Doppresent tips – det behöver inte vara svårt!

Doppresent tips

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Har du svårt att välja ut en doppresent? Vi är här för att hjälpa dig på traven med det, och då menar vi inte bara lista en massa doppresenter, utan istället ge dig doppresent tips på hur du får till en riktigt bra present.

Vad är en bra doppresent?

Det finns flera viktiga faktorer när man ska köpa den bästa doppresenten, varav ingen bör förbises. Frågor som “Är den här presenten lämplig för tillfället?”, “Hur mycket nytta får de av den här presenten?” och “Hjälper personalisering att gåvan blir mer omtänksam?” ska alla bli frågade och besvarade innan du går vidare och köper doppresenten, oavsett om det är en nyfödd, bebis eller småbarn. Andra viktiga faktorer är huruvida gåvan kommer att uppskattas som ett minnesmärke och presentens unika egenskaper (om föräldrarna kommer att bli rörda av presentens speciella inverkan).

Lämplig

När du väljer en present till detta speciella tillfälle måste det först vara lämpligt. Hur vet du om en gåva är lämplig? En lämplig gåva visar föräldrarna att du förstår deras familj och vad de vill ha för barnets framtid. Detta kan inkludera religiös uppfostran, nära familjestöd, rik kulturell grund eller fysiska och moraliska standarder. Anpassning som gravyr kan lägga till små meddelanden att komma ihåg. En enkel doppresent som uppskattas av de allra flesta föräldrar är att skicka fika med bud! Det är inte en särskilt dyr present, men den sticker ut och du vet att den i alla fall kommer till användning.

Minnessak

Ett dop är en händelse som bara sker en gång i livet. Föräldrar och familj brukar se till att dokumentera detta evenemang med fotografier, blogginlägg, sociala inlägg på facebook, klippböcker och journalposter, allt för att bevara dagens minne och dess betydelse för barnet, föräldrarna och släkten.

En minnesgåva är en som specifikt länkar sig till en händelse eller tid i ens liv som man i grunden kan komma ihåg (ett minne) av betydelse. Minnesgåvor kan användas en gång och sedan sättas på en vägg eller i en ram för att minnas, eller så kan de användas i flera år, och hållas nära som en daglig påminnelse om löften och stöd som lovades vid ceremonin där barnet döptes.

Mängden användning

Många gåvor kan bara användas en gång, eller används ofta bara en gång, den här typen av gåvor är bra, men lämnar liten inverkan på barnet eller föräldrarna strax efter evenemanget. Särskilda gåvor som smycken kan användas inte bara på dagen av dopet, utan kan användas lika ofta som dagligen eller veckovis i många år framöver. Dessa smycken kan till och med vårdas under en livstid eftersom de används på barnets första nattvarden och till och med kanske på deras bröllopsdag. Underskatta inte kraften i denna typ av gåva, den har betydelse som kan skapa livslånga minnen och relationer mellan givaren och mottagaren.

Unikhet

Älskar du att ge en gåva som är unik, kanske ingen annan har sett eller kanske ens tänkt att ge? Även om smycken är en välkänd, fantastisk gåva, är gåvor som personliga smycken av hög kvalitet ofta för dyra eller tar för lång tid att fixa för dig som är sent ute, vilket många råkar va när det kommer till doppresenter.

Vissa sajter erbjuder dock snabb gravering, till ett hyfsat billigt pris. Men tänk på att ett smycke som detta måste hålla i flera år, därför rekommenderar vi att du går med ett “riktigt” material som silver eller guld.

Anpassning

Gör personalisering en skillnad när du väljer en gåva? Absolut! Vem som helst kan gå ut och köpa en produkt från hyllan, bara de som bryr sig tillräckligt kommer att gå ut ur deras väg för att fixa en personlig doppresent. Tror du inte att du hellre hade fått en present till din bebis som var personlig, det gör den helt enkelt sötare och mer meningsfull. Om du vill ge en “speciell” gåva, som i detta fall en doppresent, tänk inte två gånger på att få en personlig gåva, det gör verkligen stor skillnad.

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset