Tips för klockköp till ditt barn

Tips för klockköp till ditt barn

Dela artiklen till sociala medier

Innehållsförteckning

Det finns väldigt många olika klockor som är anpassade för barn. Modellerna kan ha till exempel gps, aktivitetsspårning, språkhjälp samt en rad andra smarta funktioner. Det är bra att känna till funktionerna hos dessa klockor innan du låter ditt barn få en. På så sätt kan du vara säker på att den passar deras behov.

Vad för olika sorters barnklockor finns det?

Barnklockor varierar mycket i form och funktion. Det finns modeller som kan hjälpa till att lokalisera ditt barn, larmfunktioner som ljuder om ditt barn befinner sig utanför ett visst område eller tidsgränser som ser till att klockan inte sitter på längre än vad som är tänkt. Detta gör det lättare att hålla koll på ditt barns vistelseort och vanor. Klockorna har också följande egenskaper:

GPS Klockor för barn

Det finns klockor som hjälper dig att hålla koll på var dina barn befinner sig med hjälp av GPS. Du kan sedan kontakta dem via klockan för att planera aktiviteter tillsammans.

En GPS-klocka hjälper dig att följa ditt barn under dagen, när den till exempel är ute och leker eller är på skolan. Vissa modeller har mikrofon så att man kan ringa till varandra, och det finns även de med funktion för videosamtal.

Aktivitetsklocka för barn

En aktivitetsklocka hjälper dig att kartlägga ditt barns aktiviteter och sömnmönster. Det är möjligt att visa uppgifterna via en app eller webbsida. Många företag erbjuder sådana klockor, till exempel Garmin, Xiaomi och Fitbit.

Smarta barnklockor

Smarta klockor för barn kan ha en mängd olika funktioner. Till exempel finns det klockor som har en app som hjälper till att översätta text och tal till olika språk. Detta kan vara praktiskt om ditt barn har visat intresse för att lära sig ett språk, eller om den bara behöver lite hjälp på traven i sin språkinlärning.

Aktivitetsklockor för barn

Aktivitetsuppföljning är en annan smart funktion som många klockor har. Med denna funktion kan du se hur mycket aktivitet barnen gör, till exempel promenader, löpning och sport. När barnen är fysiskt aktiva varje dag bidrar det till att utveckla deras hälsa och kondition och kan bidra till att skydda dem mot livsstilssjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och fetma i framtiden.

Är barnklockor vattentäta?

Om klockan till ditt barn tål vatten är förstås en viktig fråga. Det sista du vill göra är att köpa en klocka till ditt barn som sedan tappar bort den eller skadar den för att de lekt med vatten.

Du bör kontrollera vad som står i produktinstruktionerna om hur mycket vattentålighet klockan har. Den kanske bara har skydd som är säkert mot vattenstänk, men mer om dina barn tenderar att bada eller delta i andra aktiviteter där de kan bli blöta så krävs det bättre skydd. Om så är fallet kommer det inte att vara värt att köpa en av dessa klockor till ditt barn eftersom det räcker med att de glömmer att ta av klockan en gång för att den ska gå sönder.

Köpa en klocka i present till ditt barn: vad du ska tänka på

När du köper en klocka till ditt barn är det bra om du känner till några av de funktioner som är vanliga i klockor avsedda för barn. Det hjälper dig att avgöra vilken modell som passar bäst för ditt barns behov.

Några tips:

  • Är displayen tydlig? Finns det något på skärmen som är störande eller otydligt?
  • Kan klockan bäras av ett barn med små handleder? Du kanske vill tänka på detta om du har ett växande barn.
  • Har klockan en lång batteritid? Om så är fallet, vad är den längsta tid den kan användas innan den måste laddas upp?
  • Behöver ditt barn hjälp med att förstå hur klockan ska användas?

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!

Vill du få produkter testade?

Har du företag och vill få produkter testade, kontakta oss idag!

Logga barnadiset