philips & Co, i Nederländerna. Deras ursprungliga mål var att “tillverka glödlampor och andra elektriska produkter.” 1895 gick lillebror Anton Philips med i teamet och hjälpte dem att bli en av de ledande tillverkarna av glödlampor. Royal Philips är nu ett företag inom hälsoteknik som arbetar mot produkter för hälsosamt liv, förebyggande, diagnos, behandling och hemvård.

Hälsa & säkerhet

Philips Avent flaskvärmaren fick en exceptionellt hög poäng bland sina konkurrenter inom området hälsa och säkerhet. Den här flaskvärmaren i sig är säkrare än andra ångbads-flaskvärmare. Den medför lägre risk för potentiella skador relaterade till brännskador. Den stängs dock inte av automatiskt och en flaska kvar i kammaren kan säkert överhettas.

Den har en LED-indikatorlampa men inget hörbart larm och det måste stängas av manuellt oavsett vilken inställning du väljer. Om du ställer in en extra timer kan du undvika distraktioner så att du kan ta bort flaskan vid rätt tidpunkt. Inget larm tyckte vi var rätt dåligt, men det är egentligen det ända som Philips Avent flaskvärmaren saknar.

Philips Avent flaskvärmare värme

*Bilden är tagen av Ruth och Ben Traxler

Efter att vi läst instruktionerna indikerade den här värmaren slutet på cykeln vid 3:30 minuter med en temperatur på bara 17°C. Om den lämnas i det varmare efter att cykeln avslutats nådde den dock 34°C vid 12 minuter, vilket är närmare den ideala temperaturen och inte ett hälsoproblem. Men vid maximala inställningar överhettades flaskan till 45°C. Vid 40°C börjar bröstmjölken tappa näringsämnen och potentiellt kan skada små munnar.

Användarvänlighet

Denna Philips Avent flaskvärmare fick en av de lägsta poängen för enkel användning. Användarhandboken för den här enheten är på engelska, men vi misstänker att en engelsktalande inte har skrivit den, vilket kan göra den svår att följa. Instruktionerna är invecklade för vad som visar sig vara en enkel process baserad på fyllning i flaskan. På uppsidan sätter du flaskan först och fyller vatten upp till flaskans innehåll, så ingen mätning krävs. Så enkelt hade man kunna skriva instruktionen!

Instruktionsboken innehåller inte instruktioner för glasflaskor och det finns ingen automatisk avstängning, så flaskorna fortsätter att värmas så länge de är kvar. LED-indikatorlampan visar när cykeln är över men enheten stängs bara av när du manuellt vrider ratten till “off”. Eftersom det inte hörs något hörbart pip i slutet av uppvärmningscykeln, men du vill ha ett meddelande, måste du ställa in en andra timer, vilket är ytterligare arbete.

Effektivitet

Philips Avent flaskvärmaren är inte så snabb som vi önskat, och även när det är så värmer det inte särskilt varmt. Det tar som tidigare nämnt cirka 10 minuter för den att värma vätskan till rätt temperatur. Vid rekommenderade inställningar tog det 3:30 att uppnå en temperatur på 17°C med en 120ml’s glasflaska med silikontopp.

Med den ideala uppvärmda temperaturen som ligger nära 34°C kan det vara för kallt för vissa barn, särskilt de som ammar regelbundet. Men om du lämnar flaskan i värmaren kommer den att fortsätta att värmas, och med tiden kan du lära dig rätt tid som krävs för att värma flaskan till en temperatur nära kroppstemperaturen.

Denna värmare behöver inte kylas innan en andra flaska värms upp, men om du använder samma vatten som den första flaskan kan den värma den andra flaskan till en högre temperatur, även på samma inställning.

Rengöring

Philips Avent flaskvärmaren fick en rankning över genomsnittet för enkel rengöring med få delar att behöva rengöra. Daglig rengöring inkluderar att tömma kammaren, vänta på att den har svalnat och torka enheten snus-torr. Var fjärde vecka kräver det avskalning med en ättika- eller kallvatten-lösning inuti i cirka 10 minuter. Problemet med denna enhet är att designen hindrar användaren från att nå uppvärmningsplattan vilket gör det omöjligt att rengöra den med en trasa.

*Header-bilden i denna artikel är tagen från denna sida

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset