Snuza Hero recension – läs detta INNAN du köper!

Snuza Hero recension

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Är du på väg att köpa en Snuza Hero MD? Läs då denna recension innan du lägger ditt köp för att få veta både det bra och dåliga om den världskända Snuza Hero:n.

Snuza Hero är en liten, bärbar rörelsemonitor som fästs vid barnets blöja och känner av rörelse via en sensor som kommer i kontakt med magen. Den har samma storlek som konkurrenterna och fungerar på liknande sätt, men den har en sval vibrationsstimulans som är utformad för att väcka barnet från djup sömn. På så sätt uppmuntrar den rörelse utan behov av ett barnhemslarm.

Förutom vibrationsfunktionen larmar monitorn om den inte upptäcker rörelse efter en viss tid. Snuza Heron kanske inte är det bästa valet för föräldrar som vill begränsa falska larm eftersom vi upplevde fler falska larm med den än liknande med madrassensorer. Denna modellen är dyrare än Snuza Go och några av de andra babymonitors vi granskade, men dess portabilitet och stimulansfunktion gör det till ett utmärkt val för föräldrar som behöver en enkel bärbar babymonitor på vägen.

*Denna recension innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.se

Var kan man köpa Snuza Hero till bäst pris?

Snuza Hero test och analys

Snuza har skapat babymonitors sedan 2007 med bio-sensorisk teknik. Monitorsen av varumärket Snuza är gjorda för att varna föräldrar om incidenter där rörelsen har slutat, vilket indikerar att andningen sannolikt också har stannat. De är den första babyföretaget som marknadsför en faktiskt bra bärbar rörelsemonitor samt ett bärbart andningslarm för spädbarn. Snuza består av individer med målet att skapa produkter som kan tala för spädbarn när de är ensamma i sin spjälsäng och inte kan andas. Snuza-monitors tillverkas av Biosentronics CC. De är baserade i Sydafrika och för närvarande är den mest sålda mobila babyvakten i världen.

Pålitlighet

I allmänhet är babymonitors som man sätter på blöjan inte så pålitliga som sensorer man har under madrassen. Snuza Heron lider av samma nackdelar som Snuza Go när det gäller tillförlitlighet. Falska larm var minimala med barn under 6 månaders ålder, men incidenterna ökar markant när spädbarnet börjar röra sig och rulla över. Då alägsnas sensorn från magen och orsakar falska larm eftersom det inte längre kan känna av barnets rörelse.

En hel sovplats med sensorn i direktkontakt med magen kan minska falska larm men detta gör monitorn svårare att slå på eller av, täcker indikatorlamporna och dämpar larmet. Snuza Heron utger ett hörbart “tick” med varje rörelse som är utformad för att ge föräldrarna sinnesro (om du inte kan se indikatorlampan) men det verkar också vara störande för sovande spädbarn vilket gör det till en dåligt utformad funktion.

Snuza Hero fastsatt
Här ser du Snuza Heron fastsatt på blöjan. Den stannar på sin plats men när barnet rör på sig blir det svårare att känna av rörelser.
*Bild tagen av Curtis Smith

Till skillnad från liknande alternativ har Snuza Heron vibrationsstimulering. Den avger en mild vibration när en 15 sekunders period utan rörelse detekteras. Vibrationen är utformad för att stimulera små från djupare sömn och uppmuntra rörelse och/eller andning utan att väcka dem helt eller orsaka gråtande.

Om monitorn upptäcker rörelse efter vibrationer, så hörs inte alarmet. Om detta händer tre gånger hörs en “väckningsvarning” (ett pip varannan sekund) för att varna dig som förälder. Varningen fungerar bara i dess förinställda läge, men du kan stänga av den, så den fungerar på samma sätt som sina andra modeller (Snuza Go m.fl). Den har tyvärr inte förmågan att programmeras för att varna vid olika tidsintervall som Snuza Go. Alla andra funktioner är dock desamma på Snuza Go och Snuza Hero.

Enkel användning

Detta andningslarm är redo att användas med batteriet installerat, även om många recensioner påpekade att batterierna var slut när de fått sin leverans. Andningslarmet behöver inte installeras och fungerar helt enkelt genom att sätta på den och fästa den på ditt barns blöja.

Den har ett mer komplicerat gränssnitt än Snuza Go tack vare sin vibrationsfunktion, men det är inte lika utmanande som när du köper en babyvakt med platt-sensorer. Vi upplevde att det är nästan omöjligt att fästa monitorn utan att väcka ditt barn om de redan sover, så du måste göra det till en del av din rutin innan de somnar.

snuza hero med fodral
*Bild tagen av Micah James

Bärbarhet

Snuza Hero är tillräckligt liten för att stoppas i blöjan och levereras med ett hårt fodral för att skydda sensorn. Du kan använda den på vilken som helst stationär plats där det är säkert för din lilla att sova utan att behöva modifieras. Det gör det till ett utmärkt val för dig som reser eller barn som spenderar mycket tid hemifrån.

*Header-bilden i denna artikel är tagen från The black and White blog

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset